Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 07 maja 2011, 18:47
Unista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 maja 2011, 18:47
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 maja 2011, 22:42
cloner
petru

NoName1989
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 maja 2011, 22:47

cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 10 maja 2011, 0:22
Unista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 10 maja 2011, 14:41
Widziałem - ładny dresUnista pisze:Wywiad z Wojciechem Wiśniewskim i Staruchem - największym bandytą III RP.
Nie ma wolności słowa w Polsce. Straszne.Rząd jest przygotowany na protesty. - Zawsze i wszędzie zadymiarz gnębiony będzie - mówił rzecznik rządu, Paweł Graś. - Tak samo konsekwentnie, jak zwalczyliśmy dopalacze, tak samo rozprawimy się ze stadionowym bandytyzmem - dodaje. Co to oznacza? Niewykluczone, że kolejne stadiony zostaną zamknięte. Kibice, którzy chcieli wywieszać antyrządowe hasła podczas minionej kolejki, byli informowani, że grozi im gra przy pustych trybunach.
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 10 maja 2011, 14:57
Marco Van Basten

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 maja 2011, 15:12
Bo jak Ty coś palniesz, to się nie da inaczej zrobić.Jak napomknąłem kiedyś, że premier Tusk ogranicza wolność jednostki do swobodnego formułowania swoich myśli i porównałem ten aspekt z działalnością antydemokratycznych struktur sprzed kilkudziesięciu lat to pewna osoba na forum odsądziła mnie od czci i wiary.
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 10 maja 2011, 15:25
Marco Van Basten

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 maja 2011, 15:52
Nie przeszkadza, bo ograniczenie wprowadzone przez UEFA i stosowane przez PZPN mi się podoba. Stadion to nie miejsce na rozmowę o polityce.Wilmore, nie przeszkadza Ci teraz ograniczanie wolności słowa ?
Nie jest to dla mnie zaskoczenie, skoro mylisz się właściwie w każdym punkcie swoich wypowiedzi na ten temat.Dziwi mnie trochę w tym momencie brak krytyki z Twojej strony na to co wyprawia rząd pana Tuska.
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 10 maja 2011, 18:33
Duże stężenie kibola w tym tekście.Wobec "Starucha" zastosowano dozór policyjny w związku z procesem jaki toczy się przeciwko niemu za uderzenie Rzeźniczaka. Kibol musi się meldować na komendzie raz w tygodniu, a także za każdym razem, gdy Legia gra mecz przy Łazienkowskiej.
Kibol pogodził dozór policyjny, jaki na niego nałożono w związku z procesem o pobicie obrońcy Legii Jakuba Rzeźniczaka, z obecnością na piątkowej pikiecie pod stadionem Legii. Po meczu kibol, na którego klub nałożył zakaz stadionowy, gratulował zwycięstwa piłkarzom.
Wy się lepiej dowiedzcie obywatelu, ile razy grożono zamknięciem stadionu za transparent w Europie.Wilmore pisze:Wy się dowiedzcie lepiej, jakie są wytyczne UEFA (tam jednak Tusk nie rządzi, a może jednak?) względem politycznych transparentów.
Pisze człowiek, który jak czyta porównania Kaczyńskiego do Hitlera i Nerona to klaszcze uszami. To porównanie jest jak najbardziej zasadne - zastraszanie za głoszenie opinii na forum publicznym i stosowanie odpowiedzialności zbiorowej to domena jakiego ustroju? To jest symptomatyczne. Nikt za to nie twierdzi, że wynieśli kogoś na drzwiach ze stadionu w Bydgoszczy. Jesteś sprytny, zrozumiesz różnicę skali. Poza tym przyjemniaczki z forum? Nazywajmy rzeczy po imieniu - skretyniałe kibolskie bydło z forum, bezrozumna tłuszcza, debile, debile, debile, kibol beznadziejnie głupi jest.Wilmore pisze:Uwierz mi, jakby klimat był choćby porównywalny do PRLu, to już byś miał miłe spotkanie z przyjemniaczkami z odpowiednich służ, a paru oszołomów z tego forum nie tylko straciłoby dostęp do internetu, ale i w ogóle wylądowałoby w więzieniu.
Ten cytat bardzo ładnie się komponuje z poprzednią próbą dyskusji o komunie. Za jej czasów mógłbyś zrobić karierę, tępiąc bandytów ze szmatami z Wisły występujących przeciwko "swojej" policji, nie mówiąc już o kibolach Lechii. Nawoływanie do mordu? Są na to paragrafy.Wilmore pisze:Nie przeszkadza, bo ograniczenie wprowadzone przez UEFA i stosowane przez PZPN mi się podoba. Stadion to nie miejsce na rozmowę o polityce.
Fantastyczny przykład. Miałem się nim kiedyś posłużyć. Gdyby rząd miał być konsekwentny, to za rozboje na Krakowskim Przedmieściu powinni zamknąć kilka kościołów. Za hasła na szmatach (nawet w barwach narodowych - mówił o tym nasz Pan Prezydent) kolejnych kilka zbiorowisk kultywowania nienawiści. Do skutku. Jest to identyczna sytuacja. O dziwo, powszechnie się mówi, że zabrakło rządowi jaj, by rozwiązać chociaż problem zawłaszczenia przestrzeni, gdzie teraz boją się chodzić rodziny z dziećmi. Ale to co oglądaliśmy przez parę miesięcy, było prawdopodobnie wspaniałą gloryfikacją demokracji.Wilmore pisze: A ograniczenia wolności słowa nie ma, bo jak coś Ci się nie podoba, to idziesz na ulicę i o tym mówisz. Krakowskie przedmieście to świetny przykład na to, że nawet największe oszołomy mają prawo swoje brednie uzewnętrzniać i nic im za to nie grozi.
To co w tobie podziwiam, to umiejętność postawienia właściwej konkluzji - kropka nad "i" i nie ma żadnej dyskusji. Bo nie było wcześniej argumentów, z którymi można polemizować. Bez odbioruWilmore pisze:Nie jest to dla mnie zaskoczenie, skoro mylisz się właściwie w każdym punkcie swoich wypowiedzi na ten temat.
petru
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio