Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 1307

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 06 sty 2014, 2:17

MaUser_FCI pisze:Ebi, krótka piłka. Obrzydzasz Bayern. Na maxa.
A najlepsze jest to, że oni nie dokonali niczego niezwykłego. Nie zdobyli 6 pucharów jak Barca w jednym roku, nie zniszczyli rywala ww finale LM. Ot, było minęło. A Ty walisz na lewo i prawo swoje bayermizmy, wklejasz pińcet gifów - nie tędy droga.
Bilans w BL 29-4-1 i mistrz już po 28 kolejkach to nic niezwykłego (rekord wszehczasów)? 41 meczów bez porażki w BL (rekord wszechczasów) to nic niezwykłego? 10 wygranych w LM z rzędu (rekord wszechczasów) to nic niezwykłego? 3 finały LM w 4 lata to nic niezwykłego? 7:0 w półfinale (rekord wszechczasów) to nic niezwykłego? Toć to wyniki, o których będą czytać twoje wnuki!

Zniszczenie rywala w finale LM nie jest ważne. Ważny jest triumf. Gadasz trochę jak jeden kibic Realu z tego forum (13 rok bez finału), który umniejszał wyniki Bayernu właśnie poprzez "bo w finale nie było dominacji" :lol: :boje się: :beer: :roftl3: Dominacja była w 2012 i dupa wyszła. Wolę padliniarskie zwycięstwo niż piękną katastrofę.

Wciąż apeluję o wyjście z tą rozmową z tego tematu. Niech kibice Juve świętują sobie ważną wygraną.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 06 sty 2014, 2:32

Co jak co, ale z Bayernem to wyskoczyłeś tutaj pierwszy. Jesteś na ten moment najbardziej wkurwiającym użytkownikiem tego forum. Już nawet kibice Barcelony nie byli tak podjarani swoim klubem parę lat temu kiedy ich klub zdominował Europę na parę lat.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 06 sty 2014, 2:41

Snipp_ pisze:Już nawet kibice Barcelony nie byli tak podjarani swoim klubem parę lat temu kiedy ich klub zdominował Europę na parę lat.
Byli. Przynajmniej niektórzy, ci bardziej katalońscy od katalończyków. A Ebi niestety równa poziomem czym traci u wszystkich, choć jest święcie przekonany że świat się na niego uparł i nie robi nic złego. Sorry za OT, proponuję po prostu go przemilczeć, nie komentować. Może przejdzie mu samo, choć lepiej gdyby po prostu się ogarnął.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 06 sty 2014, 2:52

Może byli. Chodzi mi głównie o to że spuszczali się głównie na swoim podwórku, a Ebi gdzie się nie pojawi nakurwia irytujące posty o wielkości Bayernu.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 06 sty 2014, 8:22

Ebi pisze: Poza tym prosiłem, żeby nie zaśmiecać forum, zachęcam do wykorzystania PW.
Wiec dlaczego tego nie robisz? :D
Ebi pisze:Wciąż apeluję o wyjście z tą rozmową z tego tematu.
Przeciez nikt tu Cie nie trzyma :rotfl4:.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2454

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 06 sty 2014, 9:44

Ebi pisze:

Wciąż apeluję o wyjście z tą rozmową z tego tematu. .
:haha:
Idź na swoje forum.

Nowe Calciopoli się szykuje, De Sanctis powiedział że system faworyzuje Juve ;) Nie umieją przegrywać.
A najpiękniej jak Vidal najlepszy CM na świecie zniszczył Strootmana.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 sty 2014, 11:12

Ech ten mecz dopiero daje poczucie siły :bicz:
Początkowo byłem bardzo zaskoczony tym jak głęboko cofnięty był JUVE. Wyglądało to na kompletnie dominującą Romę, która wysoko ustawiona świetnie zablokowała JUVE w okolicach pola karnego. Jednak czytając wypowiedzi Conte i Bonucciego można odnieść wrażenie, że JUVE o taki przebieg spotkania chodziło. JUVE cofnął się głębiej by nie dać Romie szans na kontry, boki pomocy grały zdecydowanie bliżej obrony niż zwykle, co odcięło od gry Gervinho i Ljajicia. W efekcie atak Romy przeprowadził tylko jedną jedyną akcję. Na samym początku meczu Bonucci ruszył z piłką na połowę rywala i dał ją sobie odebrać przez co Roma wyszła czterech na dwóch. Na szczęście idealnie skasował tę akcję Chiellini, który był wczoraj po prostu monstrualny i dzięki niemu, oraz bardziej defensywnej postawie boków pomocy Roma została całkowicie rozbrojona w ataku. Owszem dalej dominowała w posiadaniu piłki, ale to nie było zagrożeniem. Conte w starym włoskim stylu wygrał ten mecz defensywą.
W jednym mnie Roma rozczarowała. Skoro JUVE zagrał zachowawczo, należało spodziewać się, że będzie ciężej o bramki. Tymczasem gol padł już przy pierwszej okazji. Świetnie pokazali się Tevez i Vidal, ale z perspektywy Romy to bramka Benatii, który wdał się z walkę z Llorente i przez to cofnął się o dwa kroki za daleko. Gdyby nie to Vidal po prostu by był na spalonym. Przy drugim i trzecim golu znów zawalił środek obrony. Zwykle perfekcyjna para stoperów Romy po prostu nie poradziła sobie we wczorajszym meczu i to jest dla mnie sporą niespodzianką. Benatia do tej pory był najlepszym defensorem tego sezonu. Naprawdę obawiałem się, że kompletnie rozbroi Teveza lub Llorente, tymczasem gdy JUVE szedł do przodu Roma zaczynała pękać i w konsekwencji mamy wysoką wygraną mimo iż wcale tak wiele tych akcji ofensywnych nie było.

Koniec końców najbardziej mnie cieszy, że Roma mocno poczuła tę porażkę. Giallorosi tak jak Napoli wraca z Turynu nie tylko z przegranym meczem na koncie, ale i z gryzącym przeświadczeniem, że z tym JUVE konkurować nie są w stanie. De Rossiego ten fakt uwierał nawet za bardzo :lol: Mamy więc 18 kolejkę i rywale do mistrzostwa zostali przez JUVE własnoręcznie wyeliminowani. Ślicznie!

Roma po 10 kolejkach miała komplet punktów i 5 punktów przewagi nad JUVE. Minęło 8 kolejek i są już 8 punktów za nami :o

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 06 sty 2014, 12:17

League pisze:Nowe Calciopoli się szykuje, De Sanctis powiedział że system faworyzuje Juve Nie umieją przegrywać.
Ciekawi mnie właśnie o jakim systemie, który nas faworyzuje gadał? Ja tu czegoś nie rozumiem, może ktoś jest lepiej poinformowany, ale... stadion wybudowaliśmy z własnych pieniędzy, przeżyliśmy calciopoli na którym stary poszły w setki milionów Euro, do tego nie mieliśmy drużyny przez 6 lat, która mogłaby nawiązać do historii. A on mówi o jakimś systemie? Wcześniej sędziowie, teraz system, pytam co jutro!?

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 06 sty 2014, 12:18

po co karmicie trolla? dajecie sie prowokowac jak małe dzieci. ja wlaśnie wyslalem ebiego na ignora, wam też polecam ten krok.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 06 sty 2014, 12:58

Gadka De Sanctisa jak Kaczynskiego. Wszystkiemu winny system I Juventus :rotfl4:.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 sty 2014, 13:46

No to i ja coś skrobnę. W lidze nie ma na nas mocnych na dzień dzisiejszy i każdy to widzi. Jedyna wpadka do Viola, która dała mega pozytywnego kopa i jak już kiedyś pisałem, nie mogło być lepiej o dziwo porażki :) Roma była częściej przy piłce, ale zagrożenia z jej strony nie było za to Juve grało mądrą piłkę, powoli dążyło do celu. Asysta Teveza to stadiony świata, tak zagrać w tempo umieją naprawdę nieliczni. Szkoda, że nic nie ukuł, ale jeszcze będzie miał dużo szans. De Santcis być może powiedział o czerwonych kartkach, jak dla mnie słusznych w 100%, ale wiadomo, że znajdą się gęby, które będą pieprzyć od rzeczy. Niektórzy niestety nie potrafią przełknąć porażki. Mam nadzieję, że będziemy dalej tak grali i nie stracimy tej różnicy. Zaczną się ciężkie mecze bo przecież Napoli, Roma czy Milan będą Nas przyjmować u siebie więc jeszcze wszystko możliwe, ale z taką formą nie ma się o co bać

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 06 sty 2014, 13:51

Z tą różnicą, że jeżeli wszystko pójdzie dobrze, to mecz z Romą, przedostatni w sezonie, będzie już tylko starciem o prestiż ;)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 sty 2014, 13:55

Oczywiście :) prawdą również jest to, że zapewne i my i cała reszta stawki gdzieś tam będą gubić punkty więc nie ma się o co martwić, chyba :roll: żeby nie było, że przed meczem z Romą będą Nas dzielić np. 2 punkty ;) ja mocno wierzę w Juventus, ale nie raz człowiek widział jak klub rozpieprzył nawet większą przewagę ;)

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 06 sty 2014, 13:57

Roma nam ostatnio siedzi, nawet na wyjazdach nie jest tak źle, więc bym się aż tak jej nie obawiał. To, że przegraliśmy w tamtym sezonie po bombie Tottiego, która miała idealny tor lotu nic nie znaczy. Myślę, że mistrzostwo sami sobie możemy spartolić, bo mamy pełną kontrolę nad tym i Conte, który jest lepszym motywatorem niż trenerem (trenerem jest b.dobrym). Ja jednak (nie chce żeby to zabrzmiało źle) chciałbym, aby Juventus miał jeszcze z 5 punktów większą przewagę, aby mógł ją kontrolować i dać pełnię umiejętność w LE i PW.

Juventus 2 lata temu wygrał z 4 pkt przewagi.
Juventus w tamtym roku wygrał z 9 punktami przewagi (mógł więcej, ale z Sampą zagrali frajersko :cry: )
Juventus w tym roku celuje w dwu cyfrową przewage.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6610

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 sty 2014, 14:03

I to jest właśnie to, co chciałem zobaczyć. Nie można sobie było lepiej wymarzyć tego meczu, Roma dostała solidny wpierdziel prawie bez wysiłku, dodatkowo wyjeżdża z osłabioną kadrą i poczuciem, że nic się nie da zrobić. W Rzymie pękł balonik, myślę, że Romaniści sami czuli, że to Scudetto nie jest w zasięgu, ale raczej tak bolesnej porażki się nie spodziewali. Tego nie da się wytłumaczyć wąską ławką czy kontuzjami, jakby to było w przypadku końcowego rozrachunku w tabeli. Dodatkowo niech sobie myślą, że to przez system - takie myślenie dusi w drużynie chęć rywalizacji i samooceny, a to może przełożyć się na dalszą stratę punktów. 8 i 10 pkt przewagi nad kolejnymi zespołami to potężna różnica, dająca sporo możliwości. Może faktycznie warto w tej LE zajść daleko :wink:

W meczach Serie A przewaga Juve jest tak bezdyskusyjna, że z wielkim trudem jest mi kogoś wyróżniać, bo po prostu każdy z piłkarzy dokłada cegłę do tej masakry jaką obserwujemy od dwóch miesięcy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”