Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 14

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 29 lip 2006, 19:32

Myśle że MU zostanie przy klasycznym 4-4-2 co im najlpeiej wychodzi od wielu lat. System z jedym wysuniętym napastnikiem nie pasuje do United ( szczególnie że na szpicy miałby grać Wazza który meczy sie na tej pozycji ). Ferguson w tamtym sezonie próbował grać w taki sposób tylko żę RvN na szpicy ,Roo na lewej , Ronaldo na prawej i szybko zmienił zadnie bo to kompletnie nie wychodził. Nie wiem co Ferguson kombinuje i po co sie stara o jeszcze jednego pomocnika :roll: Jeżeli chce grać 4-3-3 to ja już bym wolał aby Saha grałna szpicy a Roo na lewej choć i tak wątpie czy by to sie sprawdziło.

Preston- MU 2:1

Mało ciekawy mecz szczególnie z strony Diabełkow. Ferguson zagrał bardzo rezerwowym składem i było widać tego efekty na boisku. Mecz był do tego stopnia nudny że zasnołem przed kompem :?
Skłąd MU
Steele
Bardsley-Evans-McShane-Simpson

Martin-Miller-Gibson-Richardson

Rossi-Solskjaer

Nikogo nie jestem wstanie wyróżnic za to spotkanie bo każdy zagrał poniżej swoich możliwości. Rossi jakiś taki zagubiony i widać po nim że jeszcze nie doszedł do formy z tamtego sezonu. Solskjaer nie ma siły na cały mecz i chyba w nadchodzącym sezonie nie bedzie odgrywał wiodocej roli w zespole.

Więc sparing przegrany ale nie ma co sie przejmować w poniedziałek nastepny i już zobaczymy wczasowiczów ( VdS, Roo, Rio, O'Shea)
:D . Komentatorzy coś mówlil że na turniej w Amsterdamie ma Carrick już założyć koszulke United :D

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 29 lip 2006, 23:57

Mi osobiscie nie do konca pasuje srodek pola Scholes - Carrick, wg mnie za małe zabezpiecznei tyłów, co za tym idzie za mała mozliwosc ataku bocznych obronców. Wg mnie przydałby sie jeszcze ktos typu Senna czy Mascherano, Fergi chyba mysli podobnie i stąd to zainteresowanie tymi graczami.

Wczesniej nie wyszło nam 4-3-3 bo nie mielismy do tego ustawienia zawodników, w pomcy grali początujący pomocnik Smith, Fletcher bez formy i Scholes w przeciętnej formie. Nie było zmienników. Teraz powinno byc inaczej.
W ataku trio Roo-Saha-Ronaldo było by naprawde swietne. Rooney mogły dostac wiecej swobody coby nie marnowac sie tylko na skrzydle. Do tego sie chyba szykujemy.

Nie wiem tak naprawde czy lepiej kupic nie sprawdzonego jeszcze w Europie Mascherano za kupe kasy czy znacznie pewniejszego ale wiekowego i tanszego Senne który miał sietny sezon. Decyzja nalezy do Fergiego i naszej kasy klubowej...

Z Preston zagralismy bardzo słabo. Tak chwalona po meczu z Celtikiem młodziez dała ciała, ale w sumie czego od nich wymagac.
Na wyróznienie wg mnie zasłuzyli Fletcher i R.Jones, ewentualnie jeszcze Ole. Nikt pozatym.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 30 lip 2006, 12:55

John Travolta pisze:W ataku trio Roo-Saha-Ronaldo było by naprawde swietne. Rooney mogły dostac wiecej swobody coby nie marnowac sie tylko na skrzydle. Do tego sie chyba szykujemy.
Wydaje mi się, że to właśnie takie ustawienie (a w pomocy Carrick-Mascherano-Scholes) byłoby piekielnie mocne :twisted: Uwierzyłbym, że United jest w stanie spokojnie powalczyć o mistrza z Chelsea. Bo przecież na ławce też nieprzecietni zawodnicy: Foster, Bardsley, Vidić, Evra, Silvestre, Giggs, Jones, Fletcher, O'Shea, Richardson, Smith, Rosi, Ole, Park 8)
John Travolta pisze:Nie wiem tak naprawde czy lepiej kupic nie sprawdzonego jeszcze w Europie Mascherano za kupe kasy czy znacznie pewniejszego ale wiekowego i tanszego Senne który miał sietny sezon.
Answer: Kupić Diarre :P
John Travolta pisze:Z Preston zagralismy bardzo słabo. Tak chwalona po meczu z Celtikiem młodziez dała ciała, ale w sumie czego od nich wymagac.
Na wyróznienie wg mnie zasłuzyli Fletcher i R.Jones, ewentualnie jeszcze Ole. Nikt pozatym.
Travolta, gdzie można było zobaczyć mecz?

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 30 lip 2006, 13:17

Manumef pisze:Travolta, gdzie można było zobaczyć mecz?

Na tej stronce masz plan transmisji i niezbędne programy w dziale download.

http://www.bodzio61.kk.e-wro.pl/

Pozdrawiam :!:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 30 lip 2006, 14:21

Travolta, gdzie można było zobaczyć mecz?
Ja ogląłęm z programem tvants na goaltv1, ale najlepiej jest sie zakumplowac ze stronka którą podał ATI, lubi inna podobna, albo poporostu wbijasz na jakies dobre angielskie forum o MU ( np. redcafe.net) i tam ludzie czesto wrzucaja linki do meczów.

Awatar użytkownika
matt
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt » 31 lip 2006, 13:43

Dziś ujawniono kwotę, za jaką przeszedł Michael Carrick z Totenhamu do ManU. Kwota ta wynosi: maksymalnie 18.6 mln funtów. W tym wypadku maksymalnie oznacza, że kwota jest uzależniona od wyników Macnehsetru United jak i występów Carricka. Uważam, że nie jest to strasznie dużo, aczkolwiek można było wynegocjować troszke mniejszą cenę :lol: Jutro zaczyna się pierwszy tydzień sierpnia, więc według zapowiedzi czekamy na kolejne wzmocnienie ;)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 01 sie 2006, 8:52

27 mln Euro to jest mało :o

Gdyby Alex miał głowe do transferów to za taką kasę kupiłby wcześniej Emersona i Cannavaro , piłkarzy lepszych , bardziej doświadczonych i ....tańszych...

No dobra , poczekam z krytyką aż do pierwszych występów Carricka , a nóż będzie drugim Keanusiem :king:

gilardino
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino » 01 sie 2006, 12:07

Tylko że Ferguson nie chciał kupowac starych pilkarzy dlatego nie ngocjował z Emersonem i Canavarro.Lepiej już wże jest ten Carrick przynajmniej wiele lat jeszcze pogra.

Damien22
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Damien22 » 01 sie 2006, 12:28

Man. Utd to wielki klub, ale mam wrażenie, że im brakuje motywacji na boisku w kluczowych meczach. Bo pewni siebie są, ale dużo razy poza boiskiem. W tym sezonie będą mieli niesłychanie ciężką walkę z Chelsea w lidze i powinni ją nawiązać. Bo widać, że ten klub chce wygrywać w przedsezonowych meczach. Manchetser traktuje je bardzo poważnie. Ale trzeba pamiętać, że Sir Alex Ferguson nie ma kompletnej kadry i to przekreśla narazie jego szanse w walce z CFC.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 sie 2006, 13:44

27 mln za Carricka to naprawde ogromna kasa. Trudno mu bedzie udźwignąc cięzar grania skoro ktos zapłacił za niego taka kase to jednak cos musi pokazac. Dla MU lepszy Carrick niż Smith albo zaden. Narazie to pierwszy transfer Alexa i myśle, że ostatni- duzo zapowiadał a skonczylo sie na zawodniku Spurs.

Awatar użytkownika
matt
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt » 01 sie 2006, 13:44

[quote="Damien22"]Ale trzeba pamiętać, że Sir Alex Ferguson nie ma kompletnej kadry i to przekreśla narazie jego szanse w walce z CFC.[/quote]

Co do tej kompletnej kadry do końca się nie zgodze. Otoż ManU dysponuje porównywalnym składem do składu z poprzedniego sezonu. Owszem odszedł Ruud Van Niestelrooy, ale na jego miejsce jest młody nieobliczalny Rossi. Do klubu przyszedł Carrick i napewno jest to dość duże wzmocnienie. Z klubem pożegnał się również Quinton Fortune, ale on nic do drużyny w poprzednim sezonie nie wniósł (głównie przez kontuzje). Być może w tej chwili nie mamy aż tak dobrego zespołu jak Chelsea, ale SAF planuje kolejne wzmocnienia i myślę, że wkrótce staną one się faktem ;)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 01 sie 2006, 14:05

Messi E2 Ronaldinho pisze:Dla MU lepszy Carrick niż Smith albo zaden. Narazie to pierwszy transfer Alexa i myśle, że ostatni- duzo zapowiadał a skonczylo sie na zawodniku Spurs.
Jeszcze okienko transferowe trwa a ty już mówisz że skoniczyło sie na Carricku :?

Ferguson zapowaidał przed latem że chce wzmocnić linie pomocy dwoma zawodnikami jak narazie wypełnił plan w 50 % więc o co ci chodzi mówiąc o zapowiedzich SAF :?: Bardziej gazety typu The Sun podawały milion możliwości i ofert MU w stosunku do wielu zawodników Alex nie miał z tym nic wspólnego :!:
Messi E2 Ronaldinho pisze:Trudno mu bedzie udźwignąc cięzar grania skoro ktos zapłacił za niego taka kase to jednak cos musi pokazac.

Myśle że na tym poziomie nie ma aż tak ogromnej presji związanej z kwotą transferu. Jeżeli jest dobry to niezależnie od tego ile kosztował czy 50 mln czy 5 powinien sobie poradzić 8)

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 01 sie 2006, 15:00

John Travolta pisze:Ja ogląłęm z programem tvants na goaltv1, ale najlepiej jest sie zakumplowac ze stronka którą podał ATI, lubi inna podobna, albo poporostu wbijasz na jakies dobre angielskie forum o MU ( np. redcafe.net) i tam ludzie czesto wrzucaja linki do meczów.
Dzięki wielkie :wink:
Diamen23 pisze:Gdyby Alex miał głowe do transferów to za taką kasę kupiłby wcześniej Emersona i Cannavaro , piłkarzy lepszych , bardziej doświadczonych i ....tańszych...
Ale Cannavaro byłby nam kompletnie niepotrzebny. Z całym szacunkiem do jego wysokich umiejętności, Manchester United środek obrony ma dość bogaty i stojący na bardzo zadowalającym poziomie. Emerson to także klasa sama w sobie, jednak Ferguson bardziej wierzył w Carricka, a może w...Mascherano lub Senne :wink:

Chodzą pogłoski, że jutro na konferencji, przed wyjazdem na Amsterdam Cup, wraz z nowym nabytkiem - Michaelem Carrickiem zostanie zaprezentowany jeszcze jeden zawodnik. :wink:

„Każdy zawodnik chce grać dla klubu takiego jak Manchester United, na najwyższym poziomie” - teki słowa wypowiedział Patrick Vieira w wywiadzie dla 'The Times'. :shock: I tak Cie nie lubię :lol: Będzie mi tu słodził, kiedy zdanie, które wypowiedział jest rzeczą oczywistą :wink:

Michael Carrick podpisał kontrakt! :D

18,7 mln funtów :shock:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
matt
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt » 01 sie 2006, 17:33

No, No, bardzo ładnie mu w tej koszulce :D W przeciwienstwie do Ruuda, który wygląda tragicznie w koszulce Realu :lol: Jeśli chodzi o transfery, to myśle, że plotki okażą się prawdą i jutro zostanie podpisany kontrakt z nowym zawodnikiem czyt. Mascherano ;) Osobicie ciekaw jestem co dalej z Mikaelem Silvestre'em. Czyżby odszedł z Old Trafford ? Wszytsko na to wskazuje, a zainteresowanie tym zawodnikiem wyraził..........Manchester City

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 01 sie 2006, 18:09

matt pisze:No, No, bardzo ładnie mu w tej koszulce W przeciwienstwie do Ruuda, który wygląda tragicznie w koszulce Realu Jeśli chodzi o transfery, to myśle, że plotki okażą się prawdą i jutro zostanie podpisany kontrakt z nowym zawodnikiem czyt. Mascherano Osobicie ciekaw jestem co dalej z Mikaelem Silvestre'em. Czyżby odszedł z Old Trafford ? Wszytsko na to wskazuje, a zainteresowanie tym zawodnikiem wyraził..........Manchester City
Silvestre niech idzie sobie do Man City bo w MU nie może liczyć na pewne miejsce w składzie . Ja bym optował aby Sylwek poszedł do City a do nas przyszedł Barton i wtedy Mascherano można by odpusici( choć ja i tak nie wieże w ten transfer) ale zapewne to nie wyjdzie bo Joey podpisał niedawno nowy kontrakt :(
Silvestre na lewej obronie nie jest jeszcze tak tragiczny jak w środku bo tam naprawde się gubi ostro i wprowadza panike w nasze zwarte zasieki 8)

Widze że każdy łapie podniete nowym zawodnikiem a Diabły rozegrały wczoraj kolejny sparing któy miałem zresztą okazje obejrzeć 8)

Kolejny mecz baldy jak na nasze możliwości choć paru zawodników zagrało na plus :D

Darren Gibson- bardzo mi się wczoraj "spodobał" 8) zawodnik który posiada świetny przegląd pola , dobre długie podanie i naprawde w przyszłosić może "dzielić" w Man Utd. Fajne ma odejsicie gdy przeciwnik jest na plecach zwód krótki ale bardzo skuteczny. Zawodnik starego dobrego systemu " kick and run" :D nie bawi sie w zwody w miejscu jak niektórzy w naszej drużunie.

Lee Martin- powiem krótko zwód Giggsa wrzuta a la Beckham oczywisice to wszyszstko nie na takim poziomie ale dobrze wróży na przyszłosić a umie także pomachać nogami nad piłką :D Moim zdaniem powinien być właczony do kadry na ten sezon, loan odpada chyba że do Premiership

Paul McShane-świetnie gra głową , twardziel, napewno lepszy na środku obrony od Mikaela tylko szkoda że ALex nie widzi go w sklądzie i pewnie odejdzie :? Wczoraj jak dla mnie zagrał na równi z Rio a nawet pod bramką przeciwnika lepiej i SAF powinien mu się bliżej przyjrzeć.

Roo zagrał średnio choć wrócił niedawno do treningów i bramke strzelił ale ja zawsze po nim się spodziewam cudów więc dla mnie przeciętny wystep młodego Anglika. Rossi zaczyna mnie coraz bardziej martwić bo szósty sparing gra a bramki nie strzelił :? Ma sytuacje i myśle jednak że jest to kwestia blokady psychicznej ale wkońcu sie odblokuje i powinno być dobrze :D
Fraizer Campbell strzelił brameczke i mnie ucieszył bo potwierdza że nie tylko ten Rossi jest z tych rezerw dobry :D
Sparing przydatny dla młodzieży jako nauka a dla Roo, VdS i Rio jak trening.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”