NBA... - Strona 131

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Po mistrzostwo w sezonie 2018/2019 sięgną:

Milwaukee Bucks
2
10%
Toronto Raptors
3
14%
Boston Celtics
4
19%
Philadelphia 76ers
0
Brak głosów
Golden Stdate Warriors
5
24%
Denver Nuggets
0
Brak głosów
Houston Rockets
1
5%
Oklahoma City Thunder
2
10%
Portland Trail Blazers
0
Brak głosów
ktoś inny
4
19%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 gru 2015, 7:00

fieldy pisze:a za chwilę Milwaukee
Spoiler:

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 13 gru 2015, 14:05

FUUUUU, a miałem pisać wczoraj wieczorem, że Bucjsi zakończą serię. Curryvpo prostuv wreszcie dostał kogoś, kto potrafił go kryć. Dobrze, że to już koniec. Teraz zobaczymy, czy nie wpadną czasem w dołek.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 gru 2015, 14:58

Carbon pisze:Curryvpo prostuv wreszcie dostał kogoś, kto potrafił go kryć.
:hardkor:

Ja to po prostu tak tutaj zostawię :mrgreen: Fachowe analizy Carbona, odcinek 2392358 :hardkor:

Obrazek

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 gru 2015, 15:29

tzn. kto przykrył tak dobrze Stefana?
Szkoda przerwanej serii GSW, bo jednak spotkanie z Cavs elektryzowałoby jeszcze mocniej niż tylko tzw. "rewanż za Finały". Sezon jeszcze długi i o jakąś fajną serię Wojownicy pewnie się jeszcze pokuszą. Niech chłopaki teraz trochę zluzują, bo Iggy potrzebuje odpoczynku, Klay wraca po urazie a chyba niepotrzebnie tak szybko. Chłopaki Stevensa strasznie ich wymęczyli w Bostonie.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2293
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 13 gru 2015, 18:10

Szkoda tego runu, ale sam Steph mówił o tym, że jadą na resztkach co było widać w meczu z Celtics no i niestety z Bucks się nie udało, ale i tak świetny streak, wracają do siebie to będą to kontynuować.

Jaką macie opinie o Bostonie ? Oni mnie zadziwiają, a nie potrafię ich rozgryźć.Dla mnie, nie ma tam żadnego franchise playera, raczej nieźli gracze, świetnie wkomponował się tam Thomas, ale nie widzę tam gracza na miarę wielkiego talentu.Ani Bradley, ani Crowder czy inny Smart, a piszę o nich w kontekście tego, że jest to kolejyn rok postępów i mają całkiem niezły bilans po 1/4 sezonu.
Ten sam problem mam z Jazz, nie znam tam prawie nikogo (tj nazwiska znam, ale bardzo rzadko oglądam), a drużyna z roku na rok się rozwija.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 13 gru 2015, 18:23

Jezu, nie o tyle kryć, co Steph wyraźnie biednie wyglądał w ataku. ;)

Fachowe analizy Carbona, odcinek 2392359.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 gru 2015, 18:49

Tak naprawdę o każdym z Bostonu można powiedzieć coś dobrego. Ciekawie budowana ekipa przez młodego trenera, która z pewnością ma przed sobą przyszłość. Brakuje oczywiście gwiazdy, która zdecydowanie by liderowała tej ekipie, ale to może zmienić się już nie długo. Boston mocno interesuje się DeMarcusem Cousinsem i właśnie kogoś pod kosz będą szukać najbardziej. Druga sprawa to pick Nets, to może ich wywindować także jeszcze w górę i w rozmowach na temat wymian czy po drafcie- w przyszłe lato z wolnymi agentami. Ten zespół już wyrabia filozofię Brada, tacy zawodnicy jak Crowder, Smart, Bradley to powinien być magnes dla kogoś kto chce zarobić i o coś walczyć.

Utah to podobny przypadek, tam także po gwiazdach czy po Jerrym Sloanie, powoli buduje się ekipa na PO- pod wodzą Snydera. Mają świetnych podkoszowych, bo Favors to cichy typ na ASG w ty sezonie, Gobert to bestia w defensywie.
Hayward to spokojny lider tej ekipy, może tego nie widać - jednak to świetny zawodnik. Na obwodzie dochodzi jeszcze rozwijający się Hood czy Burks. Osobiście liczyłem że powalczą w tym sezonie o PO, jednak uraz Exuma(na rozwój kótrego bardzo liczyłem), teraz kontuzja Rudy'ego mogą to przekreślić.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 gru 2015, 6:32

[youtube][/youtube]

:smoke:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 gru 2015, 18:04

trochę zwariowany mecz Pacers z Raptors. Jak ktoś nie widział, to polecam :ozob:
Spoiler:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2293
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 17 gru 2015, 7:22

W Oakland wszystko wraca do normy.

Polecam też zobaczyc linijki Melo,Greena (niewiarygodnie wszechstronny gracz) i przede wszystkim Rubio,szkoda ze tak malo zabraklo :).

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 gru 2015, 11:03

W przypadku Greena to już praktycznie 'typowy Dray', ale takich statsów u Melo to sobie nie przypominam rzeczywiście :) Aż musiałbym sprawdzić ile miał podobnych występów w karierze, ile miał TD.

Rubio byłby kozakiem gdyby umiał umieszczać piłkę w koszu, bez tego ciężko przynależeć do najlepszych, szczególnie dziś. Szkoda cholerna bo poza tym jest niesamowicie przyjemny w odbiorze a swoją obroną i rozgrywaniem potrafi nawet zniwelować rzutowe kalectwo.

Ciekaw jestem jakie będą kursy na jakiś olbrzymi pogrom w najbliższym meczu GSW z Bucks, Warriors trochę wzięli do siebie ostatnią porażkę a raczej sposób w jaki ją świętowała część graczy Bucks :) Czytałem z rana jakąś wypowiedź Stefki, ale teraz nie znajdę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 gru 2015, 11:28

no ciekawe jak do tego meczu podejdą, dzisiaj przez cała 1 i część drugiej kwarty nie wyglądało na to, ze doszli do siebie (ponoć ekipy, które wracają z wojaży na wyjazdach, w pierwszym meczu u siebie często dają ciała) i dopiero od końcówki 2 kwarty zaczęli odskakiwać i grac swoje. Thompson najlepszy wynik w sezonie, szkoda ze nigdy nie będzie można zobaczyć na ile w całym meczu byłoby ich (jego, czy SC) stać, bo przy takiej przewadze, 4 kwarte mają wolną. No ale trudno sie dziwić przy takim tempie spotkań.
Po 3 kwartach duet Curr&Thompson miał wiecej punktów niż Suns :ozob: że o triple double Greena nie wspomnę :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8782
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 gru 2015, 8:15

Muszę się wyżyć, gram co noc regularnie nba i... mnie tym razem [ch**] z Charlotte i Toronto wkurwiły, zagrałem grubo pewniaczka że będzie w meczu poniżej 200,5pkt, a te skurwysyny sobie dogrywkę zarządziły. Normalnie było 180pkt i było elegancko, ale na [ch**] te remisy w tym koszu, kurwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2932

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 18 gru 2015, 10:00

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu