Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 133

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 17 sty 2008, 9:59

Giggsy King pisze:Nowy Giggsy? Razz Pewnie nie, ale miejmy nadzieję, że coś z niego wyrośnie.

To już drugi transfer Fergusona. A swoją drogą, nareszcie do Manchesteru sprowadzili się brazylijscy bracia Fabio i Rafael. Po głośnych ach i och na ich cześć teraz mam nadzieję zobaczyć ich w akcji ( rzecz jasna w rezerwach, albo na tournee po RPA ). Bo jakoś jestem sceptycznie do nich nastawiony. Brazylijczyk w Premiership ?

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 17 sty 2008, 11:57

Po 1. Nie wiadomo jeszcze wogole czy dostana pozwolenia o prace , wiec mozliwe jest spedzenie tak jak Dong np. kilku lat w Antwerpii

Po 2. Tak jak ty ciekaw jestem tego co zaprezentuja. 2,6 mln funtow za jednego to sporo , tymbardziej ze sa anonimowi.

Po 3. Nawet jesli uzyskaja to pozwolenie o prace to i tak czekaja ich rezerwy, ewentualnie wypozyczenie do jakiegos slabszego teamu

Po 4. Tak juz reasumujac- patrzac na obecna koniunkture na rynku transferowym oraz poziom PL bardziej prawdopodobne jest to ze SAF kupi nowego obronce za duza kase niz ktorys z tych brazylijczykow zagra na swojej pozycji

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 17 sty 2008, 18:25

boskigonzo pisze: Nie wiadomo jeszcze wogole czy dostana pozwolenia o prace ,

Mi się wydaje że mają obywatelstwo portugalskie lub hiszpańskie :> Nawet bardzo mi się wydaje :wink:

boskigonzo pisze:Po 2. Tak jak ty ciekaw jestem tego co zaprezentuja. 2,6 mln funtow za jednego to sporo , tymbardziej ze sa anonimowi

Anonimowi są ale zależy dla kogo :P Oczywiście w seniorskiej piłce jeszcze nic nie ugrali ale trudno się dziwić skoro rocznik 1990 :roll:

Ja widziałem ich mecze i to nie raz. Coś koło 5 spotkań udało mi się oblukać. Może mam jeszcze coś na kompie bo sciągałem MŚ U17 :roll:

W 2005 nasz Anderson pokazał się z świetnej strony na MŚ U17. Oglądałem wtedy te mecze i potencjał było widać na pierwszy rzut oka.
Powiem szczerze że Fabio jeszcze bardziej mi zaimponował :] Jeżeli wszystko potoczy się tak jak u Andersona to jestem przekonany że będziemy mieli obrońce ( skrzydłowego :P ) na lata. Fabio gra na lewej obronie ale jest prawonożny więc sam nie wiem gdzie w przyszłość będzie grał :roll: Rafael ustępuje troche bratu jeżeli chodzi o ofensywe ale to z czasem może sie zmienić. Teraz wygląda to jak Fabio-Gary, Rafael-Phile :) Nic nie przsądzam ale może być ciekawie, oby :twisted:

ps. Widziałem Manucho w akcji :smile2:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 17 sty 2008, 19:23

Rossi pisze:Mi się wydaje że mają obywatelstwo portugalskie lub hiszpańskie Łypiący Nawet bardzo mi się wydaje Wink

jestes pewien ?:) przyznam sie nie wiedzialem :) to bardzo dobrze sie sklada :)
Rossi pisze:ps. Widziałem Manucho w akcji Smile2

i jakie wrazenia ? :D

Tak btw. jakos brazylijsko argentynskie robi sie to MU :-/

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 17 sty 2008, 19:34

boskigonzo pisze: jakie wrazenia ?
Po chu... :? Widziałem pierwszą połowę wczorejszego meczu Angola-Maroko. Manucho z wygldu przypomina Adebayora-wysoki, bardzo szczupły. Grał na środku ataku, stał jak kołek, kompletnie nic nie pokazał,napastnik zyjący z podań a wczoraj takich za dużo nie miał. 45 minut to bardzo mało zeby oceniać ale mi niczym nie zaimponował :roll: Mam nadzieje że trafiłem na jego słabszy moment bo jeżeli ciągle taki poziom reprezentuje to ja podziękuje.

Szykuje się atak Dong-Manucho, strach sie bać :wink:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 17 sty 2008, 19:50

Rossi pisze:Szykuje się atak Dong-Manucho, strach sie bać Wink
:lol: :lol: :lol: :lol:

ale koles w towarzyskich spotkaniach poprzednich co mecz ładował bramy, wiec i tak okaze sie co jest wart w MU :P

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 17 sty 2008, 22:04

boskigonzo pisze:
Rossi pisze:Szykuje się atak Dong-Manucho, strach sie bać Wink
:lol: :lol: :lol: :lol:

ale koles w towarzyskich spotkaniach poprzednich co mecz ładował bramy, wiec i tak okaze sie co jest wart w MU :P
no zobaczymy,ale jak "oczarował" Sir Alex'a to musi coś prezentować,szkoda tylko że nie jest młodszy,chociaż im starszy tym dłuzej będzie grał,ale jeszcze wiele pracy przed nim,zobaczymy co będzie pokazywał na pucharze narodów afryki.Oby się pokazał z jak najlepszej strony i oby nie był kolejnym niewypałem sir Alex'a(jak np.djemba-djemba,czy kleberson,veron,forlan itp.)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 sty 2008, 22:48

Z tego co wiem to Manucho to "widzimisię" Queiroza. Oczywiście to nie jest zarzut, bo to też Queiroz miał duży wpływ na ściągnięcie Ronaldo, czy Andersona. Podejrzewam, że również kilku innych piłkarzy. Szkoda trochę, że mniej szukają na brytyjskim rynku.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 18 sty 2008, 0:54

Z tego co wiem to Manucho to "widzimisię" Queiroza. Oczywiście to nie jest zarzut, bo to też Queiroz miał duży wpływ na ściągnięcie Ronaldo, czy Andersona. Podejrzewam, że również kilku innych piłkarzy. Szkoda trochę, że mniej szukają na brytyjskim rynku.
Brytyjski rynek jest drogi i straszni niepewny.
Pamietam jak dzis gdy myslalem ze gracze typu Downing, Robinson, Lita, Reo-Cocker czy Barton nadawaliby sie do United, albo ze Lennon to gracz pokoroju C.Ronaldo. Zreszta nie tylko ja tak myslalem. Czas swoje pokazal. Teraz jest faza na Agbonlahora, byc moze tym razem bedzie z tego cos wiecej.
A Manucho prawie nic nas nie kosztowal, wiec nawej jak nie zagra zadnego meczu bo okaze sie za słaby to raczej nic nie stracimy. Prędzej zyskamy jakies grosze.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 18 sty 2008, 1:11

Wydaje mi sie ze Crisowi chodzilo bardziej o mlodych zdolnych pilkarzy na rynku bryt. niz posiadajacych juz jakas renome.

Takich mlodych zdolnych graczy jest i bylo bardzo duzo. Lennon zanim zaczal przygode z Tottenhamem tez gdzies wczesniej musial grac :P

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 18 sty 2008, 15:29

John Travolta pisze:
, albo ze Lennon to gracz pokoroju C.Ronaldo.
własnie Lennon to taki trochę skrzydłowy starych czasów,czyli biegający tylko przy swojej linni,i pod chorągiewką dośrodkowanie,ewentualnie jakiś drybling,operujący tylko jedną nogą(w tym przypadku prawa)taki jeździec bez głowy,dzisiaj już nie ma raczej miejca na takich skrzydłowych,dziś skrzydłowi schodzą do środka i zaczynają grać z napastnikami,dlatego lennon powinien przećwiczyć lewą nogę,i nabrać troche boiskowego myślenia,i wtedy stanie się skrzydłowym światowej klasy

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 sty 2008, 15:30

Dokładnie o to mi chodziło. Pisałem to apropos takich graczy jak Fabio, Rafael, Manucho, Dong. Choć wiem, że Chińczyk to akurat inna bajka. Jaka, każdy wiemy. W latach 90 opieraliśmy się na młodych chłopakach wychowanych w Manchesterze i innych częściach Anglii. Szkoda, że trochę zmieniamy kierunek. Wyniki oczywiście są, ale chyba nie tylko to się liczy.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 sty 2008, 15:30

Dokładnie o to mi chodziło. Pisałem to apropos takich graczy jak Fabio, Rafael, Manucho, Dong. Choć wiem, że Chińczyk to akurat inna bajka. Jaka, każdy wiemy. W latach 90 opieraliśmy się na młodych chłopakach wychowanych w Manchesterze i innych częściach Anglii. Szkoda, że trochę zmieniamy kierunek. Wyniki oczywiście są, ale chyba nie tylko to się liczy.
Dlatego też bardzo liczę na rozwój Simpsona, czy Evansa.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 19 sty 2008, 10:23

Cris7 pisze:Dlatego też bardzo liczę na rozwój Simpsona, czy Evansa.

A ja mam nadzieję, że oprócz Simpsona i Evansa do pierwszego zespołu będą należeli Fraizer Campbell, Febian Brandy ( który już na łamach angielskich brukowców wyraża swoje niezadowolenie z faktu, iż nie ma szansy grywać w pierwszym zespole ), Eagles ( nie raz już udowodnił, że potencjał w nim drzemie nieprzeciętny ), czy chociażby Lee Martin.

Według mnie akademia United szkoli naprawdę nieprzeciętnych chłopaków. Szkoda, że Ferguson zmienia ścieżki kształtowania się pierwszej jedenastki. Wyżej wymienieni przeze mnie zawodnicy to rodowici Anglicy. Kiedyś o sile reprezentacji Albionu decydowali : Scholes, Butt, bracia Neville, Beckham, Andy Cole ( chociaż Cole to osobna bajka )

No i kolejna dla mnie smutna informacja. Shawcross został sprzedany.Tak się zastanawiam jakimi kategoriami myślą młodzi piłkarze z United. Gdybym występował chociaż w rezerwach takiego klubu, stanąłbym na głowie żeby być lepszym i lepszym ( diety, ćwiczenia itd ). A takie Stoke City ... dla mnie beznadziejny wybór. I pewnie za 5-6 lat tylko my, najwierniejsi będziemy pamiętać, że Ryan grał kiedyś w United :cry: Dla mnie takie wybory to gwóźdź do wczesnej trumny.

runej
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: runej » 19 sty 2008, 11:17

Loczek pisze:Eagles ( nie raz już udowodnił, że potencjał w nim drzemie nieprzeciętny )

Że co? :lol:

O jakim ty potencjale mówisz? 22 lata na karku... i bardzo głębokie rezerwy United. Strzelił jednego gola w zeszłym roku z Evertonem(choć nie wiele zabrakło, a zabiłby się wtedy o własne nogi), dwa chyba na sparingach w Azji i koniec. Doprawdy rośnie gwiazda wielkiego formatu :lol:

I jeszcze mam pytanie, na jakiej pozycji prezentuje się najlepiej? Środek czy flanki?

Loczek pisze:że Ryan grał kiedyś w United

A to dobre, naprawde :D

Jeśli chodzi o Shawcrossa, to nie rozumiem nad czym tu beczeć. Na pierwszy skład nie ma szans, ławka to też raczej sfera marzeń, więc co się ma marnować.
Loczek pisze:A takie Stoke City ... dla mnie beznadziejny wybór.
Z braku laku to i kit dobry... Zgłosiłby się pierwszoligowiec, to by pewnie tam powędrował, ale chyba tylko w Stoke wierzą w jego talent.

Pamiętasz Dave'a Jones'a, Liam'a Miller'a, oni też czekali na swoją szanse, ale się przeliczyli. I moim zdaniem dobrze postąpił Shawcross, bo na gre sznas nie ma żadnych, a na zapleczu można się wypromować, patrz Joleon Lescott.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”