FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1342

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 maja 2011, 13:10

Bienias pisze:Dluga pilka na Keite i gol. Tajne zagranie na MU zostalo pokazane swiatu.
:lol:
Bienias pisze:Shakira w Bcn i Pique wraca do slabszej dyspozycji. Co on zrobil przy tej bramce to wie tylko on. No moze VV choc troszke wie chociaz ja bym go nie winil.
Bramka Pique i tyle. Szkoda Valdesa.
Chlopaczek pisze:Troche jakby spuchliscie pod koniec sezonu.
Nawet nie trochę a bardzo. Gonimy ostatkiem sił i mam wątpliwości co do ogarnięcia się na finał, ale powalczymy na pewno.
Toudinho pisze:Za rok już nie będzie tak frajersko
Po 36 kolejkach mamy 92 punkty i bilans bramek 92:20. Frajersko :roll: Ale masz rację, że w przyszłym sezonie powinno być ciekawiej. Będziemy silniejsi.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 12 maja 2011, 14:20

Po 36 kolejkach :)

Naprawdę ostatnio bardzo mizernie ta gra wygląda. Na szczęście od niedzieli będę niemal dwa tygodnie i tylko jeden mecz do rozegrania, w którym i tak będzie można wystawić rezerwy więc myślę, że na Manchester wszyscy wydobrzeją...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 maja 2011, 14:24

Racja, już poprawiłem. Jeszcze wczorajszy jestem trochę.

Może i wydobrzeją, ale w 2 tygodnie formy raczej nie zbudujemy/odbudujemy. Oczywiście będzie lepiej niż w ostatnich meczach, ale generalnie szału się nie spodziewam. Inna sprawa, że dwa lata temu przed finałem z MU również nie widziałem Barcelony w roli faworyta a jakoś się udało :P Sam nie wiem jak ocenić obecny Manchester w tym sensie, że nie wiem czy jest lepszy od tamtego czy nie :think: My jesteśmy lepsi niż dwa lata temu, ale pod warunkiem, że jest forma a tej aktualnie nie ma.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 12 maja 2011, 14:59

Jesteśmy lepsi niż dwa lata temu, ale to już nie jest dla najlepszych drużyn, aż tak zaskakujące. Gramy bardzo podobnie od dwóch lat (oczywiście sporo się w tej taktyce zmieniło, ale główne założenia są bez zmian) i myślę, że Manchester będzie już na nas optymalnie przygotowany pod względem taktycznym. Sir Alex Ferguson się o to mocno stara. Pozostaje jedna - najważniejsza kwestia: TO JEST FINAŁ i choćby wszyscy byli maksymalnie zmęczeni i bez formy, jeżeli tylko będą odpowiednio zmotywowani są w stanie zagrać mecz sezonu. To będzie wielkie widowisko, jestem o tym święcie przekonany. Manchester na pewno nie będzie się na Wembley murował. Oni wierzą w siebie i wiedzą, że są bodaj jedyną drużyną w Europie, która może zagrać przeciwko Barcelonie wielki mecz i odnieść wielkie zwycięstwo!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 maja 2011, 15:03

BarcaQzYN pisze:. To będzie wielkie widowisko, jestem o tym święcie przekonany. Manchester na pewno nie będzie się na Wembley murował. Oni wierzą w siebie i wiedzą, że są bodaj jedyną drużyną w Europie, która może zagrać przeciwko Barcelonie wielki mecz i odnieść wielkie zwycięstwo!
zależy co rozumiemy pod pojęciem "murował", na pewno nie wyjdą z 9 defensywnych piłkarzy, ale jest prawie pewne, że będą przyjmować Barcę na swojej połowie, by ją w odpowiednim momencie skarcić. Tak grają we wszystkich ważnych meczach, gdzie nie są zdecydowanym faworytem.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 12 maja 2011, 15:17

Czyli na moje murować się nie będą.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 12 maja 2011, 15:29

Pytanie tylko w jakim zestawieniu pomocy wyjdzie United...? Środek Fletcher-Carrick czy Giggs-Carrick i Rooney fałszywy napastnik. Bo Jeżeli będzie w ofensywa w skladzie Nani-Giggs-Rooney-Valencia a za nimi Carrick, zaś Hernandez na szpicy, to ciężko będzie mówić o murowaniu bramki. Poza tym- mam dziwne przeczucie że Chicharito będzie jokerem w finale, a szansę dostanie Berbatov- którą może zresztą wykorzystać :)

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 12 maja 2011, 15:31

miguel indurain pisze:
Toudinho pisze: Wole bardziej kontaktowy futbol, grać w dziadka można na treningu.
zeby grac kontaktowy futbol to do tego potrzebne sa DWIE druzyny ktore sie siebie nie boją i wychodza naprzeciwko twarza w twarz. ale jesli jedna z druzyn jest tak zesrana ze stoi na wlasnej polowie w 11 to jakim cudem druga ma grac kontaktowy futbol? mozesz mi to wytlumaczyc? ma sie na sile wpychac i odbijac od zesranych grajkow rywala?

Dobra, tylko zrozum, że z Barca się nie da gra ć kontaktowego futbolu bo unika kontaktu grając TIKI TAKA. Jak jest kontakt to zawodnicy umierają (ALVES>BUSQUETS>MASCHE- inni też tylko może nie tak teatralnie) Barca gra fajnie jak jest to wszystko przed polem karnym i niesie za sobą realne zagrożenie. Podoba mi się ten spokój każdego gracza i opanowanie, ale nie nazwałbym obecnego futbolu Barcelony jako genialny, bo mnie osobiście to nie ciągnie. Ciężko jest zagrać z Barcą kontaktową grę, bo ta tego unika, zmuszajac graczy do biegania przy czym sama biega tyle co rywale bez przerwy wychodząc na czystą pozycję by było gdzie klepnąć piłkę.

Może i będziecie mocniejsi oby, Real też będzie silniejszy i w to nie wątpię. Jednak uważam, że Real w tym sezonie stracił frajersko z 8 punktów...ale nie ma co gdybać :)

Graty po raz 3 i ostatni :)

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 maja 2011, 15:34

a ja mam wrazenie ze kibice Mu sie srodze zdziwia w finale LM gdy ich druzyna bedzie sie przygladac jak busquets, ineista, xavi i messi wymieniaja 129 podan powodujac bol zebow fanow antypilki

skoro to takie proste i przewidywalne to dlaczego boski real z boskim jose sobie z tym nie poradzili? dlaczego arsenal ktory potrafi stlamsic MU sobie nie poradzil? odpowie mi ktos?

moze tyler? fan gry na afere w wykonaniu realu? a moze to spisek sedziow i nieslusznych decyzji? a moze stalo sie tak ze czas pogodzic sie z tym ze ta barcelona to najlepsza druzyna w historii. wtedy frustracja nie bedzie tak duza

oczywiscie w finale wszystko jest mozliwe i MU nie jest bez szans. jak to w pilce. jednak gdy wszyscy w barcelonie beda zdrowi bede bardzo zdziwiony jezeli final bedzie mial jakas historie szczegolnie jezeli MU zagralby nanim, giggsem, runejem i valencia w srodku pola :) niestety tak nie bedzie i MU nastawi sie na gra w stylu realu

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 maja 2011, 15:41

Jeśli 2 lata temu rozgrywając bardzo kiepski mecz nie daliśmy się Barcie stłamsić to podejrzewam, że i tym razem będziemy starali się coś ugrać. Jesli jednak plan Fergiego będzie taki, żeby się tylko bronić i on wypali - nie będę miał żadnych zastrzeżeń.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 12 maja 2011, 15:46

A Barca jak potraciła swoje punkty? :D Porażka z Herculesem czy remis ze Sportingiem Gijon. Barca na najlepszych drużynach punktów nie gubiła. Mistrzostwo miało przypaść drużynie, która mniej razy się potknie i tak się też stało:P

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 12 maja 2011, 15:50

Odpowiedziales sobie sam kuman, Barca to najlepsza druzyna w historii, a Real gra na afere :lol:

P. S. do tego jestem fanem gry "na afere" :D

Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 12 maja 2011, 16:42

O matko, znowu najlepsza drużyna w historii... :roll:
Barca zajebista jest, to musi stwierdzić każdy fan Realu czy United, ale darujcie sobie takie teksty. Oni nie są ani klubowymi mistrzami świata, ani Europy, a Ty o najlepszej drużynie w historii wyjeżdżasz. 2 lata temu wygrała Barca, 3 lata temu United dwumecz. Ten finał będzie zdecydowanie bardziej wyrównany. Ba, powiem więcej, jak United zagrają jak z Chelsea to widzę spore szanse na ogranie Niepokalanej. Fergi powiedział że w 2009roku zrobił samobójstwo taktyczne, i teraz będzie wiedział jak na Barce wyjść. Nie widzę podstaw żeby mu nie wierzyć. A Barca troche spuchła. Nie można mówić o dominacji nad Realem w żadnym meczu w tym roku, wiec nie widzę podstaw żeby się spodziewać 'meczu bez historii' w finale. Oczywiście , Barca jest faworytem, ale nie takim jak wskazują buki

Awatar użytkownika
pepe00
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 12 maja 2011, 16:56

red85 pisze:Jeśli 2 lata temu rozgrywając bardzo kiepski mecz nie daliśmy się Barcie stłamsić to podejrzewam, że i tym razem będziemy starali się coś ugrać.

no jak na moje to w tamtym finale było to właśnie stłamszenie. od 10 minuty do końca. man u istniał tylko przez pierwsze 10 min. potem mimo niekorzystnego rezultatu grę kontrolowała barca, przypieczętowując przewagę drugim golem.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 maja 2011, 17:20

UEFA wszczela postepowanie ws. Busquetsa ktory rzekomo mial nazwac Marcelona "malpa". Jesli uznaja go winnego, grozi mu do pieciu meczow. Myslicie, ze uznaja? :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”