AC Milan (zbiorczy) - Strona 131

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

"Nowa krew" w defensywie (druga edycja)

Chivu (Roma)
9
11%
Bonera (Parma)
5
6%
Heitinga (Ajax)
8
9%
Kompany (Anderlecht)
12
14%
Sagnol (Bayern)
4
5%
Gallas (Chelsea)
3
4%
Yepes (PSG)
2
2%
Alex (PSV)
33
39%
Boumsong (Newcastle)
5
6%
Ujfalusi (Fiorentina)
4
5%
Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 14 wrz 2005, 10:34

No troche dziwie sie Carlo ze Gila wszedł dopiero w 77 minucie moze był zmeczony po ostatnich meczach.
Vieri mało widoczny jeden strzał mu wyszedł tyle ze obok bramki.
Mielismy duzo sytuacji do podwyzszenia ale dopiero po stracie bramki wzieli sie naprawde do roboty.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kaka' i Sheva sa w bardzo wysokiej formie :brawo: cos mi sie zdaje ze ten sezon bedzie do nich nalezał :D

Awatar użytkownika
enoce
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enoce » 14 wrz 2005, 11:07

No mnie też się podobałao bardzo podanie Pirolo przy pierwszej bramce, a Brazylijczyk świetnym strzałem z 18 metrów umiescił płke w siatce. Piękne podanie piekny strzał piekna bramka i radość. Pięknie :)
Solówka Kaki miód, żeby przez cały sezon tak grał i ma umnie złota piłke :). peace

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 14 wrz 2005, 15:03

No, jest ładnie.Pewna wygryna u siebie z Tukami i już mamy 3 punkty.Ładny gol Kaki, dobry mecz w jego wykonaniu, poza tym dobrze sie spiał też, jak zwykle, Szewa.Gol na 2:1 to mistrzostwo :!: :D Paru rywali ominął jak tyczki, a następnie jeszcze pod nogami strzelił Volkanowi.Pierwszy gol Kaki też niczego sobie.Szkoda tego karnego i gola, no ale cóż, szkód nie zrobił (ale do 86 minuty była nerwówka).Ogólnie jestem pozytywnie nastawiony po tym meczu.Forza Milan :!:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 wrz 2005, 15:38

I zaczeliśmy z dobrym choć momentami ospałym stylu :p :roll:

Jak sądzilismy Turycy wiedzieli jak mają grać. A Milan mógł dużo zapłacić na takie czeka nie na punktowanie rywala. Bo do karnego troche ich puścili ze smuczy. :twisted: Potem gdy Serginho wszedł zaczeło sie :) Vogel :roll: ładnie trema go zjadła :)

Ja sie dowiedziałem w trakcie meczu że Turecka prasa pisała o tym meczu pojedynek rozgrywających Canarinhos Kaka' Alex i chyba wynik jest jasny.

Bramki piękne. Jest w gazie Kaka jak nic. To była akcje dwa razy piekniejsze od tej ze siena a tam ta też miała klase. Bramkana 1:0 niczym chiurg z precyzja przy słupku:) Ale jak Andrea podał = miód :!: Vieri próbował jak mógł taki ma styl troche kołkowaty ale najważniejsze że widział kolegów czesto robił za klasyczna ściane do klepki. Nie tracimy po wrzutce co cieszy wreście ale obrona tez miała takie momety snu. Nesta coś na przemian grał ,Maldini musiał być asekurowany. Naszczeście było dobrze. Kaladze dobry mecz rozegrał. :lol: Jak by ta jego bomba weszła to max :]

Wczoraj na gorąco to troche chyba źle tego karnego oceniłem Anelka były wyspiasz Rino tez Anglik sedzie a on bark w bark gwizdze ale dziś moge oddac mu honor ja trzeżwo widać jak go powalił...

Ale Nam wieczór zafundowali. Ale Turcy zagrali swoje i brawa im sie należą. Tunkay to jednak klasa. Tam ta edycja LM nie było tylko jego jednorazowym wybuchem talentu. Bramkarz Ich tez wymiatał przy bramkce Shevy nie miał szans ale wczesniej mnie zaskoczył ma refleks.

FORZA MILAN Mamy 3 pkt. i teraz czas na Sampdorie. Powoli powoli rozkreca sie machina Calcio :!:

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 14 wrz 2005, 18:15

chcialabym zwrócić na pewna rzecz uwage. jako, że wczoraj wszyscy świętowalismy zwycięstwo nie chciałam nikogo krytykować i nie miałam do tego głowy a poza tym całego meczu nie widziałam.ale jednak musze to zrobić. chodzi mi tutaj o Carla. może to co zrobił w tym meczu wczoraj to miała byc że tak powiem "niespodzianka", żeby zaskoczyć Fenerbahce, bo w sumie malo kto ogląda lige turecka i wie jak grają, no ale raczej w to wątpie, bo z taką drużyną jaką jest Milan można wygrać każdy mecz i nie trzeba tu żadnych niespodzianek. dlatego uważam, że decyzje Carla były złe.
po 1) bardzo, ale to bardzo głupie było nie wystawienie w pierwszej 11 Gilardino. nie tylko dlatego że powinien grać, żeby wreszcie strzelic bramke i wkomponowac sie w drużyne, ale przede wszystkim dlatego, że Vieri najwyraźniej nie jest w formie i nie prezentuje nawet w połowie tego, co przed sezonem. juz miałam nadzieje, że w Milanie go troche ulepszyli, ale wczoraj grał dokładnie to samo co w Interze, czyli nic właściwie.jak to miał być element zaskoczenia, to pewnie zaskoczył tym Fenerbahce ale nic poza tym. a jak wszedł Gila to sami widzieliście co sie stało, może nie strzelił bramki ale grał bardzo dobrze.
po 2) duetu Amro-Gattuso nawet nie skomentuje. juz bym wolala widziec tutaj Seedorfa, ktory ostatnio slabo gra. wszystko tylko nie Gattuso-Ambro :angry:
po 3) zmiany które Carlo przeprowadził były również najprościej to ujmując-głupie. po co w ogole zmieniał Gattuso na Vogela? :?: mogł zamiast niego wpuścic Serginho a zamiast Pirlo np. Ruia Coste, bo przecież remisowaliśmy wtedy...dobre było jedynie to, że Pirlo zszedł z boiska (z całym szacunkeim dla niego za podanie przy pierwszej bramce Kaki).
teoretycznie Carlo przeprowadził dobre zmiany, bo później strzeliliśmy jeszcze dwie bramy, ale ja osobiście uważam, że to nasi zawodnicy, a właściwie Kaka no i ewentualnie Szewa wygrali ten mecz, bo zasługi Carla w tym nie widze. aha no i brawa dla obrony naszej, spisywali sie b. dobrze. nie wiem co Wy o tym myślicie, ale takie są moje spostrzeżenia. wiem, że nie powinnam go krytykować, bo ja sie właściwie nie znam na taktykach a Carlo jest trenerem MILANU no ale nie umiałam sie powstrzymać :wink:

aha jeszcze jedno. jakby ktoś chciał powiedzieć, że Carlo wygrał z Milanem 2 razy LM i Scudetta, to przypomianam, że tyle samo przegrał.

EDT FORZA MILAN :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 wrz 2005, 18:49

ForzaROSSONERI nie do końca sie z Tobą zgodze :) 8)

Po 1- Ja też miałem wode jak Gila nie wchodził wcześniej. Turecka liga to dla nas "egzotyka" i nie ma co ukrywać a Vieri to typowy czołg. W ty meczu często ściana a nie czołg. Przeciesz pewne było że on nie zmieni diametralnie swojego stylu gry. Dla tego nikt nie oczekiwał chyba ze bedzie grał jak Sheva ? Próbował biegał a nawet strzlał ale nie wchodziło. Takze nie tyle błędem było wystawnie go a bardzie za długie trzyma nie. Wiesz jak Vieri grał na końcu swej przygody w Interze nawet nie biegał za dużo. A teraz on zaczyna nawet jako pierwszy bronić. Czyli jak powinno byc defensywa zaczyna sie od napastników. Co nie zmieni faktu że Gila powinień grać jak nie od początku to wiecej. Z drugiej strony na Sampdorie bedzie wypoczęty. :roll: I może jeszcze ma to aspekt psychologiczny. W końcu debiut i po takim dziwnym transferze. A co mu bardzie pomoże w lepsze gdzie jak nie gra od oczątku i to że kibice go nie "zabili" czyli pewność i zaufanie ....

2) Czemu nie duet Rino Ambro ? bo nie rozumiem ? technika szybkośc o co Ci chodzi ? Jak widziałem ostatni mecz Massimo to pewnie wiesz czemu dostał szanse. Seedorf w tym meczu chował sie naprawde :!: Co do Rino to widac ze nie jest w mega formie ale i tak każdy wie ze to podstawowy gracz.

3) Racja i mam zgodność w 100% no w 99% :wink: Ale to już inna sprawa.

Na chłodno może powiedziec ze nasza ofensywna siła była poprostu lepsza niż cała drużyna Fenerbahe. Ale Turcy pokazali gre na poziomie LM. Nie zdziwił bym sie jak by to oni wyszli za nami z grupy. Bo i nie to PSV już a nie to jeszcze Schalke. A jeden z dwóch najtrudniejszych teoretycznie spotkan za nami. Wyjazd do Turcji musi być już awansem z pierwszego.

Pozdro FORZA MILAN :D

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 15 wrz 2005, 1:55

hehe no ja nie wiem czy on chciał w tym meczu sobie odpoczywać, żeby być wypoczetym na Sampe :D to bylby jego debiut w LM i pewnie bardzo mu zalezalo żeby grac i strzelic bramke, no ale Carlo wymyślił coś innego :roll:

dlaczego nie Rino i Ambro. juz tłumacze :)
jakby ich oceniach osobno, pod względem umiejętności, to fakt, że takie ustawienie byłoby wręcz idealne, ale po pierwsze Massimo grając na lewej gra o połowe słabiej niz jakby grał na swojej normalnej pozycji.a i tak gra nieźle, więc jak gra na prawej stać go na dużo wiecej. coś podobnego robił Janas na początku, jak wystawiał naszego Jacka Krzynówka na prawej, w ogóle nic to nie wnosiło do gry. rozumiem, że może Carlo chce troche poeksperymentować, ale to nie w takich ważnych meczach tylko w jakichś towarzyskich ewentualnie...no i teraz jak Massimo wymiata to trzeba stawiac na niego i dawać go do wyjściowej 11 a wtedy i Rino poczuje, że jego miejsce jest zagrożone i będzie grał podwójnie zmotywowany.

no ale jak by sie uprzeć to mozna by dac dwóch def. pomocników po bokach i Massima na lewą (sam pomysł nawet nie najgłupszy), ale wtedy tyl musiałby wyglądać inaczej, czyli np. nie Kaladze na lewej tak jak wczoraj tylko dajmy na to Marek, który z założenia ma też atakować. czyli np. nie tak jak wczoraj:

------------------------------Dida----------------------------------------

------- Cafu ------ Nesta-------- Maldini ------------ Kaladze ------------

------------Ambro---------Pirlo---------Gattuso-----------------

-----------------------------Kaka-------------------------------

------------------- Bobo ------------- Sheva --------------------------

a np:

------------------------------Dida----------------------------------------

------- Cafu ------ Nesta-------- Maldini ------------Jankulovski------------

------------Ambro---------Pirlo---------Gattuso-----------------

------------------------------Kaka----------------------------------

------------------- Bobo ------------- Sheva --------------------------

jakby tak zagrali wczoraj to jeszcze bym to jakos przeżyła, ewentualnie Marka troche do przodu można by przesunąć no i oczywiście zamiast Boba Gila ale już go tam zostawiłam, żeby za bardzo nie mieszać :) a dzieki takiemu ustawieniu jakie wczoraj nam zaprezentował Carlo, można by sie zastanawiac czy Cafu i Kaladze w ogole sie znajdują na boisku, pierwsza połowe to prawie jak Juve graliśmy :angry:

mam nadzieje, że sie tam nigdzie nie pomyliłam, bo juz późno i mi sie myśleć nie chce :)

FORZA MILAN

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 wrz 2005, 9:41

ForzaROSSONERI ja wiem że prawie każdy gracz traci jak mu sie zmini pozycje na której zawsze grał. Ale Ambrosini to gracz który w pomoc może grać wszedzie. Zauważ że były mecze gdy on grał za Andre. A gra wspomniana dwojka Rino - Ambro pozwala Pirlo zapedzać sie to przodu i nie tylko rozgrywać na właśnej ale i wspomagac Kaka' [np. patrz gol na 1;0] Ma takich rzezników po bokach ze oni nie maja tylko za zadanie przerwać akcji rywala ale i pociagnąć do przodu. Co ostatnio Massimo coraz lepiej wychodzi.

A co najwazniejsze w tym meczu Jankulovski nie mógł jeszcze zagrać :? a Ty go wpisałeś w skład :roll: Teraz na Sampdorie bedzie gotów [mam nadzieje] on i Stam do dyspozycji Ancelottiego.

A patrząc na te mecze które za nami, jak powini grać ? coś zmieniać z popszedniego sezonu ( znaczy zmiany same sie zrobiły bo piłkarze nowi. Gila gra Marek tylko debiutował ale on jest dla mnie pewniak. ) Bo chwilami wydaje sie że wprowadzająw gre system z trójka z tyłu. Ale to jest jeszcze nie to. W momecie gdy zamykamy rywala to tak trzeba grać.

4-3-1-2 ?

Dida :arrow: Cafu - Nesta - Maldini (Stam) - Jankulovski (Kaladze) :arrow: Rino - Pirlo - Seedrof (Jankulovski) :arrow: Kaka' :arrow: Gila - Sheva

3-4-1-2 ?
Dida :arrow: Stam - Nesta - Maldini (Kaladze) :arrow: Cafu - Ambrosini - Pirlo - Jankulovski (Serginho) :arrow: Kaka' :arrow: Sheva - Gila

A może 4-2-3-1 ?

Dida :arrow: Stam - Nesta - Maldini - Jankulovski :arrow: Pirlo - Vogel (Costa lub Ambro) :arrow: Cafu - Kaka' - Seedorf (Serginho) - Vieri (Sheva lub Gila)

FORZA MILAN

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1312

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 16 wrz 2005, 15:06

W niedziele mecz z sampdorią na wyjezdzie.W tamtym sezonie sampa spisywała sie u siebie znakomicie.Uważam że jak dotychczas to najtrudniejszy rywal.Mam nadzieje że Milan zagra na 100 procent i wygra chodz bardzo obawiam sie o ten mecz.
jaki typujecie skład??? bo ja
dida- cafu nesta stam jankulovski-ambro sedorf pirlo kaka-gila sheva

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 16 wrz 2005, 15:16

Sampa to trudny przeciwnik, ale myślę, że mimo wszystko powinniście sobie z nim poradzić. Po ciężkim meczu, ale raczej wygracie. 2:1.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 wrz 2005, 15:21

Sampdoria nadal jest mocna i nie tylkom u siebie a co ciekawe ma naszych 5 graczy :roll: W pierwszej kolejce umoczyli Viola ale to Viola zagrała świetny mecz Luca Toni Show :D . Ostatnio wygrana u siebie z Reggina. Po pieknych bramkach.

Skład Rossonerich pozostaje zagadką. Nie wiem czy Marek zagra choć chyba tak. Stam już powinień być gotowy. Ale jak zagra Paolo to już wyrówna rekord wystepów i na San Siro za tydzieś z Lazio wielkie świeto Calcio :]

Trzeba czekać na kadre i wogóle konferencje prasowa Ancelottiego. Pewnie zdradzi kto od poczatku zagra. Kto na ławce, kto gotowy, kto po Ferenbahe odpocznie. Jak to na konferencji. :wink:

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 16 wrz 2005, 17:54

Obrazek
Kaka' z nami do 2010 roku :brawo:
A najlepsze było to zdanie:
Przedłużyłem kontrakt do 2010 roku, ale myślałem nad tym już dużo wcześniej, ponieważ chcę zakończyć karierę w tym klubie.
Trzymam cie za słowo na zawsze rossoneri
Obrazek

Co do meczu z Sampa.
W pucharze UEFA nie zachwycili w sumie w tych 2 pierwszych kolejkach takze.teoretycznie powinni byc silniejszy niz przed rokiem nie stracili zadnego waznego zawodnika a przeceiz kilku przyszło.
Trzeba troche bardziej przypilnowac Bonazzoliego koles ma potezny strzał i strzela niezłe bramki z trudnych pozycji.
Jednak Milan opwinnien to spotkanie wygrac Kaka powinnien strzelic bramke i przypieczetowac nowy kontrakt :D
Skład to loteria ale chciałbym znow zobaczyc Massimo w tych spotakniach co grał grał bardzo dobrze jest w formie co nie mozna powiedziec o Gattuso moze Amrbo - Serghino w srodku.
Nie wiem czy Marek bedzie mogł zagrac jak tak to byc moze on dostanie szanse gry ale raczej nie od poczatku 2 połowa.
Najwazniejsze jest zwyciestwo typuje 1-2 ciekzo bedzie ale trzeba to wygrac.
FORZA MILAN[/i]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 wrz 2005, 18:15

Obrazek

FORZA RICKY GRAZIE GRAZIE GRAZIE :!:

Hunter
ale potem poszedł jeszcze z fankami zagadać. Dwie mu w oko wpadły 8) :lol:

O mecz podagamy jak karde poda po teraz to nie ma co :p Stam już gotowy "Nietoperek" też już może zagrać.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 16 wrz 2005, 19:19

*_For_zaza_Milan_* pisze:Hunter ale potem poszedł jeszcze z fankami zagadać. Dwie mu w oko wpadły Cool Laughing

no nie dziwie mu się :lol: bo jest co w oko wpadać;)

No Kaka' ma u mnie kolejnego plusa gdyż pokazuje przywiąznie do barw klubowych :D To jest baaardzo dobry zawodnik. Każdy klub może Wam go zazdrościć. :wink: macie wielki skarb, ale w Juve też ich jest trochę :D

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 16 wrz 2005, 20:59

*_For_zaza_Milan_* pisze:Hunter ale potem poszedł jeszcze z fankami zagadać. Dwie mu w oko wpadły
heh czyzby o meczach mieli rozmawiac :>

On ma swoja wybranke i nie powinnien teraz za bardzo toczyc zycia towarzyskiego mogło by to zle wpłynac na jego forme.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
to chyba jego dziewczyna :lol:
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2005, 21:04 przez Żniwiarze Umysłów-HUNTER-, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”