Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 135

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 lip 2011, 14:56

Hahaha :rotfl: Diego Costa nie pojawil sie na zgrupowaniu,bo...zgubil telefon i nie wiedzial,ze Atletico wznowilo treningi :rotfl2: Widac nie tylko na boisku jest troszke ciamajdowaty :lol:

Szokujace jak dla mnie slowa Forlana o QSF:
-To on miał ze mną jakiś problem, nie w drugą stronę. Uświadomiłem to sobie, kiedy powiedział mi jedno, a zrobił zupełnie co innego, było to przed meczem z Espanyolem, kiedy obiecał mi, że zagram, a posadził mnie na ławce. Mowił jedno, robił drugie, i nie był to pierwszy raz, tylko setny. Przez cały sezon iskrzyło między nami. Nigdy nie byliśmy dla siebie mili, pamiętam, że w moje urodziny wszyscy mi gratulowali, wszyscy z wyjątkiem jego. Nie miałem z nim żadnego problemu, ale zaczął mnie dezawuować, więc odpłaciłem mu tym samym. Są ludzie, których lepiej jest unikać. Mam nadzieję, że nigdy więcej się nie spotkamy. Nie to żeby to za mną chodziło, ale nie podoba mi się to, jak zachowywał się w stosunku do mnie.
A na pytanie co zrobilby gdyby spotkal Quique odpowiedzial:
Zignorowałbym go.
Wiedzialem,ze miedzy nimi nie bylo do konca ok,ale az taki konflikt :o Z tego samego wywiadu:
Zostały mi jeszcze dwa lata kontraktu, i powtarzałem to już setki razy, chcę zostać tu do końca kontraktu. Zeszły rok był nietypowy, skomplikowany, problem jaki miałem jest dla wszystkich oczywisty, teraz jestem szczęśliwy i zamierzam pokazać znów, to co prezentowałem przez pierwsze sezony w Madrycie.
Oby :pray:

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 08 lip 2011, 18:31

W gruncie rzeczy dalej nie wiadomo,o co w tym konflikcie dokladnie chodzilo.Czy tylko o to,ze zawodnik jest bez formy,a trener w niego nie wierzy etc.czy bylo tam cos jeszcze?zawsze mi sie wydawalo,ze QSF nie za bardzo jest przekonany do Forlana,nawet kiedy ten gral dobrze.Co jednak nie znaczy,ze powinno sie takie slowa o swoim bylym trenerze wypowiadac publicznie :( Po co dziennikarze o to pytaja i prowokuja,to inna sprawa,a Diego jest ceniony za swoja szczerosc,ale niekiedy moglby sobie darowac to,co mowi w wywiadach.A jesli chodzi o koniec sezonu,to obaj panowie powinni byli umiec schowac uraze do kieszeni,kiedy najwazniejszy byl awans Atleti do LE.
Costa sie odnalazl?Biedaczek telefon zgubil :smile2:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 lip 2011, 14:38

Ploteczki transferowe:

Jeffren - jestem na nie ; gracz co najwyzej sredni,a takich w skladzie jest juz kilku

Thiago - jestem na tak,ale jego transfer to co najwyzej pobozne zyczenie Manzano ; szanse na to,ze Barca go pusci oceniam na 1% ,w przypadku przejscia Cesca na CN podwyzszylbym do 5%

Griezmann - tak tak tak ! co ja bym dal,zeby ten chlopaczek przeszedl na Calderon ; to juz jest skrzydlowy ocierajacy sie o geniusz,a tak naprawde to dopiero wchodzi w powazny futbol ; znakomity material na el crack total

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 12 lip 2011, 0:28

W Thiago u nas nie wierze.Oczywiscie,byloby super pozyskac takiego zawodnika,ale wielkich nadziei nie mam.Za To Griezmann to swietny pomysl,mlodzieniec wszechstronny,bo i skrzydlowy i ofensywny pomocnik-dokladnie to,czego nam potrzeba,takze bylaby bajka...ale skoro pisza,ze „sam zawodnik wie o zainteresowaniu kilku klubow ale na razie nie podejmuje dezyji” :( Pytanie tez,ile by kosztowal?Skoro stracilismy Piattiego,czy raczej podobno zrezygnowalismy z niego,wiec niech zarzad zacznie powaznie zastanawiac sie nad transferami,a skoro musimy oszczedzac a bylaby okazja wyhaczyc zawodnika na kilka pozycji to...do boju :!:
Ciesza slowa Meridy :) -chlopak jest wyraznie zmotywowany i chce grac,mam nadzieje,ze Manzano jednak bierze pod uwage mozliwosc uwzglednienia go w skladzie na nadchodzacy sezon.Bardzo bym chciala zobaczyc go na boisku :pray:
Jutro prezentacja Mirandy.Nie moge sie doczekac,zeby go zobaczyc na VC.Oby sie sprawdzil :wink:

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 12 lip 2011, 14:54

Ploteczek ciag dalszy :P Podobno Tiago ma wrocic...byloby niezle,aczkolwiek mam dziwne wrazenie,ze jesli Tiago bedzie znowu u nas,to nasz zarzad na tym zakonczy wzmacnianie pomoc na ten sezon :( Obym sie mylila.
Pozyskalismy znowu jakiegos mlodzieniaszka do rezerw Atletico-Montoeli Sonopo-jego nazwisko,rzecz jasna,nic mi nie mowi :wink: .Chlopaczek ma 17 lat,wiec cos dobrego moze z niego wyrosnac,gra na pozycji skrzydlowego i podobno a Afryce zapowiadal sie obiecujaco.
Troche nie na temat-po tym jak Kun wczoraj zagral znakomity mecz w reprezentacji,znowu ciezko bedzie pogodzic sie z tym,gdyby mial odejsc...A juz sie czlowiek do tej mysli przyzwyczajal.Gdyby zostal-on w takiej formie,plus Forlan-daj Boze w odnowionej formie,ktos dobry na zmiany i wymiatamy w ataku w nadchodzacym sezonie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 lip 2011, 15:06

Ja jestem rozdarty w sprawie Kuna... To pilkarz genialny,jeden z moich ulubionych i w sumie bylbym w stanie wybaczyc mu slowa,ktore wypowiedzial kilka tygodni temu. Z drugiej strony jednak nie chce co tydzien czytac newsow typu 'Kun odchodzi','MC dogadalo transfer Kuna','Kun od przyszlego sezonu w RM ?' itp.itd.

Fajnie,ze Tiago wraca. Podobno Juventus nie bedzie robil zadnych przeszkod i Portugalczyk za czapke gruszek definitywnie przeniesie sie na VC. Tylko,zeby nie zazadal jakichs niebotycznych pieniedzy w kontrakcie.

Ciekawe co to za chlopaczek ten Sonopo :D Lesotho - dosyc egzotycznie sie zrobi w Atleti B :wink: Wpisywalem go na YT,myslalem,ze moze sa jakies filmiki,ale wyskakuja mi tylko teledyski Snoop Doga :lol:

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 12 lip 2011, 15:21

Tiago byl jakoby widziany na VC,stad przewidywania,ze jestesmy blisko pozrozumienia.Oby.Jesli tak bardzo chce u nas grac,to musi chyba troche spuscic z tonu jesli chodzi o pensje...Juve go i tak nie potrzebuje,a my owszem :wink: Podobno oplata za niego ma byc jedynie symboliczna,co tez dla nas nie jest bez znaczenia.
Tylko obawiam sie wlasnie,ze zarzad moze uznac,ze nikogo juz nam na pomoc nie potrzeba...Jest jeszcze Merida,o ktorym pisali wczoraj,w sumie tez bardzo bym chciala zeby zostal.Podobno Fran powiedzial,ze Manzano ma nowy,dobry pomysl na gre Atleti.Ciekawe,co to za pomysl :) ?Kurcze,kiedy juz sie zacznie ten nowy sezon,jeszcze tyle czekania :(
A sprawa z Kunem...albo po CA jesli dalej bedzie tak dobrze gral,a tego mozna byc prawie pewnym-Atleti bedzie walczyc,zrobi wszystko,zeby zostal,
albo dostaniemy tyle ofert za niego od innych klubow,a on sie uprze odejsc...Teraz to juz nie wiem,co byloby dla nas lepsze.Probowac z kims nowym :arrow: Osvaldo etc.czy opierac sie na starym,dobrym Kunie :wink: ?jakiekolwiek by nie byly nasze checi,to wszystko zalezy i tak od samego zawodnika.Mam tylko nadzieje,ze decyzje podejmie w miare szybko,a nie pod koniec okna transferowego!
Ostatnio zmieniony 12 lip 2011, 15:23 przez mzatlanta, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 12 lip 2011, 15:23

Mam nadzieję, że przy negocjacjach w sprawie Kuna przypomnicie sobie o tej symbolicznej opłacie za Tiago :P Temat z tego co widzę na forach jeszcze nie upadł wbrew pozorom

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 lip 2011, 15:29

maciek_88 pisze:Mam nadzieję, że przy negocjacjach w sprawie Kuna przypomnicie sobie o tej symbolicznej opłacie za Tiago :P Temat z tego co widzę na forach jeszcze nie upadł wbrew pozorom
Ta,ale tego,ze wciskaliscie Motte wybaczyc niestety nie mozna :lol: :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 12 lip 2011, 15:32

Teraz JUVE godzi się na symboliczną opłatę. Wcześniej zgodzili się go ponownie wypożyczyć. Dwa razy Atletico chciało zawodnika, ale nie chciało już za niego płacić i JUVE dwa razy się na to zgodził. Atletico ma u JUVE dług wdzięczności, ale mimo wszystko nie spodziewam się by odwdzięczyli się chęcią negocjacji w sprawie Kuna i zejściem z ceny o te parę milionów.
Ta,ale tego,ze wciskaliscie Motte wybaczyc niestety nie mozna
Teraz go wciskamy Villarealowi. Jeśli Atletico będzie miało Griezmanna to jeszcze będziecie całować po nogach JUVE za tego piłkarza :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 lip 2011, 16:20

Genialna informacja :arrow: http://www.atleticopoland.com/news/Godi ... ortem-1433

A wiec problem rozwiazal sie sam :] Elias,Miranda i Salvio gotowi do boju.

Mlody Alberto Perea w Rayo.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 14 lip 2011, 1:52

Godin ma paszport :jupi: Cabrera pewnie znowu na wypozyczenie,to jeszcze tylko pozostaje cos zrobic z Costa :P
Podobno Kun powiedzial,ze na pewno nie wroci do Atletico.Brzmi dosyc radykalnie.Oby sie laskawie zdecydowal jak najszybciej,bo wszyscy maja juz tego dosc,nawet zarzad :( Pora wiec sie przylozyc do szukania jego nastepcy.Osvaldo nie chce odchodzic z Espanyolu (jakos mnie to nie dziwi) i marzy mu sie opaska kapitana.Juz go widze u nas...Zaczynaja nam sie wykruszac pomysly na zastepstwo Aguero,bo w Rossiego jakos nie wierze,zreszta blizej mu do Serie A.
Fajnie pomarzyc o Falcao :P nawet jesli to niemozliwe,bylby idealny u nas.Ale pozostaje wrocic do rzeczywistosci i szukac jakiegos super napastnika,bo oprocz kandydatur Osvaldo i Rossiego o nikim konkretnym sie nie mowilo.A przeciez ktos musi tego Kuna zastapic :roll:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 lip 2011, 3:32

Nie wiem czy slowa Kuna zostaly dobrze przetlumaczone,ale jezeli tak,to niech spada na bambus.

Bardzo martwi mnie ta deklaracja Osvaldo. Chyba jednak beda nici z jego transferu... :roll:

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 14 lip 2011, 3:42

Dlatego tez zaczynam sie powaznie martwic tym,kim bedziemy grac,jesli Kun odejdzie :cry: Czekam na jakies dalsze,realne do zrealizowania,pomysly zarzadu w zw.z tym.Tylko zeby nie wyskoczyli z pomyslem na kupno jakiegos "ogorka" :(

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 lip 2011, 3:55

Ja czekam az Caminero zacznie dzialac. Jest przeciez 20 baniek za Davida,wiec mozna juz cos myslec. Oczekuje conajmniej dwoch transferow klasowych graczy - ofensywny pomocnik i napastnik. Powtarzam - KLASOWYCH - a nie jakichs ogorkow z Osasuny czy Racingu.

Niech juz te zenujace pozegnanie Kuna z Atleti sie zakonczy...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”