Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 14

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 25 sie 2005, 23:47

Nie no smiac mi sie chce jak widze kibicow Legii, ktorzy prawie placza :lol: :lol: Wy naprawde myslicie, ze Zielinski odejdzie i ta Wasza Legia zacznie super grac?? spojrzcie prawdzie w oczy! to nie wina Zielinskiego, tylko zarzadu - przeciez z takimi "pilkarzami" to najlepszy trener swiata nic nie zrobi! tak jak nie lubie Kowalczyka to spodobalo mi sie jego zdanie (porownanie Uche do "nabytkow" Legii): "...taki Uche jak mu sie chce to moze wygrac sam mecz, a taki Chmiest czy Klatt jak mu sie chce to moze isc do toalety..." :lol: :lol: i taka jest prawda. nikt nie zrobi w dwa miesiace czolowego zawodnika "czolowej" ( :lol: ) druzyny z drugoligowca - nawet najlepszego.

Ps. a myslicie, ze czego Walter nie chce zmiany trenera? bo przyszedlby taki Wdowczyk czy jakikolwiek inny trener "z pojeciem" i chcialby wymienic pol druzyny... i to nie na sredniakow ligowych, bo tych w Legii jest juz az nadto, tylko na DOBRYCH zawodnikow. a tacy kosztuja...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 sie 2005, 23:52

Akurat KJ ma duzo racji w tym co mowi ale nie pozastaje mi nic innego jak: Wypierdalac zera z Legii. Feura Zielinski, Bednarz i Zygo.
Ta Legia osiaga dno i lepiej nie tylko dla nas kibicow ale tez dla polskiej pilki zeby sie podniosla

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 25 sie 2005, 23:59

Bienias pisze:Ta Legia osiaga dno i lepiej nie tylko dla nas kibicow ale tez dla polskiej pilki zeby sie podniosla
Jestem polskim kibicem i jak dla mnie moze sobie zostac na tym "dnie". kto powiedzial, ze to Legia musi grac w pucharach?? jak widac, obecnie nawet Wisla Plock lepiej sie prezentuje, wiec niech nas takie druzyny reprezentuja. czasy sie zmieniaja, kiedys nie wyobrazano sobie pucharow bez Górnika, GKSu czy Widzewa, a w jakiej sytuacji teraz sa te kluby kazdy wie. Legia nie ma patentu na puchary, a jak ma grac w takim stylu, to juz wole Łęczną - przynajmniej im ambicji nie moznaby odmowic.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 sie 2005, 0:05

Legia ma dobry ranking Uefa, jest znana i od kilku lat jest w czolowce polskiej Ligi i jako ostania osiagnela cos w europie.
Prawie kazdy normalny polski kibic powie ze woli w pucharach Wisle Legie Groclin i kogos 4 na pocieche ale ciebie rozumiem bo w <<nienawisci.....>>

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 26 sie 2005, 0:12

JArzyna napisal:
jak dla mnie moze sobie zostac na tym "dnie".
i jak dla mnie tez...nieznosze war$zafki i jej kibicow.....nie wiem co bardziej smieszne...naplywowi kibice ktorzy mienia sie DUMA WARSZAWY (czy tam mazowsza) czy sam smieszny klub.....

kiedys nie wyobrazano sobie pucharow bez Górnika, GKSu czy Widzewa......juz wole Łęczną - przynajmniej im ambicji nie moznaby odmowic.
i to ci najlepszza wizytowke wystawia Krzysiu niestety...te kluby ktore wymieniles maja cos czego Leczna nie ma,i niestety miec nie bedzie...

T R A D Y C J I !!!

pilkarskich tradycji,pewnej ciaglosci,kibicow ktorzy na Roosvelta,Bukowa czy Pilsudskiego chodza juz od lat i niewazne czy jest dobrze czy zle-sa ze swoim klbuem,....a Leczna?gdzie to k..a jest??

G O R N I K O W J E S T W I E L E.....

.....WIELKI T YLKO *14* NASZ !!!!

T O R C I D A G O R N I K Z A B R Z E

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2188
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 26 sie 2005, 0:15

RzuR pisze:te kluby ktore wymieniles maja cos czego Leczna nie ma,i niestety miec nie bedzie...
Ale z tego co ja zrozumiałam - chodzilo o to, że Jarzyna woli Łęczną od Legii.
Zresztą kiedyś i Łęczna będzie miała tradycje, od czegoś przecież się zaczyna, prawda? ;)

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 26 sie 2005, 0:20

Nienawisc nienawiscia, ale to juz nie chodzi o to. jezeli maja grac w pucharach kluby za zaslugi to niech gra Ruch Chorzow albo Stal Mielec. co z tego, ze Legia ma dobry ranking UEFA? przeciez to federacje/ligi zdobywaja punkty, dzieki ktorym ustalane sa liczby miejsc, rozstawienia itd. a jak te pukty Legia zdobywa, to pokazala dzisiaj.
Bienias pisze:Prawie kazdy normalny polski kibic powie ze woli w pucharach Wisle Legie Groclin i kogos 4 na pocieche
Powiem Ci, ze prawie kazdy kibic powie, ze woli moze nienajmocniejsza ale za to waleczna Wisle Plock niz slaba i grajaca bez ambicji Legie. Zreszta to nie chodzi tylko o Legie ale i o kazda druzyne, ktora wymieniles (z tym, ze tamte poki co nie zawodza).
a jezeli uwazasz, ze patrze przez pryzmat nienawisci, to tak samo ja moge powiedziec, ze jestes zaslepiony. pozdro
EDIT:
RzuR pisze: to ci najlepszza wizytowke wystawia Krzysiu niestety...te kluby ktore wymieniles maja cos czego Leczna nie ma,i niestety miec nie bedzie...

T R A D Y C J I !!!

pilkarskich tradycji,pewnej ciaglosci,kibicow ktorzy na Roosvelta,Bukowa czy Pilsudskiego chodza juz od lat i niewazne czy jest dobrze czy zle-sa ze swoim klbuem,....a Leczna?gdzie to k..a jest??
Wytlumacze Ci, ze jestem kibicem Widzewa. wiec nie mow mi, ze nie wiem czym sie roznia kluby, ktore wymienilem od Lecznej :wink: tez wolalbym 1 lige bez wiosek, za to druzyny z tradycjami, ale teraz chodzilo mi o cos zupelnie innego. Tak jak napisala futbolowa (tylko ona mnie rozumie :cry: :lol: ) napisalem, ze wole zeby Łęczna grala w pucharach niz Legia. o tamtych druzynach nawet nie wspominam, bo wiadomo ze to poki co jest (niestety) nierealne. a gdyby kluby graly w pucharach za kibicow, to widomo, ze "wioskowe" (bez obrzy) nigdy by tego nie zanzaly. kapisz?
Ostatnio zmieniony 26 sie 2005, 0:27 przez Krzysztof Jarzyna, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 sie 2005, 0:25

Nie da sie ukryc ze byl to smutny tydzien dla polskiej pilki.Nie dosc ze odpadly dwa zespoly (Wisly nie licze bo ona nie odpadla tylko przeniosla sie do pucharu UEFA he he) to jeszcze gra Groclinu nie napawa optymizmem i bardzo watpliwe zeby cos zwojowali w dalszej fazie rozgrywek.
Legia pojechala po calosci.Calosci swojej nieudolnosci i (anty)umiejetnosci pilkarskich.Gdy ITI przejmowalo Legie rok temu obiecywalo ze 3 sezonu i klub ze stolicy zakwalifikuje sie do LM.Z taka gra takimi zawodnikami i takim trenerem (o czym dalej) to rownie dobrze moga wyruszyc na poszukiwanie Swietego Graala bo ze go znajda to taka sama bajka jak zdobycie zdobycie mistrzostwa co daje przepustke do walki o LM.ITI to calkowite przeciwienstwo hasla reklamowego Idei "My nie opowiadamy bajek".
Mam duzo szacunku dla Zielinskiego jako pilkarza i czlowieka jednak trzeba powiedziec ze na trenera takiego zespolu (chcialem napisac takiego klasowego zespolu ale to bylaby przesada i dlugo raczej nie bedziemy uzywac slowa "klasowy" w stosunku do Legii) to on sie nie nadaje.Jesli zarzad klubu chce byc konsekwentny to powinien go teraz zwolnic tak jak Kubickiego.Nabierac doswiadczenia trenerskiego to on moze w Lecznej czy Wodzislawiu (bez obrazy dla kibicow tych klubow).
Inna sprawa ze wykonawcow ma slabych ale nie bede czepial sie zawodnikow bo po prostu nie mam na to sily dzisiaj.No ale jak w ataku gra popularny "Nedza" to nedznie musi byc.
Ktos kiedys spiewal "Nie przenoscie nam stolicy do Krakowa" (Rynkowski?).Moze i nie przenoscie ale pilkarska stolica Polski jest w Krakowie i jeszcze dluuuuugo tam zostanie.

To temat o Legii ale musze pochwalic Wisle Plock za jej dzisiejszy wystep.Pochwalic za dzisiaj i zganic za pierwszy mecz ktorym zamkneli sobie droge do nastepnej rundy (Jelen dlaczego nie strzeliles tego karnego?!?).Ich gra napawa optymizmem.Naprawde dzisiaj walczyli o ten awans ze wszystkich sil.Nie zalamali sie po staracie bramki i byli o krok od awansu.Jak widac polska pilka pucharowa Wisla stoi.
Powodzenia dla Wisly i Groclinu.Ciulac punkciki do rankingow.Dajcie jak najwiecej radosci narodowi.Bo jak odpadniecie to jedyna "zabawa" beda wybory prezydenckie... Boze uchowaj :roll:
Ostatnio zmieniony 26 sie 2005, 1:44 przez Chlopaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 26 sie 2005, 1:37

Chlopaczek pisze:gra Groclinu nie napawa optymizmem i bardzo watpliwe zeby cos zwojowali w dalszej fazie rozgrywek.
Nie widzialem tego meczu, ale moim zdaniem majac przewage 3 bramek pojechali tam bardziej na wycieczke - ot zagrac mecz bez wiekszych perypetii a przy tym oszczedzic sily na lige. bo niby po co maja szarpac, jak wystarczylo kontrolowac gre. ale widzac gre Groclinu w lidze, to rzeczywiscie czarno widze dalsze rundy PUEFA.
Chlopaczek pisze:No ale jak w ataku gra popularny "Nedza" to nedznie musi byc.
I to jest wlasnie podsumowanie "ruchow" transeforowych Legii - jezeli gra ma sie opierac na takim zawodniku jak Wlodarczyk, to......... :lol: :lol:
Chlopaczek pisze:Ktos kiedys spiewal "Nie przenoscie nam stolicy do Krakowa" (Rynkowski?).
Sikorowski z "Pod Buda" (chyba :wink: )

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 sie 2005, 1:49

Krzysztof Jarzyna pisze:
Chlopaczek pisze:Ktos kiedys spiewal "Nie przenoscie nam stolicy do Krakowa" (Rynkowski?).
Sikorowski z "Pod Buda" (chyba :wink: )
Sikorowski z Turnauem konkretnie :wink:.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 26 sie 2005, 10:21

Ale wstyd :?

Nie ma co , zli ludzie zabrali sie za odbudowe "potegi" Legii. Bednarz i Zygo nadaja sie co najwyzej na niedzielnych kibicow. Zielinski za wczesnie zostal wypuszczony na szerokie wody i teraz Legia odplynela z Pucharu UEFA.

Jesli ten zespol ma tak dalej funkconowac to o najblizszych sukcesach kibice moga myslec najwczesniej za 10 lat. Pan Walter uczy sie zasad futbolu , a do tego dobral sobie zlych ludzi.
Krzysztof Jarzyna pisze:Kowalczyka to spodobalo mi sie jego zdanie (porownanie Uche do "nabytkow" Legii): "...taki Uche jak mu sie chce to moze wygrac sam mecz, a taki Chmiest czy Klatt jak mu sie chce to moze isc do toalety..." i taka jest prawda. nikt nie zrobi w dwa miesiace czolowego zawodnika "czolowej" ( ) druzyny z drugoligowca - nawet najlepszego.
Zgadzam sie z tym stwierdzeniem. Klatt poza jednym meczem oslabia Legie (jesli jest na boisku) to samo Chmiest. Az smiech mnie ogarnia gdy widze , ze Legia z takimi zawodnikami mysli o sukcesach :lol:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 26 sie 2005, 18:49

A tu taka mała ciekawostka przyrodnicza :maruda:

http://www.noisoli.it/curva/0506/curva200506_lg01.htm

Relacja z meczu, zamieszczona na stronie kibiców Juventusu z grupy Noi Soli:

"25/08/2005 FC Zurich – Legia Warszawa 4-1

Z chęcią odpowiadamy na zaproszenie kibiców Legii i organizujemy dwa samochody, by wyruszyć do Zurychu na mecz Legii w Pucharze UEFA.

Podróż wydłuża się z powodu brzydkiej pogody w Szwajcarii.
Spóźnieni docieramy w końcu na stadion, gdzie są już chłopaki z 06clan i grupy Nucleo. Szwajcarska policja jest nieprzejednana, w kasach nie akceptują Euro i nie chcą też nam dać żadnej zniżki (mimo iż dobiega już połowa pierwszej części gry).
Jakoś dajemy sobie jednak radę i wchodzimy, na sektorze wrze, jest prawie 600 Polaków, którzy przyjechali z Warszawy i kilku chłopaków z Den Haag.

Na początek drugiej połowy Polacy przygotowują kolorową choreografię w starym stylu z setkami flag w czerwono-biało-zielonych barwach i masą pirotechniki.
W drugiej minucie rozpoczyna się śpiew, który trwa aż do samego końca meczu. Po plecach przechodzą ciarki… przez 45 minut cały sektor śpiewa nie milknąc nawet na moment, wspomagany przez megafon i bębny, co jeszcze bardziej wciągają i pobudzają do dopingu (tak poza tym na boisku cały czas trwa mecz, a Legia dostaje 4 bramki w plecy…).

Był to bardzo ważny wieczór dla naszej grupy, który zacieśnił i umocnił przyjaźń, łączącą nas z chłopakami z Legii."

i fotki:

http://www.noisoli.it/sta/0506/zurigolegia05_06.htm

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 26 sie 2005, 23:09

Ogłaszam radosną nowinę
:jupi: :beer: :love: :brawo:

"Po nie przynoszącej chwały porażce Legii 1:4 ze szwajcarskim FC Zurich, trener Legii Jacek Zieliński złożył rezygnację z zajmowanego stanowiska. Zieliński chce się usunąć w cień, zostać w klubie jako asystent doświadczonego szkoleniowca i przy jego boku uczyć się w dalszym ciągu trenerskiego fachu. Na chwilę obecną, zarząd najprawdopodobniej nie przyjmie dymisji "Zielka". Niezależnie od dalszych wydarzeń, Zieliński poprowadzi Legię w meczu z Cracovią."

Problem jest taki, że na 99% łysole nie przyjmą tej dymisji :angry: :angry: :angry: :angry2: :angry2: :warrior: :płacze:

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 27 sie 2005, 14:08

Zico_FCI pisze:Problem jest taki, że na 99% łysole nie przyjmą tej dymisji
Zygo i Bednarz powiedzieli ze bez względu na wszystko i tak nieprzyj,a jego rezygnacji :lol: moze to tlyko szopka zeby pokazac ze Zielu jest zlachetny i chce zrezygnowac a oni źli zarządcy mu niepozwalają:D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8716
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 sie 2005, 13:58

Witam po kilkudniowej nieobecnosci :)

Meczu Legii nie widzialem, znam tylko wynik, jest niezbyt ciekawy, ale ... jako wieczny optymista oczywiscie znalazlem wielki pozytyw tego meczu :)
ZIELINSKI PODAL SIE DO DYSMISJI :!:
fakt, ze zarzad zajmie sie nia dopiero po meczu z Craxa, ale ... jest szansa :!:
moim marzeniem jest, by do klubu wrocil Drago :) i sciagnal kilku porzadnych chlopakow z balkanow :)
tylko dzieki niemu LEGIA ma szanse znowu na mistrzostwo kraju :!:
ale trzeba dzialac szybko :!: najlepiej max 2.tygodnie :!:
kibice nie beda czekac wiecznosci :!:

p.s. - jak ja sie ciesze gdy widze range nabijacza Maziego :twisted:

p.s. 2 - http://www.nieznanisprawcy.info :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”