Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 132

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 sie 2006, 13:08

Alkoholiko pisze:a niby kiedy ma testować bramkarzy? takiś mądry to zorganizuj mecz towarzyski!
jepp
Ma swojego pewniaka Dudka (wiec nie musi testowac), jakby bylo inaczej dalby szanse na pokazanie sie Kowalewskiemu w 2polowie w meczu z Dania - jednak tak sie nie stalo
Alkoholiko pisze:niewiem o co chodzi ale spośród 5 Polskich bramkarzy nadających się do kadry...Leo wybiera tego najsłabszego - czemu?Łypiący
daj spokuj, dal mu szanse bo mu ufa, a to ze 4 jest lepszych kwestia dyskusji - Boruc lepszy ale zlapal kontuzje (chyba niezbyt grozna jednak), kowaleswki puszcza szmaty ostanimi czasy, Kuszczak rowniez nie gra - poza tym Leo chyba ma w pamieci jego wyczyn z Kolumbia - musi pokazac na co go stac
A Fabian jest potrzebny mlodizezowce 8)
Alkoholiko pisze:a Kosa zapewne siedzi w Niemczech!!
podobno zapadl sie pod ziemie

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 sie 2006, 13:41

Honchar pisze: a Finlandia to solidny zespół
Ostatnio
dostali z Irlandia Polnocna 1:2 ta sama ktora 2 razy ogralismy w el do MS
Honchar pisze:W bramce na 100% zagra Dudek
Mimo wszystko powinien wyjsc jednak Boruc. Jezeli nie to ja nie wiem co bede sadzil o naszym sztabie trenerskim...

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 23 sie 2006, 15:16

Martinho pisze:Honchar napisał:
a Finlandia to solidny zespół

Ostatnio
dostali z Irlandia Polnocna 1:2 ta sama ktora 2 razy ogralismy w el do MS

I ta sama, z ktora meczylismy sie i ledwie wygralismy 1-0 po bramce Zurawia w ostatniej minucie i ta sama, ktora ograla Anglikow ? :roll: Eee... to cieniasy...

Finlandia jest naparwde solidna duzyna, majaca w skladzie nie jednego pilkarza o ktorym bysmy marzyli zeby gral w reprezentacj Polski. Do tego powraca ich wielka zywa legenda - Jari Litmanen. Nawet nie wiedzialem ze on jeszcze gra ale bardzo chetnie go znow obejrze po paru latch.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 sie 2006, 19:04

LookAsh pisze:I ta sama, z ktora meczylismy sie i ledwie wygralismy 1-0 po bramce Zurawia w ostatniej minucie i ta sama, ktora ograla Anglikow ? Eee... to cieniasy...
Nie rob z nich jakies superekipy bo taka nie jest. Rzeczywiscie przegrana z nami 0:1 jest dla Irlandii Pln ogromnym sukcesem. Nie wspomniales ze na wyjezdzie puknelismy ich 3:0. Prosze przestan juz pisac na odwrot to co ja powiem, bo czasami glupoty ci wychodza.
LookAsh pisze:Finlandia jest naparwde solidna duzyna, majaca w skladzie nie jednego pilkarza o ktorym bysmy marzyli zeby gral w reprezentacj Polski.
To samo mozna powiedziec o naszej reprezentacji, ktora jest zdecydowanie lepsza od Finow.
LookAsh pisze:Do tego powraca ich wielka zywa legenda - Jari Litmanen
Ile ta legenda ma juz lat?

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 23 sie 2006, 22:02

Martinho pisze:Nie wspomniales ze na wyjezdzie puknelismy ich 3:0.

No tak jak moglem przeoczyc ta ich druzgocaca porazke z potezna ekipa bialo - czerwonych :roll:
Martinho pisze:Prosze przestan juz pisac na odwrot to co ja powiem, bo czasami glupoty ci wychodza.

To sie nazywa ironizowanie, mozesz nazwac tez to sarkazmem jak ci sie tylko podoba. Przyzwyczaj sie bo to dobra forma prowokacji, z ktorej jak widac, lubie korzystac.
Martinho pisze:To samo mozna powiedziec o naszej reprezentacji, ktora jest zdecydowanie lepsza od Finow.

Lepsza - tak. Zdecydowanie -nie. Finladnia ma dobry zespol z czysto pilkarskim potencjalem nie az tak duzo odbiegajacym od naszego. To jest ekipa, ktora nawet stac na 2 miejsce w grupie. Patrzac na forme Belgow i fakt ze jestesmy w fazie zmian, mysle ze to wcale nie jest takie nieprawdopodobne. Bo jakos niechce mi sie wierzyc zeby Lotysze mieli lepsza druzyne od Finow. A Lotwa jak przypomne, zakwalifikowala sie do Euro 2004 wiec czemu nie Finladnia ?
Martinho pisze:le ta legenda ma juz lat?

Modle sie, zebysmy sie doczekali takiego pilkarza o jego talencie i sercu do gry.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 sie 2006, 22:11

LookAsh pisze:No tak jak moglem przeoczyc ta ich druzgocaca porazke z potezna ekipa bialo - czerwonych
ogarnij sie
LookAsh pisze:Przyzwyczaj sie bo to dobra forma prowokacji, z ktorej jak widac, lubie korzystac.
To mi na pokaz glupoty wygladalo ale niech Ci bedzie.
LookAsh pisze:Lepsza - tak. Zdecydowanie -nie. Finladnia ma dobry zespol z czysto pilkarskim potencjalem nie az tak duzo odbiegajacym od naszego. To jest ekipa, ktora nawet stac na 2 miejsce w grupie. Patrzac na forme Belgow i fakt ze jestesmy w fazie zmian, mysle ze to wcale nie jest takie nieprawdopodobne. Bo jakos niechce mi sie wierzyc zeby Lotysze mieli lepsza druzyne od Finow. A Lotwa jak przypomne, zakwalifikowala sie do Euro 2004 wiec czemu nie Finladnia ?
Szanse ma zakwalifikowac sie nawet Kazachstan czy Azerbejdzan. Tylko niektorzy maja wieksze szanse na to a niektorzy mniejsze. I Finowie maja mniejsze niz my. Sam przyznales ze jestesmy lepsi, wg mnie zdecydowanie lepsi. Finlandia gra nierowno i na tym duzo traci. Hyypia jeszcze gra w reprezentacji wogole? To powiedz kogo takiego lepszego ma Finlandia od Polski...
LookAsh pisze:Modle sie, zebysmy sie doczekali takiego pilkarza o jego talencie i sercu do gry.
:?:

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 23 sie 2006, 22:43

Martinho pisze:To mi na pokaz glupoty wygladalo ale niech Ci bedzie.

Naprawde mnie denerwujesz. Wiem ze nie lubisz mnie ani mojego avataru ale skoncz z takim wrogim nastawieniem do mnie bo naprawde w koncu powiem ci cos nie milego.
Martinho pisze:To powiedz kogo takiego lepszego ma Finlandia od Polski...

No np wspomniany Hyypia badz tez Pasanen, Forssell'a tez mysle ze nie moga sie powstydzic. Poza tym wydaje mi sie ze podstawowym bramkarzem Boltonu jest wlasnie Fin. Jest jeszcze chyba aktualnie grajacy tez w Anglii Timu Tanio( nie wiem jak to sie pisze niestety) Byl jeszcze jeden pilkarz ale juz zapomnialem jak sie nazywa. No a poza tym jest jeszcze Litmanen, ktorego doswiadczenie tez sie przyda. A za czasow jego gry w Ajaxie bardzo lubilem ogladac jego mecze. Bo chyba Kollka juz nie gra prawda ?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 sie 2006, 22:46

LookAsh pisze:Naprawde mnie denerwujesz. Wiem ze nie lubisz mnie ani mojego avataru ale skoncz z takim wrogim nastawieniem do mnie bo naprawde w koncu powiem ci cos nie milego.
:twisted:

Ale pilkazry tej klasy co wymieniles to i Polska ma.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 sie 2006, 23:22

Martinho pisze:Ale pilkazry tej klasy co wymieniles to i Polska ma.
daj spokuj :!: gdzie masz aktualnie Polskiego zawodnika, ktory bylby waznym ogniwem w zespolu z czolowki Premiership jak np.Hypia, Taino czy bramkarz Jaskalainen

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 sie 2006, 23:27

czeher pisze: gdzie masz aktualnie Polskiego zawodnika, ktory bylby waznym ogniwem w zespolu z czolowki Premiership jak np.Hypia, Taino czy bramkarz Jaskalainen
Co do Jaskalainena to Boruc jest jednak lepszy od niego. Tainio czy Hyypia sie zgodze ze sa to wyrozniajacy sie gracze w reprezentacji. Ale nierowny Forssell? U nas jest taka opinia, ze wszystko co zagraniczne jest lepsze niz nasze. Jakby ten sklad Finow byl lepszy od naszego to reprezentacja ta bylaby na MS, czy znajdowala sie chociazby w 30 rankingu FIFA.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 sie 2006, 23:37

Martinho pisze:Jakby ten sklad Finow byl lepszy od naszego to reprezentacja ta bylaby na MS,
to nie takie proste :?
Martinho pisze:czy znajdowala sie chociazby w 30 rankingu FIFA.
miejsca w rankingach mozna sobie wsadzić,
wszytsko zweryfikuje boisko - po meczu dowiemy się, która ekipa jest lepsza
obawiam się, że na dzień dzisiejszy Polska jest słabsza - może nie kadrowo, ale organizacyjnie.
Leo przyszeł późno - nie ma rozeznania w polskich realiach, Dziekan wespół z Bobo K. niewiele tu pomogą.

Piłkarze z różnych powodów nie są w formie.
Jendi nie graja w klubach [Mila, Dudek, Szybkowiak] inni są czesto kontuzjowani [Saganowski, Sobolewski] a jeszcze inni - powołani po raz pierwszy, wiec siłą rzeczy nie mogą grać juz 2 września w kadrze na 100% - bo się nie rozumieją z pozostałymi

lenhaart
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lenhaart » 24 sie 2006, 9:07

Mecz z Finlandią będzie na pewno wyrównany. Jeżeli ktoś go wygra (mam nadzieję, że my) to najwyżej jednobramkową różnicą. Remis jest bardzo prawdopodobny. Ostatnio Polska grała z Finlandią towarzysko za kadencji Janusza Wójcika w Warszawie (1-1 - wtedy już w 1. min. meczu strzelił Juskowiak) i ponownie w czasie, gdy trenerem reprezentacji był Jerzy Engel (0-0 w Poznaniu).

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 sie 2006, 17:13

Kadra Finlandii
Bramkarze: Jussi Jaaskelainen (Bolton Wanderers), Mikko Kaven (Tampere United), Magnus Bahne (Inter Turku)

Obrońcy: Petri Pasanen (Werder Brema), Sami Hyypia (Liverpool FC), Hannu Tihinen (FC Zurich), Ari Nyman (Inter Turku), Toni Kallio (Molde), Juha Pasoja (Ham-Kam)

Pomocnicy: Joonas Kolkka (Feyenoord), Jari Ilola (Elfsborg), Aki Riihilahti (Kaiserslautern), Markus Heikkinen (Luton Town), Mika Vayrynen (PSV Eindhoven), Alexei Eremenko jr (Saturn), Jari Litmanen (Malmo) Jarkko Wiss (Tampere United) Mika Nurmela (HJK), Teemu Tainio (Tottenham Hotspur), Pekka Lagerblom (1. FC Koeln)

Napastnicy: Jonatan Johannsson (Malmo), Shefki Kuqi (Blackburn Rovers), Mikael Forssell (Birmingham City)

No to znamy juz kadre Finlandii - patrzac jedynie na jednostki - zawodnikow Polska zbytnio nie ma z nimi szans ale gra zespol a nie indywidualnosci - mecz napewno bedzie ciekawy boje sie jednak sromej porazki :roll:

Awatar użytkownika
pach
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pach » 25 sie 2006, 8:36

Sromej porażki to my raczej nie doznamy. Finowie mogą z nami wygrać - to jest bardzo możliwe - ale różnicą najwyżej jednej bramki. Na dzień dzisiejszy najbardziej prawdopodobny jest remis - 0-0 lub 1-1, jak poprzednio.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 sie 2006, 13:00

Leo dowolal do kadry Kazmierczaka :!: ktory zagral 90minut przeciwko Sportingowi :!: Musze przyznac, ze coraz bardziej mi sie to podoba - widze swiatelko w tunelu - mam nadzieje ze te powolonia zaowocuja zmianami w skladzie :!: :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”