Polscy kibice - Strona 134

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 maja 2011, 16:17

bartbuks pisze:Akurat to jest normalne, więc nie wiem w czym problem
No to wina stoi po stronie policji, że za późno zorientowali się, kogo organizator zaprasza - proste.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 12 maja 2011, 16:21

Dodatkowo "logiczne" wg polskiego prawa o domniemaniu niewinności. Grobelnego też powinni po zaproszeniu nie wpuszczać, lub wyrzucać. Berlusconiego tak samo.
Prawda jest taka, że zapewne gadać w ogóle z nim nie chcieli. Władzy nie zależy na rozmowach ze stowarzyszeniami kibiców. Przecież te grupy chcą zniszczyć i wyeliminować.
Przed chwilą komentowali na TVNie wyproszenie Litara i oczywiście musieli nakłamać, że zaproszenie było "ogólnie do Zarządu Wiary Lecha", a Zarząd (na złość?) postanowił wysłać kogoś z postawionymi zarzutami.
Podczas gdy zaproszenie było wyłącznie dla prezesa :arrow: http://wiaralecha.pl/images/stories/001.jpg
W związku z nagonką zorganizowaną na kibiców wszystkich klubów podjęta została decyzja o zawieszeniu organizowania opraw meczowych, wyjazdów oraz dystrybucji biletów na mecze wyjazdowe Lecha Poznań, a także wiesznia flag.

W następnej kolejce odbędzie się protest ogólnopolski w ramach którego nie będzie prowadzony doping na stadionach w całej Polsce, nie pojawi się także oflagowanie.

Uważamy, że piłkarzom w walce o europejskie puchary potrzebny jest doping, ale w zaistniałej sytuacji nadrzędne jest dobro kibiców i nim będziemy się kierować.
E: dobry trans na Widzewie, że miała być Irlandia, mamy Białoruś
E2: podobno policja chce, aby klub zidentyfikował kibiców, którzy przeklinali na meczu Widzewa :rotfl:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 maja 2011, 16:28

cloner, MENDEZ nie wiem co tak naprawdę sobie myśleć, bo to co przekazują media to wielki stek kłamstw. Sprawa wygląda kuriozalnie, a wystarczy spojrzeć na GW, gdzie za wzór stawiali nam Anglię, a Weszło! udowodniło im, że gówno wiedzą...

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1531
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 12 maja 2011, 16:38

MENDEZ Piłkarze, trenerzy, masażyści i to obu klubów na pewno nie szczędzili sobie przeklinania, ciekawe czy ich też chcą identyfikować :haha:

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 12 maja 2011, 16:40

o-ho-ho... ponoć jest zakaz zorganizowanych wyjazdów na wszystkie mecze II, I ligi a także... Ekstraklasy. To jest ***** niepojęte. Ups, wilmore przepraszam :? - by żyło się lepiej. A na stadionach było bezpieczniej (teraz tylko wyje**** gospodarzy).

NoName1989
nie ma pobłażania dla bandytyzmy stadionowego :!: :lol:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 12 maja 2011, 16:59

Obrazek
Oprawa która pojawiła się u nas na meczu ze Stalówką chyba. Idealnie pasuje do czasów, które nastały.

Zamykając stadiony rudy pajac zwany przez niektórych premierem zapomina o jednym, on nie uderza w chuliganów i bandytów tylko również w zwykłych kibiców, którzy przy wyborach mogą o tym pamiętać. Mam nadzieje, że wyjdzie mu bokiem walka z "kibolami" :lol:

Miała być Irlandia, a jest Białoruś !

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 maja 2011, 17:17

Staruch - wywiad dla Gazety Polskiej 2011

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 12 maja 2011, 17:53

To jest nie do pomyślenia, co się dzieje. Naprawdę brak mi na to wszystko słów.
Jeszcze więcej zakazów. Śmieszne to już przestało być dawno. Absurd goni absurd.
SKANDAL!

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 maja 2011, 18:36

Dodatkowo "logiczne" wg polskiego prawa o domniemaniu niewinności. Grobelnego też powinni po zaproszeniu nie wpuszczać, lub wyrzucać. Berlusconiego tak samo.
Ty wiesz co to domniemanie niewinności? Jak to się ma do wyproszenia kogoś ze spotkania? :lol:

bartbuks
Sprawiasz wrażenie jedynego rozsądnie patrzącego na całą sytuację w tym temacie. Mam w związku do Ciebie pytanie - czy słyszałeś gdzieś w swoim środowisku, albo czy masz jakąś własną oryginalną, sensowną koncepcję na zatrzymanie stadionowego bandytyzmu?

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 12 maja 2011, 18:39

Toż Twój najjaśniejszy pŁemieŁ już znalazł, zamknąć stadiony ! Co Ty mu nie ufasz, czy co? :shock:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 maja 2011, 18:42

W wielu sprawach mi nie ufam, a PO to nie jest moja partia, Tusk to też nie jest mój premier.
Inna rzecz, że w tej sytuacji jego działania pochwalam nie jako doskonałe, ale jako najlepsze z możliwych. Stąd moje pytanie do jedynej osoby, która w tym temacie nie schodzi do absurdu, czy ma pomysł na jakieś inne rozwiązanie na ten problem, które rząd ominął, a które byłoby o wiele lepsze.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 12 maja 2011, 18:45

Wilmore teraz tak na spokojnie już, bez sarkazmu. Uważasz, że zamknięcie stadiów to naprawdę był dobry pomysł? Tym tak naprawdę nic, a nic nie rozwiązał. Tyle tylko, że zabronił zwykłym kibicom obejrzeć mecz na stadionie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 maja 2011, 18:47

Wilmore pisze:Stąd moje pytanie do jedynej osoby, która w tym temacie nie schodzi do absurdu, czy ma pomysł na jakieś inne rozwiązanie na ten problem, które rząd ominął, a które byłoby o wiele lepsze.
Pytanie kierowane nie do mnie, bo ja jestem tylko kibolem-bandytą, ale odpowiem: zostawić stadiony takie, jakie są. Jeśli miałyby być niebezpieczne to nie przychodziłoby aż tak wielu kibiców oglądać ten marny poziom sportowy. Całe 90 minut i jeden celny strzał, który normalny człowiek to wytrzyma?

Piłka nożna dla kibiców!

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 maja 2011, 19:01

Uważasz, że zamknięcie stadiów to naprawdę był dobry pomysł?
Tak, uważam, że jako środek do osiągnięcia celu jest to dobry pomysł. Nie jest doskonały, bo cierpią na tym normalni kibice - nie pojawiłem się wczoraj na Wiśle, bo nie miałem ochoty słuchać wulgaryzmów od bydła, że niby łamię protest, bo przychodząc na stadion robię coś złego nie wychodząc na jakiś czas - ale jest to chyba najlepszy pomysł z tych, które mi przyszły do głowy. Zauważ, że to zmusza do działania nie rząd, ale kluby, a o to wszystkim chodzi - rząd w tej sprawie tak naprawdę nie robi wcale wiele, obrywa się im przez socjalistyczną mentalność, że państwo może wszystko i odpowiada za wszystko. W gruncie rzeczy chodzi o to, by kluby zostały zmuszone do działania, o czym zresztą jeden z działaczy Twojego klubu jakiś czas mówił. :wink:

Stąd moje pytanie do bartbuksa, czy ma jakiś lepszy pomysł.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 maja 2011, 19:06

Bydgoskim prokuratorom i policjantom nie poszło tak łatwo, jak się spodziewali. Mimo twardych dowodów prawie wszyscy zatrzymani w Warszawie nie przyznali się do winy.
Jeden z policjantów tak relacjonował nam pierwsze gorące godziny po zatrzymaniach: - Straszny chaos tu panuje. Chłopaki się sadzą, żądają adwokatów. Część z zatrzymanych to osoby, którym postawiono zarzuty po wielkiej obławie we wrześniu 2008 r., gdy na Podzamczu policjanci zatrzymali ponad 750 osób przed derbami Polonia - Legia. Ta sprawa wciąż się toczy - to w prokuraturze, to w sądzie. - Są otrzaskani w procedurach, znają swoje prawa. Nie uda się ich łatwo przestraszyć - przyznaje inny policjant.
Skandal. Ni uda się ich łatwo przestraszyć. Znają swoje prawa. Kibole.
Jak dowiedziała się "Gazeta Wyborcza" i Sport.pl na polecenie wojewody wszczęto postępowanie, w wyniku którego na najbliższy mecz mają zostać zamknięte stadiony Widzewa i GKS-u . Na polecenie wojewody wszczęto postępowanie, w wyniku którego mają zostać zamknięte - przynajmniej na jeden mecz - stadiony obu klubów. - Były już plany, by obiekt Widzewa zamknąć na środowe spotkanie. Nic z tego nie wyszło, bo nie znaleziono wystarczających argumentów. Udało się jedynie nie wypuścić na mecz kibiców z Bełchatowa - opowiada nasz informator.

Na środowych derbach województwa służby porządkowe były niezwykle wyczulone. - Chyba jeszcze nigdy nie zarządzono tak drobiazgowej kontroli - mówi "Gazecie" jeden z kibiców. - Do tej pory nigdy nie było problemów, by wejść na mecz z soczkiem w kartoniku. Teraz były.

Podobno szefowie ochrony taką drobiazgowość tłumaczyli obawami... przed zamknięciem stadionu. - Jeśli na boisku wylądował by taki kartonik, obiekt zamknięto by przynajmniej na kilka spotkań - mówili w kuluarach. - Determinacja, by to zrobić jest ogromna. Polecenie z góry brzmiało: "trzeba zamknąć oba stadiony" i jego wykonawcy - czyli wojewoda i policja - nie spoczną, dopóki misji nie wykonają. Niewykluczone, że w najbliższym czasie wojewoda zwoła konferencję, na której zostanie ogłoszona decyzja o zamknięciu obu stadionów - dodaje nasz informator.
Zamykanie spokojnych dotychczas i bezpiecznych stadionów prędzej może sprowokować po ponownym otworzeniu incydenty niż zastraszyć. Może taki jest cel?

Dodatkowo na Wiśle zarząd zablokował oprawę o ostatnich wydarzeniach, inaczej na bank stadion zostałby zamknięty na derby. Nie wiadomo, czy i tak nie zamkną z powodu podejrzeń o bójki, jak w przypadku Widzewa. Akurat, by skumulować agresję poza stadionem, na którym jest spokojnie.
Przed meczem spiker ogłosił komunikat z góry, pewnie od policji, że osoby używające wulgaryzmów zostaną namierzone na monitoringu, ujęte i ukarane grzywną.

Zakaz wyjazdowy na wszystkie kluby komponuje się z wyjazdem Wisły na Legię. Mecz jest 27 maja, w tym samym dniu jest parada tolerancji czy równości czy tęczy. Ciekawe, czy kibice zamiast do Warszawy wybiorą się na Rynek.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”