AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1326

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 13 lut 2012, 8:44

Howedesem zainteresowany juz jakis czas jest Bayern, jednak dla Niemca priorytetem zawsze bedzie Bayern Monachium a nie inne topowe kluby, o ile juz mialby odchodzic

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 lut 2012, 8:46

Howedesa podałem jako ciekawostkę. Było kilka plotek. Zobaczyłem, że jednak kontrakt mu się nie kończy po tym sezonie i na tym kończą się szanse na jego pozyskanie. Osobiście stawiam, że jeżeli Milan kupi jakiegoś młodego obrońcę to będzie to Ogbonna. Już w zeszłe lato ponoć zostały podłożone podwaliny pod jego transfer. Ale na ten moment są ważniejsze tematy - liga, liga mistrzów. Do transferów wróci się kiedy indziej.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 lut 2012, 20:08

Ponoć Bosingwa ma trafić do Milanu za free po sezonie. Jeżeli tak to dobrze, bo przyda się Abate solidny rywal do gry w pierwszym składzie. To by pewnie oznaczało, że Zambro się żegna z Milanem.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 lut 2012, 20:11

Miał już trafić do nas przed tym sezonem. Wolał zostać w Chelsea, gdzie jest daleki od wielkiej formy. Nie widzę więc specjalnie szans na taki ruch.
Solidny rywal by się przydał, ale wolałbym kogoś słabszego, ale młodszego. Byleby jedyną alternatywą nie był Bonera.
Ostatnio te plotki przekraczają granice absurdu, trzeba się na parę miesięcy wstrzymać, aż będzie można do nich przywiązywać choć niewielką wagę. Zaraz zresztą zacznie się kolejna pozbawiona sensu telenowela, bo niedawno mignęły mi przed oczami słowa Raioli o transferze Hamsika do Milanu. Rok temu można się tym było emocjonować, ale w tym sezonie nie ma szans na wydanie całego budżetu transferowego na ściągnięcie jednego pomocnika, gdy odejdzie kilku.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lut 2012, 20:12

Bosingwa to ostatnio bodaj najbardziej niechciany przez kibiców w Chelsea piłkarz

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 lut 2012, 20:13

Już nie Kalou?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 lut 2012, 20:15

Bosingwa to ostatnio bodaj najbardziej niechciany przez kibiców w Chelsea piłkarz
Kibice Milanu mają znacznie więcej takich przyjemniaczków.

Wiem, że nie jest to idealny ruch, ale we Włoszech może sobie lepiej poradzić niż w Anglii. Gra całkiem inna a zwłaszcza jej szybkość. Mamy masę graczy do wymiany i wiadomo, że kilka ruchów będzie dość dziwnych. Na pewno w razie czego będzie lepszy od Zambro, Bonery i Antoniniego.

Ważne, żeby była kasa na następce Bommela (czytałem, że jeżeli Van Gaal nie zostanie trenerem PSV to tam odchodzi po sezonie) i lewego obrońce. Tu trzeba naprawdę klasowych wzmocnień. Resztę można niższym nakładem finansowym - Bosingwa, Montolivo, Astori dla przykładu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 lut 2012, 20:19

Cały czas mi się nie chce wierzyć w tę informację o wygasającym kontrakcie Astoriego.

Przyjście Bosingwy nijak nie wpływa na sytuację Zambrotty - to jeden z tych zawodników, których na 100% oddamy po sezonie.

Na klasowego lewego obrońcę w lecie się nie nastawiam. Przy budżecie ~30 milionów euro (a więc tym bez sprzedaży Robinho lub Pato), czyli przy zeszłorocznych wydatkach, nie będzie nas stać na przebudowę w pomocy, gdzie zmiana jest konieczna, i na duży ruch na lewej obronie, który by się przydał, ale to będzie upgrade. W pomocy po lecie będzie parę miejsc, na których nie będzie czego ulepszać, bo nie będzie piłkarzy. No i jeśli Maxi zagra jeszcze parę takich meczów, to pewnie zdecydujemy się go wykupić.
Poza tym Mesbah w meczu z Udinese spisał się bardzo dobrze i na ten moment wygląda lepiej od Abate, któremu daleko do zeszłorocznej formy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lut 2012, 20:24

Kalou nie gra w pierwszym składzie, wiec kibiców aż tak nie Irytuje. Jose gra i często ma udział przy golach dla rywali, jak chociaż w ostatnim meczu z Evertonem.
To dobry piłkarz, ale kompletnie bez formy.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 13 lut 2012, 21:56

Bosingwa zaczal sezon bardzo dobrze, strzelil chyba ze 2 wazne gole nawet. Widac ze Villas-Boas go lubi, a dziwi to ze teraz jak mu nie idzie to stawia dalej na niego a Ivanovicia nie chce stawiac na prawej obronie. Ja bym bral Serba, bo jest szansa na wyciagniecie go, obecnie nie gra za duzo, chyba sie leczyl tez troche.

O srodek obrony to ja bym sie nie bal, Nesta jako super rezerwowy a Mexes z Silva dadza rade spokojnie, obaj sa jednymi z najlepszych w lidze (no Silva jest najlepszy).
Ja jestem strasznie zdenerwowany, meczu nie obejze we srode na pewno :evil: :evil: :evil: . Zasrana robota.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 lut 2012, 16:59

http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... tmare-why-

Ciekawy reportaż na temat kontuzji Pato. Ile on by już miał bramek gdyby nie te kontuzje...

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 15 lut 2012, 22:41

Gratualacje chłopaki. Zasłużone zwycięstwo po dobrej grze i o rewanż nie musicie się martwić.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 lut 2012, 22:42

Jednak Allegri gora. Wystawil i Robsona,i Abbiatiego,a ci odplacili mu sie znakomita gra. Brawo Max.

Graty :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 lut 2012, 22:44

Ja tylko mam nadzieję, że w lecie Allegri dostanie odpowiednie wzmocnienia. I mam nadzieję, że po tym meczu niektórzy włoscy dziennikarze przestaną go zwalniać po sezonie.

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 15 lut 2012, 22:52

Ozdobny pisze:Gratualacje chłopaki. Zasłużone zwycięstwo po dobrej grze i o rewanż nie musicie się martwić.
To jest Milan, tu wszystko jest możliwe :)

W najśmielszych marzeniach nie prognozowałem takiego wyniku. Milan grał pressingiem :!: :!: Mecz w wykonaniu Milanu bardzo dobry, od bramki po atak. Szkoda tylko szans Pato na 5-0 w końcówce.

Powiedzcie mi jak tego Prince'a nie kochać? Wyborny gracz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”