Polacy na świecie - Strona 14

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
adrian7776
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adrian7776 » 30 lis 2005, 11:27

Ajgor pisze:No ja bym z Fabianem narazie poczekał. Troszkę za wczas, może się chłopak spalić...

Narazie to Boruc, dla mnie drugi jest chyba jednak Gibon, bo to naprawdę solidny bramkarz... Trzeci dopiero Jurek, bo jego czas minął, potem Kuszczak i dopiero Fabian. Taka jest moja ocena, aczkolwiek Fabian z każdą chwilą zyskuje, więc do MŚ może różnie być :wink:
Zgadzam sie w 100% i mysle ze zawodnik ktory nie gra w klubie nie moze byc brany pod uwage przy ustalaniu składu bo nikt nie wie w jakiej jest formie. Oby Szymek teraz rzadzieł w Tureckiej lidze bo jak narazie Trabzonowi idzie slabo. :?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 lis 2005, 12:53

Ronald Koeman szuka ramkarza do Benfiki. Ma 2 poważnech kandydatów.
Bogdana Lobonta z Ajaxu i Dudka.
Problem w tym, że Benitez nie chce puścić Jurka z Anfield. Myślę jednak, że szansa na odejście Dudka jest, gdyż Liverpool bardzo chciałby kupić Simao Sabrose z Benfiki, czyli jest szansa, że zrezygnują z Dudka i dopłacą mniej za Portugalczyka. Teraz wszystko zalezy od Beniteza, czy bardziej potrzebuje Dudka na ławce, czy Sabrose w składzie :roll: To jest jego chwila prawdy :|

Awatar użytkownika
adrian7776
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

a

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adrian7776 » 30 lis 2005, 12:57

masz racje fieldy ale ja slyszalem ze to Toldo jest w sferze zainteresowan Benfiki i to własnie Włoch ma najwieksze szanse na wyjazd do portugalii bo nie miesci sie w podstawowej 11 interu a ma on zamiar pojechac na MŚ

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 30 lis 2005, 18:21

Hmm na temat przyszłośći Jerzego Dudka możecie pogadać w innym temacie który jest w pełni poświęcony jego osobie :)

Ostatnio bardzo dobry mecz po kontuzji zagrał Szymkowiak i zanotował 2 asysty widać, że bardzo szybko wrócił do formy. Nasza kadra będzie z niego miała same pożytki i oby tylko nie złapał kontuzji. Przejście do Turcji wyszło mu na dobre.
Żurwaski wrócił po kontuzji, a Celtic przegrał. Gorzej chyba być nie mogło, bo porażka na dodatek jednym z najsłabszych zespołów ligi z pewnością boli.
Cieszy mnie jednak postawa Kuszczaka w WBA. Gra z powodu kontuzji Kirklanda i świetnie go zastępuje. Kto wie może jakimś cudem wywalczy na dłużej sobie miejsce w podstawowej jedenastce :?:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 30 lis 2005, 20:43

Bobohawk pisze:Gra z powodu kontuzji Kirklanda i świetnie go zastępuje. Kto wie może jakimś cudem wywalczy na dłużej sobie miejsce w podstawowej jedenastce Question
Kuszczak nie potrzebuje cudów, bo jest równorzędny wobec Kirklanda. Ten nie był tak dobry jak Dudek, ale Kuszczak teraz jest dobry tak samo jak on. Młody Anglik myślę latem opuści WBA, bo nie będzie chciał być znów rezerwowym, znów przegrywać z jakimś tam Polakiem. ;)

Bobohawk pisze:Żurwaski wrócił po kontuzji, a Celtic przegrał. Gorzej chyba być nie mogło, bo porażka na dodatek jednym z najsłabszych zespołów ligi z pewnością boli.

Na pewno boli, ale to nie jest wina ani Żurawskiego, ani Boruca. Wręcz przeciwnie - obaj grali bardzo dobrze, tyle, że Celtic sobie po prostu nie radził.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 gru 2005, 1:43

Anka pisze:Młody Anglik myślę latem opuści WBA, bo nie będzie chciał być znów rezerwowym, znów przegrywać z jakimś tam Polakiem
tylko, że to Kuszczakowi wiele nie daje - bo ten marzył o wyjeździe na MŚ do Niemiec, a jeśli Kirkland odejdzie latem - to Tomek do kadry się nie załapie. Pojawiły się pogłoski, jakby Janas chciał zabrac Fabiańskiego [zamiast np. Kuszczaka] Nie wiem czy to dobry pomysł. Kuszczak żadko co prawda broni w WBA, ale jak juz staje między słupkami - to pokazuje co potrafi. Fabiański gra natomiat regularnie - i nie zawsze błyszczy.

NIe wiem jak ma sie sprawa z Kowalwskim [wszyscy grali kiedys w Legi - paranoja] Niby zbiera dobre noty w Spartaku - tylko, czy Janas obserwuje go w tych meczach ? - niewiadomo. Wiadomo natomiast, że Janas weźmie ze sobą 3 bramkarzy - i musi wybrać sposród 4 równorzędnych [w miarę] piłkarzy.
Już się doczekać nie mogę rozwiązania tej kwestii :lol:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 01 gru 2005, 7:28

Mi się wydaje , że na MŚ pierwsza trójka się nie zmieni (Dudek , Kowalewski , Boruc). Janas pewnie chce pokazać Benitezowi , że jakaś tam Polska , w jakiejś tam wschodniej Europie , ma wiele dobrych bramkarzy :wink: . Rafa będzie musiał puścić Dudzia wtedy do innego klubu , bo Dudek będzie chciał (jeszcze bardziej) odejść , by już nie walczyć o 1 miejsce , ale nawet o 3 :wink: .
Co do Fabiańskiego to plota jak nic :lol: . Bramkarz w lidze gra nieźle , ale zaraz grać w repry to chyba nie :roll: . Kuszczak jakby jednak wygryzł ze składu Kirklanda , to też powinien dostać jakąś szanse. hehe... Janasa czeka bardzo przyjemny ból głowy. :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8768
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 gru 2005, 19:43

Polacy w ligach europejskich :

MARCIN MIECIEL - PAOK - 90min i gol z Aek Ateny [porazka 1-2]
EMMANANUEL OLISADEBE - PANATHINAIKOS - nie gral
GRZEGORZ RASIAK - TOTTENHAM - trybuny
JERZY DUDEK - LIVERPOOL - trybuny
TOMASZ KUSZCZAK - WBA - 90min w meczu z Fulham [0-0]
KAMIL KOSOWSKI - SOUTHAMPTON - 90min w meczu z Burnley [1-1]
TOMASZ HAJTO - SOUTHAMPTON - nie gral
MIROSLAW SZYMKOWIAK - TRABZONSPOR - 72minuty w meczu z Fenerbahce [2-2]
ARTUR BORUC - CELTIC - 90min w meczu z Aberdeen [3-1]
MACIEJ ZURAWSKI - CELTIC - 75min
ZBIGNIEW MALKOWSKI - HIBERNIAN - 90min w meczu z Dundee utd [0-1]
BARTOSZ TARACHULSKI - DUNFERMLINE - nie gral
JACEK KRZYNOWEK - BAYER - od 69min w meczu z Hertha
ARTUR WICHNIAREK - HERTHA - trybuny
TOMASZ WALDOCH - SCHALKE - kontuzja
DARIUSZ ZURAW - HANNOVER - 90min w meczu z Borussia D. [2-0]
EBI SMOLAREK - BORUSSIA D. - 90min w meczu z Hannoverem [0-2]
BARTOSZ BOSACKI - NURNBERG - 3min i czerwona kartka w meczu z Borussia M. [1-0]
ANDRZEJ NIEDZIELAN - NEC - nie gral
TOMASZ RZASA - DEN HAAG - j.w.
MARCIN ZEWLAKOW - METZ - nie gral
MICHAL ZEWLAKOW - ANDERLECHT - 29min w meczu z Gent [3-0]
TOMASZ FRANKOWSKI - ELCHE - hat-trick w meczu z Numancia
RADOSLAW GILEWICZ - FC SUPERFUND - 21min w meczu z Rapidem [1-3]
TOMASZ WISIO - FC SUPERFUND - nie gral
JERZY BRZECZEK - FC WACKER - 90min w meczu ze Sturmem [3-2]
MARCIN ADAMSKI - RAPID WIEDEN - nie gral
KRZYSZTOF RATAJCZYK - MATTERSBURG - 90min w meczu z Austria [0-2]
GRZEGORZ SZAMOTULSKI - STURM GRAZ - 90min w meczu z FC Wacker [3-2]
ADAM LEDWON - STURM - 90min i czerwona kartka
ARKADIUSZ RADOMSKI - AUSTRIA - 90min w meczu z Mattersburgiem
SEBASTIAN MILA - AUSTRIA - nie gral

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
vieris
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieris » 05 gru 2005, 19:58

cloner pisze:BARTOSZ BOSACKI - NURNBERG - 3min i czerwona kartka w meczu z Borussia M. [1-0]
HEHE no ten to jest najlepszy kolo :P
cloner pisze:ANDRZEJ NIEDZIELAN - NEC - nie gral
A niewiecie co z Niedzielanem czemu nie grał?
cloner pisze:SEBASTIAN MILA - AUSTRIA - nie gral
Mila :!: :!: to wogóle niewiadomo co znim w tej Austri robią :D

Ale tak wogóle to nie ma się z czego cieszyć najlepszy polski snajper gra w 2 lidze Hiszpańskiej pomocnik Szymkowiak gra świetnie ale w klubie który nie umiał se poradzić z Cypryjczykami w ELM. Obrońcy jeden gorszy od drugiego :lol: Bramkarze mlodzi zdolni może kiedyś...... :twisted: :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8768
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 gru 2005, 20:03

A niewiecie co z Niedzielanem czemu nie grał?
nie mam zielonego pojecia, nic o tym nigdzie nie wyczytalem, ani nie slyszalem
Mila :!: to wogóle niewiadomo co znim w tej Austri robią
hehe, on tam nic nie robi :lol: siedzi najczesciej na lawce rezerwowych
Ale tak wogóle to nie ma się z czego cieszyć najlepszy polski snajper gra w 2 lidze Hiszpańskiej pomocnik Szymkowiak gra świetnie ale w klubie który nie umiał se poradzić z Cypryjczykami w ELM.
i tu sie z Toba zgadzam :!:
nie sie czym podniecac, nasi pilkarze nie graja w dobrych klubach, a jesli juz maja kontrakt z dobrym teamem, to siedza na ławie :(

na cale szczescie bramkarzy mamy najlepszych :)

no, a dzis licze na Saganowskiego w Guimaraes :)

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 05 gru 2005, 20:16

cloner pisze:nie mam zielonego pojecia, nic o tym nigdzie nie wyczytalem, ani nie slyszalem
Niedzielan od wyleczenia kontuzji grzeje w NEC ławę. Mamy tego efekty - Nijmegen jest czwarte w tabeli. :lol: Ale tak na poważnie, to mi go żal, bo początek kariery w Holandii był obiecujący...

cloner pisze:al
GRZEGORZ RASIAK - TOTTENHAM - trybuny
JERZY DUDEK - LIVERPOOL - trybuny
Polakom to na Wyspach idzie. :lol: Jeszcze rozumiem Rasiaka, ale Dudek... :? Szkoda mi go... z drugiej jednak strony miał w czerwcu kilka ofert, to nie - wolał się pławić w glorii chwały... :roll:

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 05 gru 2005, 20:41

Anka pisze:Polakom to na Wyspach idzie. Jeszcze rozumiem Rasiaka, ale Dudek... Szkoda mi go... z drugiej jednak strony miał w czerwcu kilka ofert, to nie - wolał się pławić w glorii chwały...

No niestety Anglia to nie Polska i nie będzie Jurek za zasługi grał... A moim zdaniem on w tej chwili wcale nie jest rewelacyjny :roll:

W Polsce jedzie na nazwisku itd... w Anglii jeśli mu płacą tyle kasy, to nie będą go wstawiali za to, że w tamtym sezonie mecz wybronił... :wink:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 05 gru 2005, 22:13

Ajgor pisze:No niestety Anglia to nie Polska i nie będzie Jurek za zasługi grał... A moim zdaniem on w tej chwili wcale nie jest rewelacyjny
Zgadzam się, tylko to też jest konsekwencja tego, że praktycznie w tym sezonie nie grał (bo mecz w rezerwach to nie jest tak naprawdę mecz...), bo:

a) leczył kontuzję,
b) po wyleczeniu kontuzji dostał po prostu od Beniteza po łapach. ;)

Ajgor pisze: W Polsce jedzie na nazwisku itd... w Anglii jeśli mu płacą tyle kasy, to nie będą go wstawiali za to, że w tamtym sezonie mecz wybronił... Wink
Tutaj też się zgadzam, tylko, że lepiej byłoby odejść z LFC na własne życzenie, niż tkwić na trybunach i świecić w BBC fachowymi wypowiedziami...

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 05 gru 2005, 22:17

Anka pisze:Tutaj też się zgadzam, tylko, że lepiej byłoby odejść z LFC na własne życzenie, niż tkwić na trybunach i świecić w BBC fachowymi wypowiedziami...

Ano właśnie w tym rzecz, że powinien odejśc, bo w Liverpoolu już z niego nic nie będzie... nie po to go odstawili, żeby znowu wracał...

Ale inna rzecz, że zapewne jakiś ciekawych ofert to teraz nie będzie... no może mowa o Benfice... ale nie byłbym pewien..

W tej chwili na przykład jakbym był trenerem, to chyba bym wolał sprowadzić Fabiana - perspektywiczny, już teraz wyoka klasa i wymagania napewno mniejsze... tak klubu jak i zawodnika :wink:

Też Cię pozdrawiam.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 05 gru 2005, 22:57

No a dzisiaj poraz kolejny popisal sie czerwienia nasz kolejny reprezentant kraju MAREK SAGANOWSKI - dostal czerwona kartek w 35min spotkania z LEiria, zas jego zespol przegrywaj juz 3:0 w 59min i pomyslec ze Wisla przegrala z takimi cieniasami (w sumie rok temu z wiekszymi). Vitoria po rewelacyjnym poprzednim sezonie teraz zawodzi na calej linii, a w sumie mozna stwierdzic ze sie zmocnili - Sagan - troche wylozyli na niego, Benachour a tu nic nie graja

Guimaraes Leiria
0 3

GOALS
Pedro Miguel Torrao 2
Paulo Cesar 6
Paulo Cesar 43

RED CARDS
Marek Saganowski 35

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”