O futbolu na luzie... - Strona 1300

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 29 kwie 2013, 22:21

Ale się AV rozkręciła, jak zawsze Benteke 8)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 kwie 2013, 22:31

Di Canio zrównany z ziemią. :brawo:

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 29 kwie 2013, 22:36

Z kim Wigan gra jakiś zaległy mecz? Bo widzę, że po kolejce będą mieli 1 mecz mniej.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 kwie 2013, 22:36

Ze Swansea.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 29 kwie 2013, 22:40

Dziś chyba Di Canio jest smutny :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 kwie 2013, 22:42

Benteke dziś wyprzedził najlepszego strzelca (w jednym sezonie) Aston Villi. Ma 18 goli w lidze, do tej pory D. Yorke prowadził z 17 bramkami.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 kwie 2013, 22:50

No i Newcastle spada na 17. miejsce w lidze. :shock:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 29 kwie 2013, 23:02

W tym roku tradycyjnie, walka o utrzymanie po stokroć ciekawsza niż walka o mistrza. Brawo Villa, koncertowo dzisiaj zagrali.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 kwie 2013, 23:06

Nie lubie sie chwalic...a nie, jednak lubie :P
Dr.Football1 pisze:Chcialem tylko powiedziec, ze Villa zrobila swietny interes sprowadzajac Christiana Benteke z Genku. Chlopak ma za soba naprawde znakomity sezon w Jupiler League i mysle, ze przy formie prezentowanej ostatnio powinien spokojnie dac sobie rade w Prem. Go Christian !
A teraz dawaj do Atleti, Krystek !

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 29 kwie 2013, 23:59

I pomyśleć, że ten Sunderland ostatnio rozgromił Newcastle (co nie może aż tak bardzo nie dziwi, biorąc pod uwagę mecz z Liverpoolem) i zupełnie bezproblemowo pokonał Everton na swoim stadionie, zupełnie nie dając nam dojść do głosu. Tydzień później Everton na luzie jedzie Fulham (1-0 to najniższy wymiar kary), a Aston Villa dosłownie gwałci Sunderland. Jakiż ten futbol przewrotny. :brawo: Szkoda, że nie oglądałem, ale chyba nadrobię jakieś powtórki. Rzeczywiście walka o nie-zajęcie 18 miejsca w tabeli będzie bardzo ciekawa.

A jeszcze niedawno Daaaamian śmiał się, że ktoś (pewnie Doktor skoro teraz się podnieca :P ) Benteke wyróżniającą się postacią w lidze, a Sergek "spuszczał się" nad tym, że ma aż 4 gole :blow: .

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 30 kwie 2013, 0:04

To ciekawe, bo Bialy swego czasu tez mial jakies obiekcje kiedy jaralem sie Benteke. Ach ci Liverpoolczycy :roll:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 30 kwie 2013, 0:05

Nie wiem jak Wy, ale ja mam obawy, że powtórzy się bodaj sezon 2011, kiedy w całej Europie mieliśmy spadki klasowych i lubianych zespołów - wyleciały West Ham, Deportivo, Monaco, Sampdoria czy Kaiserslautern. (tosz to klęska!) Zabolało mnie to.

Teraz widzę, że znów kilka ładnych ekip może wylecieć - Celta, Zaragoza, Werder (!), Newcastle. Szkoda, bo na ich miejsce wskakują jakieś nieinteresujące bąki.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 30 kwie 2013, 0:12

Spokojnie, nie będzie tak źle. Werder i Newcastle jak dla mnie się powinny utrzymać. W Hiszpanii trochę gorzej to wygląda, ale mam nadzieję, że Deportivo się utrzyma, no i najlepiej też Celta, ale ktoś spaść musi. We Włoszech Palermo się chyba uratuje. No i przecież wracają Monaco, Nantes, Hertha, najprawdopodobniej Kaiserslautern, a w Anglii z ciekawych ekip do Premiership idzie Cardiff z Walii. Tak że ogółem bilans mocno na plus :)

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 30 kwie 2013, 0:28

Nie wiem czemu tak sie wszyscy jaraja tym, ze do Premier League awansowało Cardiff. Ten fakt sam w sobie jest w gruncie rzeczy kompletnie jałowy. Ratuje sytuacje to, że na najwyzsyzm poziomie gra juz Swansea i derby Walii faktycznie zapowiadaja się jako jedno z ciekawszych wydarzeń następnego sezonu. Ale samo Cardiff? Kompletnie nie rozumiem tej sympatii polskich kibiców do tego klubu. Liga o wiele bardziej zyskałaby na atrakcyjności gdyby awansowało Blackburn, Milwall, Leeds, Birmingham, Nottingham Forest, Wolves... [k****] połowa Championship. Cardiff to w Brytyjskiej piłce niewiele znaczący klub. Cos jakby sie wszyscy w Polsce jarali, ze do Ekstraklasy wróciła Lukullus Świt Nowy Dwór Mazowiecki. A po tym co zrobił z nimi ich nowy właściciel przy cichej aprobacie zdecydowanej wiekszości fanów to wszystko w tym klubie wyglada naprawde żałosnie..

Ale w sumie jak w końcu z Premier League pozegna się Wigan i dopóki nie wróci Leicester to bilans rzeczywiście wyjdzie na plus szczególnie, że prawdopodobnie wraca Hull City i daj Bóg ktos z dwójki Watford, Nottingham Forest

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 30 kwie 2013, 0:32

No właśnie. Mi Cardiff z niczym "kultowym, sympatycznym, ciekawym, legendarnym" nie kojarzy. Ani jakiejś historii, ani jakichś wielkiech spotkań czy arcyrywali, brak słynnych piłkarzy kojarzonych z tym zespołem. Słowem - nic.

W Holandii leci Willem II :angry2: Aż boję się dalej poszperać po ligach, bo zaraz okaże się, że w Rosji spada Spartak, a w Grecji AEK.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”