Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 14

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 sie 2006, 12:34

RóżA pisze:Więc chyba z przeprowadzki na Emirates nici (a czy w ogóle Wenger się nim interesował
nie, Wenger nie - ja się nim interesowałem :P
zobaczyłem go na towarzyskim turnieju w Tulonie, gdzie grała reprezentacja Francji - zrobił na mnie wrażenie i musze pozbierać o nim informacje, aby przekazać do Londynu - wtedy sie niem Wenger zajmie,
tan chłopak ma bardzo charakterystyczny sposób gry - przypomina mi Henry'ego z czasów gry w Monaco :!:
Podobnie biega, porusza się - no i atakuje lewą stroną :D

ajaccien
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ajaccien » 01 sie 2006, 13:25

Cóż, pewnie nie napiszę nic nowego, chociaż może przynajmniej jedna z tych informacji będzie nowa.
Maurice-Belay urodził się 19 kwietnia 1985 roku. Do szkółki młodzieżowej AS Monaco trafił w roku 2001. Do pierwszej drużyny został włączony latem 2005 roku. W sezonie 2005/2006 zagrał w 13 meczach Ligue 1, z czego w 6 jako gracz podstawowego składu, a w 7 jako zmiennik. Łącznie przebywał na boiskach L1 przez 609 minut. Ponadto wystąpił w 4 meczach Pucharu UEFA.
Podczas turnieju w Tulonie zagrał we wszystkim 5 meczach Francuzów, z czego w dwóch od pierwszej do ostatniej minuty (2 i 3 mecz grupowy), w dwóch był zmieniany (półfinał i finał), raz wszedł jako zmiennik (1 mecz grupowy).
W ostatnim przed rozpoczęciem sezonu meczu towarzyskim, przeciwko ROS Menton, zagrał od pierwszej minuty i zdobył gola. W dwoch poprzednich spotkaniach towarzyskich, z Interem Mediolan i Foggią, wchodził z ławki rezerwowych.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 01 sie 2006, 20:51

Damien22 pisze:Auxerre, Bordeux, PSG, Lens czy Lille mogą w tym sezonie nawiązać z tym zespołem równą walkę
Równą walkę mogą nawiązać mmiędzy sobą :) nic więcej

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 01 sie 2006, 21:45

Obyś sie mylił J1mmy - dla Twojego dobra - bo Lyon też na tym w jakimś stopniu traci że Ligue 1 to "teatr jednego aktora" - dla tego mam nadzieje ze ktoś im stanie na drodzie - Czytając zapowiedz Ajaccien może wierzyć ze PSG Monaco czy OM powalcza - złwaszcza ze Aulas chce w europie pokazać i liga jest ważna ale sam wiesz. I to rywale muszą wykorzystać :twisted:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 01 sie 2006, 22:56

Zaza pisze:Czytając zapowiedz Ajaccien może wierzyć ze PSG Monaco czy OM powalcza - złwaszcza ze Aulas chce w europie pokazać i liga jest ważna ale sam wiesz.
I ja im tego bardzo życzę ale za rok.. na razie nie ma jak, a jeśli Lyon zakupi Trezegueta no to... już wogóle n/c, myślisz ze lubie ogladac jak Lyon katuje kolejnych rywali;]. Jednakże patrząc na wzmocnienia szansę mają za rok Lazlo potrzebuje troche czasu żeby uporządkować ASM w PSG bedą czynić małą rewolucję w myśli skzoleniowej i transferowej , to też trochę potrwa, jest też róznica klas zawodników i prawde poweidziawszy jako kibic Lyonu to sie najbardziej Lille obawiam ;p
Ja w tym roku to życzyłbym sobie silniejszej Lig ę a w przyszłym mistrzostwa dla ASM :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 01 sie 2006, 23:38

J1mmy to jest druga strona medalu - czy rewale są gotowi i wystarczająco mocni ? - druzyne nie zbuduje się odrazu ale rywale zostali uzupełniani - mam nadzieje że odpowiednio - Lyon systematycznie się wzmacnia i staje sie mocniejszy ale nie skreślał bym teraz już rywali. Jak dla mnie Lyon może kąsną Ligue 1 po raz 7 z rzadu :twisted: ale po walce by lige nie straciła na tym ze tylko Lyon się liczy. Także licze że rywal naspują troche nerwów Aulasowi :wink: Nadzieja w wielkich Ligue 1 obok Lyonu - OM - PSG - Monaco - może Lens po walczy bo ma ciekawa pake i fajnie grają - zobaczymy jak Auxerre :] bo Rennes sie rozsypało :? Zielony też w sumie ...

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 01 sie 2006, 23:43

Lens to mi sie kojarzy z żelazną defensywą ale oni jakos tak grają super defensywnie :P nie wiem czy to da efekty

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 01 sie 2006, 23:47

Lens defensywnie ? a czemu tak sądzisz J1mmy przeciesz pokazali w popszednim sezonie fajną gre do przodu. Jak na swój poziom to fajnie grali :twisted: Cousin :twisted: Keita :twisted: Utaka :twisted:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 sie 2006, 22:50

No to zainaugurowalismy dzisiaj kolejny sezon w ligue1 meczem Nantes - Lyon :!: mozna powiedziec, ze sezon dopiero co rozpoczety a juz znamy ...... mistrza :lol:
Bo jak moze byc inaczej skoro Lyon wygrywa 3:1 w rezerwowym skladzie z dosc trudnym rywalem, ktory liczy w tym sezonie na miejsca gwarantujace europejskie puchary, a poza tym nie lezy Lyonowi -

Az boje sie pomyslec co bedzie wyprawial Lyon w optymalnym zestawieniu :shock:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 04 sie 2006, 23:31

Wcale tak różowo nie było ale no cóż jeśli Carew nie gra Lyon wygrywa ale faktycznie bedzie ciezko jesli Lyon bedzie gral w optymalnym skladzie :D

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 05 sie 2006, 0:22

Warto wspomniec o tym ze statystki przemawialy za Nantes. 25 razy Kanarki wygrywaly a Lyon tylko 5 (teraz 6 raz).

Wygrana moze i zaskakuje, ale ci rezerwowi sa rownie dobrzy jak ci z 1 skaldu. Oni chca cos udowodnic trenerowi. Ze zasluguja na gre w pilke. i to im sie udaje. W koncu taki Fred to nie jest jakis zwykly szary rezerwowy... Lyon ma bardzo silna lawke i nie ma co sie dziwic ze w takim skaldzie niby latwo pyknal Nantes. Jutro bardzo ciekawy meczyk Rennes - Lille :)I tutaj moj pewniak 1, po kursie 2 z kawalkiem ;) Lille bedzie grac w el do LM i bardziej skupia sie chyba jednak nad tymi rozgrywkami, a Rennes to solidna ekipa w dodatku grajaca u siebie. Transmisja na C+Sport o 17.10

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 sie 2006, 16:06

Martinho statystyki były za Nantes bo ona są z całej histori Ligue 1 - a jak wiadomo potengaLyonu rządzi w lidze o 5 lat :wink: i stąd tylko 5 wygranych - 6 :twisted:

Zaraz mecz Rennes - Lille :]
Martinho pisze:I tutaj moj pewniak 1, po kursie 2 z kawalkiem Lille bedzie grac w el do LM i bardziej skupia sie chyba jednak nad tymi rozgrywkami, a Rennes to solidna ekipa w dodatku grajaca u siebie. Transmisja na C+Sport o 17.10

Powiem Ci że też postawiłem "1" ale teraz coraz bardzie sie obawiam :roll: Z Rennes odszedł trenera który zrobił tam pake [do Monaco] - Rumun Laszko Boloni - odszedł Frei do BVB - Gourcuff do Milanu - Kallstrome do Lyonu - każdy z tych trzech graczy stanowił o sile w ofensywie w popszednim sezonie :roll: Podstawowi gracze... - przyszli Bruno Cheyrou i Daniel Moreira - tam gra też Utaka a nie w Nantes jak pisałem wyżej - dzięki Ajaccien :wink:

Lille natomiast nie straciło tylko ważnych graczy ale i teraz bedzie inaczej traktowane :roll: Już pokazali co nie co wiec wiec pełna koncetracja :wink: Stawka na Rennes to 2.20 :]

Statystyki :arrow:
Spotkań rozegranych :arrow: 30
Zwyciestw Rennes :arrow: 15
Zwycięstw Lille :arrow: 6
Remisy :arrow: 9
Bramki :arrow: 62 - 35 dla Rennes :twisted:

Dzis także o 20:00 na Abbe Deschamps sezon rozpoczniew Auxerre prawdopodobnie z Jeleniem w ataku - duet Jeleń - Pieroni :twisted:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 05 sie 2006, 16:33

Zaza pisze:Zaraz mecz Rennes - Lille
Ja czekam na ten mecz od srody ;) Oby tylko wszedl wynik bo dalem 30zl na Rennes ;) Zaza nie strasz juz swoimi watpliwosciami co do wygrania meczu przez Rennes ;) Wie ktos czy zagra Isaksson? Bo inaczej bramka nieciekawie bedzie wygladac...

Tak wiec Rennes do boju! Juz wlaczylem C+Sport ;)

PS: Zaza zmien avatar blagam.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 sie 2006, 16:48

Ja nie strasze - ja mam poprostu obawy :roll: sam stawiałem wiec teraz za późno na strach :P To pierwsza kolejka wiec tak naprawde nic nie wiadomo - może spekulować i snuc teorie ale ona są na podstawie popszedniego sezonu - Isaksson ? ja już go widziałem w Premiership - bo miał podobnie jak Petr Cech ruszych z Rennes na podbój wysp ale pozostał w Rennes - teraz nie był do końca sprawny ale prawdopodobnie zagra :wink:
Martinho pisze:PS: Zaza zmien avatar blagam.

Co nie pasuje Ci :P to zagadka :P

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 05 sie 2006, 22:00

jakos dzis bez wiekszych niespodzianek rennes przegralo aczkolwiek myslalem ze bramę stukną, PSG wygralo czyzby szly lepsze czasy dla tego klubu.. Monaco jakos tak bezbarwnie zagralo :) zapowiada sie ciekawa walka w tym sezonie o 2 miejsce :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”