Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 1315

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 13 sty 2014, 9:58

Nie wiem jacy kibice zasiadają na http://acmilan.com.pl/news/KOLEJNE-UPOK ... NKOWI-8099

Ale, żeby pisać głupoty o tym, że Łysy powinien złożyć ofertę za Berardiego to chyba nie wiedzą, że Juventus wygrał podpis o młodziana. Juventus nabył 50% karty napastnika Sassuolo, oddając w zamian połowę praw do Marrone. Druga sprawa, że chyba to jest jakaś gimbaza, bo nie mógłby Milan opierać ataku na takim młodzianie, który jeszcze do wielkiej piłki ma daleko. Okej jest 2 w klasyfikacji strzelców, ale jeszcze ogromna praca przed nim. U nas na pewno ma szansę się rozwinąć, a budowa ataku na nowy sezon może wyglądać całkiem ciekawie.

Tevez, Llorente, Giovinco (raczej wątpię w jego sprzedaż) i Berardi. Sprzedaż Szwagra i Fabio to jest praktycznie pewność, że taka zajdzie, być może ktoś wbije jeszcze do "piątki", ale nie wiadomo, co będzie uskuteczniał Conte.

A i news z wczoraj, Conte podjął decyzję, że w klubie zostają Peluso i Padoin (bardzo dobrze), a odchodzą De Ceglie i Motta (analogiczne pozycje w Juventusie co wymieniona dwójka) i nie zostali powołani przez to, że odrzucają wszystkie oferty. Antonio, lekko mówiąc jest wkurwiony za to, co robi nasz wychowanek wraz z Marco.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 sty 2014, 11:06

Ale wczoraj mieliśmy dzień!
Mecz JUVE marny. Przez większą cześć spotkania męczyli się strasznie, było dużo niedokładności. Nie tylko Pirlo był mało widoczny, ale też bardzo mało miejsca mieli Pogba i Vidal. Widoczny był brak Barzagliego w obronie. Tevez jak na niego dużo tracił i o ile oddawał dużo strzałów z dystansu to nie sprawiał raczej zagrożenia. Na szczęście klasę pokazali Lichi, Llorente i WRESZCIE Marchisio. Przypomina się wam jakiś mecz gdzie boczny pomocnik zespołu grającego w 3-5-2 robi 3 bramki swojej drużynie? Bo ja mam wrażenie, że tylko Lichtsteinerowi zdarzają się takie popisy. Jak wczoraj czy w superpucharze przeciwko Lazio. Odnośnie Llorente to kolejny raz nas ratuje gdy nam nie idzie. Gdy dominujemy i gra idzie Fernando może i jest mniej istotny niż Carlos, ale jak nie udaje się grać kombinacyjnie Llorente na którego można grać trochę prostszymi sposobami jest świetny. No i Marchisio. Piękny gol. Dawno takiej bomby z prawie 30 metrów nie widziałem.

Co do Berardiego to chłopak przechodzi ludzkie pojęcie. Z jednej strony widać, że jest bardzo młody, że dopiero zaczyna przygodę z poważną piłką, a z drugiej wali 4 gole Milanowi czy 3 Sampdori. Coś niesamowitego. Zresztą ten chłopak kroczy w swojej karierze siedmiomilowymi butami. Jak miał 15 lat był amatorem. Pojechał do brata na uniwersytet i przy okazji pograł z nim i jego kolegami w piłeczkę. Oczywiście ładował gola za golem, więc się go zaczęli pytać w jakim klubie trenuje. Powiedział, że w żadnym, więc jeden z chłopaków powiedział mu, żeby wybrał się do Sassuolo, gdzie jego kolega może go wkręci. Pierwszy rok w młodszej sekcji, drugi w primaverze, trzeci już w pierwszym zespole na boiskach Serie B, a teraz mamy sezon 4 i 11 goli w 14 meczach :shock: Kupienie połówki jego karty za pół Marrone to naprawdę genialna transakcja.

PS: ostatnim włoskim nastolatkiem, który strzelił 4 gole w jednym meczu był Silio Piola (w latach 30 ubiegłego wieku!)

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 13 sty 2014, 12:11

Mam złą wiadomość, podobno Jorginho wyląduje w Napoli. Szkoda.

Marotta w wywiadzie:

Kod: Zaznacz cały

Milan? To wstyd dla włoskiego futbolu. Są jednym z najbardziej utytułowanych klubów i niestety nie udowadniają tego."
:D

Niestety, ale my też jesteśmy wstydem... za takie odpadnięcie.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 13 sty 2014, 17:01

Marcinhp pisze:Odnośnie do Marchisio, to jeśli faktycznie ktoś w United dawałby za niego 30 milionów, w co nie wierzę, to pewnie większość kibiców Juve sprzedałaby Claudio z pocałowaniem ręki. Facet jest bez formy od dłuższego czasu, a na dobrą sprawę w Turynie nigdy do końca nie odpalił. Raczej problemów Manchesteru w środku pola nie rozwiązałby - już lepiej poczekać wam do lata i spróbować powalczyć o Gundogana, niż pertraktować z nierównym Włochem.
Ja bym nie oddał. Mamy zawodnika który jest dobry, a czasami bardzo dobry. Jest wychowankiem tego klubu, spędził tu praktycznie całe życie.Nie jęczy kiedy nie gra w pierwszym składzie, nie narzeka jak jest zmuszony zagrać nie na swojej pozycji. Takich graczy się nie sprzedaje.

Do tego można dodać jeszcze czynniki zewnętrzne tj. wiek Pirlo i niepewna przyszłość Pogby.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 13 sty 2014, 17:13

Liczę, że ten gol pomoże Marchisio w budowaniu formy i bedziemy mieli problem z obstawieniem środka pola ;) Pirlo po kontuzji nie gra jak wcześniej dlatego tylko się cieszyć, że jest Claudio, który może go zastąpić. Jeśli jednak nie wróci do formy to moim zdaniem nie można go trzymać w nieskończoność

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 sty 2014, 17:16

Berele Lewartow pisze:
Marcinhp pisze:Odnośnie do Marchisio, to jeśli faktycznie ktoś w United dawałby za niego 30 milionów, w co nie wierzę, to pewnie większość kibiców Juve sprzedałaby Claudio z pocałowaniem ręki. Facet jest bez formy od dłuższego czasu, a na dobrą sprawę w Turynie nigdy do końca nie odpalił. Raczej problemów Manchesteru w środku pola nie rozwiązałby - już lepiej poczekać wam do lata i spróbować powalczyć o Gundogana, niż pertraktować z nierównym Włochem.
Ja bym nie oddał. Mamy zawodnika który jest dobry, a czasami bardzo dobry. Jest wychowankiem tego klubu, spędził tu praktycznie całe życie.Nie jęczy kiedy nie gra w pierwszym składzie, nie narzeka jak jest zmuszony zagrać nie na swojej pozycji. Takich graczy się nie sprzedaje.

Do tego można dodać jeszcze czynniki zewnętrzne tj. wiek Pirlo i niepewna przyszłość Pogby.
Słusznie prawisz panie dzieju

Taka tam statystyka:
First poker as professional

✓ Domenico Berardi: 19 years, 5 months and 11 days (vs AC Milan).
✓ Lionel Messi: 22 years, 9 months y 11 days (vs Arsenal)
✓ Cristiano Ronaldo: 25 years, 5 months y 18 days (vs Racing).

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 13 sty 2014, 21:15

Kolejna dobra informacja Gaba dwie asysty w meczu z Udinese!!

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 13 sty 2014, 21:27

Jeśli chodzi o Gabbiadiniego, to akurat nie zawiele jest dobrych informacji. Póki co, mimo obiecującego poczatku, zapowiada się na kolejny sezon, w którym Manolo nie "zaskoczył". Widać, że gra na prawym skrzydle mu niespacejalnie służy. Dzisiaj 2 asysty (1 wg Stanowskiego), ale poza tym nic dobrego nie można powiedzieć.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 14 sty 2014, 2:50

W ogóle zastanawiam się kto i dlaczego wpadł na pomysł ustawiania go na skrzydle, przecież to typowy napastnik. Nie egzekutor ale jednak napastnik. Jeszcze niedawno krążyły plotki, że po sezonie dołączy do Juve jako uzupełnienie formacji ataku ale dla mnie przypomina on troche Palladino (nowy Del Piero, 29 lat i rezerwy w Parmie), jakby chciał ale nie mógł. Z całą moją sympatią do Manolo, póki co bardziej zawodzi niż ogarnia, zatrzymał się w rozwoju, spodziewałem się czegoś więcej po jego występach.

Ponoć Jorginho jedną nogą w Napoli. 7.5mln + 2.5mln bonusów, kontrakt 800k rocznie, wcale nie jakaś wielka kasa. Szkoda, bo liczyłem, że uda sie go zakontraktować w niedalekiej przyszłości. Może, gdybyśmy wyszli z grupy w LM, a tak nie ma parcia, Pirlo ma przedłużyć kontrakt. Chyba jakaś dłuższa przerwa Behramiego się szykuje, skoro Niebiescy tak wystrzelili po Jorginho.

Podobno Lazio złożyło konkretną ofertę za Quagliarellę w wysokości 6mln euro. Mam mieszane uczucia. Tzn gdyby to było w lecie, to jestem na tak, bo więcej za niego nie wyciśniemy ale Giovinco jest słabszy, Vucinic wiecznie się leczy, odpukać przydarzy się jakaś kontuzja Tevezowi i bieda. Wolałbym odpalić Vucinica. Quagliarellę teraz bym zostawił, w lecie pewnie też się znajdą chętni.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 sty 2014, 12:08

Gabbiadini ma pecha. Zespół wyglądał świetnie w sparingach, a Manolo walił gola za golem. Potem przyszedł sezon i całe rozegranie padło na ryj. Pomoc grała w ślamazarnym tempie i Gabbia był praktycznie odcięty od gry. Cała Doria wyglądała po prostu żenująco. Zmionili trenera i ten poprzestawiał na niekorzyść Manolo. Mieli kadrę pod grę dwójką napastników, a nowy trener ustawia ich w 4-2-3-1. Ktoś więc musi grać na skrzydle i padło na Manolo bo ma kawał pierdolnięcia z lewej. Co nie zmienia sprawy, że żaden z niego skrzydłowy napastnik. Manolo po prostu musi trafić do odpowiedniego zespołu, żeby pokazać talent. Tak jak Immobile, który miał to szczęście, że trafił do idealnego dla niego zespołu (chyba najbardziej opierająca się na kontrze ekipa w lidze).

Man utd chce od nas Vidala i Pogbę :lol:

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 14 sty 2014, 12:50

(L)oczkerson pisze:Man utd chce od nas Vidala i Pogbę
Nie stać ich. Cebulaki z Manchesteru.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 sty 2014, 12:55

W zasadzie to nie wyraziłem się jasno. zdaniem angielskich brukowców ich celem będzie kupienie zarówno Pogbę jak i Vidala :lol:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2457

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 14 sty 2014, 13:32

(L)oczkerson pisze:W zasadzie to nie wyraziłem się jasno. zdaniem angielskich brukowców ich celem będzie kupienie zarówno Pogbę jak i Vidala :lol:
Musieliby oddać RVP,Rooneya i Januzaja dorzucić ;)

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 14 sty 2014, 23:38

Berele Lewartow pisze:

Kwestią zasadniczą jest tutaj kwota 30 milionów euro, która przejawiała się bodaj w angielskich brukowcach i to do niej przede wszystkim się odniosłem. Marchisio lubię i cenię, ale na przestrzeni kilku ostatnich lat trzymał równą i wysoką formę, jedynie w pierwszej rundzie sezonu 11/12, gdzie został nieco spuszczony ze smyczy i grał nieco wyżej niż zdarza się to obecnie. I tutaj już nawet nie chodzi o te bramki, które strzelał w tamtym okresie (gwoli ścisłości to gdyby nie problemy z wykończeniem miałby ich pewnie z dwa razy więcej), ale co o sposób gry - częste operowanie piłką przy nodze, wykorzystywanie swojej techniki użytkowej oraz inklinacje do gry kombinacyjnej. Nie wypalił potem motyw z ustawieniem go wyżej i w meczach z Lazio i Torino w poprzednim sezonie grając 'ofensywnego' wyglądał bardzo słabo. Nigdy również nie hołdowałem teorii "Marchisio widmo", raczej patrzyłem na takie teksty z politowaniem. Przede wszystkim dlatego, że jeśli za coś wyjątkowo ceniłem księcia, to walory taktyczne, defensywne. Claudio bardzo dobrze odnajdywał się w asekuracji bocznych stref boiska, co najlepiej można było zaobserwować w erze przed Conte, ale i w czasie jej trwania, bo wydaje mi się, że dla gracza o takiej charakterystyce gra trójką w pomocy to system optymalny. Niemniej obecny Marchisio, czy nawet Marchisio z poprzedniego sezonu, jawi się dla mnie jako gracz teoretycznie pożyteczny, bo w końcu znam jego walory, ale praktycznie niewiele wnoszący do gry - zanikło u niego boiskowe zacięcie, nie operuje już tak często na całej szerokości boiskowa, nie mówiąc już o grze na alibi, a przecież kto jak kto, ale Claudio prostopadłe podanie zawsze miał na wysokim poziomie. Czasami myślę, że ta eksplozja talentu Pogby zabrała mu sporo pewności siebie. Dzisiejszy Marchisio to chimeryczny piłkarz i sprzedanie go za taką kwotę to po prostu byłby dobry deal, bo przy obecnej formie jest wart może jedną 1/3 tej sumy i to w dużej mierzę przez markę, która bądź co bądź, w Europie sobie wyrobił. Ponadto potencjalne odejście Pogby jest tożsame ze sporym zastrzykiem finansowym i nie wierzę, że nikt by do Turyny nie zawitał.

Nie wiem też, czy dobrze zrozumiałem, ale Marchisio miałby stanowić realne zastępstwo Pirlo? Z Avellino i Atalantą w tym sezonie wyglądał na regiście bardzo słabo, aczkolwiek w tym pierwszym meczu graliśmy tak wysoko, że trudno go oceniać przez pryzmat tej pozycji. Rozumiem też, że fajnie przypiąć mu łatkę gracza uniwersalnego, skorego do gry na każdej pozycji - ostatnimi czasy zwiedził już atak 4-3-3, wysuniętego pomocnika, czy swoją standardową Conte pozycję. Wszędzie wyglądał blado. Ot, wypadałoby tylko zacytować piłkarskie porzekadło o graczach do wszystkiego, a w praktyce...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 sty 2014, 14:08

We wtorek (21) gramy w Rzymie z Romą w CI.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”