Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 14

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 13 kwie 2005, 20:54

szkoda mi bayernu. Zagral dobry mecz z Chelse, ale tak to juz jest w futbolu.

Awatar użytkownika
Cudak
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cudak » 15 kwie 2005, 11:43

Bayern zagrał słaby mecz; mimo przewagi nie ma się co cieszyć, bo to jednak Chelsea obejmowała prowadzenie...
Tak więc bramki w końcówce nic nie znaczą, i nawet to, że Bayern odpadł tylko jedną bramką nie sprawia różnicy.
Szkoda Bayernu; jednak sezon 2000/01 nie może trwać wiecznie i to Bayern nie zawsze będzie wygrywał... Boli też to, że ogólnie napastnicy się nie popisali...

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 15 kwie 2005, 13:37

Cudak pisze:Bayern zagrał słaby mecz; mimo przewagi nie ma się co cieszyć, bo to jednak Chelsea obejmowała prowadzenie...
Tak więc bramki w końcówce nic nie znaczą, i nawet to, że Bayern odpadł tylko jedną bramką nie sprawia różnicy.
Szkoda Bayernu; jednak sezon 2000/01 nie może trwać wiecznie i to Bayern nie zawsze będzie wygrywał... Boli też to, że ogólnie napastnicy się nie popisali...
Nie wydaje mi sie ze Bayern zagral słaby mecz, zgadzam sie, że skutecznością nie grzeszyli ale... zagrali dobry mecz ale nie tak dobry zeby awansowac.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 15 kwie 2005, 22:26

O meczu z Chelsea trzeba już zapomnieć i teraz skoncentrować sie na jutrzejszym mecz z Hannoverem. Obecnie najważniejszym celem jest wygrać Bundesligę i po prostu trzeba to zrobić. Nie ma sensu już rozpamiętywać porażki (w dwumeczu) z Chelsea, ani się kłócić (chodzi mi o Kahna i Sagnola). Trzeba patrzeć "do przodu" i najlepiej wygrać już wszystkie mecze do końca sezonu.

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 16 kwie 2005, 8:06

Teraz, Bayern powinien skupić się na Bundeslidze. Chelsea grała lepiej, ale dwie bramki dla "The Blues" padły po rykoszetach. Gdyby, Lucio stał gdzie indziej chociaż raz to mecz zapewne ułożył by się inaczej, jednak teraz nie ma co gdybać i niech "Bawarczycy" walczą o Ligę.

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 16 kwie 2005, 20:22

Bayern dzisiaj zrobil wielki kork w strone tytulu... wygrali po ciezkim meczu z Hannoverem 96 1:0 (w doliczonym czasie gry O. Hargreaves)... Schalke 04 przegralo i Bayern ma juz 6 pkt przewagi a nad Stuttgartem 8 pkt... Bayern juz prawie na 100% nie da wyrwac sobie tytulu i siegnie po patere

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 17 kwie 2005, 9:38

No "Bawarczycy" mieli wczoraj dużo szczęścia. Jednak z takimi piłkarzami jak Schweinsteinger czy Hargreaves mogą zrobić wszystko. Ci piłkarze za 2-3 lata będą wymiatać tak, że masakra.

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 17 kwie 2005, 11:20

herdek pisze:No "Bawarczycy" mieli wczoraj dużo szczęścia. Jednak z takimi piłkarzami jak Schweinsteinger czy Hargreaves mogą zrobić wszystko. Ci piłkarze za 2-3 lata będą wymiatać tak, że masakra.
Bastian juz wymiata :D a Owen bedzie wymiatac ale w jakims angielskim klubie bo chce wrocic na wyspy i podkresla to w kazdej swojej wypowiedzi

Awatar użytkownika
wazi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 24 kwie 2005, 10:28

Po statnim meczu, chyba juz jest wiadome, kto zostal mistrzem niemiec...
Nikt nie ma watpliwosci ze Bayern ma juz Mistrza. Choc zostalo jeszcze 4 kolejki to jestem pewien chyba jak kazdy kibic Bayernu ze znowu jestesmy na szczycie tabeli i nikt nam juz nie przeszkodzi w zdobyciu tytulu !!

Awatar użytkownika
Cudak
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cudak » 26 kwie 2005, 8:02

Tak więc Bayernu nie ma już w Lidze Mistrzów i myślę, że sukcesy z sezonu 2000/01 szybko nie wrócą... wystarczy tylko popatrzeć na składy innych silnych drużyn, jak Milan czy FC Barcelona.
Piłkarze Bayernu są daleko od formy piłkarzy wyżej wymienionych klubów i nie szybko osiągną taki poziom, tym bardziej, że Bundesliga weszła w dziwny etap ewolucji.
Bayern co sezon odpada bardzo szybko z europejskich pucharów, ponieważ ćwierćfinał to nie jest to, na co liczy trener Bawarczyków. A wiadomo: sukcesy nie przychodzą łatwo...
Myślę, że następny sezon będzie podobny do obecnego, bo wątpię, żeby na stadionie Bayernu zawitały prawdziwe gwiazdy, które chociaż również są w Monachium, to w liczbie niezadowalającej...
Następny sezon może być również gorszy od obecnego, bo ekipa z Monachium wciąż "jedzie" na sukcesach z przeszłości i myślę, że gdyby nie pamięć o najlepszych latach, to ćwierćfinał Ligi Mistrzów byłby rzeczą wątpliwą.
I na koniec: gwiazdy Bayernu nie świecą tak bardzo, jakby się wydawało...

Awatar użytkownika
wazi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 26 kwie 2005, 12:29

Cudak pisze:Tak więc Bayernu nie ma już w Lidze Mistrzów i myślę, że sukcesy z sezonu 2000/01 szybko nie wrócą... wystarczy tylko popatrzeć na składy innych silnych drużyn, jak Milan czy FC Barcelona.
Piłkarze Bayernu są daleko od formy piłkarzy wyżej wymienionych klubów i nie szybko osiągną taki poziom, tym bardziej, że Bundesliga weszła w dziwny etap ewolucji.
Bayern co sezon odpada bardzo szybko z europejskich pucharów, ponieważ ćwierćfinał to nie jest to, na co liczy trener Bawarczyków. A wiadomo: sukcesy nie przychodzą łatwo...
Myślę, że następny sezon będzie podobny do obecnego, bo wątpię, żeby na stadionie Bayernu zawitały prawdziwe gwiazdy, które chociaż również są w Monachium, to w liczbie niezadowalającej...
Następny sezon może być również gorszy od obecnego, bo ekipa z Monachium wciąż "jedzie" na sukcesach z przeszłości i myślę, że gdyby nie pamięć o najlepszych latach, to ćwierćfinał Ligi Mistrzów byłby rzeczą wątpliwą.
I na koniec: gwiazdy Bayernu nie świecą tak bardzo, jakby się wydawało...
Cudak co ty tylko o tych sukcesach z dawnych lat ?? Caly czas to tylko powtarzasz. Ja nie chce zeby do bayernu sprowadzali gwiazdy wielkiego formatu poniewaz mamy przyklad Realu sciagaja gwiazdy i co nie wyszli w tym sezonie na tym najlepiej, Bayern nigdy nie inwestowal w pilkarzy slawnych tylko pilkarzy takich ktorzy umia grac w pilke ale nie sa gwiazdami wielkiego formatu. Uwazam ze nastepny sezon bedzie jeszcze lepszy od tego i Bayern zajdzie daleko. Aha i nikt na tym forum nie wspomina o sukcesach z lat poprzednich jedynie ty tylko powtarzasz ze Bayern jedzie na sukcesach z dawnych lat.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 26 kwie 2005, 13:49

a ja jestem zdania ze Bayern to zawsze Bayern .... gdy mowilo sie o kryzysie w realu to obijali sie gdzies o dół tabeli ... gdy w Bayernie sie mowi o kryzysie to nie spada ponizej 5 miejsca ... wiec .... pozatym w tym sezonie niezle pograli , mieli pecha z Chelsea i tyle ...

za rok LM dla Bayernu a Puchar Uefa dla BVB :!: he he ......

Awatar użytkownika
Cudak
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cudak » 26 kwie 2005, 14:08

wazi pisze:Cudak co ty tylko o tych sukcesach z dawnych lat ?? Caly czas to tylko powtarzasz. Ja nie chce zeby do bayernu sprowadzali gwiazdy wielkiego formatu poniewaz mamy przyklad Realu sciagaja gwiazdy i co nie wyszli w tym sezonie na tym najlepiej, Bayern nigdy nie inwestowal w pilkarzy slawnych tylko pilkarzy takich ktorzy umia grac w pilke ale nie sa gwiazdami wielkiego formatu. Uwazam ze nastepny sezon bedzie jeszcze lepszy od tego i Bayern zajdzie daleko. Aha i nikt na tym forum nie wspomina o sukcesach z lat poprzednich jedynie ty tylko powtarzasz ze Bayern jedzie na sukcesach z dawnych lat.
A co Ty myślisz, że sukcesy z dawnych lat się nie liczą?
Przecież pamięć o dawnych latach to połowa sukcesu! Jeśli jakaś drużyna wchodzi do wielkiego futbolu i nie ma za sobą żadnych sukcesów, to wówczas wiatr nie wieje jej tak bardzo w plecy.
Poza tym, od wielu już lat Bayern nic nie osiągnął, bo kibicowanie nudnej lidze niemieckiej(nudnej z punktu widzenia tabeli - a nie z punktu meczów) nie świadczy dobrze o obserwatorze...
A Bayern tak się ślizga, niby plany są ambitne, ale z drugiej strony w miarę słaby team Chelsea(który przecież nie ma tak sławnych gwiazd) ogrywa naszych Bawarczyków...
Sławne gwiazdy są w takich teamach jak Barcelona czy Milan, a Chelsea raczej jedzie na solidności, bo na nic więcej ich nie stać...
I stoi za nimi "solidny" zastrzyk psychologiczny w osobie pana Romana Abramowicza, który na klub łoży solidne kwoty pieniężne...
I to jest główna przyczyna dobrej gry Chelsea... a Bayern jest niestety tylko po środku; bo ani nie ma tu gwiazd(jak Milan) ani prezes klubu nie szasta pieniędzmi na lewo i prawo.
Dlatego trzeba się cieszyć, że Bayern potrafi osiągnąć ćwierćfinał Ligi Mistrzów...
Natomiast następny sezon nie wygląda już tak różowo.

Awatar użytkownika
wazi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 26 kwie 2005, 14:42

Po pierwsze. Z twojej wypowiedzi wynika, ze Bayern gra w LM i doszedl do cwiercfinalu glownie z tego powodu ze kiedys wygral Champions League. No niewiem ja sie nie zgodze z tym, poniewaz co tobie to da ze kiedys wygrales LM dostaniesz latwiejsza grupe, latwiejszych przeciwnikow wiecej kasy ???. Po drugie. Chcialem Ci powiedziec ze gwiazdy nie graja wcale lepiej od tych graczy mniej znanych a berdziej solidnych w grze, niekiedy ta solidnosc (w tym przypadku Chelsea) jest duuzo lepsza od gwiazdorstwa. Niewiem czy ktos sie zgodzi ze Chelsea jest slabym teamem w tej edycji LM wedlug mnie jest najlepszym, poniewaz jej gra jest oparta na zespolowosci i solidnej grze. Po trzecie. Bundesliga jest bardzo emocjunujaca, poniewaz gra o mistrzostwo toczy sie do ostatniej kolejki i walczy o mistrza kilka zepolow, w innych ligach np szkockiej lub tez holenderskiej o mistrza walcza 2 zespoly albo nawet jeden. I tu mozna mowic o nie atrakcyjnosci, bo z gory wiadomo ktore kluby beda miec mistrza. A nie zauwazylem, zeby Bayern co roku wygrywal Bundeslige. W bundeslidze jest rywalizacja i nikt mi nie powie ze jest to liga nie atrakcyjna moze niektore mecze sa nudne i nic sie nie dzieje ale glownie mecze stoja na wysokim poziomie. Po czwarte. Co to jest za druzyna ktora nie ma ambicji ??? Kazda druzyna planuje na przyszly sezon co chciala by osiagnac w sezonie. Bayern zawsze chce walczyc o najwyzsze cele, raz mu sie to udaje raz nie, taki jest football, nie bedziesz zawsze wygrywal.
to wówczas wiatr nie wieje jej tak bardzo w plecy.
Po piate to wiatr nie wieje w plecy tylko wieje w oczy.... Pozdrawiam

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 26 kwie 2005, 18:19

Cudak pisze:
(nudnej z punktu widzenia tabeli

tak ? ciekawe ... zobacz sobie mistrzow z ostatnich 10 lat ... i jak to jest nudne to ciekawe co ty uwazasz za "ciekawe" .... owszem bayern ma 5 mistrzostw .. Borussia 3 .. ale jeszcze FCK i Bremen tez zaliczyli po jednym mistrzostwie ..... a i napewno znowu za jakis czas kolejna tego typu druzyna wskoczy na pierwsze miejsce ... i tak to sie kreci .. i mowie ci kolego nudy tam sie nie doszukasz :)

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2005, 19:01 przez rebuzz, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”