AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 131

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 11 lip 2006, 15:41

Prawde mowisz Mariusz dzieki Ci :)

Wszystkiego najlepszego Yohan.Niech Ci sie szczesci na nowej drodze zycia :P

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 11 lip 2006, 16:20

ZatykaczACM chyba kibicujesz Rossonerim przez krótki okres czasu. Każdy wie na co stać Pirlo i nikt nigdy nie myślał o jego pozbyciu się bo jest to dla nas zawodnik bardzo ważny który w formie robi wielke rzeczy na boisku co pokazał na MS. W Milanie gra dokładnie to samo i mam również taką nadzieje jak Ty że Andrea w przyszłym sezonie będzie błyszczał jak na boiskach Niemiec.

Również dokładam się z życzeniami ;) Mam nadzieje że to będzie wejście podobne do Kaki :lol: :lol: :P

Awatar użytkownika
ZatykaczACM
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ZatykaczACM » 11 lip 2006, 19:17

łukasz_, jak ja kibicowałem Milanowi to Ty jeszcze nie wiedziałeś jak się nazywasz. Pirlo grał słabiej w drugiej części sezonu i nie tylko ja tak twierdzę.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 11 lip 2006, 19:28

A gdzie ja napisałem że Pirlo grał dobrze w zeszłym sezonie :?: Ja sobie zdaje sprawe że zagrał bardzo słabo ale nie chciałem go odrazu sprzedawać bo wiedziałem na co go stać na podstawie zeszłych lat. Stąd mój wniosek że może mało kibicujesz Milanowi ;)

PEACE :peace:

mariuszmilan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariuszmilan » 12 lip 2006, 15:57

Milanisci-nie wiecie kiedy poczatek przygotowan do nowego sezonu??-dzieki za info :wink: :twisted:

FORZA MILAN!!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 lip 2006, 20:56

Mariusz gdzieś coś widziałem ale teraz Ci nie powiem jak znów zobacze napisz Ci spoko ! :wink:

Prawdopodobnie jutro poznamy wyrok sądu sportowego odnoście Calciopoli... [który to już raz chciał by sie powiedzieć ]

Nie będzie mnie jutro z rana wiec coś napisz teraz. Mam nadzieje że ten wyrok bedzie adekwatny to tego co działacze klubów zrobili. Trudno nie przyznać Berluscioniemu racji odnośnie kar dla piłkarzy i kibiców. Bo każda degradacja kogo kolwiek z tej czwórki będzie kara nie dla działaczy ale piłkarzy i kibiców. To sie musi już jutro skończyć bo cały ten cyrk jest bardzie kompromitujący niż sama afera :roll:

Jeśli potwierdzą sie opinie i przecieki - jak kto to napisał - odnoście kar. To Milan zobaczymy w przyszłym sezonie tam gdzie jego miejsce - w Serie A. Punkty karne sie już nie liczą bo te da sie odrobić. Przeciesz 60 pkt. nie dadzą na minusie :roll: Elminacje LM to może być mały klopot zwłaszcza dla piłkarzy po mundialu ale coż życie :P Przeciesz lepsze to niż całkowita apsencja w pucharach. Równie dobrze mogą nam skoczyć, bo prokurator postawił mocne zarzuty ale z każdym dniem słab w oczach. Najlepsi adwokaci działali pełna para - nadal jest wiele pytań bez odpowiedzi takich które wydaja się kluczowe - wiec jutro sie okaże kto miał się czym i jak bronić.

Oczywiście jeszcze odwołania itd. Ale każdy bedzie miał jutro możliwość ocenienia sytuacji. Na czym stoi - może być tak jak Agnieszka pisała nie dawno że CAF ukarze wszystkich a TAR ... zmiejszy kary na symboliczne ...

Jaki by ten wyrok nie był mało to już sie liczy. I tak już za dużo było powiedziane - Milan to MY - mowa :] i nie zmieni tego żaden sąd. Nie dla sukcesów czy danych piłkarzy jestem Milanista :] I tak już zostanie do końca moich dni. Może nie pozostały mi ich duże, kto to wie [?], jednak wiem na pewno że zgnie ja - zginiesz Ty a pozostanie Milan i znów bedziemy nim "My", także Forza Brigate Rossonero na zawsze ...

Pozdro ziomki ! będzie dobrze ! Forza Milan !

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 13 lip 2006, 21:11

Łukasz_ pisze:A gdzie ja napisałem że Pirlo grał dobrze w zeszłym sezonie :?: Ja sobie zdaje sprawe że zagrał bardzo słabo ale nie chciałem go odrazu sprzedawać bo wiedziałem na co go stać na podstawie zeszłych lat. Stąd mój wniosek że może mało kibicujesz Milanowi ;)

PEACE :peace:
No wiesz, Wy po tym sezonie chcieliście od razu sprzedawać Dide :roll: Z Wami to nigdy nie wiadomo-raz kogoś chcecie, raz nie ;)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 lip 2006, 21:37

Temat lezy odlogiem czas go ruszyc.

Przenosze sprawe Milanu na ten grunt i wlasnie tutaj skomentuje wyrok/kare jaka zostala nam zasadzona.

-15 punktow w plecy a w zasadzie -59 bo 44 z poprzedniego sezonu co wyrzucilo nas poza puchary i 15 na starcie przyszlego.Nie podano uzasadnienia odnosnie kar.Nie wiem na jakiej podstawie i za co zostalismy skazani dokladnie wiec daleki jestem od oceniania slusznosci kary jak to ma w zwyczaju wiele osob obecnie.
Nalezy przypuszczac ze mieli na nas cos wiecej niz te telefony Meaniego bo nie wyobrazam sobie zeby na podstawie tego spotkala nas taka kara.Za malo po prostu.Widze tutaj jednak sprzecznosc poniewaz jesli mieli cos na Gallianiego dlaczego dostal tylko rok dyskwalifikacji (notabene kary dla innych dzialaczy z Moggim na czele rowniez sa smieszne) a jesli skazali go na podstawie poszlak to na jakiej podstawie odjeli Milanowi 59 punktow?Fakt ze nie dano wypowiedziec sie obroncom jest wedlug mnie sporym naduzyciem.Jednakze daleko jestem od snucia teorii spiskowych w czym przoduje pewien osobnik na tym forum i w komentarzach.Rowniez slyszalem ze Borrelli jest "odwiecznym" wrogiem Berlusconiego a Rossi to wielki fan Interu i bliski przyjaciel Morattiego.Naprawde nie chce wierzyc w jakies gierki polityczne majace poprzez Milan uderzyc w Berlusconiego ale jesli okazaloby sie to prawda to mimo wszystko nie bylbym zdziwiony bo nie takie rzeczy sie na tym swiecie dzieja.
Nie mam pojecia kiedy ale mam nadzieje ze poznamy uzasadnienia wyrokow bo to bardzo wazny aspekt calej tej sprawy.

Fakt faktem ze nie zagramy w pucharach.Moim skromnym zdaniem odwolaniem w tej kwestii nic nie da.Nawet mimo problemow z licencja Empoli.Po karze widac wyraznie ze odjeto nam dokladnie tyle punktow z poprzedniego sezonu zeby wyrzucic nas z pucharow (punkt mniej niz Parma).Wiec dlaczego nagle maja sie nad nami litowac?Dla mnie wyrok brzmi nie Milan poza pucharami tylko Milan poza pucharami co by sie nie dzialo (Empoli nie Empoli).Pozostaje liczyc na jakas redukcje punktow ujemnych.Kazdy punkcik jest cenny.
Degradacja Violi i minus dwanascie na starcie jest dla mnie malym szokiem.Sadzilem ze sa ofiarami systemu a nie go wspoltworzyli a nawet jesli wspoltworzyli to zostali do tego zmuszeni.A tutaj spotkala ich kara niewiele mniejsza niz Stara Dame.Serie B dla Lazio tez jest dla mnie zaskoczeniem.Nawet sledzac doniesienia prasowe nie wiedzialem co na nich mogli miec i do dzisiaj tego nie wiem.

Odnosnie wyroku dla Starej Damy.Upieklo im sie.Wiem ze niektorzy kibice tego klubu sadza inaczej a dodatkowo zarzucaja ze wyrok dla Milanu jest malo dotkliwy.Maja prawo do wlasnego zdania popartego nawet najbardziej niedorzecznymi argumentami o kontaktach Berlusconiego i korumpowaniu sadu sportowego.Mam prawo i ja do wlasnej opinii i moim zdaniem powinni sie cieszyc ze sa tylko w Serie B (i tak tam zostana na minimum 2 sezony majac na uwadze ujemne punkty - zobaczymy ile zmieni degradacja).Dlatego jestem tylko polowicznie zadowolony (nie ukrywalem ze degradacja zespolowi z Turynu sie nalezy i sie z niej uciesze) bo przez lata patrzac co oni wyrabiaja mialem poczucie niesprawiedliwosci.Troche tylko zal mi kibicow Starej Damy (Violi nawet bardzo Lazio mnie nie rusza) ale tylko niektorych bo jednak paru z nich bardzo cenie.Musza cierpiec bo wlodarze zaufali niewlasciwym ludziom.

I co dalej?Jestem pewny ze wywalczymy przepustke do pucharow nawet mimo tych ujemnych punktow.Jestem rowniez przekonany ze pilkarze nie odejda (zreszta nie zostana puszczeni teraz nawet gdyby chcieli) a z pozyskiwaniem nowych zawodnikow nie bedzie problemu pomimo rocznej absencji w pucharach.Jednak nazwa robi swoje.Milan to Milan.

A teraz tylko czekac na uprawomocnienie sie wyrokow.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 lip 2006, 10:42

Dzień dobry wszystkim :)

Wiesz prezes po czeście podzielam Twoje zdanie - ale po czeście - bardzie odnoście samych kary i zbyt wielu sprzeczności - Jednak teraz czas na TAR [odwołania] co ma być już wiem - wiemy na czym stoimi a może być tylko lepiej, zwłaszcza że każdy chce jeszcze coś wywalczyć.

Prawnicy Milanu znaleźli nie jedną furtke do pucharów w uzasadnieniu wyroku - swoja drogą szkoda że nie podali ich publicznie. :roll:

Jak słusznie zauważyłeś wałek z 44 pkt. był ewidentnie wymierzony w europejskie puchary. Ale od czego są odwołania ? Pamiętaj że my jesteśmy w najlepszej sytuacji bo wątpie by TAR przywrócił zdegradowane kluby teraz jest walka o pkt. na minusie i ewentualnie odjęcie jakiś z tych 44. Co umożliwi prawo gry w pucharach. Już teraz w razie pozwolanie mogli byśmy grac w UEFA z powodu Empoli. A nie trzeba by odejmować pkt. bo one sa na poziomie UEFA [po karze]

Tak teoretycznie wygląda tabela po wyrokach ....

Inter 76 (Liga Mistrzów)
Roma 69 (Liga Mistrzów)
Chievo 54 (eliminacje Ligi Mistrzów)
Palermo 52 (eliminacje Ligi Mistrzów)
Livorno 49 (Uefa)
Empoli 45 (Uefa)
Parma 45 (Uefa)
Milan 44
Ascoli 43
Udinese 43
[...]
Lecce 29
Treviso 21
Lazio (spadek)
Fiorentina (spadek)
Juventus (spadek)

Odjeli nam już 44 pkt z popszedniego sezonu, jednak teraz gdy prawnicy mają uzasadnienie mogą atakować konkretami. Jak doskonale wiesz wcześniej prawie sie nie mieli prawa bronić. Wszystko było dziwne. Jednak teraz odwołania do TAR będą składały się w argumentów które obalają uzasadnienie ewentualnie dowody. Na tym to polega. Niech z 10 pkt nam odejmą z tych 44 i będzie LM [elminacje] to może mało prawdopodobne ale cos mi mówi że pkt wywalczą przez odwołanie. A jeśli nie te odebrane za popszedni sezon to na pewno tez w minus 15 do nowego.

Co do nowego sezonu to jakoś nie dramatyzuje, nawet jak by jakimś zbiegiem okoliczności [mało prawdopodobnym] utrzymali te wyroki. Najważniejsze by Ancelotti przygotował zespoł do nowego sezonu. By wymyslił jakieś inna zagranie pod nie obecnośc Shevchenki. Licze że Berlusconi wróci na fotel prezydetna w wielkim stylu, jeśli już zdecydują sie na jakieś zakupy to będą ona mega wzmocnianiami. A nie ławkowicze z kontraktem 1,5 miliona :P Silvio musi teraz wynagrodzić sam sobie brak rossonerich w LM. No i nam :P

Nawet to 15 pkt. na minusie nie elminuje nas z walki o scudetto a co dopiero z elimnacji LM w przyszłym sezonie. Trzeba tylko uzupełnić skład i nie tylko atak. A jeśli zdecydują się na wstrzymanie się to powinni dać szanse młodym. Ale to inna sprawa. Giuseppe Meazza w popszednim sezonie było nie zdobyte. To już bedzie spora liczba spotkań. Jeśli by znów Milan zremisował tylko jeden mecz u siebie to i tak miał by wiecej punktów niz Ci "pucharowice" hehe :P a gdzie wyjazdy ? :wink: Będzie dobrze :]

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 16 lip 2006, 16:17

Przed chwilą odwiedziłam stronę calciomercato, która poinformowała, jeśli dobrze zrozumiałam (mój włoski nie jest najlepszy) że raczej szanse Empoli na licencję są nikłe
6/7/2006 - 14:57 La Uefa nega lincenza all'Empoli?
, gdż przekroczony przez nich termin nie zostanie im przywrócony i nie będą mogli zagrać w UEFA. To stwarza dla nas szansę dość dużą. Moglibyśmy w końcu dołączyć wtedy brakujące ogniwo do kolekcj :think: a i wytrącilibyśmy z ręki sporo argumentów Realowi?

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 16 lip 2006, 16:41

To byłby niezły paradoks, gdyby Milanowi specjalnie została zabrana możliwość gry w pucharach, a mimo to by grali.Jednak wydaje mi się, że ktoś z zarządu calcio musiał wiedzieć, że Empoli najprawdopodbniej nie dostanie licencji, a mimo to ustawił Milan tak, że i by mogli zagrać w Europie.Chociaż wydaje mi się, że prawo do pucharów dostanie następna drużyna, po Milanie.Odjeść także nie przewiduje, bo wydaje mi się, że 3 miejsce jest w naszym zasięgu.Jeżeli Milan zagra jak w poprzednim sezonie, to nawet i bez kwalifikacji można by awansować do LM, ale to już raczej hurra optymizm.Roma i Inter pewnie będą ścigać się o Scudetto.Mam nadzieję, że apelacje zmniejszą ilość punktów Milanowi, nawet i -10 będzie lepszym wynikiem.
Prezydent Empoli Fabrizio Corsi potwierdził, iż klub wystąpił do UEFA o wydanie w trybie nadzwyczajnym licencji na grę w europejskich pucharach. ”Wszczęliśmy specjalną procedurę ubiegania się o licencję UEFA. Przy normalnym trybie z powodu braku czasu nie mielibyśmy już szans na jej otrzymanie. Mamy nadzieję, że piłkarska centrala pozytywnie rozpatrzy nasz wniosek. Odczuwamy presję ze strony naszych kibiców. Podobna okazja nieprędko może nam się przytrafić. Milan w miejsce Empoli w pucharach? Na pewno nie pozostałbym obojętny na taką inicjatywę. To renomowany klub, z którym znajdujemy się w dobrych stosunkach.Trzeba by jednak wpierw zbadać, jak na to zapatruje się CAF, który wykluczył Milan z pucharów.
No cóż ogólnie atmosfera w Milanie jest przepołniona poczucią niesprawiedliwości, z drugiej strony fakt, bo nie odniesiono się do wszystkich argumentów, którymi bronił się Milan.Zobaczymy, mam nadzieję, że apelacja coś pomoże.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 lip 2006, 19:40

Uchi nie wiem czy te wypowiedzi prawników nie są nawet bardzie ważniejsze niż prezesa Empoli, bo pokazuje jak nic że i Empoli może nie być "potrzebne"
www.acmilan.pl pisze:Leandro Cantamessa skomentował roczne zawieszenie Adriano Gallianiego. ”Podstawą jego dyskwalifikacji była niespełna dwuminutowa rozmowa telefoniczna. Z lektury uzasadnienia wyroku odnoszę wrażenie, że nawet tak krótkiej rozmowy nie wysłuchano uważanie. Ukarano go bowiem za odpowiedzialność, której nie ponosi. Wystarczy posłuchać tą rozmowę, by zdać sobie z tego sprawę.”

www.acmilan.pl pisze:Inny prawnik reprezentujący interesy Milanu, Marco De Luca, również krytykuje werdykt Trybunału Sportowego. ”Wyrok jest bezpodstawny. Uzasadnienie zawarte na trzech i pół spośród 154 stron, nie odnosi się do spraw, które były poruszane w trakcie obrad Trybunału. Pojawia się w nim kilka stwierdzeń, które nie pojawiły się wcześniej podczas debat. Nie ma żadnego odniesienia do naszych argumentacji. Zasadne jest więc pytanie czemu służyło siedem dni posiedzeń, jeśli wydano taki werdykt.” „W naszej ocenie mamy szerokie pole do obrony.”

Dla tego ważniejsze bo to kolejny sygrał że jednak beda walczyć i wcale nie jest powiedziane że nie wywacza wiecej. Już wczesniej było sporo zamiesanie co do samego procesu - istny cyrk - oskarżeni nie bronili się w zasadzie bo nie mieli prawa :shock: dowody nie liczył sie itd. Teraz gdy prawnicy mają uzasadnienie wyroku może spodziewać sie ataku. Tym bardzie że jak mówiąc nie wszystko się zgadza. Zreszta nie tylko ze strony Milanu ale i mi. Viola [pisze o Della Vale bo ini najwiecej się wypowiadali w tym temacie - odwołań]

Trudno przewidzieć jakie decyzje podejmie TAR - to że inne klubu potraktowano tak a nie inaczej, nie ma teraz znaczenia bo każdy będzie bronił swoje dupy :P Najwazniejsze jest chyba to że ruwalą udowodniono co kolwiek na podstawie najwazniejszych działaczy w klubie - właścicieli - a w przypadku Rossonerich mowa o pionku który oficjalnie odpowiadał za kontakt z arbitrami. Każdy podkreśla że Galliani chyba nie może być zawieszony za "Uh uh uh" To jest całkiem inna sytuacje niż np. w Juve gdzie Luciano M. jedna z wypowiedz dolał oliwy do ognia na temat tego kto wiedział o jego działaniu. Zobaczymy jak to się skończy bo jak dla mnie jeszcze nie koniec :] spokojnie jeszcze walka trwa ....

Szybko Milan odpowiedział na zaczepki Tardelliego :roll: cios w psychike :lol: Derby na 6:0. Wielki piłkarz - mały człowiek :lol:

Forza Milan :!:

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 16 lip 2006, 21:09

Zaza zgadzam się z tobą tylko widzisz mnie zastanowiło coś innego, dlaczego takie wroki i nie tylko odnośnie Milanu, bo nie upatruję tu spiskowej teorii, że specjalnie w Silvio chcieli uderzyć, ale i Violi i Lazio. Juve w zasadzie też, bo chociaż -30 to prawie serie c.
Do czego zmierzam, uważam że w pewnym sensie zrobiono pokazówkę, "zobaczcie jacy jesteśmy surowi i sprawiedliwi", nawet takim firmom jak Milan czy Juventus nie popuścimy, nawet im mistrzostwo świata nie pomoże, kara i to surowa musi być :!: :?
Włosi starają się o organizjację Euro, były jakiś podejrzenia, że w calcio jest coś nie tak, nawet taki stereotyp był, jeszcze po tottonero z przed lat, dlatego sąd sportowy postanowił dla przykładu dać takie surowe wyroki, które same w sobie mają być dowodem na walkę z korupcją.
Dlatego też bardzo nie wierzę w apelację, nawet jeśli naszą jedyną winą jest ta dwuminutowa rozmowa. To samo dotyczy pozostałych klubów. No może z -15, zrobi się -10 :roll: .
Stąd też moje przypuszczenia odnośni Empoli, czyli to co Uchi pisał. Nie sądzie podobni jak on, że sąd nie znał sytuacji Empoli, dając nam -44 bardzo nas surowo ukarał, ale może zdając sobie sprawę że tak naprawdę w porównaniu do dowodów i win to jest przegięcie (nie chcę świństwo pisać) dlatego tak trochę tylnymi dzwiami daje nam przepustkę do gry w pucharach.
Oficjalnie przecież nie powinniśmy grać, oni nie złagodzili wyroku, tylko nadzwyczajny zbieg okoliczności nam pomógł... nie do przewidzenia... :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 lip 2006, 21:23

Czy wyrok to pokazówka to nie wiem - na pewno mundialowe złoto nie miało na wyrok wpływu ba nawet śmiem twierdzić ze jeśli cos miał to bardzie ta ewentualne organizacja euro. Bo w tym kierunku mogła to byc pokazówka. Jednak wyroki są w jakimś stopniu adekwatne to czynnów i zarzutów. Pewne było to że jeśli Milan spadnie do serie B to Juve do C1 bo takie były zarzuty - oficjalne i potwierdzone przed procesem - i dla tego nie wiem w czym faniu Juve upatrują spisek. Chyba nie tyle boli ich spadek co utrzymanie ... Co innego sytuacje Lazio i Violi bo najwyraźniej ich klubu potraktowano jako sojuszników. Bo z tego co wiem bracie Della Valle wiedzać że nie mają szans walczyć z układem - się przyłączyli i to nie został odebrane jako kapitulacje ale jako "wspólna mafia" :wink: Wyrok w strone Milanu ewidntnie uderze w puchary - nic wiecej. Ale to i tak nie jest jeszcze wyjaśnione. Bo z jednej strony odwołania a z drugiej całe zamieszanie i podważanie tego wyroku od kibiców po polityków. Jeszcze Papierz nie zabrał głosu ale to kwestia czasu...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 17 lip 2006, 21:46

Dokopali nam, nie ma co. Zresztą nie tylko nam bo Lazio i Fiorentina też dostała kopa, jeszcze większego niż my. W przypadku Juve wszyscy wiedzieli że zostaną degradowani i tutaj niespodzianki nie ma chociaż -30pkt. też nikt się nie spodziewał.
Milan na dzień dzisiejszy nie zagra w Lidze Mistrzów i zacznie z ujemnym dorobkiem punktowym który wynosi -15pkt. ale to da się odrobić. Nie wiem na jakiej podstawie niektórzy piszą że Milan się do LM nie zakfalifikuje :o Trzeba jeszcze pamiętać o apelacji a nasi prawnicy uważają że mają dość duże pole manewru i mają się gdzie popisać.
Czy dadzą rade :?: Zobaczymy ale trzeba w nich wierzyć.

Wykluczenie nas z LM jest bardzo bolesne i nie sądze aby apelacja pomogła coś w tej sprawie. Minusem tego jest to że nie będziemy mieli szansy na największe trofeum piłkarskie, stracimy dużą kase i będzie brakowało nam emocji :( Jedyny plus to to że spokojnie będziemy mogli skupić się na lidze a wierze że sezon rozpoczeniemy z małą stratą pkt. i od początku będziemy walczyć o mistrza.

Kaka dziś poraz kolejny powiedział Realowi nie. Jestem pewien że nikt z kluczowych piłkarzy Milanu nas nie opuści jeżeli klub tego nie będzie chciał. My musimy teraz starać się wzmocnić skład.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”