FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1303

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 02 lut 2011, 15:18

Jarzinho pisze:Liczę za na naprawdę rezerwowy skład. Brak w podstawowej "11" - Iniesty, Daniego, Xaviego, Leo i Villi. Z Pique będzie ciężej.
Pinto-Adriano-Pique-Abidal-Maxwell-Mascherano-Keita-Thiago-Pedro-Bojan-Afellay
W/g mnie powinnien zagrać Milito za Pique bo jak nie dziś to kiedy :D heh Wynik jest na tyle bezpieczny(6 bramek) że powinniśmy zagrać jak najbardziej rezerwowym składzie...Również oczekuje występu Thiago i Affelaya...Z ławki raczej powinni wejść Nolito,Alves aby troche minut zaliczył po powrocie po kontuzji i trzeciego trudno wytypować..

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 lut 2011, 18:37

ddemon pisze:W/g mnie powinnien zagrać Milito za Pique bo jak nie dziś to kiedy :D
Przypominam, że raczej nie zagramy samymi lewonożnymi zawodnikami :roll: Abidal, Milito, Maxwell - lewonożni. Szczególnie na środku obrony ma to znaczenie także nie liczyłbym na duet Milito-Abidal.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 02 lut 2011, 19:10

Jeśli zagra Milito, to pewnie za Abidala, Nolito także mógłby wyjść od pierwszej minuty, za Pedro
Czegokolwiek jednak Pep nie zapoda, to nie życzę sobie powtórki z Sevilli :lol:

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 02 lut 2011, 19:14

W sumie fakt..Mimo wszystko sądze że w wyjściowej "11" znajdzie się Milito czyli kosztem Abidala który wejdzie z ławki jako ten 3 :)

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 02 lut 2011, 19:26

FC Barcelona: Pinto, Alves, Busquets, Milito, Adriano, Thiago, Mascherano, Keita, Afellay, Bojan, Nolito

Rezerwowi: Valdés, Piqué, Abidal, Xavi, Messi, Villa
Naprawdę Pep zszokował mnie tym składem. :boje się: Ale za to jaka mocna ławka :P

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 02 lut 2011, 19:29

Kto to jest Nolito ??

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 02 lut 2011, 19:31

Też miałem wrzucić, ubiegliście mnie :lol:
W zasadzie jest elegancko, niezniszczalny Alves i Busquets testowany na stoperze, reszta cracków wypoczywa, jest Thiago, dla mnie bomba 8)
KajoFC pisze:Kto to jest Nolito ??
Napastnik z Barcy B jeden z najlepszych graczy drugiej drużyny, po sezonie odchodzi do Benfiki, bo juz ma swoje lata(25) i nie mógł się przebić do pierwszego zespołu

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 02 lut 2011, 19:39

To po co go wypuszczacie w takim meczu ? Czemu nie dać sobie pograć i zaraz ograć się trochę jakiemuś młodemu napastnikowi pewnie macie jakiegoś.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 lut 2011, 19:41

KajoFC pisze:Kto to jest Nolito ??
:lol:

Nolito to Nolito :P 'Gwiazdor' Barcy B. Bodaj najbardziej bramkostrzelny napastnik naszej młodzieżówki. Debiutował już w pierwszym zespole (http://soccernet.espn.go.com/player/_/i ... do?cc=5739), był taki moment kiedy to niby miał odchodzić do Benfici, ale ostatecznie jak widać nic z tego nie wyszło a może dopiero wyjdzie? Sam już nie ogarniam. Tak czy inaczej na taki mecz w sam raz choć gdyby Jeffren był w pełni sił to na pewno właśnie Suarez by zagrał. W obecnej sytuacji nie ma za bardzo kogo wyciągnąć z młodzieży bo przecież nie chodzi o to, żeby raz zagrał sobie jakiś dzieciak z Juvenil co zapach pierwszego zespołu może poczuć za 2-3 lata najwcześniej.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2263
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 02 lut 2011, 19:45

A jak myślicie, gra żeby zapchać dziurę w składzie czy chcą go motywować do zostania w zespole bo własnie też czytałem, że ma odejść ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 lut 2011, 19:52

Jedno i drugie jak dla mnie :P Pep mówił, że przed opuszczeniem klubu należy się dwa razy zastanowić przed podjęciem takiej decyzji, ale z drugiej strony nie dziwi mnie ani trochę podejście Nolito, który nie jakimś młodzianem i wobec niewielkich szans na awans (taki pełnoprawny) do pierwszego zespołu musi myśleć o odejściu. Jestem pewien, że gdyby Jeffren był w pełni zdrów (niedawno wrócił po kontuzji a może nawet dalej kontynuuje rehabilitację) to Nolito nie znalazłby się w tym miejscu.

Lucho na pewno chciałby, aby Nolito został w Barcelonie B, ale sam zawodnik mając inne opcje zapewne (co zrozumiałe) będzie chciał odejść. Wątpię, aby takie pojedyncze szanse jak ta dzisiejsza skłoniły go do walki o awans do pierwszego zespołu.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 lut 2011, 22:56

ktory z naszych jeszcze w tym sezonie nie strzelil bramki?

Zagrali zmiennicy i wreszcze gramy na poziomie innych poteg europejskich :wink: Pewna wygrana bo Almeria nie podjela walki jak Betis. Jak z Barca nie gra sie pressingiem to nie ma co liczyc nawet na bramke.

Kolejny mecz w ktorym Bojan irytowal.

Ibi kolejny dobry mecz. Wyroznial sie na tle kolegow z ofensywy.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 02 lut 2011, 23:31

Dobry mecz w naszym wykonaniu lecz naprawdę nasi rozegrali się dopiero w drugiej połowie szczególnie Keita,Thiago..
Bojan zapewne po tym meczu jeszcze bardziej jest sfrustrowany nic mu nie szło kładł się po każdym kontakcie,seta nie wykorzystana oraz pocieszanie przez bramkarza drużyny przeciwnej jeszcze bardziej mu nie pomoże..Afellay grał dzisiaj wszędzie,znakomicie wytrzymał kondycyjnie spotkanie, i MOM moim zdaniem :) Dobry mecz także Mascherano poza jedną stratą która spowodowała okazję dla Almerii..Najsłabszy obok Bojana chyba dzisiaj Milito kilka strat a reszta zagrała swoje to co się od nich oczekuje...
Ostatnio zmieniony 03 lut 2011, 0:13 przez ddemon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 lut 2011, 23:48

Niestety gra Milito bardziej mnie martwi niz Bojana. Mialem nadzieje ze bedzie rotacja na srodku obronu a tu takie niemile zaskoczenie. Argentynczykowi nie idzie gra do przodu. Czesto zwalnia i gra do tylu. nie szuka rozwiazan do przodu a przy tym nie jest pewny w defensywie. Szkoda ale juz wiemy dlaczego Pep nie rotowal na tej pozycji albo szukal innych rozwiazan.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 lut 2011, 23:58

Milito co zrobił dzisiaj :lol: rajd na bramkę a ten zamiast strzelać to biegnie aż piłkę straci. Ogólnie Betis wam chyba więcej sprawił problemów niż Almeria (patrzę tylko na wynik Betisu). Dzisiaj to wyglądało tak, jakby - z wyjątkiem dwóch czy trzech sytuacji - Almeria nie miała pomysłu na grę. Wreszcie miałem okazję zobaczyć Mascherano ale nie było za bardzo czego oglądać, bo w roli defensora nie wiele mial do roboty. Tak sie teraz zastanawiam, czy nie lepszym wyjsciem byloby zostawienie Czygrynskiego dla was - chyba lepiej ogarniał niż MIlito teraz?

Ogólnie oglądałem mecz żeby popatrzeć na Thiago, Afellaya i Mascherano. Afellay ma fajny strzał, ale głowka Thiago :boje się: niby niski ale jak on to ładnie wsadził. Świetna główka. Afellay tez widac, ze ogarnia. Moze to on bedzie wirtuozem przyszlym w srodku pola i Cesca nie bedziecie potrzebowali ;)

Aha, jeszcze jeden koment. Ogladalem mecz z kibicem Barcelony i mowil o Bojanie to samo co wy.. ze regres i w ogole. Chcialem sie przekonac.. rzeczywiscie. Co sie z nim stalo? Moze wypozyczycie go gdzies, ogra sie i wroci pewniejszy? To co on dzisiaj wyprawial to tragedia była.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”