Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 132

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 28 cze 2011, 22:17

Moofasa pisze:City ma młodego Harta. Co ten człowiek ma szybkość i refleks to mnie poraża. Jak sie ma takiego zawodnika między słupkami to na De Geę się nawet nie zwraca uwagi :wink:
Całkowicie o nim zapomniałem.
Dr.Football1 pisze:W Rossiego na Calderon absoltnie nie wierze. Oczywiscie Atleti w przypadku sprzedazy Kuna bedzie w stanie spelnic warunki finansowe Villarreal,ale szczerze watpie w checi Beppe do gry w pasiastej koszulce...
A ja w ten transfer jak najbardziej wierzę, oczywiście przy założeniu sprzedaży Kun'a i tego iż żaden inny poważny klub nie będzie się bił o Rossi'ego.

Przypomnij sobie co było z Forlan'em. Co prawda kiedy odchodził to Łodzie zajeły 5, a nie 4 miejsce, jednak my wówczas nie zajęliśmy miejsca dającego grę w Pucharze UEFA.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 cze 2011, 15:51

Silvio zaprezentowany:

Obrazek

Wszyscy wypowiadaja sie o nim bardzo pochlebnie. Dostal rekomendacje m.in. od swoich rodokaow CR,Simao,Futre,Mourinho i Tiago. Ciekawe czy to tylko kurtuazja,czy realna ocena jego mozliwosci.

Strona AtleticoFans wybrala 5 najladniejszych bramek Atleti w sezonie 2010/2011:

1 Reyes vs Villarreal :arrow:

2 Tiago vs Rosenborg :arrow:

3 Aguero vs Mallorca :arrow:

4 Simao vs Gijon :arrow:

5 Aguero vs Las Palmas :arrow:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 29 cze 2011, 18:53

Jedyne zastrzeżenie to nie wiem, ale być może powinna znaleźć się tutaj bramka Koke, ta z główki, tylko nie wiem za którą, chyba za którąś Aguero.

De Gea oficjalnie w MU, więc teraz mam nadzieje że kwota z tego transferu zostanie przeznaczona na Borje Valero.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 cze 2011, 19:00

Jedyne zastrzeżenie to nie wiem, ale być może powinna znaleźć się tutaj bramka Koke, ta z główki, tylko nie wiem za którą, chyba za którąś Aguero.
A dla mnie na liscie powinna sie znalezc druga bramka Kuna z meczu z Mallorca :arrow:

Genialnie to Sergio zrobil.
De Gea oficjalnie w MU, więc teraz mam nadzieje że kwota z tego transferu zostanie przeznaczona na Borje Valero.
Najpierw priorytet,czyli Osvaldo :wink:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 29 cze 2011, 19:59

Milan to ma Abiattiego (zdecydowana czołówka bramkarzy w Serie A,na dziś dużo lepszy od np. Julio Cesara,chociaż kibicom Atleti nie za dobrze te nazwisko się kojarzy :wink: ) i Amelię,więc wzmocnień na tej pozycji nie szuka i przez kilka lat raczej nie będzie szukał...poza tym - odkąd pamiętam - w ACM między słupkami NIGDY nie stała absolutna gwiazda światowego formatu (gracz klasy Buffona czy Casillasa)...ot max poziom Didy czy Rossiego,co jak na klub tego kalibru jest zastanawiające...

Galliani W ŻYCIU nie zaryzykowałby 20 mln € za 20-letniego bramkarza,niesprawdzonego w realiach Serie A (za tą kwotę przy sprzyjających wiatrach to my mamy Ganso) - MU IMHO mocno ryzykuje - a Atletico zarobiło mnóstwo hajsu (macie przecież tego Asenjo,który zapowiadał się na wielkiego gracza,a później jakoś zgasł) - kiedy ostatnio płacono takie kwoty za portero?Asteniu przesadza i powinien całować Fergusona po rękach - za grosze można kupić przecież np. Diego Alvesa (albo i nie - zgarnęła go Valencia :roll: ).Gorzej z zastąpieniem Aguero...

Wracając do Atletico - 45 mln € za Kuna,20 mln € za De Geę + jakieś własne środki...z 80 mln € na transfery?Nieźle...Przecież spokojnie z taką gotówką można spróbować sięgnąć bo gwiazdy Borussi czy Porto...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 cze 2011, 20:14

macie przecież tego Asenjo,który zapowiadał się na wielkiego gracza,a później jakoś zgasł
Ja bym raczej powiedzial,ze to kontuzje go zgasily. Praktycznie jedna po drugiej przez co stracil ponad rok na leczenie. Nie zmienia to jednak faktu,ze w przyszlym sezonie bardzo na niego licze,a sam pilkarz zapowiada walke o miejsce w skladzie. Jeszcze za czasow gry w Valladolid mowiono o nim jako o najbardziej utalentowanym hiszpanskim bramkarzu i nie byla to opinia wzieta z tylka.
Wracając do Atletico - 45 mln € za Kuna,20 mln € za De Geę + jakieś własne środki...z 80 mln € na transfery?Nieźle...Przecież spokojnie z taką gotówką można spróbować sięgnąć bo gwiazdy Borussi czy Porto...
Sa jeszcze 3 banki,ktore Galata zaplacila za Ujfalusiego. Bodajze 8 zostalo wydanych na Silvio. Za kase z Davida trzeba podgonic transfer Osvaldo,a za ewentualne pieniadze z Kuna zainwestowac w kreatywnego AMC (Borja/Arda/Lamela) i bedzie mozna jeszcze pomyslec o jakims bonusowym zawodniku (stawiam na Piattiego).

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 29 cze 2011, 20:26

Dr.Football1 pisze:Sa jeszcze 3 banki,ktore Galata zaplacila za Ujfalusiego. Bodajze 8 zostalo wydanych na Silvio. Za kase z Davida trzeba podgonic transfer Osvaldo,a za ewentualne pieniadze z Kuna zainwestowac w kreatywnego AMC (Borja/Arda/Lamela) i bedzie mozna jeszcze pomyslec o jakims bonusowym zawodniku (stawiam na Piattiego).
Obrony wzmacniać nie myślicie? :D Transfer Turana może okazać się prawdziwym hitem, to na pewno nie będzie najdroższy transfer, a Turek ma potencjał do bycia prawdziwą gwiazdą Atletico. Może to nie potencjał na prawdziwego cracka jak Lamela (co do stylu gry którego mocno się myliłem jednak :) ), niemniej zawodnik znakomity. W sprawie Turka były już jakieś konkretne informacje?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 cze 2011, 20:54

Obrony wzmacniać nie myślicie?
Nie widze takiej potrzeby. Na prawa strone przyszedl Silvio,a na srodek najlepszy stoper ligi brazylijskiej Miranda. Sa jeszcze Perea,Godin,Lopez,Alvaro,Filipe,Valera,Pulido. Dwocha na prawa strone,dwoch na lewa i pieciu na srodek. Powinno wystarczyc,na papierze wyglada to zupelnie niezle.
Transfer Turana może okazać się prawdziwym hitem, to na pewno nie będzie najdroższy transfer, a Turek ma potencjał do bycia prawdziwą gwiazdą Atletico. Może to nie potencjał na prawdziwego cracka jak Lamela (co do stylu gry którego mocno się myliłem jednak ), niemniej zawodnik znakomity. W sprawie Turka były już jakieś konkretne informacje?
Z Arda to na razie zwykle plotki,ktore ostatnio zreszta troche ucichly. Mysle,ze zdecydowanie blizej na Calderon ma Borja Valero i to bylby naprawde fajny ruch moim zdaniem. Hiszpan w tym sezonie kilka razy wskoczyl na iscie kosmiczny poziom i to glownie dzieki niemu Villarreal zanotowal bardzo dobry rok. Rojiblancos potrzebuja kogos takiego w srodku pola jak ryba wody. Zreszta kazdego z wymienionej przeze mnie trojki powitalbym w Madrycie z otwartymi ramionami. Najwazniejsze to nie wyrzucic w bloto pieniedzy ze sprzedazy Davida i ewentualnego transferu Kuna.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 29 cze 2011, 21:30

Dr.Football1 pisze:
Obrony wzmacniać nie myślicie?
Nie widze takiej potrzeby. Na prawa strone przyszedl Silvio,a na srodek najlepszy stoper ligi brazylijskiej Miranda. Sa jeszcze Perea,Godin,Lopez,Alvaro,Filipe,Valera,Pulido. Dwocha na prawa strone,dwoch na lewa i pieciu na srodek. Powinno wystarczyc,na papierze wyglada to zupelnie niezle.
Tak się pytam, bo w ubiegłym sezonie, jak na zespół aspirujący do miana 3. siły w Hiszpanii, obrona wyglądała słabo. Zgadzam się, że teraz na papierze wygląda to bardzo dobrze, pomimo tego, że Silvio uważam za trochę przereklamowanego. Silvio - Miranda - Godin - Filipe - najs :) A Borja, tak jak śledzę jego karierę, w ubiegłym roku chyba grał sezon życia. To byłby bardzo dobry transfer, podobnie zresztą jak sprowadzenie wspomnianego Turana.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 cze 2011, 21:46

Tak się pytam, bo w ubiegłym sezonie, jak na zespół aspirujący do miana 3. siły w Hiszpanii, obrona wyglądała słabo.
Na papierze wygladalo to naprawde obiecujaco. Alvaro i Godin zupelnie sie w pewnym momencie pogubili,Perea gral chimerycznie,choc to dla mnie zadna niespodzianka,boki obrony rowniez w kratke,ale to w srodku bylo najwiecej problemow. Mam nadzieje,ze wyzej wymienieni w koncu ustabilizuja forme na wysokim poziomie w przyszlym sezonie,a Miranda i Silvio okaza sie solidnymi wzmocnieniami,bo to troche wstyd,zeby cala Hiszpania smiala sie z defensywy Atleticos...

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 30 cze 2011, 1:39

De Gea w United.
W koncu mamy to za soba.Tak dlugo sie ciagnelo,ze byl czas na to,zeby sie pogodzic z odejsciem Davida.Nie wiem tylko po co bylo to cale mydlenie oczu ze "moze zostanie".Ale coz,stalo sie :( Jakos ciezko mi wyobrazic sobie kogos innego niz David w bramce Atletico.Kto to bedzie?Asenjo?Ale pewnie kogos kupimy...a znajac nasz zarzad oby to nie byl ktos,za kogo cena bedzie wyzsza niz umiejetnosci :( Obysmy dobrze spozytkowali kase za de Gee :!:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 30 cze 2011, 2:35

Dr.Football1 pisze:Najpierw priorytet,czyli Osvaldo :wink:
Osvaldo to nie priorytet, a takimi są prawy obrońca (już kupiony) oraz kreatywny pomocnik. O napastnika będziemy się starali jak jakiś od nas odejdzie, a póki co Aguero, Forlan i Diego Costa są w Atletico. Diego Costa musi odejść i niech na jego miejsce przychodzi Adrian. Jeżeli odejdzie Forlan to na Osvaldo raczej kasy nie będzie. Jak odejdzie Aguero to wówczas zaczniemy negocjować jego transfer. Jak odejdzie Aguero i Forlan to wówczas Rossi i Osvaldo. Było by pięknie, chociaż bardzo mi będzie szkoda Forlan'a i w sumie chcę aby został u nas.
MazurXIII pisze:Milan to ma Abiattiego (zdecydowana czołówka bramkarzy w Serie A,na dziś dużo lepszy od np. Julio Cesara,chociaż kibicom Atleti nie za dobrze te nazwisko się kojarzy :wink: )
To nie tak że się źle kojarzy, mi się w sumie dobrze kojarzy, chociaż dla mnie numerem 1 był Leo Franco, jednak wówczas Argentyńczyk był przez długi czas kontuzjowany i dobrze że był Abiatti. Nie wiem jak teraz broni w Milanie, ale z tego co słyszę to broni to co w Atletico minus jego słynne błędy, jak choćby :

MazurXIII pisze: kiedy ostatnio płacono takie kwoty za portero?Asteniu przesadza i powinien całować Fergusona po rękach - za grosze można kupić przecież np. Diego Alvesa (albo i nie - zgarnęła go Valencia :roll: ).Gorzej z zastąpieniem Aguero
Nikogo po rękach całować nie będę :foch:

A tak na poważnie. Dopiero co Bayern dał tyle za Neuera. Moim zdaniem De Gea jest wart takiej kasy, ale nie jestem pewny czy ta kasa się zwróci, czyli czy została dobrze wydana. De Gea ma 20 lat, broni na wysokim poziome, doświadczenie już jakieś ma, zdobył LE, zdobywał ME, vice-MŚ, gdzie zostawał uznawany najlepszym bramkarzem turnieju. To wszystko spowodowało że cena jest odpowiednia i nawet gdyby była nie co wyższa nie była by przesadą. Jednak to nie oznacza że De Gea się w MU sprawdzi i stanie się jednym z najlepszych bramkarzy na świecie.

Nawiązując do Diego Alves'a. Gdyby De Gea grał nie w Atletico, a w Almerii to pewnie MU musiało by za niego dać nie 20, a 10, być może 8 mln euro. Zresztą Marca twierdzi iż MU zapłaciło za De Geę 25 mln euro + dodatkowe klauzulę.

Zastąpić Kun'a będzie trudniej z tego powodu że przeważnie bramkarza jest łatwiej zastąpić, jednak Kun'a też się da. Idealnym następcą będzie Rossi. Zawodnik dość podobny do Kun'a, chociaż na rynku był ktoś jeszcze bardziej zbliżony do Argentyńczyka, czyli Luis Suarez, ale od pół roku to już nie aktualne. Dostajemy za Aguero 45 mln euro i 27-30 wydajemy na Rossi'ego.
MazurXIII pisze:Wracając do Atletico - 45 mln € za Kuna,20 mln € za De Geę + jakieś własne środki...z 80 mln € na transfery?Nieźle...Przecież spokojnie z taką gotówką można spróbować sięgnąć bo gwiazdy Borussi czy Porto...
Jeżeli chodzi o Borussię to Barioss odpada z powodu braku paszportu. Nie wiem jak jest w przypadku Japończyków w Hiszpanii, ale jeżeli są traktowani jak z po za Unii to Kagawa także odpada. Patrząc na to że w obronie już wzmocnień na pewno nie będzie (ew. ktoś na prawą za Valerę, ale za małą kasę) to Subotic czy Hummels odpadają. Pozostaje jedynie Gotze czy Großkreutz no i oczywiście Piszczek :D Co do Porto to taki Falcao pewnie pójdzie do Chelsea, Hulk będzie kosztował majątek (zresztą obaj bez paszportu) to samo Moutinho, Fernando, a pozostali bez paszportu.

Lepiej za tą kasę skupić się na Valero i Rossi'm.
Dr.Football1 pisze: Sa jeszcze 3 banki,ktore Galata zaplacila za Ujfalusiego.
Dokładnie 2 banki ;)
Realista pisze:Obrony wzmacniać nie myślicie? :D
Tak jak napisał Doktor, obrona została wzmocniona dwoma dość porządnymi zawodnikami. Godni gorzej już grać nie może, Perea już więcej kiksów robić nie może, Alvaro jest coraz bardziej doświadczony, Filipę z meczu na mecz po kontuzji gra odważniej/lepiej, a i tak i tak podczas sezonu okaże się że obrona jest dziurawa jak (do wyboru) nasze drogi, szwajcarski ser lub nasze prawo. Nawet gdyby kupić tutaj najlepszych obrońców na świecie to i tak to nic nie da. Taki urok, że jak się ma niedźwiedzia na piersi i jest się obrońcą to zapomina się tego czego przez lata się uczyłeś.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 30 cze 2011, 12:04

Asteniu pisze:Dostajemy za Aguero 45 mln euro i 27-30 wydajemy na Rossi'ego.
No nie jestem pewien czy uda sie sprowadzic Rossiego za te 27-30 mln bo wydaje mi sie, ze tyle oferowala Barcelona i zostala wyslana na drzewo...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 cze 2011, 12:26

Villareal powiedział, że oczekuje 30 mln, a Barcelona nigdy takiej oferty nie złożyła.

We Włoszech la gazzetta dello sport podała, że Atletico zgodziło się zejść z ceny za Kuna o 5 mln. Słyszeli coś na drugim półwyspie?
Swoją drogą Marotta gnębiony przez dziennikarzy o Kuna w końcu podpowiedział "wkrótce". Szanse JUVE rosną :wink:

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 30 cze 2011, 12:34

Wydaje mi się, że jakiś czas temu o tym, że promocja na Aguero to 40 milionów, chyba, że chodzi o kolejne 5.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”