AS Roma (zbiorczy) - Strona 132

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 28 lip 2007, 16:43

Dede to jest filar BVB, wiekszosc sezonow gral dosc stabilnie,
ale w jakiej lidze
rebuzz pisze: bardzo elastyczny i wytrzymaly zawodnik, gdyby nie fakt ze taka osoba jak roberto carlos istnieje to mialbym pewnie miejsce w reprezentacji Brazyli
ale nie ma
oczywiscie swojego czasu, ale teraz tez jest swietny !
wlasnie swego czasu
P.S. O 0-4 z BVB pewnie wiesz?
nie wiem.. tak Nas zlali?
skoro transfer gracza Regginy jest już praktycznie przesądzony (finalizacja w poniedziałek?)
przesadzaony czy plotki ?

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 28 lip 2007, 16:55

Totnik_ASR pisze:
Dede to jest filar BVB, wiekszosc sezonow gral dosc stabilnie,
ale w jakiej lidze
brak slow :) w Bundeslidze czlowieku ! zreszta... akurat BVB z druzynami wloskimi ma chyba najlepszy bilans w historii niemieckiej pilki ( nie wiem tego to moje zdanie ) i w wiekszosci tych spotkan bral udzial DEDE i sobie osmieszal przeciwnikow ... ( w szczegolnosci widac to w pucharze uefa Dortmund - Milan w dwumeczu w polfinale ;) 4-0 tez bylo... oj a Akcje DEDE byly pokazywane przez kolejny miesiac na kanalach sportowych )

Pozatym Parma,Roma, Juve.... chyba tylko z Interem z tych wielkich nie gralismy jeszcze ... no i nie wiem jak z Lazio..bo chyba sie jeszcze nie mielismy okazji spotkac :)
Totnik_ASR pisze:
rebuzz pisze: bardzo elastyczny i wytrzymaly zawodnik, gdyby nie fakt ze taka osoba jak roberto carlos istnieje to mialbym pewnie miejsce w reprezentacji Brazyli
ale nie ma
ale by mial gdyby nie Carlos :P i co bedziemy sie tak przegadywac :) bez sensu :)
Totnik_ASR pisze:
P.S. O 0-4 z BVB pewnie wiesz?
nie wiem.. tak Nas zlali?
Tak... Blaszczykowski, Klimowicz, Valdez X2 .........

:D

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 28 lip 2007, 17:11

rebuzz pisze:
brak slow :) w Bundeslidze czlowieku !
nie krzycz o tym wlasnie mowie

zreszta... akurat BVB z druzynami wloskimi ma chyba najlepszy bilans w historii niemieckiej pilki
co ma piernik do wiatraka?
DEDE i sobie osmieszal przeciwnikow ... ( w szczegolnosci widac to w pucharze uefa Dortmund - Milan w dwumeczu w polfinale ;) 4-0 tez bylo... oj a Akcje DEDE byly pokazywane przez kolejny miesiac na kanalach sportowych )
jedna akcja ma wszytko przesadzac ?
Pozatym Parma,Roma, Juve.... chyba tylko z Interem z tych wielkich nie gralismy jeszcze ... no i nie wiem jak z Lazio..bo chyba sie jeszcze nie mielismy okazji spotkac :)
no i ?
ale by mial gdyby nie Carlos :P i co bedziemy sie tak przegadywac :) bez sensu :)
ale nie ma wiec Carlos jest lepszy a dla mnie to zaden obronca zreszta we Wloszech sie nie sprawdzil :) we Wloszech na obrone to nie przelewki :)
Tak... Blaszczykowski, Klimowicz, Valdez X2 .........

:D
oj... dobrze ze to tylko sparing i nie ma sie co przejmowac :)

pewnie jescze rozleniwieni po wakacjach :P

no nie ale zeby Blaszczykowski strzelil :P

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 28 lip 2007, 17:32

Swiezy update o mercato Romy:

Obrazek
Cicinho
-brazylijczyk niezadowolony z planow Schustera dotyczacych jego roli w zespole i prob wystawiania go na nie swojej pozycji czyli lewej obronie
- w zwiazku z tym agent pilkarza szuka dla niego innego klubu, i najprawdopodobniej tym miescjem bedzie Roma
- jednak Cicinho nigdzie nie odejdzie dopoki Real nie znajdzie dla niego zastepcy
- Real wyznacza za zawodnika cene w wysokisci 8-10 mln euro
- Romy najprawdopodobniej nie stac na taka kwote ale Rosella twierdzi ze mozemy go wypozyczyc
- szanse na transfer sa spore biorac pod uwage dobre stosunki miedzy klubami, osobe Ernesto Bronzettiego oraz chcec gry w Romie ze strony Cicinho ze wzgledu na swoich kompanow z kadry (szczegolnie Doni)
- Spaletti bardzo lubi gre Cicinho i widzi w nim nastepce Panucciego
- jesli pozyskamy Cicinho to najprawdopodobniej Casetti odejdzie (Monaco :?:)

Obrazek

- Modesto bardzo bliski przejscia do Romy
- jednym problemem jest fakt ze Reggina chce wlaczyc w ten transfer Brighiego
- Roma natomiast oferuje 2,5 mln euro za wspolwlascicielstwo i che zatrzymac Brighiego, ktorego gra bardzo przypadla do gustu Spalettiemu
- Roma otrzymala takze oferte na Brighiego ze strony Napoli

pozostale sprawy :
-innymi zawodnikami ktorzy najprawdopodobniej opuszcza Rome sa Nonda, Kufuor (prawdpodobnie pojawi sie w Trigorii moze nawet dzis) oraz Alvarez

:?: :?: :shock: Nowy sponsor Romy :shock: :?: :?:
- Roma niedlugo oficjalnie oglosi ze nowym sponsorem jest firma WIND ( co to za firma wogole :?: :roll: ) i z tego tytulu otrzyma 6 mln euro za 3 letnia umowe (ciut malo albo zle przetlumaczone :roll: )

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 28 lip 2007, 17:40

goofii pisze: :?: :?: :shock: Nowy sponsor Romy :shock: :?: :?:
- Roma niedlugo oficjalnie oglosi ze nowym sponsorem jest firma WIND ( co to za firma wogole :?: :roll: ) i z tego tytulu otrzyma 6 mln euro za 3 letnia umowe (ciut malo albo zle przetlumaczone :roll: )
Diablo_ASR pisze:Niedawno przeczytałem, że bardzo bliskie jest pozyskanie nowego sponsora - WIND (bodajże operator telefonii komórkowej). 6 mln euro na sezon przez 3 lata.

:wink:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 28 lip 2007, 17:42

Diablo_ASR
przciez wiesz ze nie czytam twoich postow :P :wink:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 28 lip 2007, 17:43

w kadym razie nie ma sie czym ekscytowac oby to byla plotka :|

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 28 lip 2007, 17:45

Nie pisalem o jednej akcji :) zreszta szkoda polemizowac :wink: gdybys znal zawodnika to bys docenil jego wartosc :wink:

Sparingami faktycznie nie warto sie przejmowac.. no ale zeby jeszcze Blaszczykowski wam strzelil i przy tym kiwnal dwoch zawodnikow :twisted: :wink:

"zwei vorbei" :)

pozdrawiam :) !

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 28 lip 2007, 17:55

znam malo bo mnie Bundesliga nie interesuje a do obroncow z tej ligi nie mam przekonania i tyle :)
kiwnal dwoch zawodnikow
nie wglebiajmy sie w szczegoly ja wymazuje ten sparing z pamieci :D pozdro

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2445
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 lip 2007, 17:55

Nie wiem co we Włoszech napisano o wypowiedzi Cicinho, ale pewnie zaszła drobna nadinterpretacja.

Wyraził jedynie swoje niezadowolenie z faktu, że zagrał na lewej obronie. Było to jednak spowodowane tym, że Schuster chciał, aby każdy z zawodników zagrał przynajmniej 45'. Miał do dyspozycji trzech prawych i jednego lewego obrońcę. Tylko dlatego Cicinho zagrał na lewej.

W meczach ligowych na pewno grałby na prawej.

Real nie chce go sprzedawać, a przynajmniej nic takiego nigdy nie wyczytałem. Z prawych obrońcw tylko Salgado był łączony z odejściem

Cicinho powiedział tylko, że ma propozycje z innych klubów i może je rozważyć, jeśli dalej będzie grał z lewej strony, co moim zdaniem nie będzie mieć miejsca. Nigdy nie mówił, że chce grać w Romie czy innym klubie. Chce zostać w Realu. Nad odejściem zastanowi się tylko wtedy, kiedy byłby zmuszony grać cały czas na lewej stronie.

Już mówiłem dlaczego tam zagrał w meczu ze Stoke City.

Transfer oczywiście może i byłby możliwy przy odpowiednich nakładach finansowych (dostaliście kasę za Chivu) :P Zaznaczam tylko, że zaszła nadinterpretacja pewnych słów.

Pozdro :!:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 28 lip 2007, 18:06

Tak tez mysle ze to tylko bajedy i plotki.. ale mam nadzieje ze jakiegos bocznego Roma sciagnie bo Tonetto, Panucci starzy a w obodzie praktycznie tylko Cassetti..

Cicinho mnie tez nie przekonuje :D .. za slaby w grze defensynej i w powietrzu bardzej bym go widzial na skrzydle ale nie dyskutujmy o plotach :)

btw. Rosi zostal czy wypozyczyli go gdzies?

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 28 lip 2007, 18:26

Totnik_ASR pisze:btw. Rosi zostal czy wypozyczyli go gdzies?
narazie zostal ... ale nie widze szans zeby on se w tym sezonei pogral ... na skrzydle nie ma gdzie igly wlozyc a co dopiero Rosiego :P ... a na obornie on mnie troche nie przekonuje, ciut w defensywie za latwo daje sie ogrywac ... moim zdaniem jak sprowadzimy jakis bocznych oborncow to trza go koniecznie wypozyczyc
RealFan pisze:Cicinho powiedział tylko, że ma propozycje z innych klubów i może je rozważyć, jeśli dalej będzie grał z lewej strony, co moim zdaniem nie będzie mieć miejsca. Nigdy nie mówił, że chce grać w Romie czy innym klubie. Chce zostać w Realu. Nad odejściem zastanowi się tylko wtedy, kiedy byłby zmuszony grać cały czas na lewej stronie

no przeciez ja prawie to samo napisalem :lol: tylko troche wiekszy nacisk zostal polozozny na odejscie :P ale moim zdaniem na wypozyczenie jest szansa :wink:

BTW jakos nikt nie komentowal naszych nowych strojow :wink: ... moim zdaniem daja rade, oczywiscie jesl ktos wyznaje ze piekno tkwi w prostocie :P
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 28 lip 2007, 18:32 przez goofii, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2445
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 lip 2007, 18:31

Nie tak trochę :P

A dlaczego na transfer definitywny to już szans by nie było? Co to Inter wziął Chivu bez odstępnego? :lol:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 28 lip 2007, 18:33

RealFan pisze:A dlaczego na transfer definitywny to już szans by nie było? Co to Inter wziął Chivu bez odstępnego?
Rosselka ponoc powiedziala ze osemki za Cicinho na bank nie damy ... ale dala do zrozumienia ze sa inne sposoby na sprowadzenie go czyli wypozyczenie :roll:

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 28 lip 2007, 18:34

Cicinho to dla mnie też bardziej skrzydłowy jak obrońca.

Zaccardo chce odejść z Palermo, a chętnych na niego nie ma, więc może Roma się nim zainteresuje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”