Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1349

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 cze 2011, 10:36

Ta Di Maria odejdzie a zastąpi go Mata. :rotfl:

Angel palnął głupią publiczną wypowiedź i pewnie już Mourinho albo ktoś inny sprowadził go do parteru. Bardzo możliwe, że dostanie ten lepszy kontrakt skoro był mu obiecany, ale to, że zachował się głupio nie oznacza przecież, że ktoś myśli nad jego sprzedażą.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 01 lip 2011, 17:40

Podobno Sarabia ma przejść do Getafe, 3 miliony euro + prawo pierwokupu.

Dobry imo ruch, obecnie Sarabia nie miałby prawa znaleźć miejsca w Realu, bo tłok mamy na pozycjach w ataku niezły, na cztery, pięć pozycji Benzema, Higuain, Aguero/Sanchez/Neymar/byle kto, Ronaldo, Kaka, Di Maria, Oezil, Callejon, na dziś jeszcze Canales. Z cantery to w najbliższym czasie komukolwiek będzie niesamowicie ciężko się przebić do pierwszego składu, najstarszy z tego grona w/w jest Kaka - 29 lat, potem najstarszy jest ... Ronaldo. Jakoś nie mam ciśnienia na stawianie na młodych z cantery, jeżeli mamy kupować takich zawodników jak 22-letni Oezil, za 15 milionów euro, który z miejsca stał się jednym z kluczowych zawodników dla Realu, to mi to nie przeszkadza. O ile jeszcze w tym okienku transferowym trochę wydamy, Coentrao+napastnik+defensywny pomocnik (wiadomo w jakim wypadku), o tyle już za rok faktycznie należy spodziewać się jedynie uzupełnienia składu.

E: Morata przedłużył kontrakt do 2015.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 01 lip 2011, 18:23

a co ten Callejon gra bo szczerze nawet nie wiem . To taki zawodnik jak Pedro Leon ta? w sensie że skrzydłowy. Coś ma powalczyć czy zapchaj dziura ?

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 01 lip 2011, 18:31

Etus2 pisze:a co ten Callejon gra bo szczerze nawet nie wiem . To taki zawodnik jak Pedro Leon ta? w sensie że skrzydłowy. Coś ma powalczyć czy zapchaj dziura ?
Raczej zapchaj dziura, aczkolwiek Callejon ma za sobą bardzo dobry sezon. Mam wrażenie, że w pozyskaniu tego piłkarza kluczowa była jego wszechstronność, bo Callejon może grać zarówno na skrzydle, jak i na ataku. Nominalnie to jednak bardziej skrzydłowy, niezłe statystyki w poprzednim roku. Ogólnie dobry piłkarz ;)

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 01 lip 2011, 18:33

Powalczyłby ale szans nie ma. Natomiast jestem przekonany, że nie zawiedzie nikogo swoją grą, to walczak i na serio jeden z ciekawszych piłkarzy jacy opuścili Canterę w ostatnim czasie. Co do transferów, niedobrze się już robi na te wpisy o Neymarach czy Kunach, obydwu panom mówię stanowcze NIE. Nic to nie da ale zdanie swoje wyrazić trzeba. Kadra wymaga uzupełnień. Zawodnik za 45 mln uzupełnieniem nie jest. Coentrao, bardzo mi się podoba, ale za cenę jakiej żąda Benfica lepiej dać spokój.W takim wypadku można przekonać Lassa do pozostania, bo te dwie sprawy są wyraźnie powiązane.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lip 2011, 18:42

Callejon to raczej zawodnik bardziej podobny do Cristiano niż do Leona, tylko nie aż ten poziom i nie te warunki fizyczne. Niezła szybkość, mocny strzał itd. Pedro to skrzydłowy, Callejon to bardziej boczny napastnik mogący grać w ofensywie na prawie każdej pozycji.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 01 lip 2011, 18:58

Pelart pisze:Powalczyłby ale szans nie ma. Natomiast jestem przekonany, że nie zawiedzie nikogo swoją grą, to walczak i na serio jeden z ciekawszych piłkarzy jacy opuścili Canterę w ostatnim czasie. Co do transferów, niedobrze się już robi na te wpisy o Neymarach czy Kunach, obydwu panom mówię stanowcze NIE. Nic to nie da ale zdanie swoje wyrazić trzeba. Kadra wymaga uzupełnień. Zawodnik za 45 mln uzupełnieniem nie jest. Coentrao, bardzo mi się podoba, ale za cenę jakiej żąda Benfica lepiej dać spokój.W takim wypadku można przekonać Lassa do pozostania, bo te dwie sprawy są wyraźnie powiązane.
Szczerze to jeszcze dwa miesiące temu byłem przekonany, że w Realu albo zostanie Adebayor, albo przyjdzie ktoś w typie Negredo czy Llorente. Gdyby jednak tak miało być, to dawno pozostanie Adebayora (który chce w Realu zostać) czy transfer jednego z Hiszpanów by ogłoszono, Mourinho chce mieć jak najwcześniej skompletowaną kadrę. Pisał coś w ten deseń zresztą kiedyś chyba RealFan. Mnie transfer Aguero, Neymara, Sancheza czy kogo tam się jeszcze wymienia w kontekście Realu nie razi, Mourinho pod koniec ubiegłego roku mocno rotował tym tercetem napastników. Nie no, razić to może będzie 45 milionów za Brazylijczyka, bo to dużo za dużo, ale po pierwsze, Real jest sobie w stanie na to pozwolić, po drugie, wierzę, że Brazylijczyk to daleka alternatywa dla Aguero ;)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 01 lip 2011, 19:39

ej panowie to jak, jedzie ktoś 27 Lipca na ten mecz z Hertą Berlin ?

Awatar użytkownika
Ciaciek94
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ciaciek94 » 01 lip 2011, 22:24

Pelart pisze:Nie chce ktoś kupić koszulki takiej jak na zdjęciu? Rozmiar L.

Obrazek
A w jakiej cenie :> ?

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 02 lip 2011, 19:51

Sprawa ruszyła?
Będziemy czekać. Doskonale wiem, że chcę grać w Realu i będę czekał do ostatniego dnia. Nie podpiszę niczego z innym klubem do 31 sierpnia. Będę czekał do ostatniego dnia do godziny 23. Jeśli Real do tego momentu nie zdecyduje się na mnie, to poszukam innej ekipy.
to jedna z wielu wypowiedzi Adebayora który zachowuje się wspaniale i mówi takie rzeczy których można się było spodziewać po urodzonym madridiście a nie po kolesiu który pół sezonu był na wypożyczeniu. Co myślicie? ja bym mu dał szanse , wykupił go i jeżeli poprawi się i będzie regularnie strzelać to dobrze a jak nie to za sezon ściągnąć Naymara albo inną gwiazdę.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 lip 2011, 20:27

Za rok nie będzie miejsca na zmiany w ataku. Teraz przychodzi trzeci napastnik i tyle. A jak nie zacznie grać lepiej to co? Sprzedać za rok?

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 02 lip 2011, 20:55

no w sumie same nie wiadome w ataku mamy przecież Igła nie wiadomo czy wróci do dyspozycji , Benzema ponoć nie jest faworytem Mou poza tym to dopiero pierwszy sezon gdzie grał coś interesującego a Ade strzelił w 5 miesięcy 8 bramek ale przyszedł w zimie i nie można było wymagać by w nowej drużynie strzelił 20 bramek , przepracowałby okres przygotowawczy i na pewno nie wyglądałby gorzej niż przez pierwsze pół roku , plusem takiego rozwiązania jest to że wszyscy mogą być w drużynie bo jeżeli przyjdzie jakaś wielka gwiazda która z urzędu będzie aspirować do grania co mecz w pierwszej 11 to któryś z obecnych napastników możliwe że odejdzie.

żaden z naszych nie jest nietykalny a takiego Benzeme nawet jakby zagrał gorszy sezon będzie można dość dobrze sprzedać. Adebayora zaś zawsze można będzie sprzedać do jakiś turków czy innych katarów bo przecież do Man City poszedł ze względu na siano a tam na pewno dobrą sumę na kontrakcie zaoferują.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 lip 2011, 21:05

Po pierwsze żaden napastnik teraz nie odejdzie, co zostało już potwierdzone. Mourinho chce mieć trzech napastników. Gdyby satysfakcjonowało go dwóch to nie byłoby mowy o żadnym transferze, bo nikt lepszy od Benzemy i Higuaina nie przyjdzie.

Po drugie właśnie widać jak łatwo jest kogoś z Realu sprzedać i jak chętnie wszyscy odchodzą. Zwłaszcza mając długi kontrakt. A sprzedaż jakiegokolwiek napastnika za rok po to by kupić kogokolwiek innego niż Messi to głupota.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 02 lip 2011, 21:27

takie potwierdzenia to wiesz gdzie można wsadzić ? jak się komuś nie spodoba to odejdzie a taki Benzema wątpie by Mou jakoś specjalnie zabiegał o jego pozostanie , ewentualnie sprowadzi sobie cracka a gdy ktoś będzie chciał odejść do przypomni sobie o Ade co jest bardzo prawdopodobne bo ponoć obiecał mu że zrobi wszystko by wrócił do RM.

a kto nie chce odejść? bo z tego co wyczytałem jedynym który chce zostać na siłę jest Pedro Leon , ani Gago ani Garay ani Canales ani tym bardziej Lass nie zapiera się rakami i nogami by zostać u nas , albo oni stawiają warunki jak Canales albo klub żąda określonej kwoty której na razie nikt nie zaoferował jak Garay.

edit : zapomniałem o naszym czarnym holendrze :< ale nie bierzmy serio tego przypadku , odejdzie na pewno bo nikt go nie chce a gadać to sobie może.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 lip 2011, 21:45

Dlaczego potwierdzenie jest złe? To jakie byłoby dobre? Więc słowa Ade, że Mou mu coś obiecał są wiarygodne, a słowa Mou na niedawnej konferencji już nie. Ciekawe.

Tak tak, Benzema po tym jak w końcu zaczął dobrze grać, to Real go sprzeda, bo... no właśnie bo co? :)

No widzisz ktoś się znajdzie. :) Gdyby łatwo było pozbywać się niechcianych zawodników, gdy wszyscy wiedzą, że są niechciani, to dawno by ich w Realu nie było. Inne kluby będą grać na czas aż zbijesz cenę. A spróbuj sprzedać za rok Adebayora po transferze teraz, gdyby zagrał nienajlepszy rok (Twoja sugestia) i mającego 4 czy 5 lat kontraktu. Już teraz w City nie dostaje ofert od żadnego naprawdę dobrego klubu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”