Manchester United (zbiorczy) - Strona 135

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2196
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 wrz 2005, 17:02

Nawet gdyby nie grali w pełnym składzie to i tak nie uważam, zeby ten wynik był tak zły. Grali na wyjezdzie i do tego z bardzo dobrą drużyną Wink
To fakt. Ja od początku bałam się pojedynku z tą drużyną, ale liczyłam na zwycięstwo. Wszak to mój ukochany Manchester :)
Niemniej jednak uważam, że teraz musimy grać lepiej. Zwłaszcza w niedzielę, przeciwko LFC. The Reds grają słabiej w Premiership, więc liczę na sukces :)

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 16 wrz 2005, 18:59

Nieodpowiedzialne zachowanie Rooney'a, poważna kontuzja Heinze, stracone dwa punkty. Na kogo ma postawić Fergie w ataku w następnym meczu CL? Czy da szansę Rossi'emu? Nie zagra Heinze, Neville i Brown. Czy O'Shea zagra na lewej obronie, a na prawej zadebiutuje Pique? Sir Alex Ferguson będzie miał nie lada problem z wystawieniem składu na mecz z Liverpool'em oraz Benfiką. W meczu z Villarreal było widać brak solidnego środkowego pomocnika, który poprowadziłby grę Czerwonych Diabłów. Sorin zagrał bardzo dobre spotkanie. Brawa dla Edwina oraz Viery. Smith tylko przeszkadzał Fletcher'owi i Scholes'owi w rozgrywaniu piłki. Z niego to nie będzie żaden następca Keano. Ruud niewykorzystał dwóch dogodnych sytuacji, a jak widze O'Shea na prwej obronie to, aż mi się w żołądku przewraca.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 wrz 2005, 19:05

Heinze podobno ma sezon z głowy ?? prawda to ??
To nie ciekawie - choć jak mówisz O'Shea może grać na lewej z powodzeniem.

W ataku za Rooneya [łądnie się zachował :?] może wystąpić Smith - może strzeli coś i Alex prezestanie go wystawiać w pomocy.

Awatar użytkownika
harni7
Żenujący nabijacz :/
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: harni7 » 16 wrz 2005, 19:16

Ja o Heinze też coś czytałem na onecie, że ponoć coś z kolanem, jeśli tak to wielka szkoda ale może na lewej zastąpi go O'Shea. A za Rooneya Smith a może młodziutki Rossi?

POZDRO DLA KIBICÓW MANCHESTERU UNITED

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 16 wrz 2005, 21:47

Ja tam nie widze problemu w ataku.Wkoncu gramy systemem 4-4-3 wiec Roo grał na lewym skrzydle, choc to nie byla jaka twardo ustalona pozycja.Na lewej jak wiemy moze grac Giggs Park Richardson Rossi... nie widze problemu.

Obrona bez Heinze...hmm.Stawiam na:

O'Shea-Rio-Silvestre-Richardson

I raczej sie nie pomyle.Ale powiem jeszcze jedno.Gary wracaj!
A na mecz z Wigan Fergi powinen wystawic Pique.Jak mu nie da pograc troche to potem jak bedzie go naprawde trzeba okaze sie ze jest za malo ograny.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 16 wrz 2005, 21:47

strata heinze to ogromne oslabienie. nie wiem, jak zbierzemy sklad na mecze z LFC i Villareal. owszem mozna stawiac na mlodych graczy, ale oni moga zawiesc. beda chcieli pokazac sie z dobrej strony i moze poniesc ich fantazja. czarno widze najblizsze mecze, ale oczywiscie wierze w zwyciestwa MU. w zimowym okienku transferoym mysle, ze powinnismy sie wzmocnic, bo z przesladujacym nas pechem mozemy zakonczyc walke o wszelkie trofea, nim ona sie na dobre zacznie

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 16 wrz 2005, 23:54

Hmm, Manchester. Gdzie sie podzial ten zespol co deklasowal Juventus? Gdzie ten zespol co wygrywal LM w dodatkowym czasie?

Nigdy jakos nie przepdalem za tym klubem, z Angielskich druzyn wolalem Newcastle i Arsenal. Teraz mi zal patrzec na ten klub. W obronie maja tylko dwoch klasowych zawodnikow, przy czym jeden jest kontuzjowany (zdrowiej Gabriel), brak defensywnego pomocnika, ale takiego z prawdziwego zdarzenia. Co robil 'Alex' gdy Vieira byl do wziecia za grosze? Atak, to RVN10 (nigdy go nie lubilem :P ) ostatnio (od roku) bez formy, dlaczego nie kupiono dla niego konkurenta? Lepiej wydac ogromna kase na mlokosa, ktory moze i gra bardzo dobrze, ale takich pieniedzy nie byl wart. Cala polityka transferowa Czerwonych diablow, jest krotka mowiac zla. Ferguson juz nic nie osiagnie z ta druzyna, pora odejsc (po sezonie).

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 17 wrz 2005, 12:28

Tez ostanio duze mysle czy z Alexem jestesmy jeszcze cos w stanie osiagnac.Duzo niezrozumialych decyzji do tego teraz taktyke ustal Queiroz ktorego bardzo ale to bardzo nie lubie.
Fergusonowi konczy sie po sezonie kontrakt.Moze go przedłuzyc tylko nie wiem jaka jest sytuacja w zarzadzie.Najlepiej by bylo jakby Fergi odszedl juz na jakies inne stanowisko w zarzadzie, a paleczke przeje ktos z pomyslem.Najlespzy był by Guus Hidding albo Paul Le Guen.Ale zmiana trenera moze sie okazac nie realna.Ja daje Fergiemu jeszcze w tym sezonie szasne pokazania czegos.Rozumiem ze zespol jest w przebudowie, mielismy pecha w LM i jeszcze wczesniej problemy z Rio(co nam zabralo mistrza), ale limit zaufania wyrobiony w latach 90' powoli sie konczy.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 17 wrz 2005, 14:10

Ja mam podobne zdanie, co Lakier. Też kiedyś za MU nie przepadałam, teraz za to tego klubu mi się żal robi... nie mają w ostatnich latach szczęścia, które jest w futbolu ważne.

Heinze, który przez ostatnie mecze był filarem defensywy kontuzjowany, jestem ciekawa, kto go zastąpi. Mam nadzieję, że będzie takta sytuacja, jak w Barcelonie rok temu - kontuzje obrońców, odnalezienie takiego talentu jak Damia....
Lakier pisze:Ferguson juz nic nie osiagnie z ta druzyna, pora odejsc (po sezonie).
Spierałabym się, Fergie jest bardzo zdeterminowany, ogromna presja na nim ciąży, i jeżeli nic nie wygra, będzie chciał zostać kolejny sezon. To nie jest trener, który odejdzie, jak coś mu nie wyjdzie. On chce odejść w glorii chwały. Nie sądzę jednak, by zdobyli LM. ;)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 17 wrz 2005, 14:38

Anka pisze:Spierałabym się, Fergie jest bardzo zdeterminowany, ogromna presja na nim ciąży, i jeżeli nic nie wygra, będzie chciał zostać kolejny sezon. To nie jest trener, który odejdzie, jak coś mu nie wyjdzie. On chce odejść w glorii chwały. Nie sądzę jednak, by zdobyli LM.

Napewno chce odejsc w glori chwały ale teraz nie wiadomo do konca jaka jest sytuacja.Jest nowy własciciel i Fergi nie musi byc juz taki nietyklany.Jak nie bedzie wynikow to kto wie.Kontrakt konczy mu sie potemy sezonie i jesli sezon bedzie podobny do ostaniego to mozliwe ze zarzad zastanowi sie nad sensem przedłuzania kontraktu Alesowi.Choc nie dawno Fergi twierdzil ze chce tu zostac jeszcze na długo.Ten sezon rozpoczął sie bardzo dobrze, ale zobaczymy jak bedzie dalej.Kontuzje napewno przeszkadzaja.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 17 wrz 2005, 14:52

John Travolta pisze:Choc nie dawno Fergi twierdzil ze chce tu zostac jeszcze na długo.
To, że tak mówi, nie oznacza, że to prawda. Przykład: Mourinho w Porto. ;)

John Travolta pisze:Ten sezon rozpoczął sie bardzo dobrze, ale zobaczymy jak bedzie dalej.Kontuzje napewno przeszkadzaja.
Sezon rozpoczął się dobrze, kontuzje przeszkadzają. Ale wiedz, że często kontuzje pomagają: bardziej motywują zawodników, czasami zdarza się tak, ze rywale sądzą, że drużyna jest niegroźna, bo nie gra kilku zawodników z powodu absencji. Wszystko się może zdarzyć. Ważne, by Chelsea nie obroniła tytułu. :wink:

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 17 wrz 2005, 15:06

Prawda jest taka, że jeśli Fergie nic nie osiągnie z ManU w tym sezonie to będzie zmuszony odejść. Presja nie tylko ze strony kibiców, ale i p/w ze strony Glazera. Niestety tak jak sezon temu zmagamy się z kontuzjami. Saha to kompletny pechowiec. To samo dzieje się z Heinze, który w sezonie 04/05 leczył poważną kontuzję. Trzeba dać szansę zmiennikom (czyt. zawodnikom młodym, niedoświadczonym) w ważnych meczach o punkty. Ale mam nadzieję, że podołają... :wink:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 17 wrz 2005, 15:45

Anka pisze:To, że tak mówi, nie oznacza, że to prawda. Przykład: Mourinho w Porto.

Ale Mourinho w Porto nie spedzil 19 lat.Fergi jest bardzo przywiazany i do posady i zapewne do bardzo dobrych gazy jakie dostaje.Jesli odejdzie, tp tylko jak go zwolnia i napewno nie bedzie trenowal juz innego zespolu.Zapewne dostanie mu sie jakies dyrektorskie stanowisko.
Anka pisze:Sezon rozpoczął się dobrze, kontuzje przeszkadzają. Ale wiedz, że często kontuzje pomagają: bardziej motywują zawodników, czasami zdarza się tak, ze rywale sądzą, że drużyna jest niegroźna, bo nie gra kilku zawodników z powodu absencji. Wszystko się może zdarzyć.
Ja licze za przy okazji takich kontuzji szasne dostaną młodzi ktorzy beda bardzo ale to bardzo zmotywowani, bo potem taka sytuacja moze im sie nie powtorzyc.Za Heinze zapewne bedzie grał Richardson i bardzo na niego licze.
Anka pisze:Ważne, by Chelsea nie obroniła tytułu.
[/quote]
A to jest najwazniejsze :D I wiadomo na jakiego pogromce licze.

A tak apropo to fajny awatar masz :)

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 17 wrz 2005, 17:06

Ostatnio nienajlepsza forma Manchesteru- 2 kolejne mecze bez zwycięstw, a w jutrzejszym meczu gra z Liverpoolem na Anfield Road. Szkoda, że nie gra Dudek, bo byłaby pewna jedna bramka :lol:. Mam nadzieję na zwycięstwo, chociaż będzie niezwykle trudno.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2196
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 18 wrz 2005, 15:03

No i zakończył się wielki pojedynek Liverpool vs ManU.
Remis 0:0 jest moim zdaniem bardzo sprawiedliwy. Mimo, iż nie padły żadne bramki możemy być zadowoleni z przebiegu spotkania. Dużo ładnej walki, głównie w środku pola. Niewiele sytuacji strzeleckich i niewiele okazji do sprawdzenia dyspozycji bramkarzy [jedna piękna interwencja Edwina].
Wydaje mi się, że Fergie trochę za późno zdecydował się na zmiany. Park powinien wejść znacznie wcześniej.

No, ale nie ja tu jestem taktykiem ;)

Remiz zasłużony, ale to kolejne 2 punkty, które tracimy :(

Zablokowany

Wróć do „Anglia”