AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1336

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 22 lut 2012, 22:45

Rozumiem, że w Serie A każdy klub ma kompleks Juve, ale ty jesteś zwykłym paranoikiem.

Ja pierdole, rozjebałeś system :roftl3: :rotfl4:
Sory, ale nie mogłem się powstrzymać jak przeczytałem te wypociny.

Wilmore, właśnie mi również chodziło o jego treść. No to nie pierwszy raz ale po co na siłę szukać taniej sensacji.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 lut 2012, 22:56

Wilmore, właśnie mi również chodziło o jego treść. No to nie pierwszy raz ale po co na siłę szukać taniej sensacji.
Ja rozumiem szukanie taniej sensacji, tym się kierowali włoscy dziennikarze. Z takich pierdół bez znaczenia oni uwielbiają robić wielkie sprawy. Nie dziwię się też, że osoba z takiego portalu news przetłumaczyła, bo to jednak wydarzenie ostatnich godzin, to jest jej robota.
Ale to, w jaki sposób to przetłumaczyła to zupełnie inna sprawa. Właściwie nie musiała się nawet podpisywać, wiadomo było, kto może wymyślić "jej życiu nie zagraża niebezpieczeństwo". Tym bardziej, że właściwie pierwsze doniesienia z różnych źródeł, które później robiły z tego relację na bieżąco, informowały, że to całkowicie niegroźna sprawa.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2271
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 22 lut 2012, 23:40

Sensacyjne video z dzisiejszego wypadku :lol: Ibry - http://www.corriere.it/sport/12_febbrai ... d5a4.shtml

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 lut 2012, 23:42

Agnieszka pisze:Poszkodowana szybko trafiła do szpitala, jej życiu nie zagraża niebezpieczeństwo.
:roftl3:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 22 lut 2012, 23:44

EnJoy's pisze:Sensacyjne video z dzisiejszego wypadku :lol: Ibry - http://www.corriere.it/sport/12_febbrai ... d5a4.shtml
Tego nie widac na tym filmiku ale po 10 sekundach szoku gdy informacja w koncu dotarla do mozgu padla na glebe i lezala do przyjazdu karetki.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lut 2012, 17:08

Ibrahimoviciowi nie zmniejszyli kary, ta komisja dyscyplinarna to naprawdę gromada niezłych żartownisiów.
Czyli na mecz z Juventusem znów przystępujemy z kalekim atakiem, gdy Juventus ma dostępnych wszystkich graczy. Znów będzie trzeba czytać bzdury, jak ten mecz pokazuje prawidłowo różnice między obiema ekipami.
Plus w tym, że Milan bez Ibry punktuje lepiej niż z Ibrą, więc kto wie, jak się pokażemy - nadal jest dostępnych 5 piłkarzy w tej formacji, choć w tym jeden emeryt, jeden świeżo po urazie, a jeden ledwo co wyrósł z wieku juniora. :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lut 2012, 17:14

Mówi się trudno. Chociaż to było do przewidzenia. Nie ważne jakim składem przystąpimy w sobotę do meczu to i tak liczę na zwycięstwo. Nie ważne w jakim stylu byleby było uczciwe bez pomocy sędziego.

Może nam cały pech wynagrodzi losowanie LM, bo w przypadku wyeleminowania Arsenalu przy odrobinie szczęścia mamy szanse nawet na finał, bo Europa gra pod nas :D

A włoska federacja to kpina. Jeżeli Aronica zostałby ukarany to spoko, ale cała wina spadła na Zlatana. W końcu to chuligan.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2154

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 23 lut 2012, 17:40

Tak z ciekawości - argumentacja polega na tym, że 'Aronica nie został zawieszony, więc Zlatan powinien mieć mniejszą karę' czy raczej Waszym zdaniem za uderzenie piłkarza bez piłki powinny być maks 2 mecze kary?
W sumie to może z osób do których kieruję pytanie wyłączę Wilmora, bo ostatnio usłyszałem że Juventus wygrał mecz z Catanią wygrał dlatego, że miał szczęście :]

ps: ja się z braku Zlatana nie cieszę. Jakoś mieliśmy patent na regularne zatrzymywanie go, a gra Milanu była bardziej przewidywalna.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lut 2012, 17:45

Tak z ciekawości - argumentacja polega na tym, że 'Aronica nie został zawieszony, więc Zlatan powinien mieć mniejszą karę' czy raczej Waszym zdaniem za uderzenie piłkarza bez piłki powinny być maks 2 mecze kary?
Aronica zaczął cały burdel. Podduszał Nocerino i nie dostał żadnej kary. Zlatan go pomacał po policzku i dostał 3 mecze kary. Jeżeli obaj by dostali karę to 3 mecze byłby sprawiedliwe. W przypadku braku jakiegokolwiek ruchu wobec Aronici uważam to za spory błąd włoskiej federacji. Albo karamy wszystkich albo nikogo.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 23 lut 2012, 17:46

venomiq pisze:Waszym zdaniem za uderzenie piłkarza bez piłki powinny być maks 2 mecze kary?
Walnął go Mike Tyson.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lut 2012, 17:48

Prawnik Milanu pojechał na posiedzenie z listą zawieszeń na dwa mecze zawodników za taki sam czyn, nic nie mówiono o braku kary dla Aronici. Zresztą nie trzeba być Cantamessą, by samemu dojść do tych samych, co on, wniosków - niesportowe zachowanie tak, agresywne nie, a Ibra został ukarany za oba. Rok temu komisja zachowała się logicznie i skróciła zawieszenie w identycznej sytuacji (uznali brak agresji za powód do skrócenia kary), teraz nie można pozbyć się wrażenia, że ranga meczu zadecydowała.
bo ostatnio usłyszałem że Juventus wygrał mecz z Catanią wygrał dlatego, że miał szczęście
I dobrze przeczytałeś - gdyby nie duża doza szczęścia, to byłoby 0:2 lub 1:3 i po meczu. A gdyby nie sędzia, to byłoby 1:1 i nadal piłka w grze. Nie wygrałby tego meczu bez szczęścia, bo rywale nie zasługiwali z gry na porażkę. Trzech prawidłowych goli też nie stracili. :wink:
Ale wiem, wiem - fani Juventusu nie biorą pod uwagę czynnika szczęścia lub sędziowskiego w meczach. To chyba pozostałość po czasach sprzed calciopoli i udowadnianiu wtedy, że sędziowie nic nie robili złego? :wink:

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2154

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 23 lut 2012, 18:16

Chodzi mi o prosty fakt: czy gdyby zarówno Aronica jak i Ibra dostali zawieszenia na trzy mecze i odwołania zostałyby odrzucone - czy uważalibyście, że Milan został skrzywdzony :)

Wilmore - wyjmujesz jedną sytuację z meczu i uważasz, że mieliśmy szczęście w całym. Uhm - czyli wychodzi bzdura.
Równie dobrze Cagliari miało szczęście, że nie wpadł strzał Quagliarelli, jego drugi strzał, że szczęśliwie zdołali niektóre strzały blokować, że Pirlo nie strzelił minimalnie lepiej, że Borriello nie wykorzystał swojej sytuacji.
Słowem: Cagliari miało szczęście, że nie przegrało 5-1 albo 6-1.

Dla Ciebie szczęściem Juventusu jest to, że Catania (mająca problemy ze skutecznością w tym sezonie i która nie zagrała mniej skutecznie niż we wcześniejszych swoich spotkaniach) przez cały mecz mając dwie groźniejsze sytuacje nie strzeliła dwóch bramek. Albo trzech.
Zabawne.
Otóż żeby w ogóle się znaleźć w sytuacji 1-0 i groźna akcja Catania potrzebowała szczęścia w postaci życiowego strzału Barrientosa oraz niewykorzystania dwóch okazji przez Juventus. Możesz to ignorować i stawiać jako coś naturalnego, niejako obowiązkowego - ale pod względem logiki to się po prostu nie broni. By było 2-0 musiał nastąpić ciąg zdarzeń: strzał życia Barrientosa, poprzeczka zamiast bramki dla Juve, wykorzystanie sytuacji przez gracza Catanii. Ciąg zdarzeń o małej szansie wystąpienia, więc mówienie o 'szczęściu Juve' bo taka mała szansa nie została spełniona jest komletnie bez sensu.

Drugą część pominę. Bo o ile się zgodzę, że bramka Chielliniego na siłę mogłaby zostać anulowana. to jednak przy wyniku 1-1 i grze w przewadze teza 'Juventus miał szczęście, że nie przegrał' absolutnie się nie broni.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lut 2012, 18:25

Chodzi mi o prosty fakt: czy gdyby zarówno Aronica jak i Ibra dostali zawieszenia na trzy mecze i odwołania zostałyby odrzucone - czy uważalibyście, że Milan został skrzywdzony :)
To bym uznał, że Milan i Napoli zostały pokrzywdzone.
Zgadzam się i uważam za słuszne stwierdzenie z zeszłego roku komisji było prawidłowe - za niesportowe zachowanie dwa mecze, za agresywne jeden. Jak obalono tezę o agresywnym uderzeniu Rossiego przez Ibrę, to skrócono mu o mecz karę.
To było jasne, przejrzyste i rozsądne. Tak należało się zachować i teraz. Nie można oprzeć się wrażeniu, że teraz komisja zmieniła swoje zdanie tylko przez wagę meczu i najbliższego rywala Milanu, rok temu rozstrzygając o obecności Ibry w meczu z Fiorentiną nie robili żadnych problemów.

Reszta postu nie zasługuje na odpowiedź, dokładnie takie stwierdzenia czytałem, gdy fani Juventusu starali się racjonalizować sobie wpływ sędziów na wyniki przed calciopoli.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 lut 2012, 14:23

Hah, nie będzie nie tylko Boatenga, ale również Maxiego z powodu urazów - nie wiem, co się dzieje z Argentyńczykiem. Czyli znów na większości pozycji będziemy mieć rezerwy, a później będziemy czytać, jaką to przewagę na różnych pozycjach nad Milanem ma Juventus. :roll:
A nadzieję za dobry wynik pokłada się w Pato. :lol: Przed meczem z Interem rok temu można było na niego liczyć, bo był gotowy przez dłuższy czas i ograny. A teraz jest świeżo po urazie i zagrał kilkanaście minut.
Czas więc na zmianę priorytetów - zamiast obowiązkowego zwycięstwa trzeba ściskać kciuki za co najmniej remis, żeby Juventus nie odskoczył, bo przy tej ilości kolejek do końca będzie aż nadto okazji, by te 2 punkty różnicy odrobić.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 lut 2012, 14:53

Ale kogo to wina? Juventusu?
Atak macie nieporównywalnie lepszy, więc nie ma co się spierac,
bramka - Gigi w tym sezonie powrócił do topu światowego,
obrona - porównywalna - Ty wolisz Abate, mi się bardziej podoba gra Lichsteinera, środek obrony bardzo dobry zarówna u Was jak i u nas, wy macie sabotażystę Bonerę, u nas Bonucci
pomoc - cholera wie która jest lepsza, bo Wasza nie zagrała w optymalnym składzie od bardzo dawna, ale przecież to nie nasz problem, Vidal-Marchisio i Pirlo dają jakośc, której nie trzeba się wstydzic w porównaniu do Waszej nawet optymalnej środkowej linii (mimo, że Claudio ostatnio zgasł)

Ja się zastanawiam czemu w ostatnich stronach tego tematu pisze się przede wszystkim o "szczęściu" Juventusu (nie zgadzam się, że nasze wyniki to kwestia szczęścia, sam Giaccherini w 2 zremisowanych spotkaniach w ostatnim czasie miał piłki meczowe na nodze w końcówkach spotkania, gdyby je wykorzystał, byłaby zupełnie inna sytuacja w tabeli) a np nie mówi się czy przypadkiem Boateng nie wrócił za wcześnie na ten mecz z Arsenalem skoro w krótkim czasie po nim znów mu się coś stało, czemu Maxi Lopez krótko po przybyciu do Was łapie kontuzję.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”