Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 134

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 mar 2006, 13:48

Martinho pisze:Mozna zalozyc ze Legia zlekcewazy rywala po serii tych zwyciestw. Odra takze bedzie chciala sie pokazac z dobrej styrony po minimalnej przegranej z Wisla....
No, było blisko, ale Włodarczykowi nie udało się zmarnować punktów :( :lol:.

Na primaaprilisowym meczu z Polonią nie będzie Baszczyńskiego i Kryszała. W związku z tym szykuje się pojedynek gigantów na prawą obronę; Jacob Burns vs Paweł Kaczorowski (o ile zdąży wyleczyć kontuzję). Jest jeszcze Varga, może będzie w tej drużynie pełnił rolę absolutnego zapchajdziury? Za Kryszała Kuźba lub Dawidowski. Osobiście dałbym szansę temu drugiemu, zgodnie z zasadą Samoobrony "Myśmy jeszcze nie rządzili, dajcie nam spróbować". A Kuźbę po powrocie z Pireusu już dostateczną ilość razy oglądałem, ile jeszcze dostanie szans na rezurekcję formy z sezonu 2002/03?

Nawiasem mówiąc tendencyjna ankieta u góry, można głosować za 3,2,1... już można głosować.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 31 mar 2006, 22:05

Jestem strasznie ciekaw jutrzejszego meczu. Chyba najciekawszy z dotychczasowych w tej rundzie granych przez Wisłę.
1) Atak. Tutaj ma szanse pojawić się nowa jakość. Kto by pomyślał, że problemem będzie pauzowanie Kryszała za kartki. Ale moim zdaniem to tylko teoretyczny problem, bo wiele bardziej pogorszyć się nie da obecnego stanu napadu. Tak więc w końcu szansę dostaną ci (także niestety przez 6miesięczną przerwę od piłki Kuźby), którzy sprawdzają na treningach, sparingach, ale nie mają okazji wykazać się grając o stawkę. Rafał Boguski- wiadomo w jakich okolicznościach trafił na Reymonta (jesli ktoś nie zna jeszcze tej zabawnej historii, to powtórzę; sprowadzony przez Jurka Engela z ŁKS Łomży trenowanej przez... Jurka Engela juniora, za rekordową sumę jak na trzecioligowca, nie pamiętam dokładnie ile, ale kosztował Wisłę więcej niż egzemplarze "Futbolu na tak", które również przetransferował Engel), ale jedno jest faktem. Łomża za czasów Boguskiego zmierzająca jak taran do II ligi, połowę dorobku bramkowego zawdzięczała Rafałowi. Więc talent ma, to pewne, pytanie tylko czy pierwszoligowy. Co ciekawe Boguski strzelił jedyną bramkę w sparingu z pierwszym garniturem Polonii poprzedzającym rundę wiosenną. Ostatnio 3 bramki w gierce wewnętrznej (Kryszałowiczowi jeszcze się to nie udało :>).
Kandydatem drugim jest Tomasz Dawidowski. 4 bramki w przedostatniej gierce, najlepszy strzelec w zimowych sparingach. Szansę już powinien dostać w meczu z Odrą moim zdaniem. Krótko mówiąc: powodzenia.
Problemem może być zgranie, ale czy Kryszał albo Kuźba był zgrany zresztą? Grali sporo, a jednak nie potrafili do końca przestroić się na fale drużyny. Więc będę daleki od narzekania po meczu, którykolwiek z tej dwójki zagra.
2) Jeszcze słabsza obrona. Bez Baszczyńskiego, który prezentuje obecnie najrównieszą formę. Polonia nie może wygrać tego meczu, to Wisła może go przegrać na własne życzenie.
3) Dzisiaj przeczytałem, że Polonia zyskała nowego właściciela. Pierwszą rzeczą jaką zrobił jest ustalenie premii za wygraną z Wisłą i remis;
Nowy właściciel Polonii Warszawa, Józef Wojciechowski obiecał zawodnikom dodatkowe premie za punkty zdobyte podczas jutrzejszego spotkania z Wisłą. Za zwycięstwo każdy zawodnik miałby otrzymać 10 tysięcy złotych, natomiast za remis połowę tej kwoty.

58-letni właściciel największej w Polsce firmy deweloperskiej - J.W. Construction, który na liście "Forbesa" zajmuje 49. pozycję wśród najbogatszych Polaków, zapłacił w piątek za akcje klubu z Konwiktorskiej ok. 1,5 mln zł.
Motywacja jest mocna, szczególnie, że Polonia miała do tej pory problemy z płaceniem zawodnikom na czas. Nawiasem mówiąc co się dzieje jak drużyna jest na gazie i chce za wszelką cenę wygrać z mistrzem z powodu premii obsewujemy w Pogonii Szczecin. Mecz Pucharu Polski skończył się zdewastowaną szatnią i wnioskiem do prokuratury o przekupstwie sędziego, mecz z tej rundy oskarżeniem Kłosa o rasistowskie uwagi. Na jak wielkim gazie przyjedzie Polonia? Zobaczymy. Jak skomentuje spotkanie na gorąco po meczu Dźwigała? Nie zobaczymy, bo dziennikarze Canal+ już nie popełnią tego błędu :lol:.
4) W składzie Polonii wystąpią byli gracze Wisły, którzy będą grali z lekką dozą frustracji (nawet jeśli uważają się za profesjonalistów); Kowalczyk - obrońca z zaprzepaszczoną przyszłością, który ma ogromny żal o zmarnowane 2 lata, Kmiecik - napastnik - syn legendy Wisły na wypożyczeniu, który nigdy nie grał w pierwszym składzie i pupil Liczki Martins Ekwueme.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 01 kwie 2006, 18:25

Wisla pokonala Polonie u siebie 2:0.
Zapowiedzi przedmeczowe brzmialy conajmniej niepokojaco dla Wislakow...Wszyscy mowili ze Polonia jest grozna, to nie ta sama Polonia co na jesieni, ze Wisla bedzie miala trudnosci z odniesieniem zwyciestwa. Ponadto Polonia do meczu z Wisla przystapila z swoim nowym sponsorem firma bodajze J.W. Constructions. Byl to dodatkowy argument na to ze Polonia bedzie maxymalnie skoncentrowana do meczu z Wisla. W obozie Wislakow nie bylo jednak wogole mowy o lekcewazeniu rywala. Trener Petrescu nawet powiedzial ze bedzie to trudny mecz, poniewaz w lidze rumunskiej Rapid i Steaua potrafia stracic punkty w meczach z druzynami z ogonu tabeli. Moim zdaniem to bylo zadne wytlumaczenie...Liga rumunska to nie Polska tam sie gra inaczej... :wink:
Przechodzac do meczu...Wisla od poczatku meczu zaczelu cisnac Polonie. Miala od poczatku duzo wiecej szans niz Polonisci. Majdan nie mial zbyt wiele pracy w pierwszej czesci gry. Kilkanascie minut po rozpoczeciu meczu znakomita sytuacje mial Zienczuk, ktory otrzymal pilke po wrzutce z glebi pola ale zle trafil w pilke i nie zdobal gola w sytuacji sam na sam z bramka...Jednak ataki Wisly przyniosly oczekiwany skutek w 30 minucie. Na prawej stronie z pilka znalazl sie Dariusz Dudka, wrzucil pilke pole karne wprost na glowe Piotra Brozka, a ten nie mial juz problemow z umieszczeniem pilki w siatce. Od tego momentu Wisla uzyskala optyczna przewage, ktora przerywana byla zagrozeniem w postaci stalych fragmentow w wykonaniu pilkarzy warszawskiej Polonii.Pierwsza polowa zakonczyla sie wynikiem 1:0 dla Wisly. Z tego wyniku zadowoleni moglibybyc pilkarze Wisly, dla ktorym celem numer 1 jest przeciez zdobywanie 3 punktow. Druga polowa zaczela sie od mocnego akcentu Wisly. W 47 minucie jeden z pilkarzy Wisly wrzucil pilke z prawej strony w pole karne (bodajze Dudka) a pilka trafila pod nogi Pawla Brozka, ktory wypuscil sobie pilke, odwrocil sie i strzelil mocno po ziemi. Bramkarz mial niewiele do powiedzenia po tym strzale. Pytanie tylko co w tym czasie robil obronca Poloni gdy Brozek przyjmowal pilke...Do konca meczu Wisla utrzymywala swoja przewage zarowno w wyniku jak i w grze.Stwarzala sobie sytuacje, niezle radzila sobie w defensywie. Mnie osobiscie niespodobala sie gra Zienczuka ktory notabene zagral ...w ataku. Dobrze pokazal sie Mijailovic, a takze Blaszczykowski, Dudka i bracia Brozkowie z racji zdobytych bramek. Widac ze Wisle coraz lepiej ta gra wychodzi. Mozna sie jedynie cieszyc z osiaganych rezultatow Wisly, bo jeszcze nie przegrali na wiosne w lidze...Nadal gonia Legie, ktora znow ze spora doza szczescia pokonala Pogon. Cos mi sie wydaje ze o mistrzostwie kraju zadecyduje bezposredni pojedynek pomiedzy Wisla a Legia...Obym sie mylil i Wisla wczesniej znalazla sie na 1 miejscu w tabeli i zeby to nie Wisla gonila Legie a Legia Wisle :) I tego zycze wszystkim kibicom Bialej Gwiazdy :)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 kwie 2006, 20:16

Nie chciałbym krytykować Petrescu, ale co do wystawienia w ataku, to powinien sobie urządzić seans powtórkowy z pewnej nocy w Atenach. I w tym wypadku nie obchodzą mnie statystyki strzeleckie z jesieni, które pewnie zadecydowały (chociaż domyślać się czemu Zieniu, to trud daremny). Wszyscy wiemy jaki z Marka snajper, jak radzi sobie z odpowiedzialnymi zadaniem i liderowniem zespołowi. Na jedną wykorzystaną okazję, przypadają 4 zwalone setki. Na szczęście Dan poszedł po rozum do głowy, przesunął Zieńczuka tam gdzie lepiej się czuje, a Brożka do przodu. I zagrały oba Brożki jak w młodzieżówce. Podobały mi się 3 rajdy; dwa razy Błaszczykowski (dla niego nie ma straconych piłek, to, że ktoś mu zabierze, nie zawsze oznacza, że skończył wypowadzać akcję :lol:) i raz Mijailovic. Ogólnie to po 60 min. część panów stanęła wiedząc, że wygrali, tempo gry spadło i to mi się mocno nie podoba, bo stare przyzwyczajenia wiślaków jeszcze mogą się zemścić. Ale w pierwszej połowie ładnie gnietli. Lićka byłby dumny z pressingu :lol:. I przede wszystkim z Mauro.

PS. Już bym się prędzej Penksy na ataku spodziewał niż Zienia :olaboga:!

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 02 kwie 2006, 15:05

piwus pisze:Na szczęście Dan poszedł po rozum do głowy, przesunął Zieńczuka tam gdzie lepiej się czuje

Co wcale nie znaczy dobrze :? .
piwus pisze:Podobały mi się 3 rajdy; dwa razy Błaszczykowski (dla niego nie ma straconych piłek, to, że ktoś mu zabierze, nie zawsze oznacza, że skończył wypowadzać akcję ) i raz Mijailovic

Bardzo dobry mecz zagrał szczególnie Nicola. Nie spodziewałem się że zaskoczy tak pozytywnie, ale szarpał tą lewą stroną niemiłosiernie. Z pewnością zagrał lepiej w jednym meczu niż słabiutki Dudka we wszystkich poprzednich (nie odbierając mu tej asysty z wczorajszego meczu).

strasznie jestem ciekaw kolejnego występu Piotra Brożka. Co prawda w następnym pauzuje, ale w kolejnym spotkaniu powinien wystąpić. Jestem ciekaw dlatego, że jemu jak wyjdzie jeden dobry mecz to osiada na laurach i w kolejnym przebiega na boisku z jakieś 3 metry, resztę czasu wolno truchtając. Ale taki jego urok...
piwus pisze:PS. Już bym się prędzej Penksy na ataku spodziewał niż Zienia

A ja Petrescu... :twisted:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 03 kwie 2006, 17:44

Zarzade Wisly chyba sie przekonal ze z obecnym atakiem duzo nie da sie osiagnac. Wkregu zainteresowan krakowskiego klubu znalazl sie snajper Varteksu Varazdin Loena Benko. Pilkarz ten jak na razie w lidze chorwackiej strzelil 12 bramek i w klasyfikacji najskuteczniejszych jest na 3 miejscu.Pilkarz ten jest mlody ma 22 lata i wedlug wielu obserwatorow jest bardzo perspektywistycznym zawodnikiem. Na razie nic nie wiadomo ile wart jest Chorwat, ale tez Wisla na chwile obecna "tylko" sie interesuje nim. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale jak juz wlodarze Wisly maja go sprowadzic to musza byc pewni ze jest on conajmniej 2 razy lepszy niz obecni snajperzy Bialej Gwiazdy. Miejmy nadzieje ze latem Wisla bedzie bardziej aktywniejsza na rynku transferowym bo jak na razie obecni napastnicy nie spelniaja oczekiwan...Oby z transferami nie bylo tak ja zima gdzie juz wszystko mialo byc zaklepane a tu sie okazalo ze nic z tego...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 03 kwie 2006, 18:35

Pisakk pisze:Co wcale nie znaczy dobrze
Obrazek
I ja mam nadzieję, że Zieńczuk w końcu dostanie sznasę by odetchnąć... na ławce.
Faktycznie szkoda, że Brożek nie zagra, bo to już druga sytuacja kiedy po dobrym meczu nie występuje w następnym. Poprzednio trafiło się tak na derbach, a i tak z niezrozumiałych powodów zagrał Zieńczuk przeciw Legii. Nie wiem czemu trenerzy boją się nie go nie wystawiać. Marnuje 100% sytuacje, wszyscy na niego pomstują, a on gra dalej. W poprzednim sezonie można było wcisnąć na lewą stronę Paulistę, Barreto, Brożka... Nie było wymówki, że nie ma go kim zastąpić. Teraz mam nadzieję, że w Poznaniu wybiegnie Mijailovic albo Burns, ale wiadomo, że to marzenie ściętej głowy. Niedługo trener po meczu powie " Zieniowi idzie na treningach, gorzej w meczach... ale wszyscy wiemy, że to dobry zawodnik i powinien grać. Marek naprawdę się stara".

A nastawienie Brożka może się zmienić. Te ciężkie treningi muszą się w końcu do czegoś przydać :p, może nauczą go ambicji. Ostatni dzwonek.

[EDIT]
oficjalna pisze:Petrescu zaatakował władze Wisły! Petrescu krytykuje politykę transferową Wisły! Petrescu krytykuje lekarzy Wisły! Petrescu skrytykował piłkarzy! Petrescu skrytykował klubowych działaczy! Petrescu atakuje dziennikarzy!

Petrescu zaatakował władze Wisły! Petrescu krytykuje politykę transferową Wisły! Petrescu krytykuje lekarzy Wisły! Petrescu skrytykował piłkarzy! Petrescu skrytykował klubowych działaczy! Petrescu atakuje dziennikarzy! - oto skrót najważniejszych doniesień prasowych na temat Wisły Kraków, które od pewnego czasu dominują w relacjach prasowych z konferencji prasowych z Reymonta. Co ciekawe następnego dnia po każdej publikacji tego rodzaju zgłasza się do rzecznika prasowego klubu dziennikarz i z troską w głosie pyta, czy właściciel klubu już czytał artykuł. A nawet jeśli nie czytał, to czy: A. już podjął decyzję o zdymisjonowaniu trenera? B. już postawił ultimatum trenerowi? C. już negocjuje z trenerem X na temat objęcia zespołu Wisły? Odpowiedź zawsze brzmi tak samo: D. panowie, nie rozśmieszajcie rzecznika prasowego!

Już wkrótce wszyscy kibice i sympatycy Białej gwiazdy będą mogli śledzić na bieżąco co naprawdę powiedział Dan Petrescu, czy i kogo "zaatakował" podczas kolejnej konferencji prasowej. Od tego tygodnia bezpośrednio po spotkaniach prasowych z Danem Petrescu zapis video konferencji będzie publikowany na oficjalnej witrynie klubowej www.wisla.krakow.pl.
Moje gratulacje, naprawdę szybka i mądra reakcja. Właśnie dzisiaj zauważyłem, że coraz bardziej poważne gazety wikłają się w zabawy rodem z tabloidów. Konkretnie Wyborcza, która z dwóch zdań wypowiedzianych na konferencji zrobiła temat "Petrescu krytykuje Janasa". A Petrescu stwierdził, że nie odpowiada mu odległóść jaką piłkarze mieli do pokonania na sparing z Arabią. I to jest prawda, trzeba być idiotą, żeby tyle targać piłkarzy. Petrescu powiedział też ogólnie pominiętą kwestię "Gdyby rozegrano mecz w kraju, selekcjoner mógłby wziąć nawet 20 piłkarzy". Ale to Petrescu krytykant, bo walnął zdroworozsądkową opinią :|. No i panowie obudzili się z ręką w nocniku, bo zarówno w papierowym wydaniu, jak i w portalu zamieścili wypowiedzi sprzed dwóch dni. Ale trudno.

Nawet z wypowiedzi o tym, że Petrescu nie jest pewien, czy wypożyczenie Kmiecika do Polonii było dobrym posunięciem zrobili "krytykę polityki transferowej".

Dzisiejszy komentarz pana z Wyborczej:
"Dan Petrescu robi wszystko, by zyskać miano ligowego skandalisty. Niektórzy go już porównują do trenera Chelsea Jose Mourinho".
:brawo:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 kwie 2006, 16:20

Piotr Swierczewski pisze:Wisła jest silniejsza, ma lepszych piłkarzy.

Dzisiaj na Bulgarskiej Wisla zagra w spotkaniu z Lechem. Zaczalem od wypowiedzi Swierszcza, ktory uwaza ze Wisla ma lepszych pilkarzy. Tak wiec w zespole Lecha na pewno panuje niepewnosc , pilkarze Kolejorza nie mowia ze powalcza z Wisla...ASle moze byc inaczej, przeciez w koncu Lech gra na swoim stadionie. Kibice pewnie dopisza, bo pojedynek z Wisla powinien zadzialac jak magnes. W rundzie jesiennej Wisla rozniosla Kolejorza 5:1 po 3 bramkach Brozka. Wisla walczy o mistrza i goni Legie, tak wiec latwo nie bedzie Lechowi. Dla Wisly licza sie tylko 3 pkt i zrobia wszystko zeby taki rezultat wywiezc. Tym bardziej ze Legia gra jutro derby, a w derbach wszystko jest mozliwe, nawet gdy Polonia jest na ostatnim miejscu w tabeli. Takl wiec moze sie otworzyc szansa dla Wisly objecia prowadzenia w lidze przy ewentualnym zwyciestwie z Lechem. Lech natomiast mial walczy o miejsca premiowane udzialem w PUEFA ale wiosna zespol gra slabo i raczej pozostaje mu walka o miejsce premiowane udzialem w Pucharze Intertoto, choc i o ten bedzie ciezko. Zima Lech opuscil Gajtkowski, ktory byl najlepszym strzelcem Kolejorza jesienia (8 bramek). Lech gra bezbarwnie tak wiec zdecydowanym faworytem jest Wisla. Moim zdaniem 3 punkty pojada do Krakowa. Mecz o 20 w C+Sport a spotkanie poprowadzi sedzia Gilewski.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 kwie 2006, 23:06

Irytuje mnie to. Irytuje mnie to, że wystarczył lider w Warszawie, by dziennikarze urządzili sobie z tematu Wisła Kraków strzelanie do celu. Denerwuje mnie to, że już nie można być ponad tym wszystkim i wyniki Wisły nie bronią się same.

Ale akurat tym razem rozśmieszył, a nie zirytował mnie magazyn ligowy z dziennikarzem Rzeczpospolitej cytującym Wyborczą :lol::
Salak: Ale Petrescu bardziej poszedł poszedł w aktorstwo niż w trenerkę
Citko: No ta Wisła ciągle jest pokrzywdzona he he he
Wilkowski: Petrescu chce być jak Mourinho
:zgon:

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 10 kwie 2006, 1:33

piwus ja bym odpuscil na twoim miejscu dysputy , bo to walka z wiatrakami, mowie Ci szkoda zdrowia i tak pewnym jednostkom spoleczenstwa nie przetłumaczysz spraw oczywistych :))

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 11 kwie 2006, 23:29

Z onetu:

Wisła Kraków pokonała na własnym boisku Wisłę Płock 4:0 (1:0) w spotkaniu 24. kolejki Orange Ekstraklasy. Mistrzowie Polski wreszcie zagrali dobry mecz i odnieśli przekonujące zwycięstwo.

Dla piłkarzy "Białej Gwiazdy" wygrana z płocczanami jest najwyższą od ósmej kolejki. 24 września ubiegłego roku Wisła ograła Lecha Poznań 5:1.

Już przed meczem doszło do pewnej niespodzianki. Miejscowych zdziwiło, że szkoleniowiec drużyny z Płocka, Josef Csaplar postanowił posadzić na ławce rezerwowych Ireneusza Jelenia oraz bramkarza Jakuba Wierzchowskiego.

Na grząskiej, mokrej, ciężkiej murawie przyszło grać obu zespołom. Lepiej na niej radzili sobie gospodarze, którzy mieli przewagę od pierwszej minuty.

Długo jednak musieli czekać kibice gospodarzy na pierwszą bramkę. W 38. minucie z własnej połowy Jacob Burns zagrał piłkę w okolice pola karnego Wisły Płock. Obok dobiegającego do tego podania Pawła Kryszałowicza był Dariusz Romuzga, lecz nie zdołał przeszkodzić miejscowemu piłkarzowi w oddaniu strzału. Futbolówka po odbiciu się od słupka wpadła do siatki.

Z pierwszej połowy warto jeszcze odnotować ładny strzał Piotra Brożka z 16. minuty, z 17. metra, po którym piłka o centymetry minęła słupek bramki Wisły Płock.

W przerwie szkoleniowiec gości zdecydował się na zmianę - za Seada Zilica wszedł Jeleń, jednak niewiele to zmieniło w obrazie gry. Krakowianie przeważali, lecz przez dłuższy czas ich ataki przypominały uderzanie głową w mur. Dopiero w 68. minucie Paweł Brożek zdołał pokonać bramkarza gości.

Wtedy, to z rzutu rożnego dośrodkował Marek Zieńczuk, Tomasz Kłos głową skierował piłkę do Pawła Brożka, który z czterech metrów nie miał problemów z umieszczeniem jej w siatce.

W 83. minucie Paweł Kryszałowicz technicznych strzałem pokonał bramkarza z Płocka (wykorzystał podanie Jakuba Błaszczykowskiego), ale ozdobą spotkania było uderzenie Konrada Gołosia z 90. minucie. Po jego "bombie" z 30 metrów Robert Gubiec musiał po raz czwarty wyciągać piłkę z siatki.

Wisła Kraków - Wisła Płock 4:0 (1:0)
Bramki: Paweł Kryszałowicz - dwie (39 i 83 min.), Paweł Brożek (65 min.), Konrad Gołoś (90 min.).
Żółte kartki: Paweł Magdoń, Krzysztof Kazimierczak (Wisła Płock).
Sędziował: Adam Kajzer (Rzeszów).
Widzów 8000.

Wisła Kraków: Radosław Majdan - Marcin Baszczyński, Tomasz Kłos, Dariusz Dudka, Nikola Mijailovic - Jakub Błaszczykowski, Jacob Burns (72 min. - Konrad Gołoś), Radosław Sobolewski, Piotr Brożek (46 min. - Marek Zieńczuk) - Paweł Brożek (78 min. - Tomasz Dawidowski), Paweł Kryszałowicz.

Wisła Płock:
Robert Gubiec - Maciej Truszczyński, Dariusz Romuzga, Paweł Magdoń, Krzysztof Kazimierczak - Sławomir Peszko, Mitar Pekovic, Patryk Rachwał (73 min. - Łukasz Jasiński), Lumir Sedlacek - Sead Zilic (46 min. - Ireneusz Jeleń), Robert Styranowski (53 min. - Adrian Mierzejewski).

No brawo. Wisla gra coraz lepiej. Oczywiscie o tytul bedzie teraz trudno, chociaz jak beda grac do konca sezonu tak jak z Wisla Plock.. Brawo dla Kryszalowicza, prawde mowiac juz dawno go skreslilem :roll:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 kwie 2006, 1:33

piwus pisze:Irytuje mnie to. Irytuje mnie to, że wystarczył lider w Warszawie, by dziennikarze urządzili sobie z tematu Wisła Kraków strzelanie do celu. Denerwuje mnie to, że już nie można być ponad tym wszystkim i wyniki Wisły nie bronią się same.
bo lider nie gra jeszcze tak pieknie i dobrze aby grac w Lm a co dopiero Wisla. Dla wielu kibicow Wisla przez pare sezonow byla synonimem zwyciestwa(ekstraklasa) i teraz trudno sie im pogodzic z porazka jaka moze byc 2 miejsce w lidze. pewnie dlugo jeszcze w gazetach bedzie sie analizowac gre Wisly niczym Realu w Hiszpanii, musisz sie przyzwyczaic no chyba ze Wisla jakims cedem zdobedzie mistrzostwo

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 12 kwie 2006, 13:15

Ja zagłosowałem, że Wisła nie zdobędzie tytułu i mimo mojej sympatii dla Białej Gwiazdy nie wierzę, aby była w stanie zdobyć tytuł mistrzowski. Wczoraj co prawda wygrała 4:0 ze swoją imienniczką, ale zespół z Płocka jest typowym ligowym średniakiem, a nie drużyną ze ścisłej czołówki w naszej słabej lidze. Jeśli Wisła jeszcze marzy o mistrzostwie nie może przegrać już żadnego meczu, a przy obecnej formie nie jest to raczej możliwe.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 12 kwie 2006, 19:27

Bienias pisze:Dla wielu kibicow Wisla przez pare sezonow byla synonimem zwyciestwa(ekstraklasa) i teraz trudno sie im pogodzic z porazka jaka moze byc 2 miejsce w lidze. pewnie dlugo jeszcze w gazetach bedzie sie analizowac gre Wisly niczym Realu w Hiszpanii, musisz sie przyzwyczaic no chyba ze Wisla jakims cedem zdobedzie mistrzostwo

Wcale cudu nie potrzeba bo przewaga nie jest duza a poza tym Legia wielkiej gry nie pokazuje, wiec jest zdecydowanie do ogrania. Po za ttym to Legia przez kilka ostatnich sezonach na koncowym rozrachunku byla za Wisla i mam nadzieje ze i po tym sezonie tak bedzie. Dzisiaj graja mecz z Lechem ktory podbudowany zwyciestwem z Wisla bedzie chcial ograc Legie. Mam takie przeczucie ze po meczu Legii z Kolejorzem strata Wisly bedzie wynosic conajwyzej 2 pkt... :D
marcin90 pisze:Ja zagłosowałem, że Wisła nie zdobędzie tytułu i mimo mojej sympatii dla Białej Gwiazdy nie wierzę, aby była w stanie zdobyć tytuł mistrzowski.
A niby czemu nie wierzysz :?: To ze Legia prowadzi to Wisla nie zdobedzie mistrzostwa :?: Legia wcale nie gra zdecydowanie lepiej od Wisly wiec ja nie widze tu jakiegos argumentu dla ktorego Wisla mialaby nie wyprzedzic Legii na koniec sezonu.
marcin90 pisze:Wczoraj co prawda wygrała 4:0 ze swoją imienniczką, ale zespół z Płocka jest typowym ligowym średniakiem, a nie drużyną ze ścisłej czołówki w naszej słabej lidze
Nie rozsmieszaj mnie :lol: Wisla Plock ligowym sredniakiem :?: Sa w finale PP, w lidze w drugiej czesci tabeli...Nie mow ze Wisla Plock jest slaba na nasze warunki ligowe bo nie jest i basta. Pozdro ziom
marcin90 pisze:Jeśli Wisła jeszcze marzy o mistrzostwie nie może przegrać już żadnego meczu, a przy obecnej formie nie jest to raczej możliwe.

Jak wygraja 20:0 to pewnie zmienisz zdanie ze nie sa w slabej formie... :roll: Nie graja dobrze ale jak by byli w slabej formie to by dostawali w plecy jak Gornik czy Cracovia...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 kwie 2006, 23:22

Martinho pisze: WPo za ttym to Legia przez kilka ostatnich sezonach na koncowym rozrachunku byla za Wisla
Dodajmy ze od paru sezonow Wisla dostaje baty na estadio WP i chyba nie musze Ci przypominca gdzie gramy 13 :D

Martinho pisze: Mam takie przeczucie ze po meczu Legii z Kolejorzem strata Wisly bedzie wynosic conajwyzej 2 pkt... :D
....pozostaly 4 i jest duza szansa ze mistrza bedziemy mieli na poczatku maja.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”