O futbolu na luzie... - Strona 1315

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 05 maja 2013, 18:58

Colina był pierwszym gwiazdorem wśród sedziów i za to głównie ma taki status jaki ma. W niczym nie wybijał sie ponad innych sedziów z czołówki oprócz swojej medialnosci. To on zapoczątkował wiele beznadziejnych trendów, które jedynie obrzydzaja oglądanie meczu, a w niczym nie pomagaja. Przed nim sedzia starał sie byc niewidoczny, im bardziej był to gosciu anonimowy tym był uwazany za lepszego speca. Po nim, po jego wyczynach wszyscy sędziowie zapragneli byc w centrum uwagi boiskowych wydarzen. Zaczeły sie, jego wzorem jakies minutowe reprymendy dla piłkarzy, pogadanki wychowawcze i tego typu rzeczy których dobry arbiter powinien sie wystrzegac. Bo nie od tego on jest żeby uczyc piłkarzy dobrego wychowania tylko aby ich karac. Dzieki niemu pojawiają sie tacy goscie jak Webb dla których im decyzja bardziej kontrowersyjna tym lepiej.
Wiadomo, że przepisy w wielu miejscach sa nieprecyzyjne i z wielu takich decyzji będzie mógł sie wybronic, a ego łechta jak nazajutrz w gazetach swoje zdjęcie taki pajac jeden z drugim widzi.

Jak pisze od Coliny się to wszystko zaczeło dlatego po dzis dzien nienawidze tego łysego dziada.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 05 maja 2013, 19:00

Obrazek

Zero tolerancji dla takiego pizdowatego zachowania :evil:

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 05 maja 2013, 19:05

Obrazek

Lepszy niż Busquets 8)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 maja 2013, 19:25

masacra pisze:Zaczeły sie, jego wzorem jakies minutowe reprymendy dla piłkarzy, pogadanki wychowawcze i tego typu rzeczy których dobry arbiter powinien sie wystrzegac. Bo nie od tego on jest żeby uczyc piłkarzy dobrego wychowania tylko aby ich kara
Najlepiej zamiast ostrzeżeń słownych od razu kartki rzucać rozumiem?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 maja 2013, 19:26

z tym, że Luiz rzeczywiście został kopnięty. Nie symulował, imo zaśmiał się po prostu, ze Rafaelowi puściły nerwy. Czerwo niesłuszne moim zdaniem, ale faul na żółtą był
Magnum pisze:Colina był fantastycznym sędzią, proszę tutaj nie obrażać legendy.
pamiętasz w ogóle czasy gdy Colina sędziował?

huragan3000
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: huragan3000 » 05 maja 2013, 19:27

Arwin pisze: Zero tolerancji dla takiego pizdowatego zachowania :evil:
ogarnij się, przecież Luiz nie symulował. Śmiał się z tego, że udało mu się wkurwić Rafaela

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 05 maja 2013, 19:28

Wiadomo że faul nie był na czerwoną, ale tutaj niektórzy niepotrzebnie oczerniają Luiza który był kopnięty i miał prawo upaść.

Awatar użytkownika
BPawluk
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BPawluk » 05 maja 2013, 19:29

Moim zdaniem na decyzję o pokazaniu czerwonej kartki wpłynęły głównie dwie rzeczy - pani sędzina, która była blisko sytuacji i znacząco sygnalizowała nieczyste zagranie (na pewno przekazała sędziemu głównemu swoje przemyślenia) oraz przepychanka, która miała miejsce po całym zdarzeniu, wszystkim puściły nerwy.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2457

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 05 maja 2013, 19:29

Luiz po prostu wykorzystał że Rafael nie umie trzymać nerwów na wodzy, nic złego w jego wykonaniu,
Wiadomo że faul nie był na czerwoną, ale tutaj niektórzy niepotrzebnie oczerniają Luiza który był kopnięty i miał prawo upaść.
Dokładnie, Valencia tak samo upadł z Livepoolem w 1 meczu i było że to faul. Tak samo tu

huragan3000
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: huragan3000 » 05 maja 2013, 19:30

Obrazek

kocham internety (bez hejtów pls, wiem ze United nie musi płacić Webbowi)
Ostatnio zmieniony 05 maja 2013, 19:37 przez huragan3000, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 maja 2013, 19:33

fieldy pisze: pamiętasz w ogóle czasy gdy Colina sędziował?
Kilka ostatnich lat, aczkolwiek reszty trochę widziałem na filmach i innych wideo. Resztę czerpie z wielu opinii ze środowiska sędziowskiego + nagród, które wygrywał. Może nie jest to więc w pełni doinformowane bo wszystkiego nie widziałem i większość kariery sędziował jak jeszcze nie byłem świadomy :wink:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 05 maja 2013, 19:35

Boże, z kim ja tutaj 'dyskutuje'. No to chyba oczywiste, że jak go Rafael kopnął, a nikt - słowo klucz - tutaj temu nie zaprzecza, to upadł, w końcu to naturalna reakcja. Mnie jednak wkurwia jego uśmieszek, coś co potrafi wyprowadzić z równowagi, kiedy gościu zamiast leżeć, bo trzyma się za nogę jakby go bolała puszcza taki ironiczny uśmieszek. To tak jakby każdy piłkarz bo udanym nurkowaniu robił takie miny.

Zresztą, co ja będę tutaj się rozpisywał:
Obrazek

huragan3000
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: huragan3000 » 05 maja 2013, 19:37

Arwin pisze: Mnie jednak wkurwia jego uśmieszek, coś co potrafi wyprowadzić z równowagi, kiedy gościu zamiast leżeć, bo trzyma się za nogę jakby go bolała puszcza taki ironiczny uśmieszek. To tak jakby każdy piłkarz bo udanym nurkowaniu robił takie miny.
gdyby zaczął krzyczeć z 'bólu' (jak większość piłkarzy) wszystko byłoby OK? proszę, ogarnij się

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2457

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 05 maja 2013, 19:38

Magnum pisze:
fieldy pisze: pamiętasz w ogóle czasy gdy Colina sędziował?
Pamiętam jak jacyć kibice podczas meczu gdy sędziował nałożyli maski Coliny, chyba czesi ale pewny nie jestem, śmiesznie było, słabo pamiętam, chyba ich przekrecił. Ale sympatię mam do tego arbitra

Arwin co w tym złego? Trolluje zawodnika z przeciwnej druzyny tylko i wyłącznie, rozumiem gdyby symulował ale nie więc nie ma co rozprawiać o tym.
A że sędzia lubi być gwiazdą czasem to wypacza spotkania, ale sędziego pewnie nie ukarzą, powinni po meczu odwieszać zawodników, jak zobaczą że czerwo niesłuszne.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2013, 19:43 przez League, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 05 maja 2013, 19:39

huragan3000 pisze:
Arwin pisze: Mnie jednak wkurwia jego uśmieszek, coś co potrafi wyprowadzić z równowagi, kiedy gościu zamiast leżeć, bo trzyma się za nogę jakby go bolała puszcza taki ironiczny uśmieszek. To tak jakby każdy piłkarz bo udanym nurkowaniu robił takie miny.
gdyby zaczął krzyczeć z 'bólu' (jak większość piłkarzy) wszystko byłoby OK? proszę, ogarnij się
Ogarnij się sam :lol:

To skoro było to tak niegroźne kopnięcie, że nawet go nie zabolało, to skąd czerwona?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”