Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 136

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 sty 2008, 12:30

franz pisze: Są juz plany sprowadzenia nowej grupy piłkarzy z Afryki na testy, tylko po co?
trzeba szukac drugiego Edsona Rogera a najlepiej Olisadebe:P
Z takim skladaem do Europy to mozemy co najwyzej zapukac do drzwi wiec naturalnym posunieciem klubu jest sprowadzanie zawodnikow. Inna kwestia jest to ze z Polski ciezko kogos dobrego kupic a jak juz sprowadza to zycie w stolicy czesto ich przerasta.
Jezeli chodzi o transfery naszego konkurenta to jestem troszke zaskoczony postawa Wisly a raczej jej biernoscia. Chca grac o Lm ale kim? Polska liga z roku na rok obniza poziom a Europa nam ucieka.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 21 sty 2008, 13:04

franz pisze:850 tys
Kwota jak najbardziej realna, tyko że w złotówkach.

Wilmore pisze:Jeszcze powinieneś dodać do tej listy grzechów (prawie wszystkich) ludzi z Żylety rozpieprzanie autobusów i stadionów, to byłby obraz kibola Legii realny. ;]

To właśnie my :smoke:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 21 sty 2008, 17:34

Bienias pisze:trzeba szukac drugiego Edsona Rogera a najlepiej Olisadebe:P
To fakt szukać trzeba bo wzmocnienia zawsze się przydadzą, ale nie wśród trzeciorzędnych kopaczy z Afryki co w środku sezonu mają kondycję taką jak nasi kopacze na początku przygotowań do sezonu. No i do Rogera to nie ma co tej sytuacji porównywać bo on zagrał kilkanaście spotkań w Primera Division i w dobrych klubach Brazylijskich a ci zawodnicy masowo przewożeni na testy przez agencje menedżerskie żądne zarobku, grali jedyni na klepiskach Timbuktu za cash, money, jabłka, banany.

Ja osobiście nie wierze, że wsród tych "czarnych nieoszlifowanych diamentów" znajdziemy choćby oszlifowany diamencik. Mówię wam na porządne wzmocnienia w tym okienku nie mamy co liczyć niestety.

A co do tego "Warsaw by night" to tez nie przesadzajmy przecież nie każdy piłkarz, który przyjedzie z małego miasta do stolicy musi od razu chodzić bez przerwy do kasyn/burdeli/klubów i zapijać kokę wódą. Przecież w inych miastach też są tego rodzaju przybytki jak ktoś nie traktuje swojego życia i zawodu poważnie to nie wazne czy będzie grał w Warszawie czy gdzie indziej i tak będzie zerem, obcokrajowców też to dotyczy vide pijak Elton.

A o Wisłe Kraków nie ma się co martwić, trzeba się raczej cieszyć (Bednarz działaj!)

Zico_FCI pisze:To my
Nie chciani, nie lubiani :smoke:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 sty 2008, 18:37

To fakt. Moment na sprowadzanie zawodnikow z Afryki nie jest odpowiedni ale warto dac szanse jakiemus ktory sie wybija. Watpie aby sztab szkoleniaowy przed przylotem czarnuszkow np nie ogladal kaset z ich popisami wiec cel sprowadzania takich pilkarzy w jakims malym stopniu jest.

Co do wzmocnien to bym sie zastanowil perspektywistycznie nad zastapieniem naszych pomocnikow. Raczej pewne jest ze Roger odejdzie w lecie moze nawet wraz z Edsonem a jeszce Rado pali sie do wyjazdu:/ Takie ubytki w skladzie trudno bedzie zastapic wiec troche dziwi mnie spokoj Trzeciaka

Awatar użytkownika
Kuba Fan
Żenujący nabijacz :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba Fan » 22 sty 2008, 23:46

Nie podoba mi się że Legia 90 % składu to obcokrajowcy czy już niema w Polsce młodych utalentowanych zawodników :roll:

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 23 sty 2008, 0:04

Kuba Fan pisze:czy już niema w Polsce młodych utalentowanych zawodników

Sa ale graja w reprezentacji Niemiec, USA, Izraela lub Norwegii.

Ciekaw jestem, czy ten Osei odmowi Manchesterowi Utd, City, Tottenhamowi i wybierze Warsaw :D A ten Yahaya to wydaje mi sie, ze mial przyjsc zeszlego lata do Widzewa :roll:
franz pisze:Nie chciani, nie lubiani

Hmm cos w tym jest :wink:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 23 sty 2008, 0:26

franz pisze:Nie chciani, nie lubiani Fajka

Ale z zasadami :P

Kuba Fan pisze:Nie podoba mi się że Legia 90 % składu to obcokrajowcy czy już niema w Polsce młodych utalentowanych zawodników

Rzeźnik, Korzym, Rybus, Augustyn, Gostomski, Grosicki a do tego w drużynie z ME Kozub, Majkowski, Paluchowski, Trochim, Mikołajczak, Rawa, Wocial, Wysocki... Chłopcy z Młodej Legii ocierają się o pierwszą drużynę. Jak nie trenują z nimi to grają w PE... Wniosek jest jeden. Mają się od kogo uczyć. Na szczęście piłkarze z zagranicy prezentują jakiś poziom. Bo takiej plejady canarinhos jaka była w Pogoni to bym nie zniósł.

LookAsh pisze:franz napisał:
Nie chciani, nie lubiani

Hmm cos w tym jest Wink

:roll: no ja tam RTS szanuje :P

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 23 sty 2008, 0:35

Kuba Fan pisze:Nie podoba mi się że Legia 90 % składu to obcokrajowcy czy już niema w Polsce młodych utalentowanych zawodników
A mi się nie podoba, że zaśmiecasz temat mojego klubu takimi bzdurnymi postami, czy napisanie choćby 2 zdań to dla ciebie na prawdę wysiłek na miare wejścia na Mount Everest. Twoja ranga jest nie przypadkowa, a poprawy nie widać, uważaj bo to się może dla ciebie skończyć zjawskem na b (ostatnia literka n)
LookAsh pisze:Ciekaw jestem, czy ten Osei odmowi Manchesterowi Utd, City, Tottenhamowi i wybierze Warsaw
Pytanie retoryczne?
LookAsh pisze:A ten Yahaya
Już kiedyś taki był w Legii. Moussa mu było na imie ćpał, pił wszystko co miało procenty, opuszczał treningi albo przychodził na nie pijany, taka gorsza wersja Eltona.

bartbuks nie zaczynaj polemiki z kimś pokroju Kuba Fan bo szkoda na to czasu zwyczajnie.
bartbuks pisze:no ja tam RTS szanuje
Ja w świetle ostatnich wydarzeń jakoś mniej.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 23 sty 2008, 0:40

A wiesz cos o sprawie wiecej czy przeczytales cos na wikipedii tudziez legialive.pl i w zwiazku z tym wszystko wrzucasz do jednego worka pod tytulem "Zuo"?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 sty 2008, 0:42

Hamek84 pisze:Na sprzedaży Burego i Bronka zyskalibyśmy ok 850 tyś. EURO!
Czemu sprzedawać Bronka? Nie rozumiem tej nagonki na Niego. Siedzi na ławie i nie marudzi, a jak gra to zawsze prezentuje dobry poziom.

Burego sprzedać? Nie. Ja bym go wypożyczył do jakiejś drużyny w OE, gdzie miałby miejsce w podstawowej jedenastce. Myślę tu o ŁKSie. :wink:

Cały czas czekam na napastnika. Ktoś musi grać obok Chinyamy. Ciekawi mnie co prezentuje ten Parker. Być może akurat będzie dobrym transferem. Na pewno jest lepszy od Grzelaka, bo trudno być gorszym. Dobra, nie jadę bo Bartku. Nie ładnie jest kopać leżącego.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 23 sty 2008, 0:46

franz pisze:Już kiedyś taki był w Legii. Moussa mu było na imie ćpał, pił wszystko co miało procenty, opuszczał treningi albo przychodził na nie pijany, taka gorsza wersja Eltona.

Igora S. i tak nikt nie przebije 8)

franz pisze:Ja w świetle ostatnich wydarzeń jakoś mniej.

Nie bede sie klocil znowu bo w ostatnim czasie wszedzie musze bronic dobrego imienia Widzewa. Tak jak Krzysiu napisal, wszystkich tylko obchodzi sam fakt ze Widzew kupowal a nikt nie chce sie zaglebic w szczegoly...

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 23 sty 2008, 0:49

franz pisze:bartbuks napisał:
no ja tam RTS szanuje

Franz - nie ludzi, zarząd, prezesa... Klub. stworzyli kawał historii polskiej piłki, wychowali kilkudziesięciu znakomitych piłkarzy. Mają fantastycznych kibiców (tylko 3 kluby w Polsce takich mają Legia, Lech i Widzew). Takie jest oczywiście moje zdanie. Ktoś może się z tym nie zgadzać.
Krzysztof Jarzyna pisze:A wiesz cos o sprawie wiecej czy przeczytales cos na wikipedii tudziez legialive.pl i w zwiazku z tym wszystko wrzucasz do jednego worka pod tytulem "Zuo"?
Szkoda mi Widzewa. Wolałbym oglądać RTS w OE niż np Groclin - klub bez kibiców i atmosfery. To nie jest jeden wór. Karać, ale z głową... Jak ma się podnieść poziom ligi jak połowę klubów wyrzucimy? I ukarzmy tych co kręcili, płacili i kpili z kibiców nie szanując ich zaangażowania i czasu jaki marnują dla klubu... Wyrzucając Widzew krzywdzimy obecne władze i kibiców. A ten kto bruździł i kręcił zapłaci za to najmniej lub wcale....

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 23 sty 2008, 0:49

Krzysztof Jarzyna nic nie wiem, nic nie widziałem tylko "Nasz Dziennik" czytałem i "Radia Maryja" słuchałem.

"Nie wydawaj wyroku bez zapoznania się z dowodami" ja jako wielki fan Orange Ekstraklasy (tak są takie swiry) zapoznałem się z wieloma publikacjami, artykułami itd. na temat Widzewa i korupcji w nim i to nie tylko na wikipedi, której nie czytam ani na legialive.pl gdzie chyba nic o tym nie było.

Szkoda, że taki zasłużony klub jak Widzew i z dobrymi kibicami to spotkało ale jest zbrodnia jest też kara, proste. Choć może za surowa w porównaniu z tym co spotkało Arke Gdynia.

Ach napisałem "jakoś mniej" co (tu uwaga będzie zdziwko) nie jest synonimem "Nienawidze Widzewa" :wink:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 23 sty 2008, 1:08

No dobra, czyli wiesz, ze:

- kupowal Szymanski. Jezeli ktos inny mu pomagal to byl to czlowiek znaczacy w Widzewie tyle co sprzataczki, bo Cacek kiedy ladowal w ten klub pieniadze i go przejmowal z nadzieja na stworzenie silnego klubu zrobil takie przeswietlenie, ze na pogotowi Ci lepszego nie zrobia. I nie mam powodow, zeby mu nie wierzyc kiedy tak mowi, bo to nie jest jakis fan Widzewa i jezeli chcial zaiwestowac w pilke to mogl wybrac jakis inny klub - nikt mu nie bronil. Gdyby znalazl cos w Widzewie to na pewno nie umoczylby tyle kasy

- wiesz, ze Widzew jako jeden z pierwszych (o ile nie pierwszy) klub wprowadzil do kontraktow tzw. "klauzule antykorupcyjna", wedle ktorej kazdy kto sie dopusci tego procederu bedzie placil odszkodowanie

- wiesz, ze Tomaczak i caly WD na poczatku zajmowali stanowisko - "kupiles awans - spadasz, nie awansowales - po kieszeni i ujemne punkty". Widzew w tym sezonie kiedy kupowal przegral w barazach z Odra (swoja droga - jezeli kupowal do barazy, to czemu nie kupil barazy? nie dalo sie?), wiec nie awansowal. Ale pozniej Tomczak zmienil zdanie i bez wzgledu na wszystko ladowal degradacja. Oczywiscie to, ze zywi szczera i gleboka nienawisc do Widzewa nic nie znaczy.

- Cacek, mimo ze sam Bogu ducha winny przyjal odpowiedzialnosc i chcieli sie dobrowolnie poddac karze. Z tego co wiem proponowano -9 (czy -6) pkt. i ok. 0,5 mln kary finansowej. Przenaswietszy WD powiedzial - "ok, mozecie sie dobrowolnie poddac karze, pod warunkiem ze ta kara bedzie... degradacja". Hura! Co Widzew wtedy zyskalby? Brak mozliwosci odwolania. Chlopaki w WD to jednak maja myslenie.

- i na koniec male faux pas ze strony Tomczaka i kolegow - procedura odwolawcza juz moglaby sie toczyc, pod warunkiem ze do Widzewa dotarlaby dokumentacja, ktora miala dotrzec w tydzien. Tomczak poweidzal, ze nie dotrze anwet w 3 tygodnie. Czemu? Bo nie. Bo on tak powiedzial.

- pewnie o czyms jeszcze zapomnialem, ale pisze z glowy a nie chce mi sie szukac po necie o tej godzinie.

I jako przyszly prawnik uwazasz, ze publikacje prasowe moga byc dowodami? Nowa fala idzie chyba.

A ze nie czytasz Wikipedii to i tak Ci nie uwierze.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 sty 2008, 1:10

franz pisze:A serio na to podobno na projekt stadionu
Ano całka kasa poszła na stadion, który będzie budowało miasto. :lol: Poza tym przeca żaden dobry zawodnik nie przyjdzie teraz do Legii bo mógłby sobie skręcić sobie kostkę na nierównym boisku treningowym i byłaby bieda :/.
Powstanie supernowoczesnego klubowego baraku też do tanich nie należało.
guru pisze:Ciekawi mnie co prezentuje ten Parker.
Nic nie prezentuje i na 99 procent pojedzie do domu.

bartbuks pisze:Mają fantastycznych kibiców

Trafiłeś w samo sedno, kibiców wprost uwielbiamy :*

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”