No to wina stoi po stronie policji, że za późno zorientowali się, kogo organizator zaprasza - proste.bartbuks pisze:Akurat to jest normalne, więc nie wiem w czym problem
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 maja 2011, 16:17
No to wina stoi po stronie policji, że za późno zorientowali się, kogo organizator zaprasza - proste.bartbuks pisze:Akurat to jest normalne, więc nie wiem w czym problem
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 12 maja 2011, 16:21
Podczas gdy zaproszenie było wyłącznie dla prezesaPrzed chwilą komentowali na TVNie wyproszenie Litara i oczywiście musieli nakłamać, że zaproszenie było "ogólnie do Zarządu Wiary Lecha", a Zarząd (na złość?) postanowił wysłać kogoś z postawionymi zarzutami.
E: dobry trans na Widzewie, że miała być Irlandia, mamy BiałoruśW związku z nagonką zorganizowaną na kibiców wszystkich klubów podjęta została decyzja o zawieszeniu organizowania opraw meczowych, wyjazdów oraz dystrybucji biletów na mecze wyjazdowe Lecha Poznań, a także wiesznia flag.
W następnej kolejce odbędzie się protest ogólnopolski w ramach którego nie będzie prowadzony doping na stadionach w całej Polsce, nie pojawi się także oflagowanie.
Uważamy, że piłkarzom w walce o europejskie puchary potrzebny jest doping, ale w zaistniałej sytuacji nadrzędne jest dobro kibiców i nim będziemy się kierować.
MENDEZ

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 maja 2011, 16:28
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 12 maja 2011, 16:38
NoName1989

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 12 maja 2011, 16:40
MENDEZ

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 12 maja 2011, 16:59

NoName1989
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 maja 2011, 17:17
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 12 maja 2011, 17:53
BERGKAMP

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 maja 2011, 18:36
Ty wiesz co to domniemanie niewinności? Jak to się ma do wyproszenia kogoś ze spotkania?Dodatkowo "logiczne" wg polskiego prawa o domniemaniu niewinności. Grobelnego też powinni po zaproszeniu nie wpuszczać, lub wyrzucać. Berlusconiego tak samo.
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 12 maja 2011, 18:39
NoName1989

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 maja 2011, 18:42
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 12 maja 2011, 18:45
NoName1989
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 maja 2011, 18:47
Pytanie kierowane nie do mnie, bo ja jestem tylko kibolem-bandytą, ale odpowiem: zostawić stadiony takie, jakie są. Jeśli miałyby być niebezpieczne to nie przychodziłoby aż tak wielu kibiców oglądać ten marny poziom sportowy. Całe 90 minut i jeden celny strzał, który normalny człowiek to wytrzyma?Wilmore pisze:Stąd moje pytanie do jedynej osoby, która w tym temacie nie schodzi do absurdu, czy ma pomysł na jakieś inne rozwiązanie na ten problem, które rząd ominął, a które byłoby o wiele lepsze.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 maja 2011, 19:01
Tak, uważam, że jako środek do osiągnięcia celu jest to dobry pomysł. Nie jest doskonały, bo cierpią na tym normalni kibice - nie pojawiłem się wczoraj na Wiśle, bo nie miałem ochoty słuchać wulgaryzmów od bydła, że niby łamię protest, bo przychodząc na stadion robię coś złego nie wychodząc na jakiś czas - ale jest to chyba najlepszy pomysł z tych, które mi przyszły do głowy. Zauważ, że to zmusza do działania nie rząd, ale kluby, a o to wszystkim chodzi - rząd w tej sprawie tak naprawdę nie robi wcale wiele, obrywa się im przez socjalistyczną mentalność, że państwo może wszystko i odpowiada za wszystko. W gruncie rzeczy chodzi o to, by kluby zostały zmuszone do działania, o czym zresztą jeden z działaczy Twojego klubu jakiś czas mówił.Uważasz, że zamknięcie stadiów to naprawdę był dobry pomysł?
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 maja 2011, 19:06
Skandal. Ni uda się ich łatwo przestraszyć. Znają swoje prawa. Kibole.Bydgoskim prokuratorom i policjantom nie poszło tak łatwo, jak się spodziewali. Mimo twardych dowodów prawie wszyscy zatrzymani w Warszawie nie przyznali się do winy.
Jeden z policjantów tak relacjonował nam pierwsze gorące godziny po zatrzymaniach: - Straszny chaos tu panuje. Chłopaki się sadzą, żądają adwokatów. Część z zatrzymanych to osoby, którym postawiono zarzuty po wielkiej obławie we wrześniu 2008 r., gdy na Podzamczu policjanci zatrzymali ponad 750 osób przed derbami Polonia - Legia. Ta sprawa wciąż się toczy - to w prokuraturze, to w sądzie. - Są otrzaskani w procedurach, znają swoje prawa. Nie uda się ich łatwo przestraszyć - przyznaje inny policjant.
Zamykanie spokojnych dotychczas i bezpiecznych stadionów prędzej może sprowokować po ponownym otworzeniu incydenty niż zastraszyć. Może taki jest cel?Jak dowiedziała się "Gazeta Wyborcza" i Sport.pl na polecenie wojewody wszczęto postępowanie, w wyniku którego na najbliższy mecz mają zostać zamknięte stadiony Widzewa i GKS-u . Na polecenie wojewody wszczęto postępowanie, w wyniku którego mają zostać zamknięte - przynajmniej na jeden mecz - stadiony obu klubów. - Były już plany, by obiekt Widzewa zamknąć na środowe spotkanie. Nic z tego nie wyszło, bo nie znaleziono wystarczających argumentów. Udało się jedynie nie wypuścić na mecz kibiców z Bełchatowa - opowiada nasz informator.
Na środowych derbach województwa służby porządkowe były niezwykle wyczulone. - Chyba jeszcze nigdy nie zarządzono tak drobiazgowej kontroli - mówi "Gazecie" jeden z kibiców. - Do tej pory nigdy nie było problemów, by wejść na mecz z soczkiem w kartoniku. Teraz były.
Podobno szefowie ochrony taką drobiazgowość tłumaczyli obawami... przed zamknięciem stadionu. - Jeśli na boisku wylądował by taki kartonik, obiekt zamknięto by przynajmniej na kilka spotkań - mówili w kuluarach. - Determinacja, by to zrobić jest ogromna. Polecenie z góry brzmiało: "trzeba zamknąć oba stadiony" i jego wykonawcy - czyli wojewoda i policja - nie spoczną, dopóki misji nie wykonają. Niewykluczone, że w najbliższym czasie wojewoda zwoła konferencję, na której zostanie ogłoszona decyzja o zamknięciu obu stadionów - dodaje nasz informator.
petru
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio