FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1330

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 kwie 2011, 11:55

gienio pisze:Wykartkowanie bylo na wasze wlasne zyczenie.Bo dluzej juz sie chyba nie dalo wznawiac gry.Gra na czas,wiec kartki sluszne i tyle.
Właśnie o to chodziło przecież :> Valdes akurat kartki nie potrzebował i zarobił chyba trochę przypadkiem bo to Sergio miał się wykartkować, ale i tak wyszło dobrze. Obaj byli zagrożeni absencją i trzeba było wyczyścić konto przed GD - udało się. Leo też powinien się wykartkować, ale nie miał za bardzo okazji także będzie musiał być ostrożny w najbliższym meczu.

Zabawy? Ośmieszanie? O czym Ty piszesz?

Wczoraj graliśmy po zgrupowaniach reprezentacji. Jeszcze raz odsyłam do prześledzenia wyników i gry Barcelony w takich okolicznościach. Zawsze jest dużo gorzej i pewnie z 90% straconych punktów odbywa się w takich właśnie terminach. Poza tym graliśmy bez Puyola, Abidala, Xaviego, Pedro i 2/3 meczu bez Leo, który potem wszedł, ale nie był przygotowany na 100%. Na dodatek rywal z górnej półki, który jest bodaj jedynym zespołem w lidze, który może zagrać z Barceloną coś innego niż murowanie + kontry i liczyć na dobry wynik.

Zabrakło nam wczoraj ogarnięcia w środku pola (konkretnie to Creusa) oraz mocy w ataku bo długi czas graliśmy jednym napastnikiem, który na dodatek ostatnio nie gra za dobrze. Jednocześnie pomimo braku dwóch najlepszych obrońców udało się w miarę ogarniać tyły. Villarreal oczywiście miał swoje szanse, ale Valdes trzykrotnie był górą i to w dużej mierze dzięki niemu udało się wczoraj wygrać. Gra była niezła (zważywszy na okoliczności) a wynik bardzo dobry.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 03 kwie 2011, 12:54

Wczorajszy mecz należy oceniać przez pryzmat osłabień, wirusa fifa, klasy rywala i biorąc to pod uwagę, było lepiej niż dobrze.
W pierwszej połowie "neutralny" kibic pewnie ziewał od ucha do ucha, ale druga poł była już lepsza, przedewszystkim była to zasługa Barcy :wink:
Wejście Messiego ruszyło grę, ale e moim przekonaniu tylko dzięki temu, że Iniesta wrócił do drugiej lini :twisted: , bo Messi miał fajny rajd, pięknie przymierzył z wolnego, skupiał uwagę obrońców, ale poza tym to nie było rewelacji.

Plus dla Afellaya, ża grę na lewej stronie, robił zamieszanie, jego dośrodkowania były, a raczej mogły być groźne, gdyby w polu karnym był jeszcze ktoś oprócz jednego Vili
Także pozytywnie Maschrano. Wielki wojownik, i tego jego wślizgi, odbiory :jupi:
Thiago został wpuszczony na głęboką wodę i mimo paru przestojów było dobrze.

Ale mnie zniszczył Valdes. Swietne, pewne interwencje, także na pozycji libero 8) Wprowadzał niesamowity spokój swoją grą

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 04 kwie 2011, 13:48

Podsumowując bardzo dobry, moim zdaniem występ Thiago we wczorajszym meczu należy zaznaczyć, że zaliczył 136 podań. Naprawdę dobrze rozgrywał:)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 kwie 2011, 14:32

Tutaj kompilacja z występu Thiago --->

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 04 kwie 2011, 22:12

http://www.devilpage.pl/misza/blog/kome ... ska_krowa/

"Osobiście jestem bardzo ciekaw starć Messiego z obrońcami Stoke czy West Hamu. "

Też jestem ciekaw tych starć :lol2:

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 06 kwie 2011, 15:11

Już za parę godzin bardzo ciężki mecz przeciwko Szachtarowi. Liczę, że zagrają dzisiaj na 110%. Chciałbym by już dzisiaj rozstrzygnięto kto awansuje, w końcu po rewanżu na Ukrainie będzie Gran Derbi. Lepiej by było pojechać na Ukrainę na luzie.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 09 kwie 2011, 11:20

Mecz przeciwko Szachtarowi dobry w naszym wykonaniu, wynik jeszcze lepszy.
O ile jednak ofensywa grala bardzo dobrze to obrona pozostawiala troche do zyczenia.
Mowilem to juz wczesniej i powtorze jeszcze raz - jesli nie bedziemy mieli kontuzji to mozemy wygrac w tym sezonie wszystko, ale na chwila obecna wypadlo nam ze skladu dwoch podstawowych obroncow, ktorych ciezko zastapic. Sergio na stoperze daje rade, ale parze Busi - Pique brakuje szybkosci. Dlatego tak wazny jest powrot do zdrowia Puyola, ale niestety coraz bardziej obawiam sie, ze juz w tym sezonie nie zagra. Moze to znacznie wplynac na nasze wyniki w koncowce sezonu.

Dzisiaj mecz z Almeria i innej opcji niz 3 pkt nie widze.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 kwie 2011, 12:21

Niestety informacje o naszym kapitanie sa zle. Coraz bardziej dojrzewam do mysli jak Mistyk ze Puyol nie zagra w tym sezonie. Jedynym pozytywem jest czestsza gra Mascherano.

Dzis powinnismy dopisac 3 pkt i mam nadzieje ze nie bedzie niespodzianki jak tydzien temu w Madrycie. Poza tym mam cicha nadzieje ze powiekszymy przewage nad Realem po tej kolejce.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 09 kwie 2011, 13:06

mistyk pisze:Mecz przeciwko Szachtarowi dobry w naszym wykonaniu, wynik jeszcze lepszy.
O ile jednak ofensywa grala bardzo dobrze to obrona pozostawiala troche do zyczenia.
Mowilem to juz wczesniej i powtorze jeszcze raz - jesli nie bedziemy mieli kontuzji to mozemy wygrac w tym sezonie wszystko, ale na chwila obecna wypadlo nam ze skladu dwoch podstawowych obroncow, ktorych ciezko zastapic. Sergio na stoperze daje rade, ale parze Busi - Pique brakuje szybkosci. Dlatego tak wazny jest powrot do zdrowia Puyola, ale niestety coraz bardziej obawiam sie, ze juz w tym sezonie nie zagra. Moze to znacznie wplynac na nasze wyniki w koncowce sezonu.

Dzisiaj mecz z Almeria i innej opcji niz 3 pkt nie widze.
Te sytuacje, które miał na początku meczu Szachtar były dwa razy spowodowane przez proste błędy Daniego Alvesa - najpierw strata, a potem podanie do tyłu do nikogo. Tylko w jednym przypadku, przy tej najbardziej klarownej sytuacji zawalił Busquets i Pique, którzy zachowali się niczym niejaki Philippe Christanval ;)

Ofensywa zagrała dobrze, ale do formy z jesieni jeszcze sporo brakuje. Mam nadzieję, że dziś już zobaczymy Pedro od pierwszej minuty, Villę na swojej pozycji i Messiego strzelającego bramki. Na pewno Almerii nie należy lekceważyć, mimo że to ostatni zespół w tabeli.

EDIT: cofam to co powiedziałem o Messim, z racji tego że podobno jest zagrożony niech lepiej dzisiaj odpocznie

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 kwie 2011, 15:21

Ładnie się ostatnio napinają w Katalonii. Trzy przypadki w krótkim odstępie czasu. A narzekają na Mourinho.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 09 kwie 2011, 16:53

Bo Mourinho się nie napina tylko ściąga presję ze swoich piłkarzy. Chodzą słuchy, że specjalnie przegral ze Sportingiem aby tylko passy meczów bez porażki u siebie nie przerwała mu Barcelona :]

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 10 kwie 2011, 11:30

Mascherano nie zagra w Gran Derbi, obrona kuleje, średnia forma. Nie mam pojęcia czego się spodziewać w El Clasico. Puyol pewnie już nie zagra do końca sezonu (choć cały czas mam nadzieję, że to chwyt i zobaczymy go za tydzień). Być może ta niższa forma to też jakaś zasłona dymna przed meczem z Realem. Wierzę, że wygramy i będzie można się skupić na Lidze Mistrzów :)

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 10 kwie 2011, 20:01

Dlaczego nadal nie ma wyników badań Abidala? Coraz bardziej mnie to martwi...

Urgi
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Urgi » 10 kwie 2011, 21:47

A musisz je znac dokładnie co i jak? Wyniki Abi zna na bank.
Diagnozy, wyniki badań i stan chorego są tylko i wyłącznie do wiadomości chorego. Może Abidal zwyczajnie sobie nie życzy ich upubliczniania.
Nie tak dawno Zubi mowił, że Abidal do treningów ma wrócić za około miesiąc. Był na treningu odwiedzić kolegów, był wczoraj na meczu. Czyli można mniemać, że nic takiego strasznego nie było. Nie jestem ekspertem, ale (sprawdzić mogę bez problemu w rodzinie lekarzy mam aż za dużo) gdyby był to jakiś złośliwy nowotwór to oprócz operacji konieczna byłaby chemia itp, które to leczenie wykluczyłoby Abiego na długi okres jeśli nie gorzej. Nic takiego nie ma miejsca. Mi to wystarcza do bycia optymistą.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 10 kwie 2011, 21:52

Ile minęło od operacji? Z tego co wiem to na biopsję się czeka około miesiąca, ale to w pl i w dodatku to czas oczekiwania zwykłego człowieka. Abidal do takich nie należy i pewnie da się to przyśpieszyć, o ile jest taka możliwość.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”