Jose Mourinho - Strona 14

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Jaki klub poprowadzi Jose Mourinho w przyszłym sezonie?

FC Barcelona
17
40%
Real Madryt
7
16%
Valencia
6
14%
AC Milan
4
9%
żaden z wynienionych
9
21%
Awatar użytkownika
the hammers
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: the hammers » 18 maja 2007, 18:02

Mourinho był dobry ale tylko jak trenował Porto.Z Chelsea wygrał mistrzostwo Anglii ale z takim składem to powinien co roku wygrywać lige mistrzów a pod jego wodza The Blues ani razu nie zagrali nawet w finale tych rozgrywek.Wiec nie ma co mówic ze to geniusz bo sa szkoleniowcy ktorzy z takimi pilkarzami osiagnieli by wiecej! 8)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 18 maja 2007, 18:19

A czy wygranie przez Mourinho Pucharu Uefa i Ligi Mistrzów z Porto nie jest wystarczającym wyczynem aby nazywać go co najmniej dobrym trenerem? Przypominam, że Porto budżet ma o wiele mniejszy :]

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 18 maja 2007, 18:51

RóżA pisze:A czy wygranie przez Mourinho Pucharu Uefa i Ligi Mistrzów z Porto nie jest wystarczającym wyczynem aby nazywać go co najmniej dobrym trenerem? Przypominam, że Porto budżet ma o wiele mniejszy :]
Może i masz racje, ale w w sezonie 2003/2004 kiedy sięgał z FC Porto po puchar to nie miał na drodze wymagającego rywala (mówie o finale i 1/2 finału)... faktem jest też to, że "portowcy" w tamtym czasie nie byli wiele lepsi od Monaco...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 18 maja 2007, 18:59

Ale sam fakt wygrania Ligi Mistrzów przez taki klub jak Porto jest nie lada wyczynem. Poza tym w drodze po to historyczne zwycięstwo wyeliminowali takie ekipy jak Manchester United czy nawet Lyon, a tych już słabymi nazwać nie można :P

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 18 maja 2007, 20:39

RóżA pisze:wyeliminowali takie ekipy jak Manchester United czy nawet Lyon, a tych już słabymi nazwać nie można :P
Fakt, wyeliminowanie Manchesteru przez Porto było ogromną niespodzianką, ale francuski Olympique poczynił od tamtego czasu niewyobrażalne postępy i porównywanie Lyon'u obecnego z drużyną z sezonu 2003/2004 nie me sensu...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 18 maja 2007, 22:09

Mimo wszystko Lyon tamtego czasu również do słabych zespołów nie należał, a mimo wszystko został wyeliminowany...

Już sam fakt wygrania Champions League zaraz po tryumfie w Pucharze Uefa świadczy o bardzo dobrym poziomie prowadzenia zespołu prze Jose. Może i po przejściu do Chelsea Mourinho 'trochę' odbiło, ale umiejętności trenerskich odmówić mu po prostu nie wypada :]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 maja 2007, 3:11

kyloloko pisze:Może i masz racje, ale w w sezonie 2003/2004 kiedy sięgał z FC Porto po puchar to nie miał na drodze wymagającego rywala (mówie o finale i 1/2 finału)... faktem jest też to, że "portowcy" w tamtym czasie nie byli wiele lepsi od Monaco...

To raczej nie jest wina Porto, choć ja osobiście obok MU dodałbym przedewszystkim Deportivo, które wtedy było świetne. Lyon wtedy nie był tak mocny jak obecnie.

Jesli Mou zostanie w Chelsea w ciagu dwoch kolejnych lat wygra Ligę Mistrzów. Wystrczy zobaczyć jak długo było budowane Porto, które grało praktycznie co roku w LM, a Chelsea dopiero od 4 lat zagosciła na stałe, a i tak sporo osiągneła. Mourinho łeb do taktyki ma tylko coś nie do konca trafia z transferami. Oczywiscie nie wliczając Sheve danego mu od Romka.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 10 mar 2008, 16:30

Dziwne, że temat umarł, skoro tyle się mówiło i mówi o portugalskim szkoleniowcu.
Mourinho łączony jest z wieloma klubami. Wymieniano Real Madryt i Milan. Ostatnio głośno również o prawdopodobnym przejęciu Liverpoolu, chociaż w tym wypadku jest to raczej na 100% kaczka dziennikarska. Portugalczyk kiedyś sam powiedział, że nie ma zamiaru powracać na razie na wyspy.
Jak donosi jeden z portali poświęconych sportowi :
Jose Mourinho planuje powrócić na ławkę trenerską w następnym sezonie - swoją przyszłość wiąże z Włochami lub Hiszpanią.
Portugalski szkoleniowiec wspomniał, że swoją przygodę z piłką nożną chciałby zakończyć, jako trener drużyny narodowej. Jednak przedtem ma zamiar jeszcze raz spróbować swoich sił w Premiership. - Teraz nigdzie się nie wybieram, poświęcam czas na naukę - powiedział Mourinho w wywiadzie dla "La Gazzetta dello sport" . - Jednak w przyszłym sezonie mój powrót jest jak najbardziej prawdopodobny - dodaje.

Po tym jak we wrześniu Portugalczyk został zwolniony z Chelsea (zdobył 2 tytuły mistrza kraju, puchar kraju oraz dwa puchary ligi) zdecydował, że na pewno zmieni otoczenie. - Włochy lub Hiszpania, te dwa kierunki najbardziej mnie interesują, później pewnie wrócę do Anglii, a przed sportową emeryturą poprowadzę jeszcze Portugalię - stwierdził.

Kontrowersyjny trener, po tym jak nie przyjął posady szkoleniowca reprezentacji Anglii, od pewnego czasu jest łączony z piłkarskimi gigantami - Milanem i Barceloną. Obecni szkoleniowcy klubów: Frank Rijkaard i Carlo Ancelotti od kilku tygodni są mocno krytykowani. Włoch stracił swój kredyt zaufania, po tym jak Milan odpadł w 1/8 finału Ligi Mistrzów. - Szanuje drużynę z Mediolanu i ich trenera, jednak muszę przyznać, że Arsenal w stu procentach zasłużył na to zwycięstwo, bo w obu meczach był zespołem zdecydowanie lepszym - stwierdził Jose Mourinho.

W ostatnim czasie we włoskiej prasie krążą plotki o ewentualnym przejęciu przez Portugalczyka drugiej drużyny z Lombardii - Interu Mediolan. Sam zainteresowany, jednak szybko uciął pogłoski na ten temat. - Bardzo cenię pana Massimo Morattiego, wiem, że jest osobą która jest w pełni oddana piłce nożnej, a w szczególności swojej drużynie. Jednak muszę w tym miejscu zaznaczyć, że nigdy z nim nie rozmawiałem - kończy Mourinho.

Ciekawi mnie jak potoczą się losy tego szkoleniowca. Od Porto przez Chelsea do ... ?

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 10 mar 2008, 16:51

Loczek pisze:Od Porto przez Chelsea do ... ?
Do Barcelony :] Tym razem marzenie Jose, może wreszcie się spełnić. Choć oczywiście wszystko zależy od Laporty.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 mar 2008, 17:00

Jako kibic Barcelony chyba powinienem mieć w tym temacie sporo do powiedzenia. Od dłuższego czasu Mourinho jest postacią numer jeden w katalońskiej prasie. Prawie codziennie ukazują się jakieś newsy związane z jego osobą. IMO oczywiste jest, że pójdzie do Hiszpanii albo do Włoch w co za tym idzie liczy się tylko kilka klubów. Barcelona, Real, Milan to moi faworyci i zapewne większości z Was również. Sytuacja Rijkaarda jest chyba jednak najgorsza. Oczywiście Laporta od czasu do czasu przypomina o pełnym poparciu zarządu dla Franklina, ale nie przejmowałbym się tym szczególnie. W Hiszpanii bardzo dużą rolę odgrywają kibice no i media. Jeżeli Mister nic nie wygra w tym sezonie to będzie musiał zrezygnować z posady. Zresztą nawet jeżeli coś wygra to moim zdaniem i tak raczej powinien odejść i przypuszczam, że tak będzie. Nie ma mowy o jakimś wyrzucaniu trenera czy coś takiego. Obstawiam (mam nadzieję?), że Rijkaard po prostu sam zrezygnuje z dalszego prowadzeniu klubu i wszyscy będą żyli długo i szczęśliwie.

Generalnie to jest temat rzeka i nie sposób wszystkiego napisać w jednym poście tak więc nie będę się za mocno rozpisywał. Jeżeli wyjdzie z tego jakaś dyskusja to chętnie wezmę w niej udział.

To jednak jeszcze nie koniec :P Dodam, że nie należę do zwolenników Mourinho jako przyszłego trenera Barcelony. Umiejętnościami jak najbardziej mi odpowiada, ale pewne cechy charakteru (bo też nie całość charakteru) zdecydowanie nie. Nie wyobrażam sobie żeby trener Barcelony mógł tak pajacować jak to ma w zwyczaju Jose. Jeżeli jego postawa miałaby być podobna do tej z Chelsea to ja go nie chcę.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 mar 2008, 17:01

Do Barcelony
A ja ostatnio czytałem, ze blizej mu raczej do Madrytu, anizeli Katalonii. Wg mnie, futbol traci na nieobecnosci Jose Mourinho na lawce trenerskiej jakiejkolwiek z druzyn. Tak wyrazistego i badz co badz kontrowersyjnego trenera juz dawno nie było. Jestem przekonany, ze tam gdzie przyjdzie mu pracowac, a zapewne od przyszlego sezonu gdzies juz zakotwiczy, pójdzie mu lepiej niźli w Chelsea, gdzie chyba Abramowicz mogl miec wplyw na sklad, co nie pozwalało do konca na samodzielne i spokojne trenowanie :wink:

Jose, czekamy.
Ostatnio zmieniony 10 mar 2008, 17:03 przez cloner, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 mar 2008, 17:02

A ja mysle, że pójdzie do Valencii :]
Mają tam piłkarzy, ale nie mają trenera, kto wie - może znów Valencia by się liczyła w walce o mistrza, może znów zagrałaby w finale LM.

Mógłby przy okazji się napinać z trenerami Realu i Barcy, jak wybierze, któryś z tych zespołów, to będzie miał jeden wielki klub mniej do napinki :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 mar 2008, 17:06

Jako, że zdania są podzielone zaraz dodam ankietę i za jakiś czas przekonamy się kto miał rację :wink:
cloner pisze:A ja ostatnio czytałem, ze blizej mu raczej do Madrytu, anizeli Katalonii.
Usunięcie Schustera to dwóch majstrach w dwóch pierwszych latach zaskoczyłoby mnie nawet wiedząc, że to Real Madryt :lol:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 10 mar 2008, 17:08

A ja wierzę że przyjdzie do Madrytu. Wtedy napinka przed GD sięgnęła by zenitu :] Mam już dość trenerów tybu Queiroz, Remon czy Schuster...

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 10 mar 2008, 17:13

brylancik pisze:A ja wierzę że przyjdzie do Madrytu
Też będzie dobrze :] Znając Calderona, który pozwoli mu na jego wszystkie gierki będziemy mogli sie co tydzień lub częściej śmiać sie z głupich wypowiedzi Mou. Temat w stylu "Realne cytaty" osiągnie w ciągu roku pewnie zawrotną liczbę 1000 stron :lol:
brylancik pisze:Wtedy napinka przed GD sięgnęła by zenitu
Chyba jak trenerem Barcelony zostanie Stoiczkow :] bo Ryjek i tak nie będzie się napinał.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”