Racja, ale jeżeli ma wrócić na finał to musiałby wracać już teraz żeby się ogarnąć z formą, pograć trochę. Tyle tylko, że spotkań nie zostało wieleBarcaQzYN pisze:Abidal i Bojan tez mieli mieć sezon z głowy:)
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 maja 2011, 18:33
Racja, ale jeżeli ma wrócić na finał to musiałby wracać już teraz żeby się ogarnąć z formą, pograć trochę. Tyle tylko, że spotkań nie zostało wieleBarcaQzYN pisze:Abidal i Bojan tez mieli mieć sezon z głowy:)
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 maja 2011, 20:17
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 09 maja 2011, 20:51
BarcaQzYN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 maja 2011, 22:30
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 09 maja 2011, 23:11
Ale właśnie nie szukamy obrońcy do regularnej gry tylko do łatania dziur, a Argentyńczyk "daje radę"Mentor pisze:Mascherano daje radę na obronie, ale nie oznacza to, że mamy z niego robić regularnego obrońcę.
BarcaQzYN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 maja 2011, 1:00
Que? Skąd pomysł, że kiedy w kadrze znajdzie się odpowiedni zawodnik to Pep i tak będzie wolał postawić na obronie Masche lub Busiego?BarcaQzYN pisze:Jeżeli mamy kupić obrońcę, na którego w ważnych meczach Guardiola i tak będzie się bał postawić woląc ustawiać tam Masche czy Busqetsa , to ja za taki transfer dziękuję...
Z tego co się orientuję to Montoya i Bartra są bocznymi obrońcami. Muniesa chyba też został przestawiony na bok choć tutaj już pewności nie mam. W każdym bądź razie chyba jesteśmy zgodni co do tego, że jeżeli kogoś nam na obronę potrzeba to konkretnie na środek bo skrzydła mamy obsadzone wystarczająco dobrze? Tak więc pozostaje Fontas i w tym momencie po prostu ufam Guardioli. Mylić się co do piłkarzy z zewnątrz to jedno (Dmytro) a wiedza o wychowankach, o ich postępach, o metodach ich właściwego wprowadzania do zespołu to co innego i nie mam powodów, aby instruować tutaj Pepa jak powinien to rozgrywać.BarcaQzYN pisze:Na mecze z ogórkami można bez obaw wystawiać młodych, w końcu nazwiska Fontas, Muniesa, Bartra, czy Montoya już się niejednokrotnie pojawiały w pierwszej drużynie.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 10 maja 2011, 13:58
pasza
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 maja 2011, 14:08
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 10 maja 2011, 14:26
Jeżeli to będzie zawodnik odpowiedni to spoko. Tylko wskaż mi środkowego obrońcę wysokiej klasy, który przyjdzie siedzieć na ławce. Z resztą jestem przekonany, że trzecim wyborem Pepa jeżeli chodzi o środek obrony będzie po Pique i Puyolu - Eric Abidal. Tak więc bycie czwartym środkowym obrońcą jakiejkolwiek drużyny dla piłkarza z najwyższej półki żadną wspaniałą perspektywą na pewno nie jest.Mentor pisze:Que? Skąd pomysł, że kiedy w kadrze znajdzie się odpowiedni zawodnik to Pep i tak będzie wolał postawić na obronie Masche lub Busiego?
Mówiłem ogólnie o obronie. Muniesę kojarzę tylko ze środka jeżeli chodzi o występy w drugiej drużynie (nie zarzekam się bo widziałem raptem 5 czy 6 spotkań Barcy B w tym sezonie)Mentor pisze:Z tego co się orientuję to Montoya i Bartra są bocznymi obrońcami. Muniesa chyba też został przestawiony na bok choć tutaj już pewności nie mam.
Jeżeli odejdzie Maxwell to zostaniemy z 3 bocznymi obrońcami w pierwszej drużynie i to już wcale nie jest tak dużo:) Oczywiście chyba, że Pep zacznie częściej stawiać na Montoyę i Bartrę. Fajnie byłoby w końcu zobaczyć jakiegoś wychowanka na pozycji bocznego obrońcy w przynajmniej 10 meczach w sezonie.Mentor pisze:konkretnie na środek bo skrzydła mamy obsadzone wystarczająco dobrze?
Masche wymiata na tej pozycji... w Barcelonie. Śmiem twierdzić, że w Manchesterze, Chelsea, Bayernie czy np Interze nie podołałby jako środkowy obrońca. W Barcelonie nie musi zbyt często walczyć o górne piłki, tym bardziej że przy stałych fragmentach najwyższych kryją Pique, Sergio czy Puyol, a z akcji mało która drużyna osiąga przeciwko Barcelonie poziom 5 dośrodkowań w trakcie meczu. Argentyńczyk kapitalnie się ustawia i bardzo dobrze, krótko kryje, do tego jest szybki i dysponuje świetnym (jak na tę pozycję) podaniem. Tak więc u nas radzi sobie na środku obrony kapitalnie. Gdzie indziej mógłby nie dać rady.pasza pisze:Chciałbym zauważyć, że Mascherano jako obrońca naprawdę miażdży kosmos. Jest zajebisty! Nie tylko nie widać, że to nie jest jego pozycja, ale można się wręcz zastanawiać czy on nie został czasem do tego stworzony. Powodem, dla którego nie grał nigdy na obronie, pewnie był jego wzrost.
BarcaQzYN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 maja 2011, 14:57
Standardowa gadka. Wychodzi na to, że nie da się mieć na ławce piłkarzy wysokiej klasy. Dałbym sobie rękę uciąć, że jednak są kluby, które takowych piłkarzy na rezerwie mają, ale nie będę się kłócił.BarcaQzYN pisze:Jeżeli to będzie zawodnik odpowiedni to spoko. Tylko wskaż mi środkowego obrońcę wysokiej klasy, który przyjdzie siedzieć na ławce.
To Maxwell odchodzi? Coś mnie ominęło?BarcaQzYN pisze:Jeżeli odejdzie Maxwell to zostaniemy z 3 bocznymi obrońcami w pierwszej drużynie i to już wcale nie jest tak dużo:)
Pod warunkiem, że będzie posiadał odpowiednie umiejętności. Niektórzy sprawiają takie wrażenie jakby chcieli stawiać na wychowanków za wszelką cenęBarcaQzYN pisze:Fajnie byłoby w końcu zobaczyć jakiegoś wychowanka na pozycji bocznego obrońcy w przynajmniej 10 meczach w sezonie.
BarcaQzYN pisze: Ciekaw jestem czy Eto'o tak jak kiedyś zapewniał, będzie jeszcze kiedyś chciał wrócić do Barcy i czy wtedy będzie potrzebny.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 10 maja 2011, 15:34
"Fajnie byłoby zobaczyć w kadrze bocznego obrońcę - wychowanka, wystarczająco dobrego by mógł bez szkody dla drużyny zagrać w przynajmniej 10 meczach w sezonie"Mentor pisze:Pod warunkiem, że będzie posiadał odpowiednie umiejętności. Niektórzy sprawiają takie wrażenie jakby chcieli stawiać na wychowanków za wszelką cenęPrzecież jak będą gotowi to będą grać. Czemu ktoś w to wątpi? Tak trudno zaakceptować prosty fakt, że jeżeli dany młodzian nie gra w pierwszym zespole to na 99% nie jest do tego gotowy a przynajmniej nie na tyle, aby zespół na tym za bardzo nie ucierpiał?
Zanotuję to sobieMentor pisze:Totalna abstrakcja.
BarcaQzYN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 maja 2011, 18:55
Może wyjaśnię czemu abstrakcja.BarcaQzYN pisze:Zanotuję to sobie
Ale jaka nadinterpretacja? Jasne, że fajnie by było, ale skoro aktualnie żaden z bocznych obrońców nie jest nawet bliski kadry pierwszego zespołu (Fontas to nie boczny nawet jeżeli ostatnio wystawiany jest z musu na lewej stronie) to chyba daje nam jakiś obraz sytuacji. Bartra ostatnio uczęszcza na treningi z pierwszym zespołem, ale dopiero od niedawna i nie tak regularnie jak Thiago czy nawet Fontas. Przecież to nie będzie wyglądało tak, że nagle wystrzeli jakiś młodzian z Barcy B i za rok będzie stałym elementem szerokiej kadry pierwszego zespołu chociaż w tym roku nie było go w nim wcale. W takie cuda nie wierzę.BarcaQzYN pisze:Doskonale wiedziałeś co chciałem napisać, ale i tak musiałeś całą teorię swoją stworzyć. Nadinterpretacja typowa dla dziennikarzy...
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 10 maja 2011, 20:19
pepe00
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 10 maja 2011, 20:30
Toudinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 10 maja 2011, 20:40
no tak, zapomniałem o messimToudinho pisze:A Messi to co obrońca ?
pepe00
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio