El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 131

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 kwie 2011, 21:32

Ah.. no to zwracam honor :P Niestety taka jest wada komunikacji internetowej - bez emotikonek ciężko wyłapać czy to sarkazm czy nie ;) :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 kwie 2011, 13:31

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=36394

Bez względu na to czy będą gotowi czy nie (a wydźwięk newsa jest IMO taki, że raczej nie będą) to życzyłbym sobie zobaczyć obronę w zestawieniu:

Alves - Pique - Mascherano - Puyol

Oczywiście lewa strona byłaby trochę martwa, ale Carles niejednokrotnie już grywał na tej pozycji i przynajmniej gwarantuje dobry poziom w defensywie i środek też mógłby łatać w razie potrzeby.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 24 kwie 2011, 15:56

W zasadzie Barca by grała 3:4:3 z ofensywnym Alvesem oraz Iniestą bliżej lewej strony :wink: Z reszta jak pokazała druga poł finału CdR przeniesienie ciężaru gry na skrzydła dawało dobre efekty.
Jednal co by nie mówić to cholernie brakuje Abidala i Puyola(gra co 3 mecz to uj nie granie)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 kwie 2011, 22:24

zeby nie bylo nudno...
Estadio Mestalla, finał Copa del Rey. Trybuna kibiców Realu, w tym najbardziej fanatycznej grupy Ultras Sur.
Kibice Realu świętują rocznicę urodzin Adolfa Hitlera wywieszając transparent "Happy birthday 18".
to jak Cru 100 lat? :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 kwie 2011, 0:09

Ale czemu bez zdjęcia Bienias :> Nie zajmuję się takimi sprawami, nie ograniczam się do takich doniesień, ale skoro już przy tym jesteśmy to uzupełniam informację zdjęciem --->

Obrazek

Nie robię z tego 'wydarzenia' nie wiadomo czego (zbyt długo siedzę w temacie aby traktować to jako anomalię?), ale gdyby wpadł jakiś fan Realu i próbował tłumaczyć zajście, albo negować zdjęcie to byłoby naprawdę głupio. Tak jak kibice Barcelony powinni wiedzieć co reprezentują sobą Boixos Nois tak kibice Realu winni mieć świadomość ideologii Ultras Sur (inna sprawa, że Boixos Nois starają/starali się przynajmniej kamuflować a Ultras Sur czują się bezkarni). Oczywiści zasadnicza różnica tkwi w tym, że Barcelona wyrzuciła Boixosów ze stadionu a Ultrasi bodaj wciąż mają pewne miejsce na SB, ale mniejsza o to. Szukanie kolejnych spięć między klubami w oparciu o tak 'specyficzne' jednostki jest moim zdaniem bez sensu.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 26 kwie 2011, 0:11

Mentor pisze:Oczywiści zasadnicza różnica tkwi w tym, że Barcelona wyrzuciła Boixosów ze stadionu
Ale ja czasami podczas meczów widuję ich flagę. Na pewno widziałem ją na kilku wyjazdach, ale za jej brak na CN nie dam sobie uciąć głowy...

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1530
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 26 kwie 2011, 0:15

Mają zakaz wejścia na Camp Nou.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 26 kwie 2011, 0:16

FCB keres pisze:Mają zakaz wejścia na Camp Nou
OK, ale mi chodzi o flagę. Czy jest ona wywieszana podczas spotkań?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 kwie 2011, 0:31

Głowy sobie uciąć nie dam bo nie miałbym w co wlewać alko ale!

Laporta stoczył ciężki bój o wyrzucenie Boixos Nois z Camp Nou i udało mu się. Niestety nie jestem stałbym bywalcem CN, aby zaświadczać za wszystko swoim równie dobrocennym (sic! co za słowa użyłem :o ) co pijanym łbem. Z tego co mi wiadomo to stadion jest wolny od tych idiotów, ale wyjazdy to oczywiście co innego.

Także bart może poczekaj na kogoś bardziej kumatego choć równie dobrze możesz się odpowiedzi nie doczekać. Clue sprawy sprowadza się do tego, że Boixos Nois jako grupa idiotów na CN nie występuje, nie ma na CN wstępu. Mogłeś widzieć flagę bo nie sposób zatrzymać każdego zapaleńca, który chce przemycić i wywiesić flagę, ale zorganizowana grupa debili (a co za tym idzie hasła oraz inicjatywy których pojedyncze jednostki nie udźwigną) nie ma na CN wstępu i to jest to czego się powinno od klubu oczekiwać.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 kwie 2011, 0:33

Na wikipedii pisze, że ich pojedynczy czlonkowie dalej się gromadzą na CN, no ale pewnie nie da sie wszystkich w 100% wyrzucic. A jak sie da, no to cytuje wikipedię wiec tez trzeba brac na to poprawkę :lol:

edit: no tak, mentor mnie uprzedzil :angry:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 kwie 2011, 1:00

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=36404
100 ze 139 goli zdobytych przez Barcelonę w tym sezonie (72%) to trafienia autorstwa wychowanków klubu. Z pozostałych 39 goli, 37 zdobyli piłkarze Barçy, a 2 to trafienia samobójcze rywali.
100 goli wychowanków w tym sezonie :] Fajna rzecz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 kwie 2011, 9:28

bartbuks flage mogles widziec a czlonkowie BN bywaja na CN bo nie sposob wszystkich wykluczyc. Wazne ze nie dzialaja jako grupa.

Mentor nie wklejalem zdjecia bo liczylem ze Cru sie napnie a wtedy wyskoczy z asem w rekawie :wink: Dla mnie osobiscie to zadne zaskoczenie bo nie od dzis wiadomo ze ta grupa kibicow Realu jest faszystkowska. Jaki klub tacy ultrasi. Generalnie ich upodobania nie biora sie z dupy co chyba najbardziej rozgarniety na tym forum fan Realu Tyler pewnie przyzna (oczywiscie nie wprost) Ale to stere dzieje z duchem Franco na czele wiec szkoda gadac. Najwazniejsze sa puchary :lol:

Do najwazniejszych GD w tym roku zostalo 35h. Spodziewam sie kolejnego autobusu i jak tylko czytam ze srodek pola zajma Pepe i Lass to az mi ciarki po plecach przechodza. Wierze ze sedzia bedzie aptekarzem i nie pozwoli na ostra gre pilkarzy Realu. Czasem 1 czerwona kartka to zbyt malo bo Mou juz ja wkalkulowal w swoja drewniana taktyke.

Wynik ligowy z SB zadowoli mnie w 100%. Najwazniejszym jest strzelic bramke i zeby zagral Puyol. Milym akcentem bedzie zolta kartka dla C. Ronaldo :wink:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2892

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 26 kwie 2011, 10:10

Mentor pisze:Z tego co mi wiadomo to stadion jest wolny od tych idiotów, ale wyjazdy to oczywiście co innego.
Kiedyś czytałem, że w Hiszpanii ogólnie bardzo słabo jeżdżą a jakieś konkretniejsze liczby mają słabsze kluby.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 kwie 2011, 10:26

Ale mnie to klepie. Chodzi mi tylko o to, aby Boixos Nois nie jeździli zwartą grupą robiąc syf klubowi. Na Camp Nou można ich kontrolować, ale na wyjazdach już chyba nie za bardzo.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 26 kwie 2011, 10:31

Tego to nie jestem w stanie zweryfikować, ale słyszałem(czytałem), że istnieje grupa kibiców Realu, który jeździ na wyjazdy Barcy a wspierać jej przeciwników :lol:
A z wyjazdami na pewno aż tak tragicznie nie jest, zawsze istnieją zapalecy, którzy jeżdżą za swoim klubem wszędzie gdzie się da, np w poprzedniej edycji LM grupa katalończyków była w grudniu w Kijowie na meczu z Dynamem

Co do Boixos nois to Laporta apelował do innych klubów aby ich nie wpuszczali na soje stadiony, ale oczywiście bez rezultatu, chyba z 3(?) lata temu już za Pepa Boixos nois zrobili oborę na stadionie Espanyolu podczas derbów. Istaniały podejrzenia, że Espanyol specjalnie ich "zaprosił", żeby mieć argumenty w wojnie z Barcą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”