FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1301

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 28 sty 2011, 15:42

bartbuks pisze:Villa zarabiał w Valencii 4.8 mln funtów rocznie (Futebol Finance) - jeżeli się nie mylę to wychodziło jakieś 450 tys ojro miesięcznie. Z tego co wiem, to United kusili go zarobkami w wysokości 160 tys tygodniowo.
O, to o tym nie słyszałem. Zawsze mi się wydawało że między 3 a 4 miliony maks oO

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 sty 2011, 17:30

Nie przesadzajmy z tymi zapędami Alvesa w kwestii zarobków, bo w gruncie rzeczy wiadomo o jaką kasę się rozchodzi. Nie rzucił on sumy zarobków Leo, nie rzucił sumy jaką dadzą mu w City. City dało kontrakt Toure rzędu Mascherano+Sergio. To jest nie do przebicia, ale jeśli Brazylijczyk chce zarabiać na poziomie Iniesty i Xaviego, to ja mówię, że wart jest tego. Co ważniejsze zapracował sobie na taką pensję na boisku. Gra z nim wygląda lepiej, nie dlatego, że robi kosmiczne rzeczy, ale potrafi świetnie współpracować z Pedro, Messim, Xavim. Zna filozofię Pepa na wylot.
Laporta tą sprawę już by załatwił. :lol: Potrafił podnieść pensję Leo byleby doszło do transferu Ibry. Sandro chce naprawiać błędy poprzednika, to niech bierze się za sprzedawanie tych wypożyczonych, teraz jeszcze coś może się zwróci. Brak kompromisu z Alvesem będzie ogromną porażką Sandro i jeśli dojdzie do sprzedaży, to jestem przekonany, że długo będzie się mu to pamiętać.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sty 2011, 17:47

ddemon pisze:Szybko by się dostosował do naszej filozofii,stylu gry i byłby to udany transfer
To zajebiście! :D Uspokoiłeś mnie. Z takim przekonaniem można pisać tylko o prawdzie :roll:

Bez zbędnych ceregieli można napisać, że styl gry Barcelony jest wyjątkowy. Siłą rzeczy nie można być pewnym czy dany zawodnik dobrze się dostosuje a jeśli nawet to jak szybko. W przypadku Alvesa wszyscy byli pewni, że da radę bo grał już w tej samej lidze i każdy widział jak wymiata. Barcelona jeszcze lepiej wykorzystała jego umiejętności. Wan der Wiel to niewiadoma. Często go oglądasz ddemon? Jak on gra? Ile czasu spędza na połowie rywala? Dośrodkowuje czy łamie do środka? Gra na obieg czy drybluje?

Ja wspominałem już, że w akcji go za bardzo nie widziałem. Spojrzałem za to w statystyki i widzę, że nie zalicza asyst mimo tego, że gra w najbardziej bramkostrzelnym zespole Eredivisie.

Zanim ktoś się przypadkiem wypowie na temat gry Holendra prosiłbym, aby dać szansę ddemonowi :P

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 28 sty 2011, 18:29

Heh..skoro przyciągasz mnie do "tablicy " no to się wypowiem...Nie powiem że oglądam go co mecz(ale parę meczów w tym sezonie z nim widziałem) w każdym razie uważam że dałby u nas rade..Dlaczego?Jest Holendrem dobrze grającym w defensywie ale często rusza do przodu...Jak widziałeś statystyki to wiesz że asystami u niego krucho lecz trzeba przyznać też że ten sezon ma trochę słabszy niż poprzedni biorąc pod uwagę bramki...

Co do dośrodkowań,szukania dryblingu to podejmuje się tych zagrań i stwarza sytuacje innym(różnie to wygląda) lecz nie ma to przełożenia na statystyki(jeśli chodzi o asysty)...Często też wymienia podania z bliżej ustawionymi kolegami...
Zawodnik który wyróżnia się na swojej pozycji,reprezentant Holandii,mogący podnieść swoje umięjetności w naszym klubie ogólnie gdybyśmy zakupili tego piłkarza byłbym optymistą ;]

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 sty 2011, 18:34

Mnie się natomiast wydaje, że pasowałby do was na tą pozycję niejaki chłopaczyna z Manchesteru, a właściwie to rodak Alvesa o imieniu Rafael. Ale mam nadzieje, że po pierwsze Barca o nim nie pomyśli, a jeśli pomyśli to ten jak wiekszość latynosów nie będzie chciał się przenosić do słonecznej Hiszpanii :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sty 2011, 18:36

Emota na końcu chyba najważniejsza. Traktuje to z przymrużeniem oka bo taka cenzura pasuje do każdego, nowoczesnego prawego obrońcy a więc tak na dobrą sprawę nic mi nie mówi.

Dobrze by było gdyby kilka słów o van der Wielu napisał ktoś regularnie oglądający go w akcji. Emdżej :> :P

Być może Kami, być może. Trudno powiedzieć jacy zawodnicy będą w naszej orbicie zainteresowań. Póki co Alves na szczęście wciąż jest z nami :P

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 29 sty 2011, 13:03

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=35252
Sprawa kontraktu Alvesa okiem Johana Cruyffa. Pogląd na ten temat bardzo podobny do mojego.
Ciekawy także tekst na temat Bojana:)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2418
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 sty 2011, 13:07

Alves nie ma DNA Barcy?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 29 sty 2011, 13:19

Johan niestety ostatnio coraz czesciej miewa gorsze dni.

Sprzedaż Alvesa bedzie bledem, tym bardziej, ze nie widze obecnie pilkarza, ktory z miejsca by go zastapil.

Dac mu podwyzke i tyle. Skoro oddajemy Zlatana za grosze to i mozemy podniesc pensje Daniemu.

Inna sprawa to Bojan, ktory w tym sezonie gra tak slabo, ze az zeby bola. Mam wrazenie, ze 3 lata temu, jeszcze kiedy byl Rijkard, gral lepiej niz dzisiaj.

Nie widać u niego zadnego postepu i jestem za tym, zeby go sprzedac, poki jest jeszcze cos warty, lub wypozyczyc np. do Ajaxu.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 sty 2011, 13:46

Ja powtarzam Barcelona nie rywalizuje z City w sprawie pensji dla Alvesa, wiadomo jaką kwotę mogą zaoferować w Manchesterze, a jaką chce otrzymywać od Barcy. Tam jest chyba 2 mln różnicy, więc nie wiem dlaczego ktoś ciągle powtarza, że agent Daniego chce takich pieniędzy.
Johan w sprawie Bojana ma po części rację, bo faktycznie inna historia by była gdyby zaliczono mu tą bramkę. Krkic pokazał, że może grać w Barcelonie min. na koniec poprzedniego sezonu, kiedy Pep odstawił Zlatana. Do sezonu kiedy zaczął grać u Franka nie ma co wracać, bo sytuacja w drużynie była odmienna, min. ze względu na formę i zdrowie zawodników z napadu. Dzisiaj jakby grał regularnie pewnie i bramki także by strzelał. Regularnie z tymi najlepszymi. Jednak prawdą jest, ze nadal to młody zawodnik i raczej nikt w Barcelonie o nim nie myśli w kwestii pozbycia się go.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 sty 2011, 14:16

Jarzinho pisze:Ja powtarzam Barcelona nie rywalizuje z City w sprawie pensji dla Alvesa, wiadomo jaką kwotę mogą zaoferować w Manchesterze, a jaką chce otrzymywać od Barcy. Tam jest chyba 2 mln różnicy, więc nie wiem dlaczego ktoś ciągle powtarza, że agent Daniego chce takich pieniędzy.
Que?

Chyba źle to liczysz. Barcelona oferuje coś około 5 mln euro. W City dostałby pewnie blisko 2x tyle.

Pieprzenie, że gdyby Bojan grał regularnie to bla bla bla mnie irytuje. To nie przedszkole tylko FC Barcelona gdzie grają najlepsi. Jeżeli chce się awansować w hierarchii to trzeba wykorzystywać okazje. Bojan okazje dostaje, ale jest daleki od ich wykorzystywania także trudno mi sobie wyobrazić, aby zaczął grać częściej. Oczywiście mam nadzieję, że żadne urazy konkurentów nie wywindują go wyżej.

Słabe to było RealFan.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 29 sty 2011, 14:30

Mentor pisze:Pieprzenie, że gdyby Bojan grał regularnie to bla bla bla mnie irytuje. To nie przedszkole tylko FC Barcelona gdzie grają najlepsi. Jeżeli chce się awansować w hierarchii to trzeba wykorzystywać okazje. Bojan okazje dostaje, ale jest daleki od ich wykorzystywania także trudno mi sobie wyobrazić, aby zaczął grać częściej. Oczywiście mam nadzieję, że żadne urazy konkurentów nie wywindują go wyżej.
Ok Mentorze, a możesz mi nakreślić sprawę z Bojanem? Swego czasu interesowaliśmy się wypożyczeniem go, lecz chyba żadnej poważnej dyskusji na ten temat między klubami nie było, prawda? W sumie nie dziwię się, bo gdyby sypnęło wam się magico-trio-ataka, to Bojan też się przyda.

Może się mylę, ale on już pewnego poziomu nie przeskoczy. Co najwyżej ogra się, złapie trochę pewności i tyle. Wg mnie katalońskie progi są dla niego zbyt wysokie ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 sty 2011, 14:37

Mentor pisze:Chyba źle to liczysz. Barcelona oferuje coś około 5 mln euro. W City dostałby pewnie blisko 2x tyle.
O City mówiło się, że zaoferują mu 9 mln, Dani chce 7, więc pisanie, że Alves chce pieniędzy jakie zaoferują mu Anglicy jest nieprawdą. Nie wiem jaką kwotę oferuje mu Sandro, ale agent Brazylijczyka nie bierze za argument plotek o pensji jaką może otrzymać jego klient z City, bo jak widać aż takich pieniędzy nie chce.
Mentor pisze:Pieprzenie, że gdyby Bojan grał regularnie to bla bla bla mnie irytuje. To nie przedszkole tylko FC Barcelona gdzie grają najlepsi. Jeżeli chce się awansować w hierarchii to trzeba wykorzystywać okazje. Bojan okazje dostaje, ale jest daleki od ich wykorzystywania także trudno mi sobie wyobrazić, aby zaczął grać częściej. Oczywiście mam nadzieję, że żadne urazy konkurentów nie wywindują go wyżej.
Być może on potrzebuje regularnej gry, bo jak taką dostaje potrafi ją dobrze wykorzystywać. 10 - 15 minutowe epizody niespecjalnie mu pomagają, nawet jeśli dostanie w CdR zaraz większe minuty.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 sty 2011, 15:33

bartbuks pisze:Ok Mentorze, a możesz mi nakreślić sprawę z Bojanem? Swego czasu interesowaliśmy się wypożyczeniem go, lecz chyba żadnej poważnej dyskusji na ten temat między klubami nie było, prawda? W sumie nie dziwię się, bo gdyby sypnęło wam się magico-trio-ataka, to Bojan też się przyda.
Nakreślić mogę. Niedawno podpisał nowy kontrakt, od początku sezonu gra z '9' na koszulce co ma swój wymiar a Guardiola na każdym kroku go wspiera. Jego odejście jest niemożliwe a wypożyczenie chyba mało prawdopodobne choć zobaczymy jak się lato potoczy. Gdybyśmy sprowadzili kogoś do ataku to może dałoby się Bojana wypożyczyć, ale to póki co niewiele warte dywagacje.
Jarzinho pisze:O City mówiło się, że zaoferują mu 9 mln, Dani chce 7, więc pisanie, że Alves chce pieniędzy jakie zaoferują mu Anglicy jest nieprawdą. Nie wiem jaką kwotę oferuje mu Sandro, ale agent Brazylijczyka nie bierze za argument plotek o pensji jaką może otrzymać jego klient z City, bo jak widać aż takich pieniędzy nie chce.
Ty chyba jednak czegoś nie rozumiesz. Nikt nie pisze, że Alves chce takich pieniędzy jakie oferuje City bo tak nie jest. Doskonale wiemy ile chce - 7 baniek na sezon. Barcelona oferuje 4 czy 5 mln. Alves może zatem wybrać - 5 mln od Barcelony albo 9 (?) od Manchesteru City.
Jarzinho pisze:Być może on potrzebuje regularnej gry, bo jak taką dostaje potrafi ją dobrze wykorzystywać. 10 - 15 minutowe epizody niespecjalnie mu pomagają, nawet jeśli dostanie w CdR zaraz większe minuty.
Jeżeli potrzebuje regularnej gry to musi odejść. Proste. Jeżeli może być dobrym jokerem to niech zostanie. Jest bardzo młody, ale zatrzymał się w rozwoju i nie ma tego jak pchnąć dalej. Trudno znaleźć dobre rozwiązanie tej sytuacji. Przed nami druga część sezonu i pewnie będzie miał jeszcze swoje szanse. Jeżeli dalej będzie słabo to ja bym szukał jakiegoś napastnika na ławkę a Bojana wypożyczył żeby zobaczyć jak się będzie spisywał grając regularnie.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 29 sty 2011, 17:59

Agent Alvesa zaprzeczył, że City oferowało Daniemu kontrakt(te słynne 9 mln), co oczywiście nic nie musi znaczyć, bo formalnie im nie wolno, bo Alves ma kontrak ważny 1,5 roku :wink:
Ciężka sprawa, ale Abidal wlał nieco optymizmu w me serce
Spokojnie, wierzę w Daniego. Wie, w jakim jest miejscu. Wie, że chce tutaj zostać. Z pewnością niedługo (dosłownie: za ‘niewiele dni’) znajdzie się rozwiązanie.
Dobre i to, bo to w końcu opinia z pierwszej ręki :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”