Najlepsze filmy - Strona 14

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 25 lip 2005, 23:42

Moze nie najlepszy , ale jeden z fajniejszych filmow Hot Shot 2. Nie wiem czy ktos kojarzy , ale film opowiada o losach mniej wiecej podobnych do Rambo tyle tylko , ze w smiesznej scenerii. Naprawde smiesznej bo jak kiedys to ogladalem to przez kilka dni nie moglem zapomniec niektorych scen :D Teraz bedzie lecial w sobote bodajze na Polsacie :twisted:

Awatar użytkownika
vieris
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieris » 25 lip 2005, 23:50

Najlepszy film jaki ogładałem to NEGOCJATOR z
Samuelem L Jacksonem i Kevinem Spacey jesli ktoś nie ogądał to polecam

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 25 lip 2005, 23:57

:arrow: Cradle 2 the grace i Mroczna dzielnica oba z DMX'em
:arrow: Jackass the movie
:arrow: wszystkie z udziałem Himilsbacha i Maklakiewicza, przynajmniej te które ogladałem :wink:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 26 lip 2005, 0:01

"Ojciec Chrzestny part.1" to chyba najlepszy film, jaki widziałem.Oczywiście kolejność ustala się wtedy, gdy obejrzę film i wtopie się w jego klimat.Od prawie miecha pozostaje nim właśnie "Godfather".Nie będe sie narazie rozpisywał o innych, ale pewnie gdy obejrzę inny film , to zmienię zdanie (lub nie), ale "Ojciec..." zawsze będzie na samym szczycie :).

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 26 lip 2005, 3:51

Polecam ,

K-PAX , Skazani na Shawshank , 21 Gram , Manner wie wir :wink:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 13 sie 2005, 21:52

Jest bardzo dużo filmów, które uwielbiam :) Bardzo mi się podoba "Dziewczyna z sąsiedztwa" za świetną rolę Elishy Cuthbert(żęby nie było moja ulubiona aktorka ;)) i ciekawą fabułe, pozatym zawsze się dzięki temu filmowi uśmiechnę :) Filmy takie jak "Ostatni Mohikanin", "1492 - droga do raju" ubóstwiam za muzykę Vangelisa, pozatym lubię filmy historyczne. "Ojciej Chrzestny" za kreację Marlona Brando ;) on nie musiał w tym filmie dużo mówić...on grał gestami...grał każdym ruchem ręki-genialny aktor. Gwiezdne Wojny za ciekawą historię no i....miecze świetlne ;)
"Miasto Gniewu" - film, który mnie po prostu poruszył, zacząłem się dzięki niemu zastanawiać nad życiem. 'Coach Carter"...historia, które dzięki koszykówce, opisuję życie człowieka. "K-PAX"...niezwykła historia, opowiedziana tak ciekawie. Pewnie wielu filmów w tej chwili zapomniałem opisać, ale jeśli sobie przypomnę postram się opisać:)

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 13 sie 2005, 22:05

A ja polecam Forresta Gumpa- przezabawna historia o "amerykańskim idiocie" który ma niesamowite szczęscie a zarazem pecha w życiu, bardzo dobra obsada, reżyser no i fabuła niezwykle ciekawa - jeszcze raz gorąco polecam zarówno film jak i książkę Winstona Grooma - Forrest Gump.
PzDR.

Awatar użytkownika
infernus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: infernus » 13 sie 2005, 22:13

Mówcie sobie co chcecie. Dla mnie i tak najlepszy film to DZIEŃ SWIRA. Respekcik dla Mareczka Konrada. A jak ktoś twierdzi inaczej to znaczy że tego filmu nie rozumie i jest głupi jak but od lewej nogi.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1492
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 14 sie 2005, 16:14

Poranek Kojota :arrow: arcydzieło nie film :wink:
Oszukac Przeznaczenie - super film
Władca Pierscieni (1,2,3) :arrow: super saga świetny motyw i gra aktorów ach i te efekty :roll:
American Pie - Super komedia o studentach :wink:
Stygmaty - jesli ktos lubi takie filmy to napewno przypadnie mu do gustu
Szeregowiec Ryan - tego chyba nie musze przedstawiac (Grazie Hanks)
To nie jest kolejna komedia dla kretynów - :arrow: To poprostu trzeba zobaczyc :lol:
Lot Skazanców - kino z najwyższej półki
Armageddon - Willis i Ben Afleck gwarantuja niezapomniane momenty :arrow: Historia Kina
Bez Twarzy - Travolta i Cage = Super FILM
John Q - znów aktorski popis Denzela
Waleczne Serce :arrow: ten film reklamy nie potrzebuje
Pasja - Gibson pokazuje ze nie jest tylko świetnym aktorem ale takze rezyserem
K-Pax - jesli w filmie gra Kevin Specey to ten film musi byc udany :arrow: Dzeło :!:
Philadelphia - Hanks i Denzel :roll: :arrow: jeden z najlepszych jakie widziałem
Pulp Fiction - Świetny motyw i gra aktorska
Coach Carter :arrow: Samuel L Jackson gwarantuje znakomite kino
Rambo - chyba kazdy słyszał o tym filmie :lol:
Rocky - to juz jest klasyka chyba najlepsze role Stallone miał własnie w Rockym i Rambo
i pewnie mi sie przypomni jeszcze wiele innych ale narazie to wszystkie jakie pamietam

------------------------

Forza Inter !!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 sie 2005, 16:19

infernus pisze:Respekcik dla Mareczka Konrada
jak respekcik to dla Mareczka Kondrada :wink:
no i dla Mareczka Koterskiego Koterskiego [i jego syna :wink: ]

film, rzeczywiście świetny, choć bardziej mi się podobał "Nic śmiesznego"
a z najlepszych filmów to oczywiście filmy Quentina Tarantino; Davida Lyncha; S.Kubricka [patrz avatar :wink: ]

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 14 sie 2005, 20:49

Ja wlasnie sciagam sobie MR AND MRS SMITH. Co powiecie o tym filmie ?? Mam andzieje ze bedziecie sie wypowidac w samcyh superlatywach bo mam juz 70 % i naprawde nie mam zamiaru wylaczac sciagania :) Wiec jak ?? Kopsnijcie jakies opinie :)

POZDRO

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 14 sie 2005, 20:54

RoRo pisze:Ja wlasnie sciagam sobie MR AND MRS SMITH. Co powiecie o tym filmie ?? Mam andzieje ze bedziecie sie wypowidac w samcyh superlatywach bo mam juz 70 % i naprawde nie mam zamiaru wylaczac sciagania :) Wiec jak ?? Kopsnijcie jakies opinie :)

POZDRO
sory, ale ja byłem dziś na tym i prawie zasnąłem. Może Tobie się jednak spodoba.

Awatar użytkownika
K@rolas_RSP
Grafomańskie harakiri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: K@rolas_RSP » 14 sie 2005, 20:57

Mi sie osobiście bardzo podoba .... dużo sie dzieje ale również mogło by być o wiele lepiej ale ..... jest good napewno warto to oglądnąć :lol:

Polecam w 100%

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 14 sie 2005, 22:15

RoRo pisze:Ja wlasnie sciagam sobie MR AND MRS SMITH. Co powiecie o tym filmie ?? Mam andzieje ze bedziecie sie wypowidac w samcyh superlatywach bo mam juz 70 % i naprawde nie mam zamiaru wylaczac sciagania
O Boże, nie przypominaj mi nazwy tego filmu... Byłam na tym wczoraj w kinie, i... totalna klapa. Nie wiem, dlaczego tak zachwalali grę Pitta i Jolie, grali przeciętnie. Co do fabuły, to też nie jest ciekawa, jakoś nie widzę niczego porywającego w tym, że cały czas próbują się zabić we własnej kuchni... :lol:

A co do tematu, czyli 'Najlepsze filmy', to polecam 'Godziny'. Świetna gra Kidman, Streep i Moore... Film trochę 'ciężki' może się niektórym wydać, ale mnie bardzo się spodobał.

coco pisze:Pulp Fiction - Świetny motyw i gra aktorska

Heh, film świetny, fakt... Od kiedy ten film obejrzałam, nareszcie wiem, gdzie jest najlepszy na świecie schowek... :lol: :lol:

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
[nevermind]
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: [nevermind] » 14 sie 2005, 22:23

Anka pisze:O Boże, nie przypominaj mi nazwy tego filmu... Byłam na tym wczoraj w kinie, i... totalna klapa. Nie wiem, dlaczego tak zachwalali grę Pitta i Jolie, grali przeciętnie. Co do fabuły, to też nie jest ciekawa, jakoś nie widzę niczego porywającego w tym, że cały czas próbują się zabić we własnej kuchni... Laughing

Jak dla mnie genialny film, fajna akcja, smieszne dialogi, Angelina Jolie, jak na film tego typu, zaskakujaca fabula. Ogolnie rzecz biorac spedzenie dwoch godzin na tym filmie uwazam za bardzo, a to bardzo udane.

"Niech pani zapyta o sex" <rotfl>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”