Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 21 kwie 2007, 22:56
przembal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 22 kwie 2007, 11:58
Gomez
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 kwie 2007, 8:47
chyba nawet więcej było takich momentów - chociażby początek 2 rundy - 1 pkt na 9 możliwych do zdobycia, w tym całkowicie bezsensowna porażka w DortmundzieGomez pisze:Remis w "wygranym" meczu z Werderem i kompromitujaca kleska we Frankfurcie...dwa kluczowe momenty w ktorych zaprzepascilismy sznase na gre w LM
![]()
W 97 r. byliśmy mistrzamiGomez pisze:najgorszy sezon Bayernu...bodajże od sezonu 96/97...
Michał M
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 kwie 2007, 9:01
godzili się ? a czemu mają się nei godzić ? Do tej pory chyba prezydenci innych klubów nie patrzyli na to, w jakim pucharze gra Bayern, tylko ile chce wydać na ich zawodnika. Bayern, nawet jak nie zagra w LM to i tak pozostanie najbogatszym klubem w Niemczech. A kasa na transfery zawsze się znajdzie. Takie Schalke nie wyjdzie z grupy LM, a Bayern pewnie zajdzie [o ile bedzie grał w PUEFA oczywiscie] może nawet do finału ze szczęssliwym zakończeniem. W Niemczech, pewnie kazdy młody piłkarz chciałby zagrać, nawet jak nie bedzie od razu występował w LM, to przecież w przyszłości [czyt: za rok] już ta LM będzie. Ottmar zostanie na stanowisku i od początku sezonu, przez okres przygotowawczy etc. etc. - będzie robił swoje. I raczej nie zawiedzie.Michał M pisze:edyne na co możemy liczyć to gracze z BL, a też nie wierzę, żeby wszyscy nagle godzili się na sprzedanie Bayernowi największych gwiazd, które mają jeszcze ważne kontrakty Confused Obym się mylił.
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 kwie 2007, 9:15
No to fakt. Tyle jednak, że np.:fieldy pisze: godzili się ? a czemu mają się nei godzić ? Do tej pory chyba prezydenci innych klubów nie patrzyli na to, w jakim pucharze gra Bayern, tylko ile chce wydać na ich zawodnika.
O kasę się nie martwię, Bayern to bogaty klub, choć nie szasta forsą na transferyfieldy pisze:Bayern, nawet jak nie zagra w LM to i tak pozostanie najbogatszym klubem w Niemczech. A kasa na transfery zawsze się znajdzie.
Michał M
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 kwie 2007, 9:28
na pewno nie na dzień dzisiejszy. Ale w perspekktywie 2,3 lat ? Przecież już obecna wasza kadra nie prezentuje się najgorzej. Bastiana będą omijały kontuzje, inni młodzi będą sę dobrze rozwijać, to nie będzie źle. na pewno kupicie kogoś z bundesligi, jak nie gwiazde, to choć talent, ktory taką gwiazdą będzie. Zresztą chyba Ottmar wie kogo potrzebuje, na jaką pozycję i o jakich predyspozycjach. Macie znakomitego trenera i o transfery na waszym miejscu bym sie nie lękał. Mowisz, że Ribry, czy Toni by nie przyszli do Bayernu, gdy ten nie awansuje do LM - a jak awansuje,t o widzisz Francka w lidze niemieckiej ? Ja nie za bardzo. Chyba było już o tym dyskusja wcześniej, ale sie nie załapałemMichał M pisze:A BL nie oferuje już teraz graczy mogących pozwolić na budowę zespółu europejskiej czołówki, to nie to samo co było jeszcze 5-6 lat temu.
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 kwie 2007, 9:45
No dobra, może mam w sobie zbyt dużą dozę pesymizmu po weekendziefieldy pisze:Ale w perspekktywie 2,3 lat ? Przecież już obecna wasza kadra nie prezentuje się najgorzej.
Oby, bo te ostatnie komunikaty nie były radosnefieldy pisze:Bastiana będą omijały kontuzje,
Owszem, wie. Powiedział już, że chce van der Vaarta lub Diego i Klose. Jak chociaż jeden z tych zawodników będzie w przyszły sezonie biegał w czerwonych barwach, to się ucieszę. Na razie w to wątpięfieldy pisze: Zresztą chyba Ottmar wie kogo potrzebuje, na jaką pozycję i o jakich predyspozycjach.
No pewnie masz rację, choć, gdyby Bayern awansował do LM to ta szansa byłaby, przynajmniej minimalnafieldy pisze:a jak awansuje,t o widzisz Francka w lidze niemieckiej ? Ja nie za bardzo. Chyba było już o tym dyskusja wcześniej, ale sie nie załapałemNa chwilę obecną Franck ma najblizej chyba do Londynu,
To pocieszającefieldy pisze:o Jensenie coś czytałem, ale to raczej tylko spekulacje. Gdyby coś konkretnego było na rzeczy - to informacji na jego temat byłoby znacznie wiecej.
Michał M
Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 23 kwie 2007, 9:55
przembal
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 kwie 2007, 10:29
wait a minuteMichał M pisze:Ribery zapowiedział przecież, że w przyszłym sezonie chce grać w LM, czego już np. Marsylia mu nie zaoferuje
A mi się właśnie wydaje, że VdV jest najbliżej Bayernu. Biorąc pod uwagę Klosego i Diego. W ogóle Diego mi nie pasuje do tej ligi. On jest stworzony do hiszpańskiejprzembal pisze:Podobno VDV chce do Hiszpani najlepiej do Barcy, Valencji lub Realu i o Bayernie nie mysli.
Zgadzam sie, tylko że chodziło mi w tym momencie o piłkarza. Mówisz, ze wielki piłkarz nie przyjdzie, bo klub nie gra w LM - a ja mówie, że może przyjsć [zwłaszcza młody] bo nie spieszy mu się, aby grac od razu w LM - Bayern jak nie w tym sezonie, to już następnym bedzie grał w LM, to jest pewne. Więc taki piłkarz nie przechodziłby do klubu, ktory nagle przestaje się liczyć, bo to tylko przejściowe kłopoty.Michał M pisze:Zresztą wiesz, jak jest, fieldy, kibic nie chce myśleć tylko o perspektywach, one są owszem, ważne, ale aktualne zwycięstwa/sukcesy jeszcze ważniejsze
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 kwie 2007, 10:46
No dobrafieldy pisze: wait a minuteMarsylia ma szanse na zakwalifikowanie sie do LM.
On chyba sam nie wie do końca czego chce. Ten jego transfer do HSV to w ogóle była dziwna sprawa (choć, jak sie później okazało, strzał w "10" dla obu stron). Trudno mi się naprawdę odnieść do tych wszystkich spekulacji na jego temat, ale naprawdę się nie zdziwię, jeśli w przyszłym sezonie będzie jeszcze biegał w Hamburgu.fieldy pisze: A mi się właśnie wydaje, że VdV jest najbliżej Bayernu.
Dobra, może trochę był to skrót myślowy z mojej strony. Trzeba pamiętać, że mam tu na myśli Bayern - zespół z ligi niemieckiej, która tak naprawdę jest mało atrakcyjna nawet dla takiego Ribery'ego (który, umówmy się szczerze - jest na razie wschodzącą gwiazdą, bo poza MŚ to szału jeszcze nie zrobił). Co może zaoferować taki klub zawodnikom spoza BL jak Toni, Ribery czy Deco? Tylko stałą grę w LM i to jeszcze gwarantującą przynajmniej minimalną szansę na triumf. Takich graczy nie interesuje walka o mistrzostwo Niemiec - co im po tym mistrzostwie? A niestety, bez graczy tego rzędu Bayern nie będzie miał szans na zwycięstwo w LM, o co powinni starać się co roku. A same tytuły krajowe kibiców FCB nie zaspokojąfieldy pisze:Mówisz, ze wielki piłkarz nie przyjdzie, bo klub nie gra w LM
Michał M
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 kwie 2007, 11:02
No tak, dostał wolną rekę, ale jak sie zakwalifikuja, to pewnie będzie chciał zostać. A klub go nie musi sprzedawać przecież. Kasa wtedy bedzie od UEFY, no i przyda się w wlace w europie. Mimo to, tez myśle, ze odejdzie, ale wszystko jest możliwe i jak zostanie, to tez nie bede specjalnie zaskoczony.Michał M pisze:ALe obstawiam, że się nie zakwalifikuje, a zresztą władze OM dały już wolną rękę Ribery'emu
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 23 kwie 2007, 11:23
przembal
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 23 kwie 2007, 11:34
Ebi
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 kwie 2007, 11:54
Na pewno?przembal pisze:bundeliga powoli zaczyna rosnac w sile.
Tak wygląda ten trzon, ale co to za trzon, skoro Lucio zbyt często trafiają się kiepskie mecze, van Bommel robi za wojownika, nie zmieniając oblicza gry w pomocy, za to zbierając kartki i wykluczenia (nawet teraz mówi się o wykluczeniu go z nastepnych spotkań za zamiar uderzenia łokciem Pardo) a Makaay coraz gorzej radzi sobie z przodu, przegrywając większość pojedynków 1:1. No chyba, żeby zrobić jak radzą niektórzy Niemcy na forum dyskusyjnym Kickera, dać teraz ze 2-3 lata młodym, tak żeby zbudować świetną drużynę na przyszłość. Tylko, że to wróży kiepską albo co najwyżej średnią rzeczywistością, a nie takie były zapowiedzi i oczekiwania, prawda?przembal pisze:Bayern ma doswiadczony trzon druzyny wiec mozxe teraz sciagac mlodych pilkarzy. Kahn, Lucio, Van Bommel i chyba Makaay tworza trzon druzyny
No teraz chyba żartujesz, prawda? Jakbyś jeszcze napisał, że jest Ottl, to bym rozumiał, ale Furstner? Chłopak na razie siedział parę razy na ławce i tyle. Zresztą powtarzam, samą młodzieżą niewiele zwojujemy, Niemcy nie są krajem talentów piłkarskich jak Brazylia czy Hiszpania.przembal pisze: ale w sumie jest Furstner
Może. Im w końcu kolejny rok w P. UEFA chyba by nie przeszkadzał, a możne kluby aż tak bardzo się raczej nimi nie interesująEbi pisze: Zarząd nie wspomniał jednak o graczach Ajaxu takich jak Sneijder czy Hunter. Może oni?
Michał M
Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 23 kwie 2007, 11:58
przembal
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio