Juventus Turyn (zbiorczy) - Strona 132

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy Juventus będzie mistrzem Włoch w sezonie 2005/2006?

Tak
117
64%
Nie
65
36%
Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 01 paź 2005, 15:15

Lista 22 zawodników powołanych na mecz z Interem:

3 Chiellini
4 Vieira
6 Kovac
7 Pessotto
8 Emerson
9 Ibrahimovic
10 Del Piero
11 Nedved
12 Chimenti
14 Balzaretti
16 Camoranesi
17 Trezeguet
18 Mutu
19 Zambrotta
20 Blasi
21 Thuram
22 Bonnefoi
23 Giannichedda
25 Zalayeta
26 Gladstone
28 Cannavaro
32 Abbiati

www.Juventus.com

Forza Juve

Ciekawe jaki skład wystawi Capello :roll: :?: Niby jest rotacja w skladzie ,ale watpie ,zeby naprzyklad GG zagral zamiast Emersona ,albo Vieiry :wink:

Abbiati - Pessotto(?),Thuram,Cannavaro,Zambrotta - Camoranesi,Emerson,Vieira,Nedved - Trezeguet,Ibrahimović

Taki sklad typuje 8)

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 01 paź 2005, 15:39

Oby nie Pessotto, wole Blasiego. Pessotto nie nadazy za Stankoviciem.[/code]

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 01 paź 2005, 15:40

Lakier pisze:Oby nie Pessotto, wole Blasiego. Pessotto nie nadazy za Stankoviciem
Ja tez wolałbym Blasiego na tej pozycji ,ale mysle ,ze Capello znow wstawi Pessotto :?

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 01 paź 2005, 16:28

juz tylko jeden dzien z godzinami i Derby Europy bedąrzeczywistoscią :D
ciekawi mnie jak Capello zestwi defensywe? moze rzeczywiscie lepiej jakby zagrał Blasi zamiast Pesotto. Ciekaw jestem tez wystepu Zlata, chłopak sie odblokowal w LM to i mozle w Calcio sie odblokuje :D

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 01 paź 2005, 17:07

Lakier pisze:Oby nie Pessotto, wole Blasiego. Pessotto nie nadazy za Stankoviciem.[/code]
Tez tak myśle. Pessotto się nie nadaje do pierwszego składu, Blasi się dobrze spisuje na prawej obronie i ja bym na niego postawił. :)
Mam nadzieje że w Interze na lewej obronie zagra Wome, wtedy sobie Camor poszaleje :twisted:
No cóż, tak jak wszyscy Juventio licze dziś na 3 pkt, obstawiam na 2-1 dla nas :wink:

Przewiduje skład:
*****************Abbiatti*********************

Blasi****Thuram*******Cannavaro*****Zambrotta

Camoranesi*****Vieira******Emerson*****Nedved

**************Del Piero :wink: ******Trezeguet*****

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro juve » 02 paź 2005, 11:40

Ja typuje podobnie, Capello tyle czasu testował Blasiego na tej pozycji, by przyzwyczaić go do tej pozycji na mecze z trudniejszymi przeciwnikami, aniżeli Rapid czy Udine.
To moja pierwsza jedenastka na dzisiejsze derby Włoch :

**************************Abbiatti*************************

Blasi*******Thuram**********Cannavaro*********Zambrotta***

Camoranesi*****Vieira******Emerson*****Nedved(zmiana z Mutu)

*****Ibrahimovic***(gdzieś tu wejdzie Del Piero)***Trezeguet*****

Myślę, żę Juventus bądź zremisuje, bądź wygra, gdyż piłkarze z stolicy Piemontu są w zdecydowanie zadowalającej formie, i będą starali się utrzymać passę zwycięstw od początku sezonu. Myślę, żę kolejną bramkę w Juve dołoży dziś Mutu, a Trezeguet przybliży się również do tytuł króla strzelców.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 paź 2005, 22:57

Gratuluje zwyciestwa chociaz wolalbym to pisac w temacie o Interze :roll:

Mecz generalnie jednak troche mnie rozczarowal.Juz znamienny jest fakt ze bramki padly po stalych fragmentach gry a nie z akcji.Jednak o takim a nie innym obliczu meczu zdecydowala postawa Interu ktory nie chce napisac ze byl tlem ale byl duzo slabszy od druzyny gospodarzy.

Pierwsza polowa zdecydowanie dla Starej Damy.Szczerze mowiac nie zauwazylem ani jednej groznej akcji Interu w tej fazie spotkania.Wieksza determinacja byla po stronie turynczykow.Glupie faule przed polem karnym i dwie bramki (przy pierwszej sadze blad bramkarza na spolke z obrona Interu druga to strzal Nedveda palce lizac).To co zrobil Materazzi to w ogole rece opadaja.Bardzo dobrze pamietam jego brutalne zagrania na Shevchence.Widac nie tylko jego sobie upodobal.Czerwona kartka powinna byc.Nie dosc ze skosil Zlatana noga wysunieta to jeszcze zahaczyl druga od tylu.Debil i idiota.
Druga polowa to niestety defensywna taktyka Starej Damy oddanie calkowicie pola Interowi (ktoremu i tak to nie pomoglo).Generalnie nuda.Rozumiem ze fani Starej Damy sie nie nudzili i siedzieli jak na gwozdziach (szczegolnie przy tym strzale Recoby ale bardzo ladna obrona troche efekciarska Abbiatiego) ale dla mnie naprawde zawiodla.Duzo walki w srodku pola.Inter z 4 napastnikami a tak nie stwarza zagrozenia gospodarze nastawieni na kontry ktore wyprowadzali jednak dosc nieporadnie - to ogolny obraz drugiej polowy.

Liczylem ze Inter ugra minimum remis.Trudno zawiedli mnie (mnie to tam male piwo ale jak swoich fanow zawiedli to tylko oni wiedza) ale naprawde wielka niesprawiedliwoscia byloby gdyby Inter wywiozl jakies punkty dzisiaj z Delle Alpi (dzisiaj znowu frekwencja nie powalala chociaz slyszalem pare razy kibicow jak krzyczeli "Juve Juve").Teraz musze wysluchiwac fana Interu (Milosz) ktory jak zwykle przy porazkach niebiesko-czarnych twierdzi ze byli lepsi kontrolowali gre ale pech i przegrali (chyba dzisiaj nie zasnie :lol: ).
Kazda passa sie kiedys konczy.Jestem zly.
Stara Dama jak Chelsea?Oby nie...

Forza Milan.My jak przyjedziemy to nie bedziecie mieli tak latwo (pamietacie mecz z tamtego sezonu na Delle Alpi?).Szykujcie sie miesiac zostal :twisted:

Awatar użytkownika
Educated Fool
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Educated Fool » 03 paź 2005, 8:47

Stara Dama nie gra tak jak Chelsea, mimo wszystko graja troche efektowniej i stawiaja wiecej na atak, nie zadowala ich 1-0 tak jak w zeszlym sezonie, z wiekszoscia druzyn atakuja do konca i tylko z tymi silniejszymi, z ktorymi lepiej nie ryzykowac, zwlaszcza jak juz sie ma dwubramkowe prowadzenie, graja tak jak wczoraj z Interem. Wszyscy narzekali w tamtym roku na styl jaki wprowadzil Capello, ale tego sie wlasnie spodziewalem, po prostu trener zaczal budowac druzyne od obrony, ktorej brakowalo 2 sezony temu, teraz jest to reszta druzyny moze rozwijac skrzydla. Nie wiem jak dlugo potrwa ta passa, ale mam nadzieje ze jak najdluzej :)

Chlopaczek, mowisz zeby pamietac zeszlosezonowy mecz z Milanem.. wszyscy pamietamy, ale chyba chodzi o ten na San Siro, bo jesli sie nie myle, to tam gramy 30go pazdziernika ;) I z calym szacunkiem dla Milanu, ale on teraz jest wyraznie bez formy. To ze wygral ostatnio 2 spotkania w lidze po 2-0 to o niczym nie swiadczy, bo gral z fatalnym Treviso i z zajmujaca przed meczem zdaje sie 18 pozycje Reggina. Mysle ze z tym co teraz prezentuje, mieli by spore klopoty z ograniem takich druzyn jak Viola, Udine czy nawet Palermo, o Juve czy Interze nie wspominajac...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 paź 2005, 12:02

Z porownaniem do Chelsea mialem na mysli raczej liczbe zwyciestw i to ze Stara Dama podobnie jak druzyna Romana na razie jest nie do zatrzymania.Co do efektownosci to Chelsea ma 18 bramek przy 12 turynczykow (i 2 mecze wiecej).Do tego jest najskuteczniejszym zespolem w lidze angielskiej.Naprawde trudno im zarzucic brak inklinacji do ataku.

Chodzilo mi zdecydowanie o mecz na Delle Alpi.Kazdy pamieta co chce pamietac.Ty ten na San Siro ja ten u was.Bo gnietlismy was tam bardzo i czasami Stara Dama bronila sie niemal dramatycznie (chyba tylko jeden strzal na bramke Milanu oddala).Wtedy pilka nie chciala wpasc do waszej bramki.Mecz na San Siro to juz zupelnie inna bajka wole go nie pamietac :)

Do meczu jeszcze miesiac wiec obecna forma Milanu nie moze byc zadnym wykladnikiem bo do tego czasu powinna byc wyzsza niz obecnie.Przyklad z Reggina nie jest zbyt fortunny bo faktycznie patrzac na suchy wynik mozna pomyslec ze Milan sie meczyl i czul oddech Regginy na plecach.Tak naprawde jednak Milan w tym meczu razil nieskutecznosci i maja zdecydowana przewage powinien wygrac bardziej przekonywujaca.Nie udalo sie ale najwazniejsze sa 3 punkty.
Oczywiscie masz racje piszac ze Milan nie jest w najwyzszej formie ale jak mowie duzo moze sie zmienic do czasu jak Stara Dama zawita na San Siro.Chocby to ze po przerwie reprezentacyjnej do skladu Milanu maja wrocic Inzaghi ( :shock: ) Jankulovski i Ambrosini czyli kadra bedzie kompletna.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 paź 2005, 12:16

Educated Fool pisze:Stara Dama nie gra tak jak Chelsea, mimo wszystko graja troche efektowniej i stawiaja wiecej na atak, nie zadowala ich 1-0 tak jak w zeszlym sezonie, z wiekszoscia druzyn atakuja do konca i tylko z tymi silniejszymi, z ktorymi lepiej nie ryzykowac, zwlaszcza jak juz sie ma dwubramkowe prowadzenie, graja tak jak wczoraj z Interem.

A ja mam pytanie kiedy Ty ostatnio W LIDZE PREMIERSHIP nie w LM widziałeś Chelsea :?: :?: i ich skrzydełka żądełka :!: :shock: Juve gra ewektowniej niż Chelsea w lidze :?: No prosze Cię uzasadni to :!:

Uzasadni to na podstawie meczu który widziałeś [nudnego] Chelsea w tym sezonie ligowym :!:

Awatar użytkownika
Educated Fool
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Educated Fool » 03 paź 2005, 18:13

Zaza, ogladalem z 2 mecze ligowe Chelsea, w tym ten z Liverpoolem, plus z The Reds w LM. Chodzi mi o to (co zreszta widac po wynikach, chocby w pierwszym ich meczu LM) ze Chelsea nie skupia sie na ataku nawet ze slabsza druzyna. Strzela bramke i zamyka sie troche czekajac glownie na kontrataki, za to Juve na gorszym rywalu potrafi siedziec caly mecz nie dajac im odetchnac, vide ich ostatni mecz w LM. Ilosc bramek nie swiadczy wcale o efektownosci gry, wystarczy popatrzec ile goli strzelilo w ubieglym sezonie Juve, grajac jak wiekszosc uwazala nudna pilke...

pastor
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pastor » 03 paź 2005, 18:42

gdzie mozna ogladac skroty z meczow niech ktos napisze na moj nr gg please 6105911

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 04 paź 2005, 10:07

Educated Fool pisze:Zaza, ogladalem z 2 mecze ligowe Chelsea, w tym ten z Liverpoolem, plus z The Reds w LM. Chodzi mi o to (co zreszta widac po wynikach, chocby w pierwszym ich meczu LM) ze Chelsea nie skupia sie na ataku nawet ze slabsza druzyna. Strzela bramke i zamyka sie troche czekajac glownie na kontrataki, za to Juve na gorszym rywalu potrafi siedziec caly mecz nie dajac im odetchnac, vide ich ostatni mecz w LM. Ilosc bramek nie swiadczy wcale o efektownosci gry, wystarczy popatrzec ile goli strzelilo w ubieglym sezonie Juve, grajac jak wiekszosc uwazala nudna piłke...

Ale mylisz się jak nic. Zauwaz że w meczu z Anderlechtem Chelsea atakowala cały czas a tylko jedna wpadła zreszta bramkarz Belgów Proto został wybrany bramkarzem kolejki jak sie nie myle to za co mu to dali ? Za parady i zatrzymanie rywala. Mourinho jeszcze przed startem ligi zarzucał rywala że Oni mają łatwiejsze spotkania po meczach LM. I miał Racje MU po LM grało z Fulham (męczyło się ale to inna sprawa:P) Kanonierzy z hmm ? Birmingham ? Jak sie nie myle.

Educated Fool jeżeli by było jak mówisz to mecz ligowy z Liverpoolem zakończył by się 1:0 a Mourinho przy stanie 2:1 wpuszcza Robbena :shock: broni winiku ??

Kolejna sprawa że Ty to opisujesz na podstawie LM a to sa rozgrywli które rzadza się swoimi prawami. Chelsea w Premiership jest jak bokser zawsze gotowa zadac decydujący cios. Ale i tak nie ma to jak Kanonierzy który walą rywala seriami. :wink: Jak jest Henry :?

Zreszta samo porównanie Chelsea - Juve nie ma sensu bo chyba widzisz że Chelsea gra szybsza piłke. Czesto a w zasadzie cały czas systemem 4-3-3 i Duff - Robben to skrzydełka żądełka których Juve nie ma. Może to "wina " schematu gry 4-3-3 i 4-4-2 (Juve) ale w zadnym wypadku nie graja nudnie.

Pozdro

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro juve » 05 paź 2005, 7:33

Z obozu Juve :

Zlatan Ibrahimovic czuje się teraz dobrze, po tym ostrym faulu Materazziego na nim, będzie musiał odpocząć od treningów przez kilka najbliższych dni, a jutro lub w piątek ponowi się badania dla pewności.

David Trezeguet doznał mało poważnej kontuzji i nie będzie mógł ćwiczyć przez najbliższe 5 do 8 dni. Wyklucza to go w ten sposób ze zbliżającego się spotkania reprezentacji Francji, podobnie jak Thurama, którego stan zdrowia będzie przez najbliższe dni obserwowany.

Czyli kontuzje po tak zaciętym i ostrym meczu z Interem nie są poważne, bo wydawało się, że będą dużo mocniejsze, szczególnie po bardzo nierozważnym faulu Materazziego. Piłkarz Interu przeprosił już kilka razy Zlatana, ponieważ jak on sam uważa( po obejrzeniu powtórek )powinien wtedy dostać czerwoną kartkę. Sam poszkodowany nei chowa urazy do Włocha.

Juventus najbliższy mecz gra z Messiną, która ostatni mecz zremisowała u siebie z Livorno 0-0 i znajduje się na 18. miejscu w tabeli Serie A. Faworytem w tym meczu oczywiście będzie Juve, i raczej poradzi sobei ono z przeciwnikiem, który w tym sezonie trzykrotnie zremisował, i trzykrotnie przegrał. Wtedy dalej będzie ciągnąć serię zwycięstw, dla której największym zagrożeniem będzie kolejny mecz Juve w LM, mecz z Bayernem.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 05 paź 2005, 20:54

Haha! Wracam z 'wakacji' trochę podłamany bo wracać do Polskii mi się nie chciała...odpalam komputer....patrzę na wynik i......2:0 i znowu mi się uśmiech na twarzy pojawił :D no normalnie-genialnie :lol: I teraz mam prośbę....zarzuci ktoś link'a do skrótu meczu żebym mógł o nim coś więcej opowiedzieć . Z góry dziękuje.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”