FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1332

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 12 kwie 2011, 19:57

Valdés, Alves, Piqué, Mascherano, Adriano, Busquets, Xavi, Keita, Afellay, Messi y Villa
No to Pep nam ćwieka zabił.
To miała być generalna próba(w obronie) przed GD, a tu ni uja, Guardiola trzyma karty przy sobie :roll: :)
No chyba, że zobaczymy Keite na pivocie wtedy będzie jasne

eidt: Istnieje pewna kontrowersja na temat ustawienia Sergio i Masche. To co wkleiłem, to pierwszy wariant
Jest też opcja, że Pep będzie testował masche w obrnie prze finałem CdR 8) Różnie może być

Urgi
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Urgi » 13 kwie 2011, 9:43

No Pep zaskoczył. Mascherano na obronie i jak dla mnie świetnie. Dla mnie wyglądał lepiej niż Sergio. Już od dawna chciałem napisać posta na temat Javiera. Dziś zarobił kolejne punkty. Na finał CdR chce Javiera na obronie i Sergio w pomocy.

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 13 kwie 2011, 11:38

Pierwsza wygrana wyjazdowa w meczu pucharowym LM za kadencji Pepa. W końcu przełamaliśmy tą passę :D

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 kwie 2011, 11:53

Oczekiwalem od Szachtara wiecej. Mysle ze wynik pierwszego meczu calkowicie wplynal na przebieg drugiego meczu.
VV mial kilka bardzo udanych interwencji co cieszy bo forma naszego bramkarza jest wyborna.
W obronie poprawnie i jak dobrze widzialem Masche czasem gral na srodku defensywy?
Martwi mnie ofensywa a dokladniej Villa. Nie wiem ile to juz minut bez gola, ale duzo. Najgorsze jest to ze w chwili obecnej w ataku tylko Messi strzela bramki. Nasi boczni napastnicy gdzies zatracili skutecznosc. Oby do GD......

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2410
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 kwie 2011, 12:38

W GD Messi też starci skuteczność, bo on nie strzela drużynom Mou i nikt nie będzie w Barcelonie strzelał. :P

Urgi
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Urgi » 13 kwie 2011, 15:04

Ale ma po 3 asysty na mecz. Więc ktoś strzeli :P

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 13 kwie 2011, 18:05

Bienias pisze:Oczekiwalem od Szachtara wiecej. Mysle ze wynik pierwszego meczu calkowicie wplynal na przebieg drugiego meczu.
VV mial kilka bardzo udanych interwencji co cieszy bo forma naszego bramkarza jest wyborna.
W obronie poprawnie i jak dobrze widzialem Masche czasem gral na srodku defensywy?
Martwi mnie ofensywa a dokladniej Villa. Nie wiem ile to juz minut bez gola, ale duzo. Najgorsze jest to ze w chwili obecnej w ataku tylko Messi strzela bramki. Nasi boczni napastnicy gdzies zatracili skutecznosc. Oby do GD......
Villa jest w słabszej formie, ale też w kilku ostatnich meczach nie grał na swojej pozycji. Z kolei Pedro wraca po kontuzji, ale lepiej żeby obaj zagrali w sobotę. Jeszcze bardziej interesująco przedstawia się sprawa obrony, ciekawe co wymyśli Pep.

W Keitę na DM nie wierzę, on tam po prostu nie potrafi grać. Być może jednak zagra od początku, gdybyśmy mieli zagrać w środku w składzie Xavi, Iniesta, Keita i to ten pierwszy byłby najbardziej cofnięty. Gdybym miał obstawiać skład to właśnie taki: VV - Dani, Busquets, Pique, Maxwell - Xavi, Iniesta, Keita - Pedro, Messi, Villa.

gienio
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gienio » 13 kwie 2011, 23:44

stary rupieć pisze:http://www.devilpage.pl/misza/blog/kome ... ska_krowa/

"Osobiście jestem bardzo ciekaw starć Messiego z obrońcami Stoke czy West Hamu. "

Też jestem ciekaw tych starć :lol2:
Daj spokoj-oni nie moga zniesc,ze ktos moze byc lepszy.Ze o kims wiecej sie mowi,pisze itd.
Ja mam nadzieje,ze w finale ktoras hiszpanska druzyna(wolal bym Was :wink: ) zrobi im wpierdol na Wembley.To bedzie bolalo bardziej.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 14 kwie 2011, 0:22

Wprost przeciwnie. Nie dość, że potrafimy znieść to jeszcze przyznajemy jak tak jest - ot chociażby finał w Rzymie. Wystarczy poczytać jakieś poważne witryny, a nie to badziewie. Zresztą...Musicie zrozumieć, że już człowieka może irytować te nagminne pieśni pochwalne na cześć Messiego i spółki . To działa jak paliwo dla autorów tych kretynizmów, które pojawiały się w ostatnim czasie na stronach o United.

Urgi
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Urgi » 14 kwie 2011, 8:26

Tylko jakoś dziwnie się składa, że takie kwiatki pojawiły się na stronach MU. Kibice innych drużyn zajmują się swoim podwórkiem.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 kwie 2011, 9:11

Urgi ja to traktuje w taki sposob, ze pokolenie fanow Mu dorasta i zbyt szybko dochodzi do klawiatury na frontowych serwisach w Polsce. Nie oszukujmy sie ale my tez po swojej stronie mamy takich kibicow i miec bedziemy. Kazdego fana trzeba edukowac i wychowac. To ze ostatnio fani MU pisza felietony w duzym negatywnym nawiazaniu do Barcelony powinno dawac do myslenia nie nam, a dojrzalszym fanom MU. Dla nas to idioci, ktorzy dostarczaja nowych powodow do glosnych smiechow w pubach.

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 14 kwie 2011, 10:58

to chyba nie pierwszy raz, jak obrażają inny klub, kibiców tego klubu, inne miasto czy zawodnika :roll:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 14 kwie 2011, 11:00

Nie chcę być adwokatem autorów co niektórych kretynizmów, które wyszły spod ich pióra i zostały opublikowane na łamach stron o United, ale jednak potrafię ich frustracje zrozumieć. Wynika to z prostego faktu - człowieka mdli jak słyszy z ust polskich dziennikarzy raz po raz jak to Barcelona jest fantastyczna, jak to dany zawodnik popisał się magicznym, niepowtarzalnym zagraniem, pomimo tego, że w innych spotkaniach takich rzeczy również nie brakuje.

Barcelona jest świetna, tego nie powinien negować nikt i nigdzie. Jest PRAWDOPODOBNIE najlepszą drużyną na świecie, ale na ostateczne sądy poczekajmy do końca sezonu. A słuchając tego co mówią i wypisują polscy dziennikarze można dojść do wniosku, że już jest wszystko jasne. To właśnie powoduje frustrację co niektórych - narzuca się im co jest najlepsze i co jest najpiękniejsze.

Ja zresztą częściej przebywam na angielskich stronach o United i trudno mi się identyfikować z tym, co powstaje na polskich. Tak więc powtarzam, że kibice United mają wielki szacunek do Barcelony.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 14 kwie 2011, 11:04

Warto dodac, ze takie rzeczy o Barcelonie wygaduja nie tylko polscy dziennikarze, ale i z innych krajow - np. z Anglii. Jesli ktos ogladal mecz z Arsenalem na Sky Sports to pewnie zemdlilo go na amen, slyszac pochwaly na nasz temat. Polacy nie sa wiec w tej kwestii odosobnieni.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 kwie 2011, 13:11

Jesli ktos ogladal mecz z Arsenalem na Sky Sports to pewnie zemdlilo go na amen, slyszac pochwaly na nasz temat. Polacy nie sa wiec w tej kwestii odosobnieni.
To co oni tam gadali to było jednak nic w porównaniu z orgazmem Ryczela z powodu.. zwykłego rzutu karnego :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”