Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1325

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 paź 2015, 8:22

fieldy pisze:
Slim91 pisze:Ty myślisz, że sędziowie dyktują wolne/karne tylko za zagrania celowe
jeśli o zagranie ręką chodzi, to tak.
Oj fieldy, to w idealnym świecie żyjesz ;) Ile razy już widziałem sytuację, w której piłkarz był "nabity", z ręką przy tułowiu, a i tak był karny. Wiadomo oczywiście, że sędzia ma niewiele czasu na podjęcie decyzji, no ale niestety, w tym aspekcie chyba błedy są popełniane najczęściej.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 paź 2015, 9:04

nie rozumiemy się, ja mówie o przepisie, nie o tym, czy sedziowie sie mylę. Mylą sie, to oczywiste.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 23 paź 2015, 9:14

Jakby ktoś nie miał okazji widzieć, to poniżej debiut Lingarda w LM

Wiem, że bardzo mało prawdopodobne jest, żeby w następnym meczu do tego doszło, ale chciałbym zobaczyć niebawem taką trójkę ofensywnych grajków : Lingard, Martial, Mata 8)

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 23 paź 2015, 14:59

Red też lubię promowanie wychowanków, ale tak szczerze to oglądając mecz czysto subiektywnie odebrałem występ Lingarda jako dosyć przeciętny. Wiem, jak statystyki bywają złudne, ale i one nie przemawiały za Jessem. To co mi się podobało, to z pewnością gra na całej szerokości boiska i nastawienie na zespół. Przydałby się ktoś nowy w stylu Parka, a jeszcze gdyby to był wychowanek to już w ogóle ekstra. Tylko mam wątpliwości czy Lingard to zawodnik kalibru odpowiedniego na MU.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 23 paź 2015, 15:10

Wiesz, ja patrzę na Lingarda mając na uwadze kilka czynników. W naprawdę poważnej piłce był to dla niego debiut od pierwszych minut (nie liczę też meczu ze Swansea gdzie zagrał ledwie chwilę i to na dziwacznej dla siebie pozycji). Bo trudno nazwać poważnym granie występy w Championship i młodzieżówce angielskiej. Na dodatek, w tym sezonie był to dla niego ledwie drugi występ. U21 gra na tyle rzadko, że trudno nawet mówić, żeby był w rytmie meczowym. A jaki był efekt? Nie gorszy niż cała reszta gwiazd. Wiele pożytku z tego nie było, ale był najaktywniejszy, starał się brac piłkę i inicjować ataki. Więcej na tym etapie bym się po nim nie spodziewał. Nigdy nie twierdziłem, że to materiał na gwiazdę, ale na takiego wspomnianego Parka, czy Younga? Czemu nie. Sam nie poderwie reszty do gry, ale mając obok siebie dobrze dysponowanych grajków nie będzie wyglądał jakby od nich odstawał.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 23 paź 2015, 15:52

Właśnie ten fakt, że w wieku 23 lat ma właściwie zerowe doświadczenia z Premier League, a przez ostatnie kilka sezonów grywał po kilkanaście meczów ligę niżej budzi u mnie największe wątpliwości. Trochę mi to przypomina casus Cleverleya i jego karierę, który z różnych powodów nie potrafił wejść na konkretny poziom i utrzymać go w regularnej grze w United. Choć Tom na etapie, na którym jest teraz Lingard miał za sobą więcej doświadczeń i był po prostu lepiej oszlifowanym materiałem. Nie chciałbym, żeby okazało się, że jest to piłkarz grający świetnie w meczach o nic jak w przedsezonowych tournee, a będący przeciętniakiem w poważnej piłce. Jednak trzeba przyznać, że za dużo prawdziwych szans w United to on nie otrzymał.

Cholernie przydałby się Young na mecz z City. Pewnie nie zdominowałby meczu, ale prawdopodobnie zapewniłby jakiś poziom na tyłach i w ofensywie. Przede wszystkim pozwoliłoby to na przesunięcie Martiala na atak, bo z dwojga złego chyba lepiej, żeby Rooney grał jako drugi napastnik jeśli i tak jest skazany na granie. Nie wiem czemu, ale dziwnie spokojny jestem o postawę United w niedzielę. Choć jak najnowsza historia derbów pokazuje, ciężko cokolwiek tu przewidywać.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 paź 2015, 15:59

Co za zenada, 0 celnych strzało,0 jakichkolwiek strzalow,zero jakichkolwiek akcji ......

Najlepszy Rojo,co za konina

Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 25 paź 2015, 16:00

Martial najlepszy, ale brakuje drugiego Martiala z przodu zamiast Roo. Fatalny mecz do oglądania.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 paź 2015, 16:54

City wyszlo na 2 polowe jak jakiś 4 ligowiec broniący wygranej w meczu pucharowym.Zmiana demichelsia za yaya to jakas kpina.Zenujace widowisko,szkoda strzału Lingarda. Nie sądziłem ze City potrafi zagrać tak na remis murarką, pozniej gramy w LM z Juve barca Bayernem i anglicy dostaja bęcki

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 25 paź 2015, 17:01

Szkoda, że się nie da cofnąć czasu i nie oglądać tego meczu, musiałbym dłużej pomyśleć, żeby przypomnieć sobie słabsze spotkanie. Dosłownie 2-3 ciekawsze sytuacje przez 90 minut. Brakowało jeszcze, żeby piłkarze pod koniec biegli z piłką do rogu i tam grali na czas. Do zapomnienia.

Dopóki Rooney będzie w takiej formie, a van Gaal będzie konsekwentnie go trzymał na boisku, dopóty nie ma co spodziewać się diametralnej zmiany w stylu United. I tu nie chodzi o dzisiejszą grę, bo równie słabo zagrał np. Mata czy Herrera, ale to od Anglika jako kapitana wymaga się wychodzenia przed szereg i zostawiania serca na boisku. Nawet szkoda mi się rozpisywać, te same słowa po raz enty.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 paź 2015, 17:08

maxskr pisze:musiałbym dłużej pomyśleć, żeby przypomnieć sobie słabsze spotkanie
Szwecja - Turcja na Euro 2000 :D

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 25 paź 2015, 17:09

Szczerze wątpię żeby stary Roo kiedyś jeszcze powrócił. 30 lat na karku to niby wciąż mało jednak patrząc na jego karierę to wcale się nie dziwie że tak szybko się wyeksploatował.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 25 paź 2015, 17:10

fieldy pisze:
maxskr pisze:musiałbym dłużej pomyśleć, żeby przypomnieć sobie słabsze spotkanie
Arsenal Chelsea 0:0 sezon albo dwa temu ;)

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 25 paź 2015, 17:16

fieldy pisze:
Byłem wtedy w takim wieku, że pewnie każdy mecz był jak to 3:3 w którychś z ostatnich derbów Liverpoolu, ale wierzę na słowo ;) Z tym, że dzisiaj na boisku było razem pierdyliard funtów, więc można było się nastawiać choć na ładne zagrania.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 paź 2015, 17:18

Tomusmc pisze:
fieldy pisze:
Arsenal Chelsea 0:0 sezon albo dwa temu ;)
i podobna poprzeczka do tej lingarda

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”