AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1308

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 31 sty 2012, 19:17

Muntari zimowym wzmocnieniem Milanu :rotfl: Brzmi jak jakiś kiepski żart, ale jak widać kondycja finansowa Rossonerich nie jest najlepsza. Myślałem że wyciągniecie przynajmniej Montolivo, skoro Allegri zmuszony jest grać Emanuelsonem na ofensywnym pomocniku. Nie udało się nawet to. Oj... :>

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 31 sty 2012, 19:19

Ha, mam te same odczucia co Chlopaczek, taka szopka od miesiąca, kolacje z Carlitosem, a nic z tego nie wyszło w dodatku zostajemy na lodzie, kolejne okienko bez żadnego mocnego akcentu :lol:.

Też czytałem o tym ogórku co został kupiony, a ten gwiazdor z drugiej szwajcarskiej też w końcu zakontraktowany ?

GacekCCM
Skład B
Skład B
Reputacja: 13

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekCCM » 31 sty 2012, 19:50

Taa, zakontraktowany. Ja w histerie nie wpadam.
Umucostam przychodzi tylko po to, by nam zwolnic miejsce w lecie dlka gracza spoza unii. Bo kogo mielibysmy puscic? Robinho?
Ten Lucas to jakies nieporozumienie, ale z drugiej strony... To nieprawda, ze nie moze grac w primaverze (tam grywal Zambro, mozna ilus tam wystawiac graczy powyzej 20 lat, nie wiem jak w pucharze, z ktorego nas wypieprzyla Roma), a w primaverze nie ma napastnikow dostepnych - mamy dwoch na dwa miejsca. Pogra sobie u nas pol roku, pomoze primaverze i odejdzie, tak ja to widze.
Muntari i tak mial do nas przyjsc. Nie widze sensu w jego transferze dzis, no ale moze to i lepiej, ogra sie u nas pol roku i Allegri bedzie wiedzial, co z nim zrobic. Co tracimy? Nic. A mozemy zyskac Muntariego sprzed paru lat, co bedzie bezcenne.
Zal braku wzmocnien konkretnych, ale co poradzic - wiadomo bylo od tygodni, ze w klubie kasy jako takiej nie ma. Moze byc, jesli odlozymy platnosc na za pol roku albo jesli Berlu rzuci kase. Lysy sam z siebie nic wyczarowac nie mogl. Nie ma u nas Tevez a przez te kare umowna, szkoda, ale tak bywa, nie dziwie sie Lysemu, zze nie chcial dac sie wydymac wysoka kara w sytuacji, gdyby Carlos sie nie sprawdzil.
Doszedl Muntari, a wczesnij Mesbah, ktorycalkiem niezle wyglada jak dotad. Odszedl pozbawiony wiary trenera Taiwo. Wyglada wiec na to, ze sie wzmocnilismy, a juz na jesieni bylo dobrze w skladzie, teraz wroca kontuzjowani gracze i to bedzie prawdziwe wzmocnienie.
Ktios tu pisal wczesniej - pieniadze beda, gdy pozbedziemy sie graczy z wygasajacymikontraktami. W lecie bedzie rewolucja w skladzie i w budzecie placowym, beda wtedy tez pieniadze na transfery, moze cos Berlu dorzuci.

Pewnie, Inter i Juve mialy lepsze okienko od nas, ale spojrzcie na ich potrzeby i porownajcie z naszymi. Nam brak graczy, bo sa kontuzjowani, im brak graczy, bo ich jeszcze nie kupili.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 31 sty 2012, 20:03

Nie spodziewałem się niczego szczególnego, ale ludzie...

Chciałem przynajmniej widzieć Montolivo. Kurde no koniec... :suicide: My ściągamy Muntariego, którego nie lubią fani Interu, ze względu na słabą postawę. A Inter ściąga Guarina, za 2 mln(wypożyczenie). Szlak Mnie trafi zaraz. Awans z Arsenalem oddala się trochę.

Notabene cieszy Mnie tylko powrót Merkela, który od razu wypadł na 2 m-ce :lol: Maxi Lopez :?: Już widzę jak będzie potrzebny gdy w możliwości wejścia jego na boisko wchodzi...Inzaghi. Muntari :?: Kolejna kłoda, zapchajdziura. Ten typek z Internacionalu :?: Przyszedł, bo chciał go...Raiola. J*baną kpiną jest coś takiego, że klub klasy Milanu pozwala sobie na takie coś. Ostatnio podobny przypadek był z Ibrahimą Ba i wtedy skończyliśmy ligę na 5 miejscu. Myślę, że chłopek nie zagra u Nas nawet meczu. A może to mały błąd i przyjdzie do Nas Oscar :?: :roftl3: :roftl3: Bądźcie dalej optymistami na kolejne okienka. Nic się nie zmieni dopóki boss klubu będzie ten sam.

Mam lekką nadzieję, że Giovinco pokaże dzisiaj jak się gra w piłkę Juve, jak to zrobił rok temu.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 31 sty 2012, 20:19

od roku Milan kupuje nie tych zawodników, o których marzą bądź dyskutują kibice, pół biedy byłoby w sytuacji, w której dostawalibyśmy piłkarzy z tej samej półki, ale nie. My niestety musimy kupować zawodników którzy są zupełnie z innego regału.
Zupełnie nie znam tego Lucasa Roggie, nie wiem po jakiego grzyba było go kupować, chyba tylko po to żeby Raiola zarobił. Po co sprowadzać zawodnika, który nie miał pewnego miejsca w takim Internacionalu.
Co zbliża się jakieś okienko transferowe to my mamy kolejne opery mydlane: najpierw ta z Dzeko, potem tajemniczy Pan X, a teraz z Tevezem.
Juve robi dobre transfery, pozbywa się tych których nie potrzebuje, Inter też coś tam działa idzie do przodu, a my tylko skupujemy tylko tych którzy są gdzieś niechciani bądź przyarniamy zawodników tylko po to aby zaspokoić ich menadżerów.. totalna porażka.
Dobrze, że nie kupiliśmy tego Teveza przynajmniej dzięki temu możemy się łudzić o jakiś transfer w lecie.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 31 sty 2012, 20:22

Mam lekką nadzieję, że Giovinco pokaże dzisiaj jak się gra w piłkę Juve, jak to zrobił rok temu.
No chyba raczej nie pokaże. A przynajmniej nie dzisiaj.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 31 sty 2012, 22:12

Szkoda mi Was jako kibicow Milanu. Klub nadmuchal balon i nic z tego nie wyszlo jak w lecie. Bardzo slabe mercato w Waszym wykonaniu. Widac Milan nie dysponuje pieniedzmi i nie mogl sobie pozwolic na szalenstwa, ktorych czesc z Was pragnela. Dziwie sie cholernie Gallianiemu, ktory wiedzac o pustej kasie klubowej dopuscil do takiego naglosnienia w kwestji Teveza. Taki lis jak on powinien to zalatwic po cichu i uradowac kibicow na koniec okienka jak to zwukl robic w przeszlosci. Na nieszczescie dla swojej reputacji przeliczyl sie w ocenach dotyczacych wymagan City.

Z drugiej strony jako kibica Juve cieszy mnie ta sytuacja, bo przyjscie Teveza napewno by Was wzmocnilo, a tak bedzie u Was bez zmian co daje Juve szanse na walke z Wami do konca na poletku Serie A. Wciaz jestescie jednak najlepsza druzyna w lidze, ale dystans Juve i Interu po tym okienku mogl ulec zmniejszeniu.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 828

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 01 lut 2012, 6:54

Ja bym tam Muntari'ego nie skreślał od razu. Pamiętam jakie były negatywne wypowiedzi odnośnie van Bommel'a gdy przychodził z Bayernu :wink: A jak grał później każdy wie.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 01 lut 2012, 7:35

Van Bommel tez gral bardzo dobrze w Bayernie, tylko juz troche nienadazal w szybkiej Bundeslidze, ale do Serie A jak znalazl ;)

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 828

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 01 lut 2012, 7:40

Tylko że w czasie w którym przechodził do Milanu, grzał ławę (praktycznie rzecz biorąc nie grał w ogóle)

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 01 lut 2012, 8:40

za Van Gaala Gomez tez siedzial na lawie

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 01 lut 2012, 12:01

Tylko na początku. W tym sezonie o którym mowa Gomez był podstawowym zawodnikiem.

Dobrze pamiętam jak po tym transferze Wilmore twierdził, że w wielkim Milanie Bommel będzie siedział na trybunach przez pół roku jak wszyscy będą zdrowi a potem odejdzie. Teraz to raczej inni siedzą na trybunach, bo Mark jest podstawowym zawodnikiem.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 lut 2012, 12:35

Łysy napisał list do federacji włoskiej z prośbą o przesunięcie meczu Napoli z powodu mrozu w wysokości -10 stopni. Podobno dawno nie było takiej temperatury nie było w Mediolanie. Fajnie by było jakby mecz został przełożony na późniejszy termin mimo iż jestem czekam na niego z niecierpliwością. Przerwa dałaby nam trochę wytchnienia w tym niezwykle ciężkim terminarzu jaki teraz mamy.

Dzisiaj mecz z Lazio, który trzeba wygrać i pod absencje Juve wyprzedzić ich w tabeli. Będzie ciężko, ale 3 punkty trzeba zdobyć.

Przewidywany skład na dziś:
Milan (4-3-1-2): Abbiati; Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini; Ambrosini, Van Bommel, Nocerino; Seedorf; Robinho, Ibrahimovic
Rezerwa: Amelia, Mexes, Mesbah, Zambrotta, Emanuelson, Maxi Lopez, El Shaarawy. All.: Allegri

Pomoc mało kreatywna i złożona z trzech senatorów co nie napawa optymizmem, ale może Allegri nie chce ryzykować, żeby czasem nie zamarzli na ławce, ale z Seedorfem trzeba będzie uważał, żeby na boisku nie zamarzł. Osobiście wolałbym Emanuelsona, który gra ostatnio lepiej lub Faraona w pierwszym składzie. Ale Allegri jest trenerem i trzeba mu zaufać.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 01 lut 2012, 12:45

Łysy napisał list do federacji włoskiej z prośbą o przesunięcie meczu Napoli z powodu mrozu w wysokości -10 stopni. Podobno dawno nie było takiej temperatury nie było w Mediolanie. Fajnie by było jakby mecz został przełożony na późniejszy termin mimo iż jestem czekam na niego z niecierpliwością. Przerwa dałaby nam trochę wytchnienia w tym niezwykle ciężkim terminarzu jaki teraz mamy.
Jeżeli faktycznie pogoda się sprawdzi to skoro wczoraj został odwołany mecz Juve to nie widzę podstaw dlaczego miałby się odbyć mecz w niedzielę na San Siro. Faktycznie dzięki temu trochę więcej mieliby zawodnicy odpoczynku przed arcyważnym mecze w LM z Arsenalem.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 01 lut 2012, 12:57

Mecz Juventusu nie został przełożony z powodu zimna, ale z powodu fatalnej murawy. Dla przykładu w sobotę w meczu z Udinese pogoda była podobna, ale Juventus sobie z tym poradził, murawa była dobrze przygotowana i można było grać.

Ale na SS murawa to nawet jak nie jest zimno bywa fatalna...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”