Polscy kibice - Strona 132

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 maja 2011, 18:44

Wy się lepiej dowiedzcie obywatelu, ile razy grożono zamknięciem stadionu za transparent w Europie.
Bo może nie trzeba było? Polacy charakteryzują się tym, że prawo lubią łamać lub omijać za wszelką cenę.
Oglądam ligę włoską, gdzie na stadionach jest od cholery przeciwników Berlusconiego i jakoś nie ma transparentów przeciwko niemu. W Polsce sytuacja z takim premierem by nie przeszła.
Fantastyczny przykład. Miałem się nim kiedyś posłużyć. Gdyby rząd miał być konsekwentny, to za rozboje na Krakowskim Przedmieściu powinni zamknąć kilka kościołów.
Porównanie tak totalnie z dupy, że nie dziwi mnie to, że Ty z nim wyszedłeś.
To co w tobie podziwiam, to umiejętność postawienia właściwej konkluzji - kropka nad "i" i nie ma żadnej dyskusji.
Bo jak tu z kimś takim dyskutować?
MvB myli się zrzucając winę za zdejmowanie transparentów politycznych na rząd.
Myli się też nazywając obecną sytuację państwem policyjnym.
Myli się rzucając wzniosłe frazesy o ograniczaniu wolności słowa.
Myli się pisząc o prawdziwym obliczu PO.
Nie myli się co najwyżej w interpunkcji, ale i to tylko w co drugim poście.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 10 maja 2011, 18:58

Reasumując - każde społeczeństwo powinno być wykastrowanym społeczeństwem owiec jak Włochy. Rząd, który winą wojewody kujawsko-pomorskiego za organizację meczu na nienadającym się do tego stadionie z negatywną decyzją policji obarczył 40 tys. zwykłych kibiców i budżety klubów ekstraklasy, używając do tego swoich wojewodów - mazowieckiego i wielkopolskiego, a następnie grożąc za pomocą PZPN-u zamknięciem kolejnych stadionów za transparenty, nie podjął decyzji politycznej. Zamykanie stadionów za wywieszanie transparentów nieprzychylnych rządowi nie jest ograniczaniem wolności słowa - chociaż w kwestii transparentów PZPN podejmuje autonomiczną decyzję opierając się wyłącznie na wskazówkach od UEFA, która kontroluje sytuację wyłącznie pod kątem treści rasistowskich i antysemickich. Myli się odnośnie prawdziwego oblicza Platformy - powszechnie wiadomo, że za transparenty są odpowiedzialni ci sami ludzie, którzy wyrwali krzesełka i uderzyli operatorkę telewizyjną. Miało być bez odbioru, ale musiałem podsumować w czym się wszyscy mylimy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 maja 2011, 19:01

Reasumując - każde społeczeństwo powinno być wykastrowanym społeczeństwem owiec jak Włochy.
Widać, że kolejny raz nie masz zielonego pojęcia o tym, o czym piszesz. :rotfl:
QED.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 10 maja 2011, 20:40

Nie przeszkadza, bo ograniczenie wprowadzone przez UEFA i stosowane przez PZPN mi się podoba. Stadion to nie miejsce na rozmowę o polityce.
Zdajesz sobie sprawę Wilmore z tego, że jakby wszyscy rygorystycznie egzekwowali te wytyczne powiedzmy na Bałkanach i w Grecji to 3/4 stadionów w tamtych rejonach musieliby zamknąć ?
Myli się też nazywając obecną sytuację państwem policyjnym.
To wynika z prawideł logicznego myślenia. Skoro za PIS-u było państwo policyjne to teraz również jest i to nawet w większym stopniu.
Myli się rzucając wzniosłe frazesy o ograniczaniu wolności słowa.
Rzecznik rządu mówi: "Kibice, którzy chcieli wywieszać antyrządowe hasła podczas minionej kolejki, byli informowani, że grozi im gra przy pustych trybunach". Czy to nie jest Twoim zdaniem jawne zastraszanie ruchu kibicowskiego w Polsce ?
Myli się pisząc o prawdziwym obliczu PO.
Polemizowałbym z Tobą w tym miejscu. Przyjrzyjmy się bliżej działalność PO w latach 2005-2007. Pewnie pamiętasz, że w tym okresie politycy tej partii zawzięcie bronili szeroko pojętej wolności rozmaitych części naszego społeczeństwa (lekarzy, biznesmenów, dziennikarzy itd.). Mam rozumieć, że kibice to gorszy sort ludzi i można ograniczać im konstytucyjne prawo do swobodnego wyrażania swoich myśli ?
Ostatnio zmieniony 10 maja 2011, 21:12 przez Marco Van Basten, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 maja 2011, 20:46

Zdajesz sobie sprawę Wilmore z tego, że jakby wszyscy rygorystycznie egzekwowali te wytyczne powiedzmy na Bałkanach i w Grecji to 3/4 stadionów w tamtych rejonach musieliby zamknąć ?
I co z tego? Zdajesz sobie sprawę z tego, że gdyby łapano każdego kierowcę jadącego po pijaku, to by mało kto jeździł po drogach?
To wynika z prawideł logicznego myślenia. Skoro za PIS-u było państwo policyjne to teraz również jest i to nawet w większym stopniu.
Za PiSu nie było państwa policyjnego, bo stracili władzę i do tego nie doprowadzili, ale jasno zapowiadali to.
Za PO nie ma państwa policyjnego, bo ani nie ma zapowiedzi, ani nie ma realizacji tych założeń. Proste.
Czy to nie jest Twoim zdaniem jawne zastraszanie ruchu kibicowskiego w Polsce ?
A co mieli powiedzieć? Przecież taka jest kara za łamanie prawa zakazującego politycznych sloganów na stadionach. To jest normalna reakcja - czy informowanie mnie, że za zabójstwo człowieka pójdę siedzieć, to próba zastraszenia mnie? :rotfl:
Mam rozumieć, że kibice to gorszy sort ludzi i można ograniczać im konstytucyjne prawo do swobodnego wyrażania swoich myśli ?
A skąd. Kibice mają swoje regulacje prawne i są ścigani z tytułu łamania tego prawa.
To konstytucyjne prawo, którym wycierają sobie gębę przy byle okazji, też ma swoje ograniczenia. Nie możesz pójść do Kaczyńskiego i powiedzieć mu, że jest ********** ******, bo zostaniesz za to ukarany. Nie możesz powiesić transparentu "Głosuję na PiS, bo jestem Polakiem, PO do Rosji", bo to jest zabronione. Proste?
Jest olbrzymia różnica między prawem wyrażania własnych opinii przez przedstawicieli pewnych grup zawodowych, które nie są obraźliwe ani zabronione, tylko są nie w smak komuś, a łamaniem prawa przez kiboli. Dziwne, że tego nie widzisz, choć... Nie, właściwie to nie dziwne.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 10 maja 2011, 20:50

Wilmore, jak zwykle miażdzysz merytorycznie. Mnie też zmiażdzyłeś wcześniej.
[edit]
Wilmore pisze:Jest olbrzymia różnica między prawem wyrażania własnych opinii przez przedstawicieli pewnych grup zawodowych, które nie są obraźliwe ani zabronione, tylko są nie w smak komuś, a łamaniem prawa przez kiboli.
Jeśli państwowy pracodawca jak KGHM uchwali sobie zasady, że za niepochlebne transparenty są grzywny lub wyrzucenie z pracy (czy zamknięcie zakładu, w którym pracuje twórca hasła :)), to nie będzie różnicy. I też to będzie zamach na wolność słowa. Kibice nie są wojskiem, nie płaci im się za nie wyrażanie opinii. Każdy przykład jaki podajesz, każda próba podjęcia rzeczowej rozmowy, to strzał w stopę :mrgreen:.

Coś w temacie :).
Rzekomo błyskawiczna akcja zatrzymania Piotra Staruchowicza, kibica Legii Warszawa, w rzeczywistości wyglądała dość groteskowo.

„Staruch” w towarzystwie adwokata sam szedł zgłosić się na policję. Byli już na parkingu stołecznej komendy, gdy czterech funkcjonariuszy rzuciło się, aby w bohaterskiej akcji i z narażeniem życia „zatrzymać” Staruchowicza.

Jak dowiedział się portal Niezależna.pl Piotr Staruchowicz obecnie przebywa na terenie Komendy Stołecznej Policji. Nie został jeszcze przesłuchany.

- Tym samym nie postawiono mu jeszcze żadnych zarzutów. I nie chciałbym spekulować jakie one mogłyby być – mówi Niezależnej.pl mecenas Mikołaj Wojciechowski, obrońca Staruchowicza.

„Staruch” jest jednym z wielu kibiców zatrzymanych dzisiaj przez policję w Poznaniu i Warszawie. W akcji, w której udział wzięli nawet antyteroryści, nie trudno dostrzec zagrywki pod publiczkę. Skoro bydgoska prokuratura nawet nie zamierzała składać wniosków do sądu o tymczasowe aresztowanie zatrzymanych, to po co widowisko o godz. 6 rano, długa broń w rękach „kominiarzy”, awantura na całą Polskę? Wystarczyło wysłać wezwania. Wtedy jednak TVN24 nie miałby co pokazać w swoich serwisach.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 maja 2011, 21:56

Za PiSu nie było państwa policyjnego, bo stracili władzę i do tego nie doprowadzili, ale jasno zapowiadali to.
Za PO nie ma państwa policyjnego, bo ani nie ma zapowiedzi, ani nie ma realizacji tych założeń. Proste.
Kłamstwo, absurd, bzdura.

Zastanawia mnie czy w regulaminie jest jakiś przepis w którym można by kogoś ukarać za notoryczne pisanie nie prawdy? Chyba taki przepis powinien się tam znaleść i powinno się karać tych którzy szerzą nie prawdziwe treści czyż nie?
Nie ma ŻADNYCH dowód na to, że dochodziło do jakiś nieprawidłowości za czasów rządu PiSu-u, które można by nazwać ograniczaniem swobód obywatelskich czy kto co rozumie pod pojęciem państwa policyjnego. Nie ma ŻADNYCH dowód na to, że PiS zapowiadał wprowadzenie jakichkolwiek przepisów, które mogłby by do czegoś doprowadzić.
W przeciwieństwie do Platformy Obywatelskiej gdzie prócz obecnych pokazowych akcji, mieliśmy słynną akcję Widelec czy likiwdacje sklepów z Dopalaczami, gdzie biznesmenom zlikiwdowano ich biznesy i sklepy, które jak najbardziej działały zgodnie z prawem, wykorzystując jego luki. Zlikwidowano je pod byle pretekstami sanepidu, gdzie równie dobrze pod takim byle pretekstem można by polikwidować jeszcze parę branż. O próbach ograniczania swobód w internecie również była szeroa debata, i gdyby nie stanowcza akcja internautów i szum wokoło tego to by ustawa uderzająca w swoboy obywatelskie w internecie przeszła.
Jest również powszechnie wiadomo, że za rządów PO wzrosyła liczba podsłuchów, zresztą o czym donosi dzisiejsza koszerna.

Tak więc wszystkie wypowiedzi Wilmora na temat rządów Prawa i Sprawiedliwości są kłamliwe, są insynuacjami, stekiem bredni i bzdur, są na to twarde dowody i każde moje słowo można poprzeć faktami. Jego nie, zresztą on ich nigdy nie przedstawia poza rzucanymi obelgami i wyimaginowana pewnością siebie. Nie dziwię się bo na ten brednie, które wypisuje nie znajdzie żadnego dowodu.
Dlatego apeluje do moderatorów i adminów tego forum, czas w końcu przestać pobłażać temu osobnikowi i reagować na kłamstwa, które wypisuje. Czy gdyby wbił tutaj ktoś i pisał, że Alex Ferguson jest trenerem Polonii Bytom i powtarzał to za każdym razem, czy w końcu któryś mod by nie zaaregował?
Ktoś pewnie napiszę, że jedną sytuacje można oceniać na dwa sposoby i nie można temu z którym się nie zgadzam karać. Ale tutaj nie ma mowy o jakiejkolwiek ocenie sytuacji. Tak jak Alex Ferguson nie jest trenerem Polonii Bytom, tak za czasów rządu Pisu nie planowano, nic nie robiono w kierunku ograniczania swobód obywatelskich i wprowadzania rzekomego państwa policyjnego.

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 11 maja 2011, 2:01

Wilmore pisze:Nie przeszkadza, bo ograniczenie wprowadzone przez UEFA i stosowane przez PZPN mi się podoba. Stadion to nie miejsce na rozmowę o polityce.
A sejm na rozmowę o kibicach.

Nawet w Holandii może być fajnie na trybunach (finał Pucharu)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jak komuś śnią się jakieś mityczne matki z dziećmi na stadionach to jego osobisty problem. Donald utworzył partię mającą na celu utrzymywanie się u władzy, poprzez nic nie robienie (smutne). Co jakiś czas temacik zastępczy, zwalczanie afery hazardowej poprzez odcięcie źródła dochodów dla klubów, a potem wybielenie kolegów. Teraz przy obawie o przegraną transferki fajniejszych polityków z lewicy. A jak z internetem, będzie ta inwigilacja czy nie? Powoli zaczyna ogarniać Europę. Demokracja to określenie zdecydowanie na wyrost. Demokracja będzie dla kolegów z UEFA - dla nich cofną zakaz spożywania alkoholu. Liczy się tylko kasa.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 11 maja 2011, 10:58

Polecam.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 11 maja 2011, 13:34

Moje osiedle w 7 sekundzie :mrgreen:.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8692
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 maja 2011, 13:47

Na stadiony ekstraklasy wraca policja :haha:

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 11 maja 2011, 16:04

Słyszaliście co Donald wymyślił - że Euro bedzie zagrożone przez kiboli. :lol: To mundial w kraju gdzie lata sie z bronią i okrada przyjezdne reprezentacje nie był zagrożony, albo w skorumpowanej Ukrainie, gdzie każdy ZOMOwiec bierze w łape, politycy biją sie w sejmie, a kibole bezkarnie biegają w kominiarkach Euro nie jest zagrożone, tylko w Rzeczpospolitej Tuskowej!

Wpadli w kominiarkach, wzięli go za "Starucha"

Zamaskowani policjanci, z wydziału zwalczania przestępczości pseudokibiców, przez pomyłkę wtargnęli do mieszkania na warszawskiej Pradze Południe. "Byłem w samej bieliźnie, kazali mi uklęknąć i wymierzyli w moją stronę broń" - twierdzi w rozmowie z redakcję Kontaktu 24 Mateusz Janiszewski, u którego we wtorek rano pojawiła się policja. Kiedy funkcjonariusze zorientowali się, że mężczyzna nie jest poszukiwanym przez nich "Staruchem", przeprosili za pomyłkową "wizytę" i opuścili mieszkanie. Policja zaprzecza, aby wobec mężczyzny użyto siły. "Działania były prowadzone zgodnie z nakazem prokuratorskim" - odpowiada Anna Kędzierzawska z Komendy Stołecznej Policji.

Przyszli o siódmej rano

Do zdarzenia miało dojść we wtorek rano o godzinie 7.00, w jednym z bloków na warszawskiej Pradze Południe. "Grozili, że wyważą drzwi, byłem wtedy w samej bieliźnie. Kazali mi uklęknąć i wymierzyli w moją stronę broń" - opowiada nam Mateusz Janiszewski.

"To nie on!"

Funkcjonariusze szybko zorientowali się, że to nie on jest poszukiwaną osobą. "Przeszukali mieszkanie, sprawdzili czy oprócz mnie nikt w nim nie przebywa. Po chwili jeden z nich powiedział 'to nie on', po czym przeprosili za pomyłkę i opuścili moje mieszkanie" - tłumaczył. Poszkodowany miewa kłopoty z sercem i po zdarzeniu znalazł się w szpitalu. Sprawę zamierza skierować do sądu.

Zaistniała sytuacja jest dla pokrzywdzonego szokująca: "Rozumiem, że jest to sprawa medialna, że chodziło o "Starucha", ale nawet traktowanie kibiców w ten sposób, moim zdaniem nie jest odpowiednie. Ja dzięki tej sytuacji straciłem dużo nerwów i zdrowia także" - opowiadał Mateusz. Mężczyzna utrzymuje, że "Starucha" nawet nie zna a na meczu ostanio był 10 lat temu.

Działaliśmy zgodnie z nakazem
O komentarz w tej sprawie poprosiliśmy Annę Kędzierzawską z Komendy Stołecznej Policji. "Działaliśmy zgodnie z nakazem prokuratorskim. Sprawdzaliśmy kilka miejsc w których mógł przebywać Piotr S. "Staruch" (poszukiwany w związku z wydarzeniami w Bydgoszczy "gniazdowy" Legii - red.)" - tłumaczyła. Jak dodała oficer prasowa, policja w czasie interwencji nie użyła siły i nie było potrzeby wzywania pomocy medycznej.

źródło: kontakt 24

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 11 maja 2011, 16:44

Ręce opadają
Prezes Wisły zakazał prezentacji oprawy na meczu z Lechem :roll:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 maja 2011, 10:17

Jak dowiedziała się "Gazeta" na polecenie wojewody wszczęto postępowanie, w wyniku którego na najbliższy mecz mają zostać zamknięte stadiony Widzewa i GKS-u . - Były plany, by obiekt Widzewa zamknąć już na wczorajszy mecz z drużyną z Bełchatowa - mówi nasz informator.
Donek jedzie na maksa

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8692
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 maja 2011, 11:15

Bienias pisze:Donek jedzie na maksa
Oprócz Widzewa i Bełchatowa mówi się też w kuluarach o stadionie Śląska Wrocław.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”