El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 133

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
EuGeniusz
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EuGeniusz » 26 kwie 2011, 16:23

Bienias pisze:EuGeniusz czemu nie moge zyczyc najlepszemu pilkarzowi przeciwnika zottej kartki np za symulowanie ktora wykluczylaby go z rewanzu? Sportowa postawa? A co ja gram?
ja nie oceniam sportowej postawy C.Ronaldo .Piszę o kibicowaniu.
Czy jako kibic Barcy miałbyś taką samą satysfakcję z wyeliminowaniu Realu osłabionego brakiem C.Ronaldo?
Czy jednak lepiej wygrać z Realem w którego składzie grali wszyscy najlepsi.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 kwie 2011, 16:30

EuGeniusz jestem Antimadridista. Udana kolejka to wygrana Barcy i porazka Realu 8)
Czy jako kibic Barcy miałbyś taką samą satysfakcję z wyeliminowaniu Realu osłabionego brakiem C.Ronaldo?
Czy jednak lepiej wygrać z Realem w którego składzie grali wszyscy najleps
Moge odwrocic pytanie w strone fanow Realu. czy beda kiedykolwiek zadowoleni z wygranej z Barca grajac autobusem?

Dla mnie liczy sie awans bo w LM juz rok temu bylismy najlepsi...a puchar trafil w lapy Interu. I szczerze czy to bedzie Real B czy Real A zawsze tak samo bede sie cieszyl ze zwyciestwa.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1541
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 26 kwie 2011, 16:33

Bienias jak byliście najlepsi to czemu nie wygraliście ?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 kwie 2011, 16:34

Moje zrodla w Katalonii :lol: domosza, ze szansd Iniesty na gre wzrosly z 25 procent do prawie 100.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 kwie 2011, 16:35

Tak całkiem serio tamtego wpisu traktować nie należy :) choć jakby nie trenował indywidualnie to nikt by w kontuzję nie uwierzył. :P Może i coś tam sobie zrobił choć Keita i tak mógłby zagrać ze względów taktycznych, zależy czy Guardiola przygotował coś nowego na ten mecz, czy nie.

Chyba nie trzeba cytować, do której wypowiedzi Pepa nawiązał Mou?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 kwie 2011, 16:39

Bienias pisze:Dla mnie liczy sie awans bo w LM juz rok temu bylismy najlepsi...a puchar trafil w lapy Interu.
Uwielbiam takie gadanie :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8690
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 kwie 2011, 16:57

Najlepsi w liczbie podań - owszem. Ale w piłce nożnej, znów był ktoś inny lepszy.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 kwie 2011, 17:05

Oj znowu trzeba tlumaczyc. Barca wygrala 2 mecze Inter jeden plus remis. W najwazniejszym momencie Inter strzelil jedna bramke wiecej i mial prosta droge po puchar. Chwala im za wygranie LM.

Bienias jak byliście najlepsi to czemu nie wygraliście ?
najlepszy wygrywa w lidze. Puchary rzadza sie innymi prawami i tam decyduje dyspozycja dnia, szczescie w losowaniu itp.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 26 kwie 2011, 17:10

Biedna ta Barcelona. Pomimo, że najlepsza to im nie dają wygrywać pucharów :| Dobrze, że na forum jest Bienias i że mu się chce jeszcze tłumaczyc!!!!!

Awatar użytkownika
EuGeniusz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EuGeniusz » 26 kwie 2011, 17:18

najlepszy wygrywa w lidze. Puchary rzadza sie innymi prawami i tam decyduje dyspozycja dnia, szczescie w losowaniu itp.

tutaj zgadzam się z Tobą.Trudno np. aby ktokolwiek zaliczał Schalke do czwórki najlepszych drużyn świata.A przecież jest w finale.
Barca jest na dzień dzisiejszy najlepsza w Hiszpanii ,czy najlepsza na świecie to trudno rozstrzygnąć.Każdy będzie miał swoje zdanie.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 26 kwie 2011, 17:36

EuGeniusz pisze:A przecież jest w finale.
Przestrzegam przed lekceważeniem United. Możemy namieszać w tym dwumeczu.

Awatar użytkownika
EuGeniusz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EuGeniusz » 26 kwie 2011, 18:31

Przestrzegam przed lekceważeniem United. Możemy namieszać w tym dwumeczu.
Trudno np. aby ktokolwiek zaliczał Schalke do czwórki najlepszych drużyn świata.A przecież jest w finale.

napisałem w czwórce ,więc łatwo się domyślić że się przejęzyczyłem ;)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 kwie 2011, 19:48

Bienias pisze: I szczerze czy to bedzie Real B czy Real A zawsze tak samo bede sie cieszyl ze zwyciestwa.
Bienias szaleje widzę. To zaraz, z jednej strony przeszkadza Ci autobus w bramce Realu, który uczciłeś avkiem a z drugiej piszesz, że interesuje Cię tylko awans?
Bienias pisze:Dla mnie liczy sie awans bo w LM juz rok temu bylismy najlepsi...a puchar trafil w lapy Interu.
Te rozgrywki są niepotrzebne bo i tak wszyscy przecież wiedzą, że Barcelona jest najlepsza. Wygrywać z Barceloną można tylko grając otwarty, piękny futbol, idąc na wymianę ciosów, każde inne zwycięstwo się nie liczy. Real stawia autobus w bramce mimo, że w pierwszej połowie finału stworzył znacznie więcej klarownych sytuacji niż Barcelona - dochodzić do sytuacji strzeleckich można tylko tak jak Barcelona. Real zły, Real gra antyfutbol, Real zabija piłkę. Barcelona świetnie wymienia piłkę, najlepiej na świecie, Mourinho potrafił to maksymalnie ograniczyć, stłamsić największe atuty Barcy - jak tak można, przecież wygrywanie z Barceloną liczy się tylko wtedy gdy ktoś gra lepiej od nich ich grę a że nikt tego nie potrafi lepiej... Każda porażka Barcelony = antyfutbol, autobus w bramce, brutalna gra rywali, inne pieprzenie, itp. a i tak jesteśmy najlepsi. Nie wiem jak Ty Bienias ale ja w zeszłym sezonie widziałem wyraźnie, że najlepszą drużyną na świecie był Inter Mediolan, który rozwalił Barcelonę u siebie a na wyjeździe był w stanie ugrać awans mimo, że więcej czasu grał w 10 niż w pełnym składzie ale co tam, autobus, antyfutbol, powinni atakować, Duma i tak była najlepsza.
Właśnie przez takich kibiców jak Bienias Barceloną, mimo tego, że gra kapitalną piłkę, która chyba na każdym kto choć trochę interesuje się piłką robi wrażenie, rzyga chyba większość kibiców innych drużyn. Wygrywać i być mistrzem też trzeba umieć.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 26 kwie 2011, 19:52

ło matko.... nihil novi sub sole.

Tak jak chyba tylko nie liczni zdziwili się, ze człowiek honoru Czesio Kiszczak został dzisiaj uniewinniony w procesie, tak chyba tylko nieliczni dziwią się i oburzają na takie słowa fanów Barcy. Też mi nowość, przecież od dawna wiadomo, że jak Barcelona przegrywa to zawsze nie zasłużenie. Jak nie gadki o antyfutbolu, to gadki o tym, że jakby nasi najlepsi gracze byli w pełni formy to byście przegrali :mrgreen:

Standard :) Puchary, pucharami rozgrywki rozgrywkami i tak wiadomo, że Barcelona jest najlepsza na świecie!!!!!! I jest wyjątkowa!!!! i jest jedyna!~!!!!! WIĘCEJ NIŻ KLUB!!! :!:

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 26 kwie 2011, 20:07

Przecież wiadomo, że jesteśmy najlepsi. Nie wiem po co ta dyskusja 8-)

Nie wiem jak nazwać to co się dzieje w Barcelonie. Nie może zagrać żaden z lewych obrońcow, mimo że mamy w kadrze aż trzech takich piłkarzy i to dość wysokiej klasy. Maxwella, nawet gdyby był zdrowy posadziłbym na ławie i dał grać Puyolowi. Podobnie lepszy Iniesta z drobnym urazem niż zdrowy Keita, zwłaszcza na autobus. W ataku nie mamy zbyt dużego pola manewru, trzeba liczyć na to, że coś uda się stworzyć i wykorzystać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”