El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 132

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2892

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 26 kwie 2011, 10:38

grzegorzfcb pisze:Tego to nie jestem w stanie zweryfikować, ale słyszałem(czytałem), że istnieje grupa kibiców Realu, który jeździ na wyjazdy Barcy a wspierać jej przeciwników :lol:
A z wyjazdami na pewno aż tak tragicznie nie jest, zawsze istnieją zapalecy, którzy jeżdżą za swoim klubem wszędzie gdzie się da, np w poprzedniej edycji LM grupa katalończyków była w grudniu w Kijowie na meczu z Dynamem
Wiedziałem, po prostu wiedziałem, że ktoś wypali wyjazdy w LM. Mi chodzi o wyjazdy ligowe a nie LM gdzie za klubem turystów będą jeździć kibice z całej Europy.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 26 kwie 2011, 10:46

niesta has a muscle strain and is seriously doubtful for the game against Madrid. He's expected to start on the bench
If Iniesta doesn't get fit for the game against Madrid tomorrow, he will be replaced by Keita in the starting line-up
0,00001 % szans że pogrywamy z Madrytem, czyli nie ma takiej opcji :|

Niedobrze, bardzo niedobrze :cry: Samo wystawinei Keita nie jest może bez sensu, ale brak Iniesty, lipa

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 kwie 2011, 11:41

A jeszcze jakis czas temu wypominali nam doping argumentujac brakiem kontuzji :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2424
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 kwie 2011, 12:13

Co to za kontuzja, jak jutro mecz, a Iniesta na ławce będzie siedział. :P Może nic mu nie jest i to tylko sposób na łatwe usprawiedliwienie dla Guardioli, dlaczego wychodzi bardziej defensywnie?

Ultras Sur nikt z Bernabeu nie wyrzuci, bo niby dlaczego? Oczywiście przypisuje im się niezbyt akceptowane społecznie poglądy, lecz z drugiej strony to grupa robiąca na stadionie najlepszą atmosferę, najgłośniejszy doping i najlepsze oprawy.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2892

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 26 kwie 2011, 12:34

RealFan pisze:lecz z drugiej strony to grupa robiąca na stadionie najlepszą atmosferę, najgłośniejszy doping i najlepsze oprawy.
[...} robią na stadionie atmosferę, doping i oprawy. :wink:

btw ładna oprawa
Obrazek

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 kwie 2011, 12:40

To tez ich sprawka ?

Obrazek

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 kwie 2011, 12:54

Bardzo możliwe. A co jest złego w tej oprawie? Obraża kogoś? Nie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 kwie 2011, 12:58

Bardzo możliwe. A co jest złego w tej oprawie? Obraża kogoś? Nie.
A czy ja cos mowie ? Jestes przewrazliwiony :P Bardzo fajny pomysl i wykonanie tej oprawy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 kwie 2011, 13:18

Dr.Football1 pisze:A czy ja cos mowie ? Jestes przewrazliwiony
Może. :P

BTW. http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=34028
To Real Madryt zagra w finale Ligi Mistrzów na londyńskim Wembley. Nie ma sensu rozgrywać 180 minut półfinałowego dwumeczu, bowiem na nic zda się maestria taktyczna José Mourinho, dominacja Pepego w środku pola czy zmiana nastawienia Pepa Guardioli. Nie ma potrzeby się denerwować, ponieważ wszystko jest już przesądzone - ośmiornica Iker wskazała dzisiaj w akwarium Sea Life de Benalmádena w Máladze, że to właśnie Real Madryt wyjdzie zwycięsko ze starcia z Barceloną.

Trzeba jednak podkreślić, że ośmiornica Iker wahała się nad wskazaniem finalisty przez około dwadzieścia minut, co oznacza, że cały półfinał będzie niezwykle wyrównany. Ostatecznie jednak Iker zdecydował się na herb Realu Madryt, co oznacza, że to właśnie Królewscy zagrają na Wembley. Przypomnijmy, że ta sama ośmiornica przewidziała wyniki dwóch ostatnich Gran Derbi - najpierw w ligowym meczu na Santiago Bernabéu wskazała na remis, a następnie przewidziała, że to Real Madryt zdobędzie Puchar Króla.
:smile2:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 kwie 2011, 13:46

To moja wina. Zawsze jak kupie kogos z Barcy do fantasy to doznaje kontuzji i nie gra. Sorry.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 26 kwie 2011, 13:46

Właśnie dzwoniłem do Barcelony żeby zawrócili samolot bo jakiś głowonóg wybrał żarcie z akwarium Realu. Szanse 50%/50%, w sumie 33,3(3)% bo zawsze może rzucić focha i nie zjeść w ogóle ;)

Ktoś bierze na poważnie takie głupoty? :lol:

Awatar użytkownika
EuGeniusz
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EuGeniusz » 26 kwie 2011, 15:19

Wierze ze sedzia bedzie aptekarzem i nie pozwoli na ostra gre pilkarzy Realu. Czasem 1 czerwona kartka to zbyt malo bo Mou juz ja wkalkulowal w swoja drewniana taktyke.
jako "niezaangażowany "kibic chciałbym zobaczyć normalne i piękne widowisko.Liczę że sędzia aptekarz będzie widział również ostre wejścia Mascherano,łapanie się za każdym razem za głowę D.Alvesa gdy mu sędzia coś zagwiżdże czy też wślizgi z tyłu Pyuola jeśli będzie grał.To powinno działać w dwie strony.
Ze nie wspomnę już o prowokowaniu C.Ronaldo .
Wynik ligowy z SB zadowoli mnie w 100%. Najwazniejszym jest strzelic bramke i zeby zagral Puyol. Milym akcentem bedzie zolta kartka dla C. Ronaldo
Mam prośbę do fanów Barcy,wytłumaczcie swojemu koledze co to sportowa postawa.Mam nadzieję że kibice Realu nie życzą np.połamania nóg przy schodzeniu że schodów jakiejkolwiek gwieździe Barcy.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 kwie 2011, 15:58

EuGeniusz czemu nie moge zyczyc najlepszemu pilkarzowi przeciwnika zottej kartki np za symulowanie ktora wykluczylaby go z rewanzu? Sportowa postawa? A co ja gram?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2457

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 26 kwie 2011, 16:14

Bienias pisze:EuGeniusz za symulowanie ktora wykluczylaby go z rewanzu? Sportowa postawa?
równie powinieneś prosić o karktę w każdym meczu Alvesowi by było po równo bo stawianie Ronaldo jako większego symulanta w Hiszpanii jest średniopoważne

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 kwie 2011, 16:16

RealFan pisze:Może nic mu nie jest i to tylko sposób na łatwe usprawiedliwienie dla Guardioli, dlaczego wychodzi bardziej defensywnie?
:lol2:

Pewnie dlatego Iniesta wczoraj trenował indywidualnie a do kadry włączony został Sergi Roberto :roll:

Inna sprawa, że może się okaże iż zagra albo wejdzie w drugiej połowie. Jego brak to potężne osłabienie to potrzebujemy zawodników potrafiących rozerwać obronę Realu jeżeli chcemy coś strzelić. Niestety kontuzje zaatakowały nas z olbrzymią siłą i to w kluczowym momencie sezonu, ale nic na to nie poradzimy. Ryzyko zawodowe można by rzec a posiadanie wąskiej kadry to decyzja Pepa.

Z innej beczki:
"Żeby Pep był zadowolony z sędziego, ten musi popełnić błąd, Guardiola należy do tej kategorii trenerów, którzy krytykują arbitrów za słuszne decyzje"
Wielki Mourinho...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”