Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 131

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
ziomuś
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ziomuś » 05 lip 2008, 20:32

rkoeman pisze:a dwa ostatnie wylacznie dlatego ze przyszedl dobry wujek, sypnal kradziona kasa i nagle chelsea zyskala mase nowych kibicow. a szkoda bo bardzo lubilem ten zespol i mam znajomych ktorzy kibicowali the blues dlugo przed twoim narodzeniem. teraz maja duzy dylemat moralny i chca by roman w koncu zmienil swoj obiekt zainteresowan

Ja nie wiem jak Wam się nie nudzi narzekanie co sezon jaka ta Chelsea głupia jest. To naprawdę robi się nudne.

myarcin
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myarcin » 05 lip 2008, 21:33

Mnie tez juz to smieszy. Caly czas narzekacie jakie to wasze kluby sa biedne ,itp. Wezcie patrzcie na siebie i poczynania swoich ulubionych teamów i nie załamujcie mnie. :?

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 06 lip 2008, 2:47

Chelsea też zachodzi daleko w Lidze Mistrzów, ale jak dotąd nie zdobyła pucharu. A te komentarze że Chelsea zaczęła zdobywać trofea gdy przyszedł Romek już mnie męczą. Jak Liverpool albo MU zdobywały mistrzostwa to nikt nie mówił o ich majątku ani o majątku ich właścicieli, a te kluby należą do jednych z najbogatszych w Anglii.

Chyba kibiców MU i Liverpoolu boli że ich właściciel nie daje takich kwot na transfery 8)

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 lip 2008, 4:12

po pierwsze - wlasciciele wymienionych przez ciebie klubow nie kradli pieniedzy obywatelom rosji (pewnie nie wiesz na czym polegala bandycka prywatyzacja w rosjii oraz do czego przyznaje sie roman)

po drugie - druzyny z ktorymi usilujesz porownac chelsea to legendy pilki angielskiej, firmy ktore na zawsze beda istniec w historii pilki noznej oraz kluby ktore nie potrzebowaly bogatego wujka z rosji by zaczac wygrywac

po trzecie - to chelsea dziwnym trafem wygrala dwie ligi dopiero jak przyszedl rosyjski oligarcha i sypnal petrorublami

po czwarte - mam wrazenie ze nie masz zielonego pojecia kim jest roman a. prawda?

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 06 lip 2008, 4:58

a ja do komentarza rkoemana dodam tylko :

romantyk_emil pisze:Jak Liverpool albo MU zdobywały mistrzostwa to nikt nie mówił o ich majątku ani o majątku ich właścicieli, a te kluby należą do jednych z najbogatszych w Anglii.

Z tego co wiem jak Lpool czy MU zdobywalo mistrza to kluby nie mialy wlascicieli tylko zarzadzene byly przez spolki

A tak swoja droga podpisuje sie pod tym co powiedzial pewien uzytkownik kilka postow temu - zajmijmy sie swoimi klubami , romek zajmie sie swoim i po sprawie

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lip 2008, 9:09

romantyk_emil pisze:Chelsea też zachodzi daleko w Lidze Mistrzów, ale jak dotąd nie zdobyła pucharu.
I nie ma się czym chwalić, z takim trenerem i z taką kasą, gdzie Chelsea przez te lata mogła mieć każdego kogo chciała i nie musiała się bać, ze ktoś da więcej - powinni wygrać LM.
To już Arsenal z gówniarzami w składzie, z Flaminim na lewej obronie i Senderosem na stoperze doszli do finału i w 10 prowadzili z Barcą .. do czasu :D
Tak wiem, Chelsea też doszła do finału ...
romantyk_emil pisze:Chyba kibiców MU i Liverpoolu boli że ich właściciel nie daje takich kwot na transfery 8)
:angry2: nie zdajesz sobie sprawy ilu kibiców Chelsea wolało swój klub z 1 mistrzostwem, ale grającą fair.
romantyk_emil pisze:A te komentarze że Chelsea zaczęła zdobywać trofea gdy przyszedł Romek już mnie męczą.
Co z tego, że cię męczą ? Taka jest prawda, smutna prawda. Do dziś Chelsea za Romka w lidze zajęła 2 razy 1 miejsce i 3 razy 2 miejsce. Arsenal do czasu przyjścia Romka był przez 8, czy 9 lat z rzędu w pierwszej 2 na koniec sezonu. Bez gigantycznych pieniedzy.

Chelsea ma 3 mistrzostwa na koncie. 1 w latach 50-tych, 2 ostatnie, za Romka.
Za Romka Chelsea gra regularnie w LM i jest w niej 1 z faworytów. Wcześniej też była ?
Chcesz powiedzieć, że pieniądze Abramovicha nie mają tu znaczenia ? Że Chelsea wygrywa trofea ot tak sobie ?
Myślisz, że jakby Roman nie przyszedł to Chelsea zdominowałaby ligę na 2 lata ?

Wiesz może ile strat przynosi Chelsea ?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lip 2008, 10:50

Spokojnie, chlopak pewnie nie zna Chelsea sprzed czasow Romka. Nawet by mu wtedy do glowy nie przyszlo, ze mozna kibicowac takiemu klubowi :wink:

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 06 lip 2008, 10:56

RealFan pisze:Spokojnie, chlopak pewnie nie zna Chelsea sprzed czasow Romka. Nawet by mu wtedy do glowy nie przyszlo, ze mozna kibicowac takiemu klubowi :wink:
Zgadza się. Wielu kibiców Chelsea, zaczęło jej kibicować po wejściu Romka do The Blues. Wcześniej drużyna ta była średniakiem w lidze i jeśli mnie pamięć nie myli, miała problemy finansowe i groziła jej degradacja. Ostatni sezon przed Romanem, Chelsea zakończyła bodajże na 12 pozycji. Dopiero po jego inwestycjach zaczęli zdobywać mistrzostwa, grać w LM.

Jeśli się mylę, poprawcie mnie.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 06 lip 2008, 11:01

Jaro1910 pisze:Dopiero po jego inwestycjach zaczęli zdobywać mistrzostwa, grać w LM.

Tak z tego co pamiętam najpierw było drugie miejsce za Arsenalem a potem dwa razy rzędu mistrzostwo a teraz dwa lata na drugim miejscu za MU. Ja nie pamiętam kiedy The Blues wcześniej byli pięć razy rzędu w pierwszej dwójce o ile w ogóle wcześniej takie zdarzenie miało miejsce :P

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 06 lip 2008, 13:50

fieldy pisze: Co z tego, że cię męczą ? Taka jest prawda, smutna prawda. Do dziś Chelsea za Romka w lidze zajęła 2 razy 1 miejsce i 3 razy 2 miejsce. Arsenal do czasu przyjścia Romka był przez 8, czy 9 lat z rzędu w pierwszej 2 na koniec sezonu. Bez gigantycznych pieniedzy.

Chelsea ma 3 mistrzostwa na koncie. 1 w latach 50-tych, 2 ostatnie, za Romka.
Za Romka Chelsea gra regularnie w LM i jest w niej 1 z faworytów. Wcześniej też była ?
Chcesz powiedzieć, że pieniądze Abramovicha nie mają tu znaczenia ? Że Chelsea wygrywa trofea ot tak sobie ?
Myślisz, że jakby Roman nie przyszedł to Chelsea zdominowałaby ligę na 2 lata ?
Wszystko prawda, tylko co z tego ? Liczy się fakt, że Chelsea teraz walczy... a co miało miejsce kiedyś to w sumie małe ma znaczenie...
Choćbyście nie wiadomo jak najeżdżali na Chelsea to oni i tak będą...

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 lip 2008, 14:04

udawanie ze roman nie zrobil w zyciu niczego zlego jest naiwne

ja zostalem wychowany tak ze uwazam kradziez za cos bardzo zlego. i przeszkadza mi gdy ktos taki kieruje klubem pilkarskim

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 lip 2008, 15:23

Sammyy pisze:Liczy się fakt, że Chelsea teraz walczy... a co miało miejsce kiedyś to w sumie małe ma znaczenie...
Małe znaczenie ma tylko dla tych, którzy kibicują Chelsea od czasu przejęcia klubu przez Romka. Taka jest prawda.

Poza tym w 100% popieram rkoemana. :wink:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 06 lip 2008, 17:05

Daaaamian pisze:
Sammyy pisze:Liczy się fakt, że Chelsea teraz walczy... a co miało miejsce kiedyś to w sumie małe ma znaczenie...
Małe znaczenie ma tylko dla tych, którzy kibicują Chelsea od czasu przejęcia klubu przez Romka. Taka jest prawda.
Patrz, a ja kibicem Chelsea nie jestem ^^

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 06 lip 2008, 17:21

majer13 pisze:Ja nie pamiętam kiedy The Blues wcześniej byli pięć razy rzędu w pierwszej dwójce o ile w ogóle wcześniej takie zdarzenie miało miejsce Razz
moze 5 razy z rzedu nie byli, ale cos zajmowali czolowe miejsca- bywalo to roznie.. (lektura na wikipedi http://pl.wikipedia.org/wiki/Chelsea_F.C. na pewno rozjasni watpliwosci)

Co da kasy to macie racje- jest ona kradziona, zdobyta przez wykorzystanie ludzi i niestety nic z tym zrobic nie mozemy. te dyskusje trwaja juz od 5 lat. nic sie nie zmienilo- stety lub niestety.

Chelsea przed przyjsciem Romana, bez wielkich pieniedzy tez cos osiagnela:

Sukcesy [edytuj]

Krajowe [edytuj]

* Mistrzostwo Anglii: (3) 1955, 2005, 2006
* Puchar Anglii: (4)

1970 2:2 i 2:1 rywal: Leeds United
1997 2:0 rywal: Middlesbrough
2000 1:0 rywal: Aston Villa
2007 1:0 rywal: Manchester United

* Puchar Ligi Angielskiej: (4)

1965 3:2 i 0:0 rywal: Leicester City
1998 2:0 rywal: Middlesbrough
2005 3:2 rywal: Liverpool
2007 2:1 rywal: Arsenal Londyn

* Tarcza Wspólnoty: (3)

1955 3:0 rywal: Newcastle United
2000 2:0 rywal: Manchester United
2005 2:1 rywal: Arsenal Londyn

* Full Members Cup: (2)

1986 5:4 rywal: Manchester City
1990 1:0 rywal: Middlesbrough

Międzynarodowe [edytuj]

* Puchar Zdobywców Pucharów: (2)

1971 2:1 rywal: Real Madryt
1998 1:0 rywal: VfB Stuttgart

* Superpuchar Europy: (1)

1998 1:0 rywal: Real Madryt[5]

* Finał Ligi Mistrzów: (1)

2008 1:1 k.5:6 rywal: Manchester United

I to prawda ze wielu kibicow przyszlo razem z Romkiem, ale tez wiele odeszlo po przegraniu mistrzostwa 2 sezony temu..

Historia Mancheteru i Liverpoolu jest niepodwazalna- nalezy im sie szacunek za historie, ale Chelsea tez cos napisala w swojej ksiazce i nie jest tak ze nic nie znaczyla- byly wzloty i upadki- niestety tych drugich wiecej.

Obydwa kluby tez potrzebowaly pieniedzy, by osiagnac to co osiagnely i mialy je- cytat "W 1902 klub był bliski zbankrutowania, gdy pojawił się nowy właściciel J.H. Davies, który zmienił nazwę z Newton Heath na Manchester United. " podobna sytuacja co do Chelsea- oczywiscie kwoty teraz sa kilkadziesiat razy wieksze!

co do braku trofeów też cos mozna znalezc " Piłkarze Manchester United zdołali znów wygrać ligę 1965 i 1967 oraz zdobyli Puchar Europy w 1968. Klub nie odnosił znaczących sukcesów nie licząc Pucharu Anglii zdobytego w 1990 roku. " Chwilowy zanik formy..

LFC-"W 1891 roku jeden z dotychczasowych wynajemców Anfield Road, John Houlding, wykupił całość praw do stadionu,... Jak się okazało rok 1947 był ostatnim wzlotem przed największym w historii Liverpoolu upadkiem i w 1954 roku klub spadł do niższej klasy rozgrywek."

Wielka rzecza robiana przez ManU i LFC jest prosta rzecz- wychowankowie- tego im nikt nie zabierze. W lekturze historii LFC czytamy "Na miejsce starzejących się dawnych gwiazdorów, kończących karierę Iana Rusha i Johna Barnesa, przyszli młodzi wychowankowie klubu Robbie Fowler, Steve McManaman i Jamie Redknapp. " Po tym poznaje sie wielkie kluby- maja zaplecze Akademii. Chelsea to dopiero rozwija, staje sie wielkim klubem- zaczyna pisac historię od nowa- tak jak Manu zaczelo sie podnosic po przyjsciu J.H. Davies'a.

Cytaty z wikipedia.pl , tam niestety nie ma wszystkiego co mozna wyciagnac- np statystyk finansowych, ale to jest wydaje mi sie mniej wiecej obraz ktory mozna porownywac.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 07 lip 2008, 18:57

co tak nagle ucichła dyskusja? fakty zmiażdżyły?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”