Mercato Rossonerich - Strona 134

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3336

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 sie 2006, 18:19

Zaza a kto nam udzial w Calciopoli "zalatwil"? Wiec nie pisz ze nasi dzialacze maja przez to bol glowy jakby to byly jakies okolicznosci lagodzace dla nich.
Bo jak chcesz dac ostro w rure to musisz wiedziec ze nastepnego dnia bedziesz mial kaca i wtedy nie ma takiego wytlumaczenia jak bol glowy.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 sie 2006, 18:24

Głupie gadanie - to wytłumacz to tym który nie wiedzą skąd po roku mają dzieci :P No wiesz takie gadanie - Milan jest nie winny ! :P nie pamiętasz ? a jak nie winny to jak mógł przewidzieć sytuacje ? Proces skomplikował sytuacje mercato ale mówie Ci jest juz po zawodach :!: Tylko teraz musi Milan awansować do LM by transfer zostały zrealizowane :] Chyba nie powiesz mi że w tym momencie On szukają jeszcze szans na odwołanie a potem zajma się mercato ? Rino powiedział "zabrali nam LM ale my ja znów łykniemy :]" Czekaj jeszcze bedzie łykał słowa krytyki :P hehe

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 sie 2006, 18:28

Jakby Milan byl krystalicznie czysty to by nie bylo kary.Nasi dzialacze mogli myslec.Wtedy nie mysleli a obawiam sie ze teraz tez maja pewne z tym problemy.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 sie 2006, 18:35

Tak ! teraz to może pisać gdyby babcia miała wąsy to by dziadka nie potrzebowała :P Oczywiscie samo są sobie winni ale teraz maja okazje pokazać jak moga działać mimo kłopotów.

świeże bułeczki :P Milan: Sobis il nome nuovo per l`attacco :twisted:

Wczoraj chyba grał mecz w Coppa Libertadores [?] to jest piłkarz którego może by sprowadzić - nie udało się Interowi - Lens czy Bordeaux - ale cena nie jest kosmiczna i warta ryzyka.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 15 sie 2006, 20:16

Na polskiej stronie Milanu piszą że Atletico odrzuciło naszą oferte za Torresa. Niestety nie zostały podane szczegóły oferty. No nic trzeba próbować dalej.

Zaza proces już za nami, każdy wie na czym stoi i teraz powinniśmy już śmiało kupować zawodników :lol:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 sie 2006, 21:05

Zaza pisze:Wczoraj chyba grał mecz w Coppa Libertadores [?] to jest piłkarz którego może by sprowadzić - nie udało się Interowi - Lens czy Bordeaux - ale cena nie jest kosmiczna i warta ryzyka.
Wczoraj nie grał, grał w zeszły czwartek, a wten czwartek jest rewanż o godzinie 3.00. Na Sportitalii w piątek o 21 retransmisja finału, radzę się przyjrzeć Sobisowi :P

Rafael Sobis to obecnie najlepszy Brazylijski napatsnik grający na rodzimych boisakch. To, co mi się w nim najbardziej podoba to nieziemski dryblig, a szczególnie jego niespotykany balans ciałem. Naprawdę jest to piłkarz warty gry w Milanie, i nie mówię, że byłoby z niego mniej pożytku niż z Carlitosa, a cena tańsza :P

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 15 sie 2006, 21:17

Sobis - nie znam go za dobrze lecz znam go na tyle ze moze on nam zastąpic Szewe oczywiscie nie od razu w pełni ale pół roku mniej wiecej mu to zajmie przyzwyczajnie. Jesli to co pisze Corintianhs to pprawda to nic innego jak brac go.Jest on tani co pasuje w nasej polityce transferowej ostatnich dwoch lat .

Sobis dawaj do Milanu :!: :!: :twisted:

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 15 sie 2006, 21:37

Mnie wydaje się, że Sobis jest lepszą opcją niż Tevez, mam do niego jakieś większe przekonanie.
Ponadto uważam że nie zapłacilibyśmy za niego dużo.
Jakby mimo wszystko udało się sprowadzić Torresa + niego + chyba faktycznie już nasz Oddo i wrócić do sprawy Amelii, to możemy powiedzieć że to mercato wcale nie jest zawalone, tylko naprawdę mądrze przemyślane, wartościowi i pespektywiczni gracze, mogący szybko do zespołu się wkomponować.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 sie 2006, 21:50

Spokojnie z tym Sobisem.Widzieliscie go w ogole w akcji drodzy milanisci?
Skoro to taki kozak to dlaczego w Copa Libertadores strzelil dotychczas tylko 3 bramki na dodatek wszystkie w fazie pucharowej a dwie w ostatnim meczu?Tevez do ktorego widze Aga szybko stracila przekonanie strzelil tych bramek piec chociaz odpadl z Corinthians 3 fazy wczesniej od Internacionalu Sobisa.
Nie chcialbym negowac tutaj umiejetnosci Sobisa za bardzo bo z Brazylii dochodza bardzo przychylne opinie na temat jego gry.Jest to na pewno jeden z wiekszych talentow brazylijskich grajacych jeszcze w ojczyznie a o jego potencjalne zaswiadcza jeszcze zainteresowanie Milanu i paru innych dobrych klubow.
Gdybym mial jednak wybierac to wzialbym Teveza.Sobis wcale nie jest duzo wyzszy od Carlitosa bo ma 172 cm (wiec tez na jego gole z glowki nie ma co liczyc przy roslych wloskich obroncach) jednak talentem moim zdaniem mu na chwile obecna ustepuje.
W ogole nie rozumiem co to za argument ze Sobis tanszy?Nie na tej podstawie Milan powinien dobierac zawodnikow do skladu w obliczu straty Shevchenki i pieniedzy uzyskanych z jego sprzedazy.
Podsumowujac na Sobisa sie nie obraze ale w moim rankingu jest w trzecim albo czwartym rzedzie a na pewno za Tevezem i Torresem.

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 15 sie 2006, 22:20

Rozpatrzmy ten problem w paru płaszczynach:

1 Zaza no dobra, załóżmy, że transfery bede po meczu z Cveną. Załóozmy ze przegramy i nie zagramy w CL. W tej sytuacji jak mnienam całe transfery szlak trafi bo nie gramy w CL ? Przeciez to jest paranoia i co bedzeimy grac w serie bez Oddo, z Amoruso jako 3 napastnikiem i bez Buffona ? Przeciez to jest nie do przyjecia takie myslenie. Kasy klub ma duzo nie musi sie patrzec czy bedzie kasa z CL, a szczegolnie w tej sytuacji gdy nie ma Szewy ! Aha oczywiscie Galliani powie ze wszystko jest okej a sklad jest super mocny itd.

2 Co do odrzucenia oferty za Torresa. Wydaje mi sie to plotką, jesli juz sie fatygowalismy na mecze z AM to albo po 22 przyjdzie Torres albo i nie, co znaczyloby ze tak naprawde go nie chcielismy. Nie rozumie co to znaczy, ze Atletico odrzucilo oferte i nie cche nam go sprzedac. Zawsze pomagalismy Atletico i teraz nalezy nam sie dlug wdziecznosci. Widac, ze nasi zalatwiaja trasfery po dzentelmensku, tylko, ze brakuje dzentelmenów po drugiej stronie. Podobnie Juve, dostali rok temu Abbiatego, a teraz dranie nie chca oddac Buffona. Jesli oni tak to nasi tez powinni widac przejsc na system calderona czyli pelna chamówa. Widac, ze jak narazie najlepiej robi sie z Romkiem interesy ....

3 Ja bym sie nie zastanawila tylko brał Sobisa, Chłopaczek a prawda jest taka ze wlasnie tu w Milanie liczy sie kasa czym taniej tym lepiej niestety albo i stety. Pamietacie targi o Gile ??

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 sie 2006, 22:29

Chyba nasze ostatnie transfery troche rozmyly wam obraz.W Milanie czesto gesto nie licza sie z pieniedzmi.Wystarczy wspomniec Rui Coste za ktorego dalismy ponad 40 milionow a sam zawodnik wiecej sie opalal na lawce niz gral.Wystarczy wspomniec Neste ba wystarczy wspomniec Stama za ktorego dalismy 10 milionow a po dwoch latach lekka reka puscilismy go za darmo do Ajaxu.
To ze sie targowalismy o Gile nie jest dla mnie zbyt duzym argumentem.Targowac sie trzeba i basta.Dziwne by bylo gdybysmy zawsze dawali kwote ktora sobie zaspiewaja inne kluby.Wiadomo ze na wejsciu rzucaja wysoka kwote majaca na celu zniechecic kupujacego albo zeby miec z czego potem schodzic.Jeszcze nie slyszalem o przypadku zeby jakis klub chcial za zawodnika 5 milionow a dzialacze klubu do ktorego mialby ten zawodnik przejsc powiedzieli "Skoro chcecie 5 milionow to damy wam 8 milionow".
Dla mnie jedna rzecz jest pewna.Kase mamy nie raz tutaj byly przeprowadzane wyliczenia ile i za kazdym razem wychodzila potezna kwota.Szukamy zawodnika na kluczowa pozycje po odejsciu kluczowego pilkarza.Jesli bedziemy zmuszeni to trzeba przeplacic i tyle.Nie ma co sie babrac.Sobis nie jest bezpieczniejszym transferem bo jest tanszy.Tak naprawde to jeszcze wieksza niewiadoma niz Tevez czy Torres.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 15 sie 2006, 23:20

peyter pisze:Zawsze pomagalismy Atletico i teraz nalezy nam sie dlug wdziecznosci. Widac, ze nasi zalatwiaja trasfery po dzentelmensku, tylko, ze brakuje dzentelmenów po drugiej stronie. Podobnie Juve, dostali rok temu Abbiatego, a teraz dranie nie chca oddac Buffona.
Rozwaliłeś mnie chłopie :roll: Oczekujesz, że cały świat będzie Wam wdzięczny, bo tacy z Was 'dżentelmeni'?? :lol: Pożyczyliście nam Abbiatiego (nie zapomnij, w jakim meczu doznał kontuzji. Nie, żebym miał pretensje, bo ryzyko zawodowe, więc nie czepiejcie się tego zdania ;)). Oczywiście nie musialiście pożyczać, nikt by pretensji nie miał. Zachowaliście się ładnie ale co, mamy Wam teraz za to oddać najlepszego brakmarza na świecie?? Bo pożyczyliście nam na sezon zawodnika?? Może przeprosić jeszcze?? :badziewie: To samo Atletico, mają Wam oddać swojego najlepszego zawodnika?? Kiedyś Wam ten dług spłacą, ale nie muszą oddawać najlepszego gracza. To tak, jakbym się domagał od Milanu Kaki za rok, gdyby teraz transfer Gigiego doszedł do skutku :roll: Ot tak, z wdzięczności :roll: Zejdź na ziemię więc i nie wypisuj takich bzdur. Sami oddaliście teraz Abbiatiego do Torino i to był Wasz ogromny błąd. IMHO tylko dlatego nie pozyskaliście Buffona :roll:

Zarząd się zmienił i nawet stosunki z Interem się poprawiły, po spotkaniu na linii Secco- Moratti. Wdzięczność, to jedno, ale nie oczekuj, że działacze Juve będą Wam teraz przez kilka lat w tyłek włazić i oddawać najlepszych zawodników.

Sory, ale troche mnie poniosło, jak to przeczytałem ;)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 sie 2006, 23:31

Maestro wez nie chrzan tylko dawajcie Buffona :lol:

On tez dzisiaj pokazal jak bardzo was kocha "Gdyby Stara Dama grala w Serie A to bym odszedl (...) Sadze ze zdecydowalbym sie na Milan" :mrgreen:
Co za koles.Chce zdobyc mistrzostwo Serie B i chyba to jest prawda chociaz sadzilem ze to totalna bzdura :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 sie 2006, 23:33

peyter pisze:1 Zaza no dobra, załóżmy, że transfery bede po meczu z Cveną. Załóozmy ze przegramy i nie zagramy w CL.

To jak bym nie kupował napastnika za takie pieniądze :!: Zwróć uwage że to też w pewien sposób pokazuje ze nasi działacze nie olali reważnu i bedzie pełna mobilizacja ...
peyter pisze:2 Co do odrzucenia oferty za Torresa.

A pokaże mi info tej informacji - Hiszpańskie źródło ?

Jak napisałe wcześniej to że nie ma oficjalnej informacji nie znaczy ze spią - poprostu wszystko się wyjaśni po rewanżu LM - transfer mogą być dokonane ale nie zfinalizowane :] Poprostu nie wiem czy pamiętasz ale było coś takiego jak Calciopoli ... i to naprawde nie pomogło w rozegraniu tego okna - a wyrok wydamy 1 września :]

Sobis ? widziałem ploty że 15 milionów euro i nasz. Wiec te sumy są coraz baredzie śmieszna Sobis za 15 a Iaguinta za 14 :P :lol: :wink:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 15 sie 2006, 23:36

Chłopaczek dziwne, dziwne, ale jednak został i to nie dla kasy, ale z innego powodu ;) To się w tym momencie liczy :)

EDIT:

Co do odrzuconej oferty Altelico, to też gdzieś dzis czytałem, nie potrafię jednak powiedzieć gdzie :P Jak znajdę, to zapodam źródło :)

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”