Abramowicz - Strona 14

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Re: Abramowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 23 cze 2011, 20:11

romantyk_emil pisze:
Cypek pisze:Oczywiście zgadzam się z tym, że każdy klub dokonuje transferów za duże pieniądze po to aby pozyskać graczy z najwyższej półki. Chociaż ostatnio nie tylko tych z najwyższej (patrz Sanchez). Tyle, że Chelsea przydałby się jakiś dobry człowiek, który ma dobrą wizję zespołu i chęć budowania go. Bo dużej ilości pieniędzy Chelsea nie ma od dziś, a sukcesów również brak. Inter wcale nie wydawał bajońskich kwot na zawodników, a mimo wszystko udało mu się zatrzymać świetne drużyny rozpracowując ich taktycznie (patrz mecz z Barceloną). Poza tym londyńczycy grają w lidze angielskiej gdzie o sukces jest naprawdę trudno, zważywszy na bardzo dużą konkurencję. Zobaczymy jakie rozstrzygnięcia przyniesie tegoroczne letnie okienko transferowe :)
Zgadzam się że liga angielska jest naprawdę trudna. W tej lidze trzeba zapieprzać 90 min lub więcej z każdym przeciwnikiem.
Ewenement, to w innych ligach gra się mniej niż 90 minut?

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 23 cze 2011, 20:18

Arwin pisze:Ewenement, to w innych ligach gra się mniej niż 90 minut?
Nie o to mi chodziło :) Miałem na myśli to, że trzeba być skoncentrowanym przez pełne 90 min plus te które doliczy sędzia. Angielska piłka słynie z tego, że gra się do końca. Natomiast z meczy, które oglądałem w innych ligach nie zauważyłem takiego zjawiska. Chyba, że dany zespół ma nóż na gardle... W lidze angielskiej więcej zespołów bije się o mistrza, niż np. w Hiszpanii gdzie rywalizują ze sobą Real i Barcelona :)

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 04 lip 2011, 16:54

Jak myślicie Panowie, czy wyżej wymieniony Roman Abramowicz wyłoży te 45 mln za Brazylijską gwiazdkę ?

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 04 lip 2011, 16:54

marCHELSinio pisze:Jak myślicie Panowie, czy wyżej wymieniony Roman Abramowicz wyłoży te 45 mln za Brazylijską gwiazdkę ?
(mam nadzieję że) Nie :)

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 04 lip 2011, 17:06

Wiem że jeden mecz nie powinien mieć zaważyć na ocenie zawodnika, ale po tym jak zatrzymywała go obrona Boliwii, doszedłem do wniosku (jak zapewne większość), że PL to zbyt wysokie progi. :|

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 04 lip 2011, 17:08

marCHELSinio pisze:po tym jak zatrzymywała go obrona Boliwii
Wenezueli.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 lip 2011, 17:10

emdżej pisze:
marCHELSinio pisze:po tym jak zatrzymywała go obrona Boliwii
Wenezueli.
Jeden [ch**] :P

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 04 lip 2011, 17:21

Tfu, Wenezueli. W zasadzie to jeszcze gorzej :D

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 04 lip 2011, 17:53

Według mnie, jeżeli za zawodnika trzeba dać 45 mln to gracz musi być z najwyższej półki, który z miejsca będzie stanowił o sile drużyny, który rozegra minimum 30 meczy w sezonie, który będzie miał duży wpływ na drużynę i na wyniki końcowe i itp :) Neymara za takiego zawodnika nie uważam :) On jest po prostu wielką niewiadomą... nie wiadomo czy się sprawdzi, nie wiadomo czy po 5 kolejkach się nie rozmyśli i nie będzie chciał wrócić do Brazylii :)
Sytuacja trochę przypomina mi telenowele z Robinho, który w ostateczności trafił do Realu i wydaje mi się, że w tym przypadku będzie podobnie :)

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 05 lip 2011, 0:19

No, tylo że Robinho się na Bernabeu sprawdził, z Neymarem nie wiadomo jak będzie. Skoro już kontrakt podpisze, to nie będzie "ja chce wracać". :P
Sądzę, że właśnie to go trzyma w Santosie...

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 06 lip 2011, 13:20

Za drogi, gra w lidze brazylisjkiej. LM i PL zna tylko z TV, nigdy nie grał przeciwko solidnej obronie i klasowym zawodnikom lub klasowej drużynie. Jest wart może z 20mln jak wielkie talent z Brazylii. Nie podoba mi się to że jako doradców ma Robinho aka "Chce zostać najlepszym piłkarzem świata ale poszedłem do City" i Pele aka "Byłem lepszy niż Messi".

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 07 lip 2011, 15:09

Kajo, zgadzam się z Tobą, szczególnie że z Brazylii już wielu takich grajków było... Jeżeli już odejdzie z Santosu, to zapewne do La Liga.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”