Polonia Bytom (zbiorczy) - Strona 14

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 maja 2008, 1:02

Fishbone pisze: Polonia Bytom I liga sportowo, ale przy stole grubsze ryby zasiadają...
Przecież Polonia nadal ma grać w 1 lidze, więc o co ten krzyk? ;)
Mam tylko nadzieję, że ukarzą wszystkie kluby, które nie spełniają tylko wymogów - infrastruktura Polonii to żal, płacz i zgrzytanie zębów, ale w ŁKS przecież też z kranów wódka nie płynie...

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 31 maja 2008, 10:10

Wilmore pisze:Przecież Polonia nadal ma grać w 1 lidze, więc o co ten krzyk?
Z całym szacunkiem, ale nie jest to śmieszne.
Wilmore pisze:Mam tylko nadzieję, że ukarzą wszystkie kluby, które nie spełniają tylko wymogów - infrastruktura Polonii to żal, płacz i zgrzytanie zębów, ale w ŁKS przecież też z kranów wódka nie płynie...
Ja nie rozumiem, wolisz żeby karali kluby za to że nie mają pieniędzy ?Większość z Was ma klapki na oczach bo w Waszych klubach są pieniądze i nie musicie się martwić czy jutro Wasz Klub będzie istniał.
Ja widzę, że Ty wolisz żeby w lidze grała umoczona Jagiellonia,Widzew (podejrzewam, że jesteś z któregoś z tych miast) czy KGHM.To tylko życzę wysokich emocji sportowych przychodząc na stadion.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8633
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 maja 2008, 10:13

EnjoYs: nie odpisuj mu, to nie ma sensu. Koleś jest chyba jakims starym skorumowanym zomowcem, bo jest z Katowic i boi sie na mecze GKS chodzic :lol2: Gdzie tacy ludzie sie rodza :lol:

Bylismy, jesteśmy i bedziemy :!:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 31 maja 2008, 10:24

cloner pisze:Bylismy, jesteśmy, bedziemy
I nigdy nie zginiemy

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 31 maja 2008, 11:34

EnJoy's pisze:Ja nie rozumiem, wolisz żeby karali kluby za to że nie mają pieniędzy ?Większość z Was ma klapki na oczach bo w Waszych klubach są pieniądze i nie musicie się martwić czy jutro Wasz Klub będzie istniał.
Ja widzę, że Ty wolisz żeby w lidze grała umoczona Jagiellonia,Widzew (podejrzewam, że jesteś z któregoś z tych miast) czy KGHM.To tylko życzę wysokich emocji sportowych przychodząc na stadion.
Nie jestem zomowcem, nie jestem skorumpowany i nie jestem stary :wink: A mój klub (jeśli on się nie obrazi gdy tak o nim powiem bo wielkim jego kibicem nie jestem) podobnie jak Polonia klepie biedę, na dziś nie spełnia wymogów OE a też chcę aby nie grali ci którzy nie spełniają wymogów. No sorry ale jak napisałem wcześniej grając w rozgrywkach pzpnu godzimy się na wszystkie jego wymogi takie jak licencje. A te są po to aby podnosić poziom naszej ligi i byś nie musiał się wstydzić naszych stadionów, aby kluby były wypłacalne, podnosiły swój sportowy poziom i wszystkiego co z klubem związane. Nie spełniasz wymogów to tak jak w życiu na każdym kroku - odpadasz :twisted: A w piłce na każdym kroku masz wymogi - w każdej lidze, pucharach a gdy ich nie spełniasz szukasz sobie innego stadionu lub nie zostajesz dopuszczony do gry. Inaczej taki Znicz nie musiałby modernizować stadionów a ten jak w III lidze przypominałby stadion X-lecia tyle że w wersji mini gdzie ludzkie odchody czuć w wielu miejscach a ty stoisz podczas meczu bo aby mecz oglądać na siedząco siedziałbyś na gruzach :roll: A jak klepiesz biedę to albo szukasz sponsora, albo szkolisz piłkarzy i ich sprzedajesz.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 31 maja 2008, 11:59

Łukasz ten tekst nie był do Ciebie ale spoko.Pisałem go do Wilmore.Ale:
Yukasz pisze:A jak klepiesz biedę to albo szukasz sponsora
Łukasz niestety tak tylko łatwo się mówi, a znaleźć sponsora to nie jest to proste.
Yukasz pisze:albo szkolisz piłkarzy i ich sprzedajesz.
Tu się zgodzę, ale Nasz klub nie słynie z wychowanków, niestety.

Yukasz pisze:A mój klub (jeśli on się nie obrazi gdy tak o nim powiem bo wielkim jego kibicem nie jestem) podobnie jak Polonia klepie biedę, na dziś nie spełnia wymogów OE a też chcę aby nie grali ci którzy nie spełniają wymogów.
Nie wierzę, że jakby Twój Klub wszedł do OE powiedział byś :
"Ja nie chcę żebyśmy grali w OE, bo nie będę siedział na krzesełku pod dachem".

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 maja 2008, 12:04

A jak klepiesz biedę to albo szukasz sponsora, albo szkolisz piłkarzy i ich sprzedajesz.
Albo uczciwie robisz awans z III ligi do II poprzez baraże, pozniej uczciwie sie utrzymujesz w II lidze poprzez baraże, później uczciwie robisz awans od I ligi, jeszcze później uczciwie utrzymujesz sie w ekstraklasie, ale ... co za dużo to niezdrowo. W polskiej pilce nie mozna byc uczciwym, trzeba placic. Korona, Widzew czy Zaglebie placiło, dziadki z miodowej sie pewnie przyzwyczaili. Ale my nadal uczciwie bedziemy walczyc o ekstraklase :!:

Polonia Bytom pokazywala do wczoraj, ze nie trzeba miec duzych pieniedzy, zeby walczyc i nawet czasem wygrywać z silniejszymi i bogatszymi od siebie.

Do wszystkich przeciwników Polonii, polecam przeczytać uzasadnienie pzpn:
Polonia nie wypełniła kryteriów finansowych – niekorzystna sytuacja majątkowa, finansowa i gospodarcza oraz ujemy kapitał własny powoduje zagrożenie kontynuowania działalności klubu
Zatem niech ktos z Was mi teraz wyjaśni jakim cudem, skoro jest zagrozone kontynuowanie dzialalnosci klubu w ekstraklasie, można tą samą dzialalnosc kontynuowac w niższej lidze? Bo dzis przeczytalem wypowiedz chyba Koźminskiego, ze Polonia bez problemu otrzyma licencje do nowej I ligi, poniewaz tam są niższe wymagania.

Niech mi to ktoś wyjaśni.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 31 maja 2008, 12:33

EnJoy's - wiem że nie było do mnie ale jestem za wymogami i podnoszeniem poziomów naszych klubów więc zabrałem głos :P
Też wiem że o sponsora nie jest łatwo bo koszykarze z mojego miasta od kilku lat szukają strategicznego i w jego pojawienie się już nie wierzę. Po prostu trzeba szkolić młodzież, penetrować niższe ligi bo w piłce jest znacznie więcej perełek niż w koszu i co najważniejsze one są (trzeba tylko umieć szukać). I podobną wizję ma Znicz piłkarski - czytałem że za Lewandowskiego i jakiegoś innego piłkarza mają dostać ok 2 mln a te pieniądze przeznaczyć na 3-4 piłkarzy do maks 27 roku życia (by nie sprowadzać emerytów aby ci sobie dorobili) i tylu samo zakupić młodych aby sie rozwijali i w przyszłości znowu na nich zarobić. Niestety ale nic innego temu klubowi nie pozostaje bo wielkiego sponsora nie spodziewałby się nigdy.
EnJoy's pisze:Nie wierzę, że jakby Twój Klub wszedł do OE powiedział byś :
Po prostu odpowiednio wcześniej trzeba zacząć modernizować stadion. Jak Znicz nie zagra w OE a aby grali szanse w cale nie są małe (" (...) W tym momencie Znicz awansuje tylko w przypadku gdy dojdzie do spełnienia trzech z czterech możliwości. Oto one: utrzymania degradacji Zagłębia, zatwierdzenie fuzji Śląska z Groclinem, ukarania Korony i nie przyznania licencji Polonii Bytom (...) ") to na pewno nie będę się cieszył ale pogodzę się z tym bo takie są wymogi które wszyscy znają.
cloner pisze:Korona, Widzew czy Zaglebie placiło
I dlatego mają wylecieć z OE za korupcję.
cloner pisze:Do wszystkich przeciwników Polonii, polecam przeczytać uzasadnienie pzpn:
Nie jestem przeciwko Polonii bo za ambicję piłkarzy wolę aby oni grali w OE niż jakieś Widzewy czy inne, nie do końca rozumiem postępowanie w sprawie Polonii bo dostaję sprzeczne sygnały co do rozpatrywania licencji i jej nie przyznania ale jestem ogólnie za tym aby kluby grały gdy ją spełnią (czy to rozchodzi się o Polonię, Znicz, Piast, Legię czy Flotę Świnoujście (czeher awansowali(ście) :lol: )).
cloner pisze:Zatem niech ktos z Was mi teraz wyjaśni jakim cudem, skoro jest zagrozone kontynuowanie dzialalnosci klubu w ekstraklasie, można tą samą dzialalnosc kontynuowac w niższej lidze?
Cholera wie, nie chcę bronić leśnych dziadków i stać przeciwko Polonii ale może o to że niższa liga = niższe koszty utrzymania bo nie potrzeba zespołu na tym samym poziomie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 maja 2008, 12:41

EnJoy's pisze: Ja nie rozumiem, wolisz żeby karali kluby za to że nie mają pieniędzy ?Większość z Was ma klapki na oczach bo w Waszych klubach są pieniądze i nie musicie się martwić czy jutro Wasz Klub będzie istniał.
Są warunki, które trzeba spełnić, by grać w lidze. Poziom sportowy nie jest jedynym, i wcale nie najważniejszym z nich.
EnJoy's pisze: Ja widzę, że Ty wolisz żeby w lidze grała umoczona Jagiellonia,Widzew (podejrzewam, że jesteś z któregoś z tych miast) czy KGHM.To tylko życzę wysokich emocji sportowych przychodząc na stadion.
Nie, jak dla mnie w pierwszej lidze może grać Ruch Chorzów, Wisła, Legia i Śląsk - na zmianę grając mecze ze sobą, byleby to były czyste ekipy. Toteż piszę - mam nadzieję, że na karaniu Polonii się nie skończy, bo jeśli sprawiedliwie karać, to wszystkich, a nie jedną Polonię.
EnJoy's pisze: Nie wierzę, że jakby Twój Klub wszedł do OE powiedział byś :
Widzę, że nie tylko Martwicy mózgu obiektywizm jest obcy - ale uwierz, że nigdy nie doczekamy się sensownej ekstraklasy, jeśli kluby z takimi stadionami, jak bytomski, będą ciągle grały na najwyższym szczeblu. To samo można powiedzieć o Zniczu.
Martwica mózgu pisze: Zatem niech ktos z Was mi teraz wyjaśni jakim cudem, skoro jest zagrozone kontynuowanie dzialalnosci klubu w ekstraklasie, można tą samą dzialalnosc kontynuowac w niższej lidze? Bo dzis przeczytalem wypowiedz chyba Koźminskiego, ze Polonia bez problemu otrzyma licencje do nowej I ligi, poniewaz tam są niższe wymagania.
Ja wiem, że do Ciebie nic z oczywistych rzeczy nie dociera, chyba że jest polane niebiesko-czerwonym sosem z bytomską cegłą we wkładce, ale spróbuję.
Działalność klubu w pierwszej lidze jest powiązana z dużymi kosztami - spełnienie wymogów licencyjnych, odpowiednie płace dla piłkarzy wymaganych do utrzymania... To nie jest pół bochenka chleba dla kibica na meczu i wódka dla sędziego za wygrany mecz - tu naprawdę, jak wg. Marksa, trzeba włożyć, żeby wyjąć.
Polonia ma ten problem, że nie włożyła, a chce wyjmować - tak się nie da w Polsce. W nowej 1 lidze będą mniejsze wymagania licencyjne, ergo mniej pieniędzy trzeba łożyć na stadion, ergo więcej pieniędzy pójdzie na bieżące potrzeby. Tak nie byłoby w Ekstraklasie.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 31 maja 2008, 12:51

Wilmore pisze:Widzę, że nie tylko Martwicy mózgu obiektywizm jest obcy
Byłbym śmieszny gdybym był obiektywny.
Wilmore pisze:Toteż piszę - mam nadzieję, że na karaniu Polonii się nie skończy, bo jeśli sprawiedliwie karać, to wszystkich, a nie jedną Polonię.
Nie odpowiedziałeś na moje pytanie.Wrzuciłeś Nas do wora z Widzewem, KGHM i Koroną a doskonale wiesz, że My nie kupiliśmy żadnego meczu.Ty wolisz żeby w lidze grała Korona, która ma ładny stadion i jest umoczona, a nie klub który sportowo, uczciwie utrzymał się w lidze.
Tak więc jeszcze raz:
EnJoy's pisze:o tylko życzę wysokich emocji sportowych przychodząc na stadion.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 maja 2008, 13:03

EnJoy's pisze: Nie odpowiedziałeś na moje pytanie.Wrzuciłeś Nas do wora z Widzewem, KGHM i Koroną a doskonale wiesz, że My nie kupiliśmy żadnego meczu.Ty wolisz żeby w lidze grała Korona, która ma ładny stadion i jest umoczona, a nie klub który sportowo, uczciwie utrzymał się w lidze.
Gdzie? Jesteś młodym padawanem Martwicy mózgu? Zatraciłeś obiektywizm i umiejętność czytania?
Nigdzie nie wrzuciłem Polonii do wora z Widzewem, KGHM i Koroną, a jedynie wyraziłem nadzieję, że nie tylko Polonia spadnie, skoro w ŁKS też się bardzo źle dzieje, więc zapewne nie tylko Bytom ma problemy z licencją.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 maja 2008, 13:56

Tak nie byłoby w Ekstraklasie.
To ja Ci moge Wilmore odpowiedziec, ze sie mylisz. Czy to w ekstraklasie, czy to w II lidze, trzeba jeździć po całej Polsce. Na stadion pieniądze kladzie miasto, a nie klub, wiec tu też sie mylisz.
odpowiednie płace dla piłkarzy wymaganych do utrzymania...
Tylko, ze te płace u nas były na poziomie sredniaka drugoligowego, i w zupelnosci wystarczyla kasa od kilku drobnych sponsorów. Teraz, gdyz nas wyrzucili z ligi pojawil sie problem, bo nie dostalismy obiecanej kasy z canal+ i dlatego nie mamy skad uregulować innych platności.

Jak to możliwe, ze martwica mózgu jest na wyższym poziomie od Wilmore'a :think:
8)
bo jeśli sprawiedliwie karać, to wszystkich, a nie jedną Polonię.
Ale ukarali tylko jedną Polonie i jesteś z tego faktu zadowolony.

Internet to takie dobrodziejstwo, dzieki ktoremu mogą zabierać głos osoby kompletnie nie znające sie na rzeczy, nie interesujące sie danymi sprawami, posiadające własne zdanie oparte tylko na opinii innych, najczęsciej mass mediów.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 maja 2008, 14:04

cloner pisze: Internet to takie dobrodziejstwo, dzieki ktoremu mogą zabierać głos osoby kompletnie nie znające sie na rzeczy, nie interesujące sie danymi sprawami, posiadające własne zdanie oparte tylko na opinii innych, najczęsciej mass mediów.
I tak powstał cloner. Wiemy, wiemy.
cloner pisze:Ale ukarali tylko jedną Polonie i jesteś z tego faktu zadowolony.
Powtórzę się, choć wiem, że i tak nic tym nie zdziałam.
Wilmore pisze: Mam tylko nadzieję, że ukarzą wszystkie kluby, które nie spełniają tylko wymogów - infrastruktura Polonii to żal, płacz i zgrzytanie zębów, ale w ŁKS przecież też z kranów wódka nie płynie...
No ale zawsze lepiej widzieć to, co się chce, w czerwono-niebieskich barwach - Polonia niesprawiedliwie zdegradowana, wszystkiemu winne są układy, Polonia jest jedyna czysta, i im ta czystość przeszkadza.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 maja 2008, 14:11

I tak powstał cloner. Wiemy, wiemy.
No niestety, ale chyba Ty, bo wypowiadasz sie o kibicach, meczach, a sam nie uczeszczasz na nie.
Powtórzę się, choć wiem, że i tak nic tym nie zdziałam.
No to skoro jestes za ukaraniem wszystkich, ktorzy nie spelniaja licencji, to pisz do pzpn, zeby sprawdzili przejrzystosc finansową wszystkich klubów.
Polonia jest jedyna czysta, i im ta czystość przeszkadza
Wiem, ze to Twoja glupia ironia, ale niestety stała sie prawdziwa. PZPN to bagno i dopóki bedzie miec poparcie w takich osobach jak Ty, nic sie w Polsce nie zmieni.

Jedni wolą miec piekne stadiony, inni wolą miec dobre druzyny. Ot, cała filozofia.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 31 maja 2008, 18:50

Wilmore pisze:To samo można powiedzieć o Zniczu.
Widziałeś w ogóle ten stadion, bo dla mnie nie ma co go porównywać do stadionu Polonii.
Wilmore pisze:Polonia ma ten problem, że nie włożyła, a chce wyjmować - tak się nie da w Polsce. W nowej 1 lidze będą mniejsze wymagania licencyjne, ergo mniej pieniędzy trzeba łożyć na stadion, ergo więcej pieniędzy pójdzie na bieżące potrzeby. Tak nie byłoby w Ekstraklasie.
Tyle że w większości miast stadion to działka miasta i klub może płacić jedynie za korzystanie z niego o ile w ogóle płaci a nie jest on udostępniony darmowo.
cloner pisze:Jedni wolą miec piekne stadiony, inni wolą miec dobre druzyny. Ot, cała filozofia.
O to się rozchodzi że za licencjami mają iść i piękne stadiony i dobre drużyny dzięki czemu poziom OE ma byc wyższy. A co do przypadku Polonii to z tego co przedstawiacie nie zdziwię się bo dziwić nie może już nic jak szukano dziury w całym i ją znaleziono aby spaść na cztery łapy w sprawie baraży. Bo jednak skoro żąda się tylko gwarancji stadionowych a później widzi problem w finansach to jednak coś tu nie gra i ktoś się nie zrozumiał. No ale jeśli w finansach było coś nie tak to spadek dziwić nie może... porąbane to wszystko, pozostaje tylko nadzieja że wszystko odbywa się zgodnie z zasadami.

Komedii ciąg dalszy http://www.sport.pl/pilka/1,65063,52634 ... spadl.html :lol2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”