Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 135

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 kwie 2007, 12:01

przembal pisze:wiec Furstnera typuje na zmienika Ottla :)
Dobra, rozumiem, chociaż trochę śmieszna argumentacja :lol: Sądzę, że w przypadku sprzedaży Hargreavesa na jego pozycji w przyszłym sezonie grać będzie van Bommel, a Ottl dalej będzie zmiennikiem. Zresztą Hamit Altintop też może grać jako DM, więc raczej nie wróżę wiele dla Furstnera :wink: Jest zresztą jeszcze Demichelis.

Co do talentów: zgodzę się co do Stuttgartu - Hilbert (byłby dobry u nas na prawą stronę :wink: ), Gentner, Tasci, Khedira czy Gomez - to naprawdę przbłysk w tym samym momencie sporej ilości talentów. Zobaczymy jednak, jak te talenty poradzą sobie w LM i wtedy pogadamy. Co do Borussi - jakoś nic na razie nie wynika z tego, że mają grupkę uzdolnionych zawodników, a taki Nuri Sahin już zaczyna odnosić kontuzje - co będzie potem?
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2007, 12:09 przez Michał M, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 23 kwie 2007, 12:04

Michał M pisze:
przembal pisze:bundeliga powoli zaczyna rosnac w sile.
Na pewno? :roll: Czym to niby się przejawia, ile europejskich pucharów zostało zdobytych przez zespoły niemieckie w ciągu ostatnich 5 lat? :? Ba, ile niemieckich drużyn dotarło do finałów w tym okresie - raptem 2 i było to ostatnio w 2002 r. (Leverkusen i Dortmund).
Moim zdaniem BL w ostatnich latach się wyrównała i jest to równanie w dół. Bo z czego wynika fakt, że 12 (sic!) drużyn walczyło (a w zasadzie chyba jeszcze walczy) o utrzymanie? To jest ewenement chyba w całej eurpejskiej (przynajmniej czołowej) piłce! I to dotyczy niestety także nas, jeszcze 4-5 lat temu drużyny o takich składach jak Schalke czy Stuttgart nie miałyby nic do powiedzenia w walce z Bayernem, a dziś go wyprzedzają. I to jest dopiero przykre, bardziej już bym chyba zniósł jak lepszą drużyną od nas byłby dawny Leverkusen czy dawna Borussia, to były naprawdę silne drużyny!
Bez przasdy Michał. W innych ligach też jest podobnie, że niektóre słabe niegdyś klubiki rządzą w lidze, a zasłużone mocarstwa są średniakami. Taka Anglia chociażby - Aston Villa czy Nothingam Forrest to niegdyś zwycięzcy LM (Nothingham nawet dwa razy!) i jak jest teraz? Czwartym i trzecim najbardziej utytułowanymi klubami w Hiszpanii są Athletic i Atletico i jak teraz stoją? Już chyba z 6 czy 7 lat nie ma ich w jakimkolwiek pucharze europejskim! Teorię zatem uważam za obaloną.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 23 kwie 2007, 12:13

powroce do sily bundesligi. owszem w ostatnich 5 latach mocno sie oslabila ale ton proces zakonczyl sie na MS. Mysle ze od tego momentu BL sie wzmacnia np Schalke ma kontrakt z gazpromem i dzieki temu maja znaczni wiecej kasy to samo tyczy sie Werderu ktory jest bardzo madrze budowany. Borussia Dortmund tez powoli sie odbija, ten sezon maja jeszcze strasznie slaby ale maja w skladzie kilku ciekawych i mlodych pilkarzy.

HSV ma plan 5letni na budowe superdruzyny ciekawe czy im sie uda, narazie skladu nie maja zlego a z nowym trenerem zaczeli w koncu cos grac, wiec moze za sezon lub 2 znow beda walczyc o mistrzostwo.

VFB przeplatuje slaby sezon bardzo dobrym. Oby tym razem utrzymali sie w formie dluzej.

Osobiscie od 2 sezonow obserwuje tred wzrostowy w BL wiadomo ze najlepsi poki co beda jeszcze opuszczac BL ale moze coraz wiecej dobrych pilkarzy zacznie zasilac czolowe druzyny

Co do transferow to warto przyjzec sie lidze rosyjskiej i ukrainskiej. Kilku ciekawych pilkarzy tam gra

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 kwie 2007, 12:21

Ebi pisze:Teorię zatem uważam za obaloną.
Moment, Ebi, ale jaką teorię? Bo co do tego, że jest różna cyrkulacja i np. drużyna która była 9 lat temu mistrzem, teraz gra w 2 lidze (przykład - Kaiserslautern), czyli że sytuacja może się zmieniać, to nie mam również wątpliwości :wink: Chodziło mi tu raczej o porównanie sił drużyn - takiego Leverkusen, które doszło do finału LM w 2002 r. z takim Schalke, które (jak sądzę) skończy swoją przygodę w LM w fazie grupowej.

Natomiast twierdzę, że jesteśmy zdecydowanie słabszym zespołem od drużyny rządzącej niepodzielnie w BL jeszcze 4 czy nawet 2 lata temu (popatrzmy na różnice punktowe na końcu sezonu). I twierdzę również, że BL nie stała się silniejsza w ostatnich latach, wręcz przeciwnie - wyniki w pucharach są naprawdę dobrym odniesieniem :?

Poza tym, rozbrajają mnie Niemcy, którzy cieszą się, że poziom ligi się wyrównał, że nie ma dominacji Bayernu czy Bayernu i Werderu. I że wspomniane 12 drużyn walczy o utrzymanie. Tylko, że poza emocjami, nic to dla niemieckiej piłki nie niesie (może to w ogóle temat na osobną dyskusję :?: ). Niemieckie drużyny (jako ogół) są relatywnie słabsze od tego co było 5-10 lat temu, a uwierzcie mi, mam do tego odpowiedni punkt odniesienia :wink:
przembal pisze:ale ton proces zakonczyl sie na MS. Mysle ze od tego momentu BL sie wzmacnia
Ja bym sobie tego jak najbardziej życzył. Ale póki co, mam raczej pesymistyczne podejście :?
przembal pisze:wiadomo ze najlepsi poki co beda jeszcze opuszczac BL ale moze coraz wiecej dobrych pilkarzy zacznie zasilac czolowe druzyny
No właśnie i z czego to wynika? Raczej ze słabości ligy niż jej siły. Czemu np. Berbatow odszedł z Leverkusen do przeciętnego Tottenhamu? Bo uznał, że jak ma już grać w przeciętnej drużynie, to niech to będzie lepsza liga i lepsza kasa. A w tym roku BL straci pewnie Fringsa a może i Klose, pewnie też Hargreavesa. I nie wiadomo czy na tym się zakończy. Dobrzy piłkarze ze słabszych lig? Jak najbardziej, bo z mocnych to raczej nikt tu się prędko nie pojawi. Takie transfery jak Lizarazu z Bilbao czy Makaay z La Coruny to na razie marzenia :?

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 23 kwie 2007, 12:29

Może i Bundesliga osłabła troszkę, ale bez przesadyzmu. Popatrz sobie na rok 2002. W finale UEFA i LM Bayer i Borussia czyli sezon dla nich udany, ale potem co? Dopiero w 2006 roku Schalke jako niemiecki klub awansowało do półfinału europejskiego pucharu (intertotto nie liczę), a w tym roku był Bayern i Bayer w ćwerćfinałach, zaś Werder dalej pruje przed siebie do finału UEFA. Jakiś tam postęp jest, punktów też więcej zdobywają.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 23 kwie 2007, 12:33

Michal nie od razu rzym zbudowano. Odszedl Berbatov ale przyszedl np Sorin czy Diego wiec sie wyrownalo :)

Wiadomo ze liga angielska jest duzo silniejsza ale mysle ze za 5 lat BL mogla by osiagnac poziom ligo wloskiej lub hiszpanskiej tzn 3,4 dobre druzyny a reszta to sredniaki, tylko trzeba w nia wpompowac troche kasy.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 kwie 2007, 13:24

No dobrze, jak wspomniałem wyżej, może po weekendzie mam w sobie za dużo pesymizmu.
Ebi pisze:Może i Bundesliga osłabła troszkę, ale bez przesadyzmu.

Ale jednak osłabła. I to na tyle, że sami Niemcy na to wskazują. Poza tym, może i
Ebi pisze:Jakiś tam postęp jest, punktów też więcej zdobywają.
ale jest spore zagrożenie, że najdalej za 2 lata Niemcy obsuną się w rankinkgu i stracą jedno miejsce w LM :? A przecież jeszcze 5 czy 6 lat temu mieli ich 4!
przembal pisze:Michal nie od razu rzym zbudowano
Zdaję sobie z tego sprawę, mam zresztą wciąż nadzieję, że BL wróci do lat świetności czyli np. drugiej połowy lat 90-tych - sięgam pamięcią tu szczególnie do sezonu 96/97, kiedy Borussia wygrała LM, 12 w BL (!) Schalke zdobyło P. UEFA, a Bayern został mistrzem po emocjonującej walce z Leverkusen, Dortmundem i Stuttgartem (wtedy jeszcze z magicznym trójkątem Bobic-Elber-Bałakow). To jest ideał do którego BL powinna dążyć, ale chyba faktycznie minie ładnych parę lat zanim do takiego sezonu znów dojdzie.

EDIT:
My tu gadu gadu o sile BL, a tu Ottmar zapowiedział już, że na nowy sezon przyjdzie 6, może 7 nowych graczy :shock: Nazwisk jednak na razie nie podał, podobno z zarządem uzgodnili na razie "ciszę" w tej sprawie. Beckenbauer również domaga się radykalnych zmian w składzie, więc chyba coś sie ruszy :wink:

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 23 kwie 2007, 15:59

no i to mnie cieszy Ottmar sie wnerwil i bierze sie do roboty nie czekajac na reszte.

Ja mam jakies takie przeczucie ze rozkupia mlodych Niemcow z BL wiec np VFB moze byc "zagrozone" bo jest tam kilku takich.

Fajnie ze duzo nowych przyjdzie bo obecna kadra jest znudzona. Zostawic z 15 pilkarzy z obecnego skladu i reszte budowac od nowa.

Ciekawe czy liczy juz dotychczasowe transfery jak nie to by bylo nawer 10 nowych zaodnikiow!!!! ale w to sie jakios wierzyc nie chce rzczej jakies 4 "nazwiska" upatrzone przez Ottmara, napewno to bedzie rozgrywajacy i wysoki napastnik a'la Jancker bo tego nam brakuje

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 23 kwie 2007, 16:48

przembal pisze:No ale jezeli nie VDV to moze Khedira z VFB albo Nesri z OL. Marsylia
Mozna jeszcze kupic Tesci z VFB gdyby odszedl Owen ale w sumie jest Furstner
to nie FM, nie mozemy kupować zawodnika któr właściwie zagrał jeden dobry sezon w BL, nie wiadomo jak będzie potem> Khedira, to talent, ale jeszcze nie ograny, widać to choćby i w tym sezonie :wink: Tasci też nie będzie chciał narazie nigdzie się ruszać, bo jeszcze nie ograł się na tyle aby grać w Bayernie. A Nasri nie będzie chciał się ruszyć z Marsyli przez jeszcze parę lat, dopiero potem będzie szansa, że da się go kupić, ale on wg mnie nie pasuje do BL.

Poza tym zgadzam sie z Ebim i z modem pija.. tfu fieldym. Bl zaczyna naprawdę coś działać w pucharach, nie wiem czy zauważyliście, że właściwie to niemal 60 % klubów znacznie odmłodziło kadry, stawiają na młodych a wiadomo, że takie coś trzeba odpokutować. Za to jakie potem mogą być efekty. Ja sie zgadzam z Ottmarem, przebudowa teamu jest potrzebna. Nawet niech przyjdzie tych 8 graczy, ale niech nie bedą to żadne Dos Santosy, czy inne Lelle. Nie takich piłkarzy nam potrzeba, ci którzy przyjdą muszą wiedzieć co znaczy gra dla Bayernu, bo jak narazie to z tej drużyny wiedzą to tylko Lahm, Kahn i Scholl, reszta trochę mniej. Potrzeba nam nowego Effe, kogoś kto będzie rządził na boisku, nie na bramce jak Kahn. Ciężko obecnie znaleźć takich piłkarzy, ale jak się trochę poszuka, poprzegląda składu innych teamów to się znajdzie. Ottmar powinien mieć wolną rękę jeśli chodzi o transfery i jeśli powie słowo, że chce tego piłkarza, to choćby on kosztował nawet i 40 mln to ma być. Nie przyjść może jedynie wtedy kiedy sam się nie zgodzi. Tyle. Ottmar wie co robi i ja mu w pełni ufam.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 kwie 2007, 8:39

Ruszę trochę temat, bo coś przygasło - czyżby po naszych ostatnich niepowodzeniach?, czy tez może w związku z trochę niepotrzebnym skierowaniem dyskusji na tematykę siły BL (to chyba moja wina, choć niezamierzona :wink: )

Przeglądałem ostatnio niemieckie fora fanów FCB i zachęcony ich tematami, chciałbym trochę "sprowokować" Was do dyskusji nad wizją Bayernu w przyszłym sezonie :idea: Ja zrobiłem założenie, że przyjdzie do nas 8 graczy (nie licząc juniorów) oraz, że Bayern zrobi wreszcie małe "wietrzenie" i sprzeda lub odda najsłabszych lub nie mających żadnej przyszłości zawodników. Wyszło mi to następująco (ceny w EUR, rzecz jasna :P):

+
Juan (lub inna "4") - 8 mln
Jansen - 10 mln
Sosa - 10 mln
Altintop - za darmo
Schlaudraff - 1 mln
of./środkowy pom - ok. 20 mln (v. der Vaart?, Sneijder?, Anderson?, ktoś inny?)
środkowy nap. - ok 20 mln (Klose?, Toni - mało realny?)
drugi nap. - ok 10 mln (Huntelaar?, Alfonso Alves?, Eduardo?)
Kraft - z rezerw
Kroos - z juniorów
łącznie - 79 mln

-
Dreher - koniec kariery
van Buyten - 8 mln (Roma?)
Scholl :( - koniec kariery
Salihamidzic - za darmo (Juventus)
Hargreaves - 30 mln (Man Utd)
Karimi - za darmo (Dubai?)
Pizarro - za darmo (Sevilla?, Marsylia?)
Makaay - 12 mln (Holandia?)
Santa Cruz - 3 mln (Betis?)
łącznie - 53 mln

rezultat finansowy: - 26 mln (w zeszłym roku było -25 mln, a więc finansowo jak najbardziej do realizacji)

pierwsza "11": Kahn - Sagnol, Lucio, Juan, Lahm - Sosa/Jansen*, van Bommel, x (of. pom), Schweinsteiger** - Klose, x (Huntelaar?)

rezerwowi: Rensing (Kraft) - Gorlitz, Ismael (Hummels), Demichelis, Lell - Altintop, Ottl, Kroos (Furstner), Jansen/Sosa - Podolski, Schlaudraff

* jeśli Jansen w 1 składzie, to oczywiście na lewej pomocy, wtedy Schweini na prawej, można by jeszcze rozważyć wariant z Jansenem na lewej obronie i z Lahmem na prawej a wtedy Sagnol na ławę albo na sprzedaż, ale to akurat wydaje mi się mniej realne
** w zależności od zdrowia Bastiana, można pomyśleć jeszcze o jednym skrzydłowym (Robben??, jakiś kolejny talent?). Jeśli Bastian wróci do normalnej dyspozycji, odpuściłbym myślenie o kolejnym bocznym pom, bo uważam że trzeba dać szansę nowym (Sosa, Altintop czy Schlaudraff).

W takim składzie mistrzostwo i Puchar UEFA za rok nasz 8)

Co o tym sądzicie i jakie są Wasze typy :?:

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 26 kwie 2007, 9:47

hmm ciekawe pomysly masz MIchal!!!

wg mnie jest kilka ale. Po pierwsze raczej nie sprzedaja Van Buytena i Makaaya. To raczej nie przejdzie. PO 2 chyba jeszcze za wczesnie na Kroosa w 1 skladzie, choc kto wie?? Moze sie sprawdzi. Fabregas tez w tym wieku zaczynal.

Chyba zatrzymaja Pizzaro albo dadza jakiegos napastnika z rezerw., bo jak sciagna Klosego to wiadoma ze bedzie gral razem z Poldim w 11 a Roy i Schlaudroff na zmiennika.

Co do rozgrywajacego to ja nadal sadze ze bedzie to VDV i wtedy zmienikiem jego bylby SChlaudroff i Kroos.

Jansen bedzie gral jako stala rotacja na lewej flance, czasami moze Bastiana na prawo przerzuca.

Juan jakos mnie nieprzekonuje lepiej Pepe albo Alex. Jest tez Hummels i z niego cos powinno fajnego byc wiec moze ze stoperami sie wstrzymac na jeden sezon

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 kwie 2007, 10:05

przembal pisze:Po pierwsze raczej nie sprzedaja Van Buytena i Makaaya.
Raczej nie, ale co do tego, że zostaną, pewności też nie ma. Hitzfeld oswiadczył, że będzie bardzo uważnie przyglądał się zaangażowaniu w ostatnich 4 meczach i wtedy oceni graczy. Nic zatem nie jest takie pewne :wink: A widać przez większość sezonu, że para Lucio-van Buyten się nie sprawdza i że potrzeba nam klasycznej "czwórki" czyli typowego kryjącego, a nie kolejnego "szefa obrony". Niekoniecznie musi to być Juan :wink: Też wierzę w Hummelsa, ale w tej chwili musimy jednak zadbac o stabilizację w obronie. A skoro byłaby okazja do sprzedania van Buytena... :>
przembal pisze:PO 2 chyba jeszcze za wczesnie na Kroosa w 1 skladzie,
Ale niech już zacznie chociaż trenować z 1 kadrą, myślę, że przyspieszy to jego rozwój. Poza tym, kilka występów Kroosa w końcówkach mniej znaczących spotkań nikomu by chyba nie zaszkodziło? :wink: No i przynajmniej byłby jakiś Toni w Bayernie :P

Co do napastników, nie wierzę w pozostanie Pizarro - sądzę, że już dali mu to do zrozumienia. A powinniśmy mieć w tej chwili czwórkę w miarę równorzędną, na juniora (Yilmaz?) przyjdzie czas za 1-2 lata. Makaay może zostać, ale uważam, że skoro teraz można za niego uzyskac jeszcze jakąs fajną kwotę, a na "głównego" napadziora ma przyjść ktoś nowy, to lepiej byłoby go sprzedać i kupić kogoś młodszego. Inaczej skończy się tak, że za rok odejdzie za darmo, jak wielu przed nim (a nie wierzę w jego zostanie do końca kariery).

A może, przembal, też byś zrobił podobny typ (włącznie z cenami transferów, żeby to wszystko miało jakieś podstawy)?

EDIT;
Wygląda na to, że w końcówce sezonu nie będziemy mieli kim grać :? Właśnie się okazało, że Poldi ma kontuzję (kolano?) wykluczającą go na 3 miesiące! Czyli, podobnie jak Sagnol, nie będzie też mógł wziąć udziału w części przygotowań do nowego sezonu :( Poza tym, Ismael odczuwa bóle w ledwo co zrośniętej nodze i też raczej już nie wystąpi w tym sezonie. Zresztą kilku innych graczy (m.i.n van Bommel i Pizarro) też mają jakieś urazy i nie wiadomo czy zagrają w sobotę przeciwko HSV.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 26 kwie 2007, 14:59

Podejmuje rekawice!!!

Moje transfery do Bayernu to po za dotychczasowymi jeszcze:

Mario Gomez z VFB ok 15 mln ( transfermarkt.de wycenia go na 5 mln....)
Marcell Jansen z B. MG ok 8 mln (transfermarkt.de wycenia go na na 6 mln)
Rafael Van der Vaart ok 20 mln (transfermarkt.de wycenia go na 16 mln)

i to sa 3 podstawowe transfery. Natomiast pewnie Gomeza nie bedzie w Bayernie a bedzie Klose ok 20 mln(3o mln wg transfermarkt.de)

Te transfery wg mnie sa w miare realne i tych pilkarzy bym chcial widziec w trykocie Bayernu.

Nad innymi nie ma sesu chyba sie zastanawiac. Nie wierze np w Robbena, Quaresme itd w Bayernie bo to jakies mrzonki. Mam jeden taki fantastyczny kanddydat do Bayernu to Franck Riberry. Pewnie by kosztowal ok 25 mln euro a transfermarkt.de wycenia go na 11 mln euro :angry2: :haha:

Nie zakladam wzmocnien defensywy ale jesli juz to ja widzialbym w FCB Alexa z PSV za ok 10 mln (transfermarkt.de daje tyle samo) lub Pepe z Porto za tyle samo (transfermarkt.de wycenia na 7,5 mln) i pozbycie sie Van Buytena bo Ismael lepiej wspolpracuje z Lucio, ktory u nas jest szefem obrony

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 kwie 2007, 15:28

No to widzę, że się mniej więcej zgadzamy, pewnie dlatego, że jak na razie o takich piłkarzach się mówi :p

Co do Gomeza, to owszem, ale jeśli już to za jakieś 2-3 lata. W ogóle sądzę, że o aktualnych "młodych gniewnych" Stuttgartu będzie można pomyśleć dopiero za 2-3 lata, jak już trochę "okrzepną" i będzie wiadomo, na co ich naprawdę stać. choć tani to oni wtedy nie będą, niestety :? Czy skończy się na sprowadzeniu Klose? Trudno powiedzieć, Werder będzie się pewnie bronił rękami i nogami, żeby go nie sprzedać do Bayernu a jeśli już, to za co najmniej 20 mln.

Ale w zupełności się zgadzam, że Ribery, Robben czy Quaresma to po prostu efekt pobożnych życzeń czy też marzeń kibiców (i zarządu) Bayernu i w tej chwili z pewnością nie są to realne transfery.

Co do tranfermarkt.de, to nie sugerowałbym się zbytnio ich cennikiem :wink: Owszem, pokazuje on realną w tej chwili wartość piłkarza, ale należałoby do tego dołożyć jeszcze długość kontraktu i...kto jest oferentem (wiadomo, że jak przychodzi Bayern jako kupiec, to nas łupią, że hej :? ).

Aha, dodatkowa wiadomość dzisiaj - Kicker podał, że Andi Goerlitz przedłużył kontrakt z Bayernem do 2010 r. :wink:

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 26 kwie 2007, 16:01

Hehe pewnie ze sie zgadzamy :)

Ja Van der Vaart widzialem w Bayernie jeszcze jak gral w Ajaxie, o Jansenie mysle wlasciwie od mistrzostw swiata a Gomez to pomysl z rundy jesiennej.

Coz poradzic ze tak wielu typuje podobnie :)

Ja cenami propowanymi przez transfermarkt.de sie tylko podpieram, niektore maja bardzo trafne a inne to ni jak sie kupy nie trzyma no ale coz. Dla mnie to podstawowa wyszukiwarka pilkarzy i nic wiecej

BTW na stronce www.bayern.munchen.pl podaja ze agentem VDV jest byly pilkarz Bayernu nie mialem o tym pojecia ale to dobrze wrozy!!!!

Jesli chodzi o mlodych pilkarzy z kadry VFB to mysle ze trzeba ich kupowac teraz najpozniej za rok bo potem ich cenny strasznie sie wywinduja.

O postawe Gomeza bylbym wmiare spokojny a to gracz jakiego nam w napadzie potrzeba tzn kogos kto dobrze gra glowa wobec plotek o transferze Klosego do Barcelony wydaje mi sie wlasciwa inwestycja

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”