AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1333

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 lut 2012, 23:19

Co tu jest jeszcze niezrozumiałe?
Że bez urazów ci gracze by nie grali na murawie?
Kiedy do was dotrze, że kontuzje to część gry i ich nie da się wyeliminować z równania. Podstawowy skład ze względu na to, nie musi oznaczać najsilniejszego. Ot cała tajemnica z której zrobiliście dyskusję na jakieś 3 strony. I widzę, że dalej do was nie dociera

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 lut 2012, 23:22

Kiedy do was dotrze, że kontuzje to część gry i ich nie da się wyeliminować z równania. Podstawowy skład ze względu na to, nie musi oznaczać najsilniejszego. Ot cała tajemnica z której zrobiliście dyskusję na jakieś 3 strony. I widzę, że dalej do was nie dociera
Dowcipny jesteś.
Przy tej okazji wciąż zupełnie zapominasz, że Twoje buńczuczne prognozy na temat bezpośredniego meczu są bezwartościowe, skoro wyjdzie w sobotę na murawę zupełnie inny zespół, po pierwsze wypoczęty, a po drugie z innymi nazwiskami, bliższy optymalnemu? Czy nadal będziesz powtarzał herezje o błędach w przygotowaniu kondycyjnym?

Bo wiesz, jak masz się trzymać tamtych prognoz, to przeanalizuj jeszcze trofeo TIM ze szczególnym uwzględnieniem występu juniorów. To nadal będzie żaden argument, ale przynajmniej opiszesz mecz więcej. :wink:

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 19 lut 2012, 23:28

Jak narazie to Ty powtarzasz herezje i tak na prawdę głupoty opowiadasz, ma to jakieś podstawy logiki tylko tak mocno spinasz poślady, że po prostu w nich po zamykałeś te same zdania i ciągle je powtarzasz. Jakbyś nie był taki napuszony to byś inaczej rozumiał zdanie o złym przygotowaniu kondycyjnym. Odnosiło się, to w ogóle do całkiem innego okresu niż jest obecnie. Po drugie nie on te herezje wciska tylko tacy ludzie jak Ty zrzucając wszystkie problemy Milanu na kondycję, zdrowie, kontuzje wykluczenia, ktoś Cie na poprzedniej pięknie wypunktował i tylko to Cie ratuje, że mi się tego nie chce robić, bo idę spać i ogólnie nie mam czasu, bo ja w odróżnieniu do Ciebie mam pracę i czas na inne rzeczy niż sranie w majtki, bo jakiś tam kibic Juventusu Ci coś napisał, a Ty odpisujesz referatem.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 lut 2012, 23:32

Przy tej okazji wciąż zupełnie zapominasz, że Twoje buńczuczne prognozy na temat bezpośredniego meczu są bezwartościowe, skoro wyjdzie w sobotę na murawę zupełnie inny zespół, po pierwsze wypoczęty, a po drugie z innymi nazwiskami, bliższy optymalnemu?
Mylisz się. Milan bez względu na sytuację kadrową zagra w schemacie 4-3-1-2, tak więc bez względu na 11 Milanu Conte grając 3-5-2 osiągnie przewagę w tych elementach o których pisałem. Jeden pomocnik więcej, dodatkowy środkowy obrońca do krycia napastników itp.
Podobnie jak kwestia pressingu, gdzie JUVE jest zespołem bardziej predysponowanym do uwolnienia się od niego dzięki głęboko ustawionemu Pirlo. Milan bez względu na kadę na pozycji najbardziej cofniętego pomocnika nie będzie miał kreatora. To są dwa argumenty, które wysunąłem w swoim pierwszym poście do którego się nie odniosłeś. Co twoim zdaniem ma do czynienia tu podstawowa 11 Milanu. Tak czy siak Milan zagra 4-3-1-2 i nie będzie miał cofniętego rozgrywającego, dzięki czemu JUVE ma przewagę we wspomnianych elementach.
Jakbyś nie był taki napuszony to byś inaczej rozumiał zdanie o złym przygotowaniu kondycyjnym. Odnosiło się, to w ogóle do całkiem innego okresu niż jest obecnie
potwierdzam. Słowem się nie odezwałem, że możecie być źle przygotowani kondycyjnie. To było odniesienie do pierwszego meczu. Czyli de facto powtórzenie tego o czym sam pisałeś Wilmore

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 lut 2012, 23:37

Mylisz się. Milan bez względu na sytuację kadrową zagra w schemacie 4-3-1-2, tak więc bez względu na 11 Milanu Conte grając 3-5-2 osiągnie przewagę w tych elementach o których pisałem. Jeden pomocnik więcej, dodatkowy środkowy obrońca do krycia napastników itp.
Podobnie jak kwestia pressingu, gdzie JUVE jest zespołem bardziej predysponowanym do uwolnienia się od niego dzięki głęboko ustawionemu Pirlo. Milan bez względu na kadę na pozycji najbardziej cofniętego pomocnika nie będzie miał kreatora. To są dwa argumenty, które wysunąłem w swoim pierwszym poście do którego się nie odniosłeś. Co twoim zdaniem ma do czynienia tu podstawowa 11 Milanu. Tak czy siak Milan zagra 4-3-1-2 i nie będzie miał cofniętego rozgrywającego, dzięki czemu JUVE ma przewagę we wspomnianych elementach.
No tak, zapomniałem, z kim rozmawiam.
Gdyby każdy patrzył na taktykę na Twój sposób, to przeciwko 4-3-1-2 (bardzo, bardzo umowne ustawienie w odniesieniu do Milanu, ale wiedziałbyś to, gdybyś oglądał jego mecze) każdy i zawsze grałby 3-5-2. Albo i poddawał mecze walkowerem, bo po co się męczyć, skoro rywal i tak będzie miał przewagę.
Takie proste, prostackie, spojrzenie na taktykę świetnie się komponuje z Twoim wcześniejszym lekceważeniem wielu czynników, które zmuszały Milan do złej gry.
Więcej o tym, jak zagra Milan, będzie wiadomo, gdy do treningów na całego wrócą kolejni gracze i będą jakieś powody by myśleć, że ten czy inny będzie w stanie zagrać 60 lub 90 minut.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 lut 2012, 23:45

Wilmore do celu. Czy uważasz, że na korzyść JUVE nie przemawiają te kwestie które poruszyłem? Bo naprodukowałeś nieprzyzowitą ilość zjadliwych postów, a nie potrafisz odnieść się do prostej kwestii, typu czy fakt, że JUVE posiada jednego pomocnika więcej nie utrudni życia Milanowi? To podaje jako początek bo przecież poruszyłem jeszcze kilka innych kwestii, do których też się nie odniosłeś.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 lut 2012, 23:55

Czy ja wiem, czy utrudni, jeśli Milan w fazie defensywnej będzie miał trzech środkowych obrońców?
I jak na to, że Juventus gra trójką w obronie, wpłynie fakt, że Milan może zagrać w ofensywie trójką z przodu plus wysunięty rozgrywający, lub z dwójką podwieszonych skrzydłowych ze snajperem lub w klasycznym dla 4-3-1-2 ustawieniem ataku?
Patrzysz cholernie banalnie na to, co się dzieje na boisku. Tymczasem wszystkie taktyki mają swoje wady i zalety i żadna, a już na pewno nie 3-5-2 (4-3-1-2 z właściwymi wykonawcami, których Milan na wielu pozycjach nie ma, uważam za taktykę o wiele lepszą) nie jest bezbłędna.
Jeśli Allegri wyciągnie wnioski z niektórych błędów Juventusu, a tych było wystarczająco wiele (choć, na nieszczęście Milanu, nie wszystkie wykorzystane), to te 3-5-2 może się posypać. Arsenal miał nas stłamsić skrzydłami w środę, nie wiem, czy słyszałeś.
Na pewno jednak, z uwagi na to, że to jest Milan grający na San Siro, przede wszystkim Allegri zastanowi się, jak ma zagrać Milan, a później dopiero, jak zneutralizować Juventus. Ja nie mam wątpliwości, że Milan grający na poziomie ze środy Juventus pokona, bo ma po prostu lepszych piłkarzy (jeśli Aquilani z Ibrą będą do dyspozycji jednak). Dopóki nie będę wiedział, kogo mniej-więcej będzie można wystawić w sobotę, dopóty dyskusja o ustawieniu Milanu będzie jałowa.
A już na pewno będzie jałowa na poziomie "3-5-2 daje pomocnika, więc wasze 4-3-1-2 jest do niczego".

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 lut 2012, 0:49

A już na pewno będzie jałowa na poziomie "3-5-2 daje pomocnika, więc wasze 4-3-1-2 jest do niczego".
przepraszam bardzo. Podałem bardzo dokładne argumenty dlaczego JUVE może mieć taktyczną przewagę nad Milanem jeśli wyjdzie w ustawieniu 3-5-2. Jeśli dyskusja o taktyce jest jałowa to tylko dlatego, że jej nie rozpocząłeś. Napisałeś w międzyczasie 9 postów i tematu w zasadzie nie poruszyłeś. W międzyczasie wielokrotnie włożyłeś w moje i innych fanów JUVE słowa które nie padły. Nawet teraz widzę, że gdzieś w twoim przekonaniu uznaliśmy się za faworyta meczu. Pokaż mi gdzie tak napisałem? Jeśli ktoś tu wyrokuje przed meczem to ty twierdząc, że "Jak dotąd nic nie przemawia za Juventusem w przyszłotygodniowym starciu" czy, że Milan ma po prostu lepszych piłkarzy od JUVE. Obie teorie są mocno naciągane. Ale oczywiście uargumentować tego już nie raczysz.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 20 lut 2012, 1:44

Wilmore pisze: Ja nie mam wątpliwości, że Milan grający na poziomie ze środy Juventus pokona, bo ma po prostu lepszych piłkarzy (jeśli Aquilani z Ibrą będą do dyspozycji jednak).
Oj zebyś tego nie odszczekał w sobote. Jeszcze tydzień do meczu a Ty juz zgadujesz zwycięsce. Prawda jest taka, że w moim odczuciu Milan nie ma czym zaskoczyć Juventusu w najblizszym starciu. Zagracie tak jak z Arsenalem, ale obecne Juve nie da tak dupy w obronie jak Wasz przedostatni rywal. W dodtalku zmierzycie się z zespołem zgranym i dobrze ułożonym taktycznie, który nie pozwoli Wam przez pressing zdominować środka pola tak jak to było w CL. W dodtaku jest wielce prawdopodobne, że walkę w tym obszarze boiska przegracie. W dodatku majac na uwadze dwa ostatnie mecze Juve posiada pewną przewagę mentalną. Niemniej jednak jestem świadom słabości Juve w ataku i w wykorzystywaniu sytuacji oraz w posiadaniau wyrwy w obronie w postaci Bonnuciego, który dobre wystepy przeplata słabymi. Z drugiej jednak stronny nie ma co gdybać i przez szcunek dla rywala trzeba powiedzieć, że w najbliższym meczu nie ma faworyta a wynik może paść każdy, bo oba zespoły argumety do osiągniecia dobrego wyniku mają.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2152

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 20 lut 2012, 2:45

Abstrahując od reszty wypowiedzi (z większością się zgadzam) to nie jest prawdą, że Bonucci przeplata dobre występy ze słabymi. On w zasadzie przez ostatnie miesiące ma spotkania w których przez większość gra całkiem nieźle, ale pomiędzy dobrymi interwencjami wplata kiksy, asysty do rywala, przypadkowe zagrania czy odpuszczanie krycia.
Choćby w ostatnim meczu gdzie generalnie nieźle odbierał, czytał gre i nawet nie bał się odebrać piłkę - ale miał udział w dwóch z trzech groźnych sytuacji dla rywala.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 20 lut 2012, 12:26

To prawda jest trochę rozczepany, dlatego powoduje 2-3 sytuacje w meczu w które są groźne, ale trzeba zauważyć, że ostatnimi czasy gra dobrze, a w meczu z Milanem nie widziałem u niego błędów, nawet się chłopak rozwinął, bo dochodzi do piłki i nawet potrafi kopnąć tam gdzie chce więc, mogą być z niego ludzie. Generalnie, gra dobrze i ja do niego większych zarzutów nie mam. Nawet dokładnie patrząc to w tym sezonie straciliśmy więcej bramek przez Pirlo niż Bonucciego.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 lut 2012, 13:09

Jeszcze tydzień do meczu a Ty juz zgadujesz zwycięsce.
To było oczywiste, że gdy napiszę "Milan grający jak z Arsenalem wygra", to znajdzie się fan Juventusu, który przeczyta "Milan wygra". :wink: Doprawdy, stanowicie wesołą gromadkę, każdy z wasz interpretuje wszystko opacznie.
Prawda jest taka, że w moim odczuciu Milan nie ma czym zaskoczyć Juventusu w najblizszym starciu.
To chyba tylko przez to, że lekceważysz absencję kilkunastu graczy i uważasz, że zespół będzie grał tak samo z nimi, jak bez nich.

Fajnie też czytać hasła o tym, jaki to Juventus jest na tle Arsenalu uporządkowany taktycznie, wybiegany, zgrany Pół roku i już tak Juventini urośli w piórka, że Arsenal wydaje się być mikry, w porządku. Przypomnę tylko, że te same hasła o zdominowaniu danego sektora boiska padały też w środę.
Sprowadzanie tego zwycięstwa do samych błędów obrony Arsenalu też było możliwe tylko w wykonaniu fanów Juventusu. W waszej rzeczywistości ten mecz zakończył się 1:0? 2:0?
W dodatku majac na uwadze dwa ostatnie mecze Juve posiada pewną przewagę mentalną.
Właściwie tylko to zdanie ma sens i nie jest pozbawionym treści gadaniem wynikającym z przerośniętego ego.
W sumie mnie to trochę zaskakuje. Kibice Arsenalu, zespołu na ten moment moim zdaniem silniejszego i mającego po prostu dołek, oglądając Milan ostatni raz pewnie w 2008 roku lub we frajerskim meczu z Udinese zachowali przed bezpośrednim meczem więcej rozsądku niż fani Juventusu, którzy mają zamiar popisywać się znajomością ligi, choć nie mają bladego pojęcia o grze jej aktualnego mistrza.

- nie mam cienia wątpliwości, że Ibrahimović za to zagranie by dostał kolejne trzy mecze zawieszenia.
Juventus niech się cieszy, że nie ma w Milanie ludzi tak pozbawionych sportowego honoru, by po meczu krzyczeć o dowód wideo, bo do bezpośredniego starcia mogliby podejść osłabieni.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 lut 2012, 13:43

Wilmore pisze:
Do tej pory nie widzialem tego. Ciekawego. Wyglada duzo grozniej niz lisc Zlatana. Dziwne zachowanie Pirlo nie przypominam sobie zeby robil podobne rzeczy gdy byl zawodnikiem Milanu.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2263
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 20 lut 2012, 13:48

Nie wiecie czy Chiellini apelował o karę przed kamerami telewizyjnymi ?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 lut 2012, 13:56

Oczywiście, że tak, dlatego właśnie tak krytycznie się go teraz ocenia. To nie jest godne piłkarza zachowanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”