Mercato Rossonerich - Strona 133

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 sie 2006, 12:58

Aaaa to jest inna sprawa - w co ja wierze a co mówi Jose :P Ale twardo stoi przy swoim że Gallas podpisze nowa umowe i pozostanie na Stamford Bridge - że nie ma ofert i tyle - choć mam wrażenia ze nawet jak by teraz Roman dał mu taki kontrakt jak ma Lampard, Terry, Shevchenko czy Ballack i tak by odszedł - to ze dali Ballackowi 13 na plecy z marszu pokazało ze nie maja do niego szacunku - i utwierdziło mnie w przekonaniu ze na 99% odejdzie...

Warto przypomnieć ze Gallas jest jednym z najmniej zarabiających piłkarzy Cheslea :roll: nowa umowe już to weryfikuje na realia - ale on jej nie podpisze...

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1319

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 14 sie 2006, 13:06

No właśnie przecież przeszedł u nas już niby testy medyczne.A jeśli chodzi o numer to jest dla mnie poprustu hamstwo.Dać Balackowi numer 13 a zabrać go komuś co oddał serce grając w Chelsea i myśle że właśnie to go uraziło tak bardzo i dlatego jest zdeterminowany żeby odejść

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 sie 2006, 13:09

Dziś coś nie w stylu "Ogłoszenia Dusz Pasterskie" a "Fakty - Ludzie - Pieniądze" :P :smoke:

Corriera dello Sport zamieszcza w dzisiejszym numerze wypowiedz Ancelottiego który skomentował rozmowy w Hiszpanie w czasie turnieju - "Torres i Ronaldo nas nie interesują ..." potem cukrował wiec nic nic nie wie - nie zmieni to opini prasy - wczoraj było wiele o negocjacjach z Atletico w czasie turnieju - dziś pisze nawet że Barcelona odpowiedziała na "pytanie" Milanu o Ronaldinho - ale nie w tym rzecz - temat - El Nino ...

Josč Fernando Torres Sanz - "El Nino"

Obrazek

Od X czasu fani Milanu zastanawiaja się czy Milan adoptuje "dzieciaka" - ile to juz ofert było odrzuconych za tego piłkarza - i mimo transferów o włos zawsze na koncu pozostawał na stadio Vincente Calderon - prawdziwy symbol i kapitan mimo młodego wieku ...

Ale czy to już nie czas ? W ostatnim okresie było tyle napisane odnoście Torresa i Milanu że już nie wiem co jest prawda a co nie. Ma 22 lata i może powiedziec że jeszcze czas na ewentualną zmiane otoczenia - jednak pytanie czy pozostanie "cudownym dzieckiem Madrytu" czy udowodni klase w walce o najwieksza stawke - troche to przypomina sytuacje Francesco Tottiego [ z całym szasunkiem dla kapitana Romy] ale po 25 - 26 roku życie był już "więźniem Romy" oczywiscie nie z przymusu bo pozostanie księciem Rzymy na zawsze - jednak szkoda mi Francesco że taki fenomenalny piłkarz wygrał tam mało - [jeszcze wygra swoje ?] - cenie Francesco i szanuje jak mało którego piłkarza rywali :roll: Ale i On i Maldini to wzory - żywe pominiki i symbole ale jak że inną mają kariere pod wzgledem sukcesów. Oczywiscie Francesco może być dumny z siebie jak i fani Romy z niego bo są rzeczy w piłce ważniejsze niż sukcesy. Ale jednak w moim odczuci zasługiwał na wygranie wszystkiego ...

Co ma Totti to Nino ? własnie to jaka podejmie decyzje - Torres młodszy i może ta najważniejsza decyzja dopiero ja jakieś czas - ale czy jest sens czekac ? Co rok Atletico zapowiada walke - transfer [które dokonuje] i potem jest rozczarowanie - boje się ze za 2 lata Torres bedzie już "więźniem" Vincente Calderon - pozostanie szacunek i swoich i u wroga ale zabraknie czegoś wiecej...

Mamy takie szanse na transfer chyba jak nigdy wcześniej - choc łączony był z Milanem od 3 czy 4 lat - to szans przejdziemy niżej teraz inna kwestia - Hiszpan w serie A ...Pamiętam modne przysłowie "chcesz zniszczyć Włocha - nakaż mu grać w La Liga - chcesz zniszczyć Hiszpana - poleć mu grać w serie A" :roll: I pewnie nie jeden fan Milanu na przykładzie popszednich lat ma pewne obawy ...

Pamiętamy jak było w ostatnich lata Jose Mari czy Moreno też mieli "etykietke" i kosztowali sporo - tak - jednak mimo wszystko nie mieli takich możliwośc jak Nino...

O grze napastnika z Vincente Calderon nie bedzie pisał bo każdy wie swoje - ilu fanów tylu trenerów :P - jest to napastnik jakiego szukamy [jeden z kilku] nie napastnik a 'la dostaw noge a piłkarz który wraca - rozgrywa - podaje i kończy itd - żaden z napastników typu - Trezeguet, Iaquinta, Ronaldo nie zastąpi choć by w małym stopniu Shevchenki :!: Ale taki Nino w tak młodym wieku w jakims mniejszym stopniu zastąpi - a bardzie uzupełni bo nadal jestem zdanie ze Shevchenki nie da się zastąpić :!:...

Transfer ? Zerowe szanse ? Pisząc wcześniej że bilsko coraz bliżej miałem na myśli obecną sytuacje - spekulacje są od tego by je nadal "rozciągać" wiec oceńmy teorie ...

:arrow: Torres ma obecną umowe do 2008 roku - zarabia blisko 2,5 miliona za sezon gry i w umowie jest zapisana klauzula odstepnego na dzien dzisiejszy wynosząca 41 milionów funtów ...

Jesli oba klubu ugadają się to suma odstępnego nie ma znacznie bo to tylko chwyt pod publike w La Liga - i zabezpiecznie przez Real i Barcą :!: Atletico chce podpisac nowa umowe o rok dłuższa niż obecna ale nie to jest wazna a to że gdy podpisza nowa automatycznie suma odstepnego wzrosnie go hmmm 60 milionów ?

:arrow: Dług Atletico - Jeden Pan Bóg wie jak to naprawde jest - działacze obu klubów nic nie mówia obecnie ale o długo za pomoc Atletico w cieżkich czasach słychać już mity. Bardzo ciekawy jest fakt że jeśli Milan interesuje sie od 3 lat Nino to ma moje oko wcale nie musieli w tym czasie żądać zwrotu kasy - bo to w interesie Milanu było by Atletico miał długo wobec Rossoneroch :!: i to powoduje że cała sprawa jest jeszcze bardziej ciekawa ...

:arrow: Kasa za Shevchenke - nie wiem ja Wy ale ja sadze że po transferze Andriya do Chelsea Milan wzbogacił sie [złe słowo bo jak może sie wzbogacić straca takiego piłkarza ...] o taka sume które pozwala nawet na wyrwanie "El Nino" za pomoca aneksów w umowie...

:arrow: Ateltico - bardzo ciekawa jest teoria - juz tu opisywana kiedyś chyba przez Hunter a teraz mająca dalsza czeście - mianowiecie ze Atletico kupuje El Kun za 26 milionów - Mista za chyba milionów 5 itd ale juz na poczet transferu Torres - mi. dla tego Sheva pojechał na mundial jako piłkarz Chelsea bo nie było negocjacji a "krótka piłka" co pozwalało już przez mundialem działać, działaczą :wink: Milanu :] - bo mało prawdopodobna jest wersja że klub z Vincente Calderon nie ponosi strac z każdym sezonem w którym wydaje i kończy bilans bez centa z udziału w pucharach czy nawet jakiegos znacznego tytułu...

Atletico wzmocniło skład i wcale nie jest powiedziane ze nadal nie wzmocni [nie mam na myśli szukanego DM] a grając 4-2-3-1 nie potrzeba im 7 napastników.

Sumując to wszystko naprawde teraz albo nigdy :!: Szanse na transfer sa naprawde małe patrzać na to z naszej perspektywy - ale mi. dla tego ze to piłkarz najwyższej klasy o którego się biją "wszyscy" - także w takim momencie każdy taki transfer jest zerowy ... A karty rozdaje w jakimś sensie gotówka i układy ...

Nie ma co się napalać na to że El Nino zawita na Giuseppe Meazza - ale jest jednym z tych piłkarzy którzy są w stanie uzupełnić ofensywny duet Gila - Kaka z marszu. A zarazem inwestycją na przyszłość - nie jeden jest sceptycznie nastawiony do takiej opcji ale przypomne gdy w 1999 roku Berlusconi zażyczył sobie Shevchenke zapłacił za niego 25 milionów dolarów co na tamte czasy było nie do pomyślanie - rywale się śmiali "Jakiś tam Ukrainiec - nie sprawdzi się - jeden sezon nic nie znaczy" ... po 7 latach gry w serie A rywale sie moglili by odszedł do Chelsea ...

Do końca mercato pozostało nie wiele - kluczowy bedzie mecz rewanżowy elminacji LM - to jest w zasadzie pewne - 1 września Silvio Berlusconi wraca na fotel prezydenta klubu -[oficjalnie z premiera znów staje się prezydentem :] ] to bedzie już po mercato ale to nie ma znacznie bo kupić może gracza 1 sierpnia o ogłosić to 1 września - [liczy sie umowa między klubami] Może do tego czasu nie zrobi takich transferów by znów Watykan pisał listy z żalem i inne tego typu akcje ale o bym 1 września mógł napisać - "Umarł Król - niech żyje Król" ...

Czego życze Wam i sobie :] c.d.n. :P Amen :!:

Forza Grande Milan :!:

P.S Fajnie to wygląda jak bym napisałe co w ciągu 5 minuty :P ale trzeba było odświeżyć info i fakty.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 14 sie 2006, 20:05

Blablabla, na tym głównie opiera się nasze Mercato. Jak narazie oczywiście. Inna sprawa to to że to " blablabla " głównie wynika z prasy bo żaden z naszych działaczy nie wypowiada się konkretnie na temat jakiegoś piłkarza. Może to i lepiej ale dni zostaje coraz mniej.

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 14 sie 2006, 22:23

No to chyba mamy Oddo, naciski od nas i samego piłarza się przydały Lazio zmiękło :] pozostaje chyba tylko czekać na oficjalne ogłoszenie:
Ormai Oddo sembra vicinissimo al Milan, il giocatore vuole fortemente i rossoneri. La dirigenza biancoceleste punta su due giocatori d'esperienza: Ze Maria e Diogo. Il primo arriverebbe a parametro zero svincolato dall'Inter, il secondo, invece, in prestito gratuito dal Real Madrid.

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 14 sie 2006, 22:28

No wlasnie swieta racja, cały czas chrzanimy tutaj o nazwiskach, szansach, kontraktach, Zaza to już rozdziały tu zapisuje, a dalej nic z tego nie mamy ..... to już Juve działa bardziej aktywnie podczas mercato :D

P.S Jeśli Carlo mówi ze nie intresuje go ani Ronaldo ( naszczescie), ani Torres to niech sciagna Sobisa z Indepiediente, napewno nie wyszedlby by wiecej jak z 10 mln a grac umie , cholera i znów dywagacje, ktore i tak maja do tego kto kogo kupi tyle wspolengo co ...

K u b a
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: K u b a » 15 sie 2006, 16:05

Wyjaśniła się sprawa Buffona. Powiedział, że za rok do nas przyjdzie - kiedy Juve awansuje do Serie A. :P No chyba, że teraz po odwołaniu by ich przywrócili. :lol:

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 15 sie 2006, 17:27

Za to niw wyjaśniła się sprawa nowego napastnika w Milanie :roll: :? ostatni news to Iaquinta i 11 mln funtów.
Atletico Torresa sprzedać nie chce, a jeśli już to żąda ceny - 28,5 mln FUNTÓW :!: :!: :shock: .
Chociaż tyle że Oddo jest prawie nasz, Lolito już sprowadza jego następców. A mercato zostało już tylko 2 tygodnie... :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 sie 2006, 17:33

Aga dzisiaj taki dzien że nawet plotek nie warto przerabiać -
Iaquinta ? a kto im jeszcze został nie maja juz kogo dopisywac wiec wiesz :P Czekaj mam nadzieje ze na Aeroplanino postawią :]

28,5 milion funtów ? a co w tym takiego dziwego ? jak w umowie ma klauzule 41 milionów :roll: wiec nie wiem czemu " :shock: "sama widzisz ze jest dobrze - jutro nowa prasa - nowe tematy :P dzis nie ma nic nowego -

Wczoraj chyba Anglieski "Times" pisał ze Milan i MU bija się o Tevez a ponoć Dida był by wazym ogniwem tranzakcji ale Gigi pozostaje na Della Alpi.
AgaM pisze:2 tygodnie...

Mówiąc o mercato nie mówi się "tylko" a "aż" :P Pieniądz może wszystko nawet wygrać z czasem :P

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 15 sie 2006, 17:40

Zaza jak się okazuje pieniądz gówno może. Czasu coraz mniej i tyle. Real dawał fortune za Kake. Milan dawał Szewie więcej niż Romek, jak się obie historie skończyły wszyscy wiemy. Oczywiście pieniądz to rzecz bardzo ważna na rynku ale najważniejsze jest słowo samego zawodnika a jak widać Torres woli zostać w Madrycie bo nas stać na wyłożenie za niego takiej kasy tylko ciągle nam przy każdym zawodniku brakuje kropki nad " i " i to mnie zaczyna coraz bardziej denerwować.
Jeżeli zasili nas Iaquinta to stawiam świeczke przy tym Mercato i naszym zarządzie bo to będzie kpina.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 sie 2006, 17:48

Łukasz_ pisze:Zaza jak się okazuje pieniądz gówno może.

Widzocznie nie pieniądz a działacze :roll: Bo moze by tak wymienić jeszzce z kilka ciekawych przykładów ale mimo wszystko kasa dużo może :]

Jak to było w jakims filmie"

- Masz przyjaciół ?
- Ma !
- Gdzie są ?
- ... w banku :P

Łukasz prosze Cie wykuzuj bo ja nie jestem jakiś prawnik Gallianiego :P 2 tygodnie to w .. [dużo] czasu - przeczytaj wyjzej końcówke tematu El Nino - transfer mogą byc już załatwione :!: ale czekaja na ich realizacje na czas reważnu bo LM = dodaktowa kasa :!: Teraz to już jest pewne :!: wiec spokojnie bo ja widzie ze Gallani milczeniem sprawił ze na jego głowe polują :roll:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 15 sie 2006, 17:54

Ja jestem bardzo spokojny, aż za :lol: Bo tutaj naprawde wypadałoby klnąć.
Ja rozumie być optymistą ale nie teraz, wole lekko patrzyć na to wszystko z daleka niż potem przeżyć kolejne rozczarowanie. Kilku zawodników przespaliśmy. Ja wiem że dwa tygodnie to dużo bo zrobić można wiele ale wiesz, stoimy w tym punkcie od dość dawna.
Od miesiąca wstaje rano z nadzieją że gdy wejde na neta zobacze wkońcu jakiś oficjalny komunikat że Milan pozyskał " xxx ". Nie chodzi mi tutaj o Bonere bo nie jest to jakiś hit transferowy tylko o napastnika jak i jeszcze jednego obrońce bo na niego licze :P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 sie 2006, 17:57

Dwa tygodnie to w uj czasu moze jeszcze Szewe odkupimy bo pieniadze moga wszystko :lol: Widzialem go w meczu o Tarcze Wspolnoty i calkiem dobry pilkarz wam powiem. Spalony w LM tez nie jest :lol:

Plotki plotami ale 11 milionow funtow czy czego tam bylo za Iaquinte :shock:
Dawno nie czytalem czegos tak glupiego.Wiec tak jak mowilem w przypadku Zlatana ze nie chce go widziec w naszej koszulce tak samo mowie w przypadku Iaquinty.Sprowadzenie tego cieniasa (co udowodnil na MS) bedzie dla mnie osobiscie policzkiem.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 sie 2006, 18:12

A widze ze Wy zapomnieliście o czym takim jak Calciopoli :!: - przeciesz to całe zamieszanie, proces i decyzje - gra - nie gra - w LM sprawiło ze działacze tez mieli ból głowy jak to rozegrać od strony wzmocnień - raz byliśmy w UEFA raz w Serie B :P nie pamietacie ?

Ja sądze że już załatwili wszystko ale transfery czekaja na realizacje po meczu rewanżowym z Crvena - może nawet nowi piłkarze postawili taki warunek :roll: Takze 2 tygodnie to jest naprawde sporo czasu :]

Łukasz_ pisze:Kilku zawodników przespaliśmy
Tylko Gianluce Zambrotta może załować :? tylko :!: Nie widze powodu by teraz przed koncem mercato załowac kogoś innego Oprócz Sheva jak to Chłopaczek chciał podkreslić :P

mariuszmilan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariuszmilan » 15 sie 2006, 18:16

moim skromnym zdaniem sprowadzanie zawodnika na ostatni moment a taki juz nastaje jest troche dziwne...kiedy niby sie ma zgrac z druzyna i zrozumiec o co chodzi w Milanie??..czy ma na to poswiecac runde jesienna w ktorej strzeli moze jednego gole??...wydaje mi sie ze odnosi sie to do wszystkich napastnikow niezalenzie jaki klasowy gracz by nie przyszedl :? ...chociaz same treningi i przebywanie z druzyna pomoglyby mu juz w aklimatyzacji ale widocznie nasze wladze sadza inaczej...a inna droga gdy uslyszalem o Iaquincie to zachcialo mi sie plakac:9 bramek w zeszlym sezonie SerieA i to ma byc nastepca Shevy??...mam nadzieje ze tak sie nie stanie bo to by wskazywalo na to iz juz od kilku lat nie potrafimy sciagnac zadnej gwiazdy(Albercik jeszcze z pewnoscia nia nie jest :wink: )...mimo wszystko na zawsze

FORZA MILAN!!

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”