Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 134

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 21 kwie 2007, 22:56

ja to sie dziwie ze ktos za niego chce dac tak kosmiczne pieniadze!!! Roque moze by byl swietnym pilkarzem ale nie wklada w ten fach serca i to widac strasznie na boisku wiec szerokiej drogi zycze i niech Betis przelewa kase 3mln euro to wg transfermarkt.de 1/2 Marcella Jansena

dziwie sie tez trenerowi ze go wystawia wg mnie lepiej by sie sprawdzil Georlitz w wyjsciowej 11

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 22 kwie 2007, 11:58

Remis w "wygranym" meczu z Werderem i kompromitujaca kleska we Frankfurcie :roll: ...dwa kluczowe momenty w ktorych zaprzepascilismy sznase na gre w LM :roll:

6pkt straty...odrobic to w 4 kolejkach :?: czarno to widze...

Puchar Uefa to jeszcze nie najgorsza rzecz jaka nas spotyka :P w obecnej sytuacji moze byc problem z uzupelnieniem kadry wartosciowymi zawodnikami...VanDerVaart i Jansen to jak narazie jeszcze bardzo realne transfery, ale przykladowo na Klose czy Robbena nie ma co liczyc :roll:

najgorszy sezon Bayernu...bodajze od sezonu 96/97...10 lat w swiatowej czolowce...bardzo dobry wynik...moze rok przerwy okarze sie kluczowym momentem w nowej historii Monachijczykow...

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 kwie 2007, 8:47

:(
I to by było na tyle. Przyszły sezon - to Puchar UEFA i mecze głównie w niedzielę. Ten mecz tak naprawdę był po prostu wyznacznikiem bardzo słabego sezonu, którego jedynym jasnym promykiem było wyeliminowanie Realu.

Zgadzam się niestety z komentatorami Sport Bildu, którzy przez cały sezon wkurzali mnie, najeżdżając ostro na Bayern - mamy teraz najsłabszy zespół od wielu lat. I to zespół, który nawet nie wykazuje woli walki w tak decydującym spotkaniu jak w sobotę. Żal mi chyba jedynie Kahna, który ostatni (?) sezon w swojej karierze będzie musiał spędzić w P. UEFA - "Cup der Verlierer", jak to stwierdził, jak najbardziej słusznie, Kaiser.

Transfery? Możemy pożegnać się z marzeniami w stylu Ribery czy Toni. Nikt z tzw. wielkich światka piłkarskiego nie przyjdzie do drużyny, która gra zaledwie w P. UEFA. Jedyne na co możemy liczyć to gracze z BL, a też nie wierzę, żeby wszyscy nagle godzili się na sprzedanie Bayernowi największych gwiazd, które mają jeszcze ważne kontrakty :? Obym się mylił.

Mam nadzieję, że dojdzie wreszcie do cięć kadrowych, bo musi do nich dojść, skoro z tym składem nie jesteśmy w stanie nawet awansować do LM. Pytanie tylko, jak teraz Hoeness i Rummenigge zamierzają to zrobić, skoro Bayern straci na atrakcyjności? :roll:
Gomez pisze:Remis w "wygranym" meczu z Werderem i kompromitujaca kleska we Frankfurcie :roll: ...dwa kluczowe momenty w ktorych zaprzepascilismy sznase na gre w LM :roll:
chyba nawet więcej było takich momentów - chociażby początek 2 rundy - 1 pkt na 9 możliwych do zdobycia, w tym całkowicie bezsensowna porażka w Dortmundzie :?
Gomez pisze:najgorszy sezon Bayernu...bodajże od sezonu 96/97...
W 97 r. byliśmy mistrzami :wink: był to też ostatni sezon w którym graliśmy w P. UEFA - odpadliśmy wtedy z Valencią w 1 rundzie (0:3 w Hiszpanii).

Najgorsze sezony, które pamiętam to 91/92 (10 miejsce!) oraz 94/95 (6 miejsce, awans do P. UEFA dzięku M-Gladbach, które zdobyło P. Niemiec :wink: ). Po tych sezonach nastepowała reakcja zarządu, który sprowadzał świetnych graczy:
na 92/93: Jorginho, Schupp, Scholl, Helmer i Matthaeus
na 95/96: Herzog, Sforza, Strunz i absolutny hit - Klinsmann
podobnie zresztą było po sezonie 97/98, w którym Bayern szału też nie robił (choć przynajmniej zdobyli P. Niemiec), wtedy przyszli Linke, Jeremies, Salihamidzic, Daei oraz Effenberg :wink:

Życzyłbym sobie ( i innym fanom :wink: ) takich transferów i teraz, bo niestety Altintop, Schlaudraff i Sosa nie dają mi na razie wielkiej nadziei na przyszłość.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 kwie 2007, 9:01

Michał M pisze:edyne na co możemy liczyć to gracze z BL, a też nie wierzę, żeby wszyscy nagle godzili się na sprzedanie Bayernowi największych gwiazd, które mają jeszcze ważne kontrakty Confused Obym się mylił.
godzili się ? a czemu mają się nei godzić ? Do tej pory chyba prezydenci innych klubów nie patrzyli na to, w jakim pucharze gra Bayern, tylko ile chce wydać na ich zawodnika. Bayern, nawet jak nie zagra w LM to i tak pozostanie najbogatszym klubem w Niemczech. A kasa na transfery zawsze się znajdzie. Takie Schalke nie wyjdzie z grupy LM, a Bayern pewnie zajdzie [o ile bedzie grał w PUEFA oczywiscie] może nawet do finału ze szczęssliwym zakończeniem. W Niemczech, pewnie kazdy młody piłkarz chciałby zagrać, nawet jak nie bedzie od razu występował w LM, to przecież w przyszłości [czyt: za rok] już ta LM będzie. Ottmar zostanie na stanowisku i od początku sezonu, przez okres przygotowawczy etc. etc. - będzie robił swoje. I raczej nie zawiedzie.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 kwie 2007, 9:15

fieldy pisze: godzili się ? a czemu mają się nei godzić ? Do tej pory chyba prezydenci innych klubów nie patrzyli na to, w jakim pucharze gra Bayern, tylko ile chce wydać na ich zawodnika.
No to fakt. Tyle jednak, że np.:
- Klose: Werder nie jest już taki biedny (też zarobili ostatnio na europejskich pucharach) i nie jest powiedziane, że mając ofertę tylko z Bayernu nie wstrzymają Miro do 2008 r. Nie zależy im przecież na wzmacnianiu największego rywala. Przypomnę tylko, że na transfer Ismaela zgodzili się tak naprawdę tylko dlatego, że w zamian mogli pozyskać Fringsa. A zresztą sam Klose, jesli otrzyma oferty z innych czołowych klubów europejskich, to odejdzie do nich a nie do Bayernu
- van der Vaart - tu w ogóle jest gorzej, bo ma kontrakt do 2010, a HSV wie, jaka byłaby dla nich to strata. Poza tym , nauczeni doświadczeniem z tego sezonu, hamburczycy zapewne nie będą skłonni wyprzedawać swoich najlepszych graczy jak rok temu

Jedyne co jest w tej chwili realne, to transfer Jansena. Marcell stwierdził, że interesuje go tylko Bayern albo wyjazd za granicę. Słyszałem, że kusi go m.in. Arsenal?
fieldy pisze:Bayern, nawet jak nie zagra w LM to i tak pozostanie najbogatszym klubem w Niemczech. A kasa na transfery zawsze się znajdzie.
O kasę się nie martwię, Bayern to bogaty klub, choć nie szasta forsą na transfery :wink: Tylko, że co z tej kasy, jak nie skuszą graczy miary Deco czy Toniego :? A BL nie oferuje już teraz graczy mogących pozwolić na budowę zespółu europejskiej czołówki, to nie to samo co było jeszcze 5-6 lat temu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 kwie 2007, 9:28

Michał M pisze:A BL nie oferuje już teraz graczy mogących pozwolić na budowę zespółu europejskiej czołówki, to nie to samo co było jeszcze 5-6 lat temu.
na pewno nie na dzień dzisiejszy. Ale w perspekktywie 2,3 lat ? Przecież już obecna wasza kadra nie prezentuje się najgorzej. Bastiana będą omijały kontuzje, inni młodzi będą sę dobrze rozwijać, to nie będzie źle. na pewno kupicie kogoś z bundesligi, jak nie gwiazde, to choć talent, ktory taką gwiazdą będzie. Zresztą chyba Ottmar wie kogo potrzebuje, na jaką pozycję i o jakich predyspozycjach. Macie znakomitego trenera i o transfery na waszym miejscu bym sie nie lękał. Mowisz, że Ribry, czy Toni by nie przyszli do Bayernu, gdy ten nie awansuje do LM - a jak awansuje,t o widzisz Francka w lidze niemieckiej ? Ja nie za bardzo. Chyba było już o tym dyskusja wcześniej, ale sie nie załapałem :D Na chwielę obecną Franck ma najblizej chyba do Londynu, o Jensenie coś czytałem, ale to raczej tylko spekulacje. Gdyby coś konkretnego było na rzeczy - to informacji na jego temat byłoby znacznie wiecej.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 kwie 2007, 9:45

fieldy pisze:Ale w perspekktywie 2,3 lat ? Przecież już obecna wasza kadra nie prezentuje się najgorzej.
No dobra, może mam w sobie zbyt dużą dozę pesymizmu po weekendzie :wink: Najgorzej może nie, ale najlepiej też nie, jak pokazują wyniki - co trzeci mecz w BL w tym sezonie to porażka! średnia strzelonych goli to 1,5 bramki na mecz! (zwykle były co najmniej 2). Zresztą wiesz, jak jest, fieldy, kibic nie chce myśleć tylko o perspektywach, one są owszem, ważne, ale aktualne zwycięstwa/sukcesy jeszcze ważniejsze :P Poza tym, Uli Hoeness przyzwyczaił wszystkich kibiców Bayernu do pewnej ciągłości kadry i sukcesów. Jak widać, w tym sezonie niektórzy się chyba po prostu wypalili.
fieldy pisze:Bastiana będą omijały kontuzje,
Oby, bo te ostatnie komunikaty nie były radosne :? Boje się trochę nastepnego casusu Deislera.
fieldy pisze: Zresztą chyba Ottmar wie kogo potrzebuje, na jaką pozycję i o jakich predyspozycjach.
Owszem, wie. Powiedział już, że chce van der Vaarta lub Diego i Klose. Jak chociaż jeden z tych zawodników będzie w przyszły sezonie biegał w czerwonych barwach, to się ucieszę. Na razie w to wątpię :?
fieldy pisze:a jak awansuje,t o widzisz Francka w lidze niemieckiej ? Ja nie za bardzo. Chyba było już o tym dyskusja wcześniej, ale sie nie załapałem :D Na chwilę obecną Franck ma najblizej chyba do Londynu,
No pewnie masz rację, choć, gdyby Bayern awansował do LM to ta szansa byłaby, przynajmniej minimalna :wink: Ribery zapowiedział przecież, że w przyszłym sezonie chce grać w LM, czego już np. Marsylia mu nie zaoferuje. Ale już np. Robben stwierdził, że wyobraża sobie ewentualną grę w Bayernie, bo to zespół zawsze liczący się w walce o zwycięstwo w LM. Teraz już pewnie tego nie powie...
fieldy pisze:o Jensenie coś czytałem, ale to raczej tylko spekulacje. Gdyby coś konkretnego było na rzeczy - to informacji na jego temat byłoby znacznie wiecej.
To pocieszające :wink: Bo Jansen jest właśnie jednym z tych niewielu talentów, które mogą ruszyć Bayern do przodu :wink:

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 23 kwie 2007, 9:55

ta my tu gadu gadu a cele transferowe odplywaja. Podobno VDV chce do Hiszpani najlepiej do Barcy, Valencji lub Realu i o Bayernie nie mysli. :kocioł: :evil:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 kwie 2007, 10:29

Michał M pisze:Ribery zapowiedział przecież, że w przyszłym sezonie chce grać w LM, czego już np. Marsylia mu nie zaoferuje
wait a minute :stop: Marsylia ma szanse na zakwalifikowanie sie do LM.
Z ligi francuskiej, chyba 3 ekipy mają prawo startu w LM bądź kwalifikacjach, a do 3 miejsca ekipie z Marsylii brakują zaldwie 3 okcza na 5 kolejek do końca sezonu. Sam Ribery mówił, że odjedzie z klubu, jak ten się nie zakwalifikuje do LM, co jest jakby oczywiste. Ale gdy awansuja, to pewnie się jeszcze bedzie zastanawiał.
przembal pisze:Podobno VDV chce do Hiszpani najlepiej do Barcy, Valencji lub Realu i o Bayernie nie mysli.
A mi się właśnie wydaje, że VdV jest najbliżej Bayernu. Biorąc pod uwagę Klosego i Diego. W ogóle Diego mi nie pasuje do tej ligi. On jest stworzony do hiszpańskiej :D i już prędzej Brazylijczyk się tam przeniesie. Rafaela widzę w Bayernie, ale to tylko moje takie przeczucie, nie oparte na niczym konkretnym :D

Michał M pisze:Zresztą wiesz, jak jest, fieldy, kibic nie chce myśleć tylko o perspektywach, one są owszem, ważne, ale aktualne zwycięstwa/sukcesy jeszcze ważniejsze
Zgadzam sie, tylko że chodziło mi w tym momencie o piłkarza. Mówisz, ze wielki piłkarz nie przyjdzie, bo klub nie gra w LM - a ja mówie, że może przyjsć [zwłaszcza młody] bo nie spieszy mu się, aby grac od razu w LM - Bayern jak nie w tym sezonie, to już następnym bedzie grał w LM, to jest pewne. Więc taki piłkarz nie przechodziłby do klubu, ktory nagle przestaje się liczyć, bo to tylko przejściowe kłopoty.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 kwie 2007, 10:46

fieldy pisze: wait a minute :stop: Marsylia ma szanse na zakwalifikowanie sie do LM.
No dobra :p ALe obstawiam, że się nie zakwalifikuje, a zresztą władze OM dały już wolną rękę Ribery'emu :wink:
fieldy pisze: A mi się właśnie wydaje, że VdV jest najbliżej Bayernu.
On chyba sam nie wie do końca czego chce. Ten jego transfer do HSV to w ogóle była dziwna sprawa (choć, jak sie później okazało, strzał w "10" dla obu stron). Trudno mi się naprawdę odnieść do tych wszystkich spekulacji na jego temat, ale naprawdę się nie zdziwię, jeśli w przyszłym sezonie będzie jeszcze biegał w Hamburgu.
fieldy pisze:Mówisz, ze wielki piłkarz nie przyjdzie, bo klub nie gra w LM
Dobra, może trochę był to skrót myślowy z mojej strony. Trzeba pamiętać, że mam tu na myśli Bayern - zespół z ligi niemieckiej, która tak naprawdę jest mało atrakcyjna nawet dla takiego Ribery'ego (który, umówmy się szczerze - jest na razie wschodzącą gwiazdą, bo poza MŚ to szału jeszcze nie zrobił). Co może zaoferować taki klub zawodnikom spoza BL jak Toni, Ribery czy Deco? Tylko stałą grę w LM i to jeszcze gwarantującą przynajmniej minimalną szansę na triumf. Takich graczy nie interesuje walka o mistrzostwo Niemiec - co im po tym mistrzostwie? A niestety, bez graczy tego rzędu Bayern nie będzie miał szans na zwycięstwo w LM, o co powinni starać się co roku. A same tytuły krajowe kibiców FCB nie zaspokoją :wink: No a niestety, uprę się przy twierdzeniu, że BL ma teraz do zaoferowania niewielu graczy na światowym poziomie, a i tych nielicznych nie będzie tak łatwo wyrwać z ich klubów jak było do tej pory. Młodzi? OK, ale tych młodych muszą wesprzeć doświadczeni dobrzy gracze, sam van Bommel i Makaay to trochę za mało. Inaczej skończymy jak Ajax, który też ma rzeszę utalentowanych graczy + 2,3 weteranów i jakoś dobrze na tym nie wychodzą (przynajmniej ostatnio) :?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 kwie 2007, 11:02

Michał M pisze:ALe obstawiam, że się nie zakwalifikuje, a zresztą władze OM dały już wolną rękę Ribery'emu
No tak, dostał wolną rekę, ale jak sie zakwalifikuja, to pewnie będzie chciał zostać. A klub go nie musi sprzedawać przecież. Kasa wtedy bedzie od UEFY, no i przyda się w wlace w europie. Mimo to, tez myśle, ze odejdzie, ale wszystko jest możliwe i jak zostanie, to tez nie bede specjalnie zaskoczony.

Zgadzam się, że Bundesliga nie ma tylu atutów co inne ligi [wiadomo które], dlatego tez pisałem, ze nie widze Francka w Bayernie, bo mi sie nie wydaje, aby chciał tam przejść, nawet po to, aby grać w LM. Gdy przychodził VDV, czy Diego, tez byłem zaskoczony, ze wybrali tą ligę, wypromowali się jeszcze bardziej i teraz mają w czym wybierać [choć VDV mniej ofert chyba ma, dlatego wydaje mi się, ze skoro już się zadomowił w Niemczech, to będzie chciał grać w Bayernie]

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 23 kwie 2007, 11:23

bundeliga powoli zaczyna rosnac w sile. Werder i Schalke zaczynaja zarabiac wiecej kasy i juz tak nie sprzedawaja najlepszych pilkarzy jak kiedys moze za 2 3 sezony cos fajnego wyrosnie z VFB bo maja bardzo wielu mlodych pilkarzy i HSV tez sie porawi bo maja tam dar doi sciagani ciekawych pilkarzy za grosze wiec moze BL sie odbuduje, bo jeden Bayern atrakcyjnosci ligi nie poprawi.

Bayern ma doswiadczony trzon druzyny wiec mozxe teraz sciagac mlodych pilkarzy. Kahn, Lucio, Van Bommel i chyba Makaay tworza trzon druzyny, wokol nich mozna tworzyc mloda druzyne. Nasza mlodziez tez jest juz bardzo doswiadczona, mam na mysli tutaj Lahma, Bastiana i Poldiego wiec mozna kupowac mlodych zdolnych bo beda mieli wsparcie w doswiadczeniu np Sosa na prawej stronie w osobie Sagnola czy jakis mlody pomocnik w Marku jak to teraz jest z Ottlem wiec sytuacja Ajaxu nam nie grozi. Z 2 strony Arsenal na mlodzikach wymiata wiec czemu nie...

VDV bylby najwiekszym z mozliwych wzmocnien dla Bayernu bo:
1)jest ograny w BL
2)zna sie z Markiem i Royem z reprezentacji wiec nie musieli by sie zgrywac
3)pasuje do Bayernu jest takim zawodnikiem ktorego u nas brakuje

Mam nadzieje ze Uli sie przekona i go kupia mysle ze jak dadza zqa niego 17-18 mln euro to bedzie gral u nas>. transfermarkt.de wycenia go na 16mln euro wiec moja wycena wydaje sie byc realna.

No ale jezeli nie VDV to moze Khedira z VFB albo Nesri z OL. Marsylia
Mozna jeszcze kupic Tesci z VFB gdyby odszedl Owen ale w sumie jest Furstner

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 23 kwie 2007, 11:34

http://www.bayern.munchen.pl/index.php?id_newsa=1705

To tyle jeśli chodzi o gadanie na temat Holendra. Ciekawe co on tak widzi w tym HSV? Jeśli już odejdzie z Hamburga to tylko do Realu czy Barcelony. Czyli jak zgłosi sie Inter to odmówi i zostanie w HSV? Toniego nie chciałem, bo stary i wcale nie jakiś superświetny, Klose się waha, Diego też powiedział, że dobrze czuje się w Werderze i mysli teraz tylko u PUEFA i Bundeslidze. Zarząd nie wspomniał jednak o graczach Ajaxu takich jak Sneijder czy Hunter. Może oni?

Wszyscy stopniowo odmawiają Bayernowi, jak widzać Bawarczycy sami sobie szkodzą, najpierw myśleli, że cała BL jest pod ich dyktando a tymczasem nie zagrają nawet w LM przyczym kluby takie jak Schalke czy Werder sprowadzają coraz lepszych graczy zza granicy, gdy Bayern nadal zaślepiony w BL.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 kwie 2007, 11:54

przembal pisze:bundeliga powoli zaczyna rosnac w sile.
Na pewno? :roll: Czym to niby się przejawia, ile europejskich pucharów zostało zdobytych przez zespoły niemieckie w ciągu ostatnich 5 lat? :? Ba, ile niemieckich drużyn dotarło do finałów w tym okresie - raptem 2 i było to ostatnio w 2002 r. (Leverkusen i Dortmund).
Moim zdaniem BL w ostatnich latach się wyrównała i jest to równanie w dół. Bo z czego wynika fakt, że 12 (sic!) drużyn walczyło (a w zasadzie chyba jeszcze walczy) o utrzymanie? To jest ewenement chyba w całej eurpejskiej (przynajmniej czołowej) piłce! I to dotyczy niestety także nas, jeszcze 4-5 lat temu drużyny o takich składach jak Schalke czy Stuttgart nie miałyby nic do powiedzenia w walce z Bayernem, a dziś go wyprzedzają. I to jest dopiero przykre, bardziej już bym chyba zniósł jak lepszą drużyną od nas byłby dawny Leverkusen czy dawna Borussia, to były naprawdę silne drużyny!
przembal pisze:Bayern ma doswiadczony trzon druzyny wiec mozxe teraz sciagac mlodych pilkarzy. Kahn, Lucio, Van Bommel i chyba Makaay tworza trzon druzyny
Tak wygląda ten trzon, ale co to za trzon, skoro Lucio zbyt często trafiają się kiepskie mecze, van Bommel robi za wojownika, nie zmieniając oblicza gry w pomocy, za to zbierając kartki i wykluczenia (nawet teraz mówi się o wykluczeniu go z nastepnych spotkań za zamiar uderzenia łokciem Pardo) a Makaay coraz gorzej radzi sobie z przodu, przegrywając większość pojedynków 1:1. No chyba, żeby zrobić jak radzą niektórzy Niemcy na forum dyskusyjnym Kickera, dać teraz ze 2-3 lata młodym, tak żeby zbudować świetną drużynę na przyszłość. Tylko, że to wróży kiepską albo co najwyżej średnią rzeczywistością, a nie takie były zapowiedzi i oczekiwania, prawda?
przembal pisze: ale w sumie jest Furstner
No teraz chyba żartujesz, prawda? Jakbyś jeszcze napisał, że jest Ottl, to bym rozumiał, ale Furstner? Chłopak na razie siedział parę razy na ławce i tyle. Zresztą powtarzam, samą młodzieżą niewiele zwojujemy, Niemcy nie są krajem talentów piłkarskich jak Brazylia czy Hiszpania.
Ebi pisze: Zarząd nie wspomniał jednak o graczach Ajaxu takich jak Sneijder czy Hunter. Może oni?
Może. Im w końcu kolejny rok w P. UEFA chyba by nie przeszkadzał, a możne kluby aż tak bardzo się raczej nimi nie interesują :wink: Myślę, że trzeba dać czas zarządowi, żeby trochę ochłonął i pozbierał się, ze świadomością, że jednak trzeba będzie grać w P. UEFA. Wierzę jeszcze w transfery Ullego, ostatnio może nie miał dobrej passy, ale to przecież on stworzył obecną potęgę finansową (i również sportową) Bayernu.
Faktem jest to co piszesz, Ebi, za duże skupienie było na transferach z BL (chęć osłabienia konkurencji? :wink: ), natomiast nasi skauci jak Dremmler, coś też nie popisywali się, ściągając np. dos Santosa, a zlewając takich graczy jak Diego (też był ponoć obserwowany przez nas) :?

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 23 kwie 2007, 11:58

Ottl to juz teraz zaczyna wygryazac ze skladu Owena wiec Furstnera typuje na zmienika Ottla :)

a co do talentow pilkarskich w Niemczech, wg mnie jest ich wiecej niz myslisz od np w Borussi Dortmund czy w VFB, ktore przeradza sie w niemiecki Ajax

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”