Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 136

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 15 kwie 2006, 11:43

Bienias pisze:Swietny dwumecz z Ifk dal nam awans do Lm.
Wisla grala z Barcelona, Realem Madryt a ostatnio z Panathinaikosem, ktorego bliska byla wyeliminowania. A IFK to nie byl wtedy az taki silny jak dzisiaj Porto, zreszta obecnie Porto nic wielkiego nie pokazuje (Artmedia ich wyprzedzila w LM :lol: )
Bienias pisze:Tak ale ja mowie o sukcesach polskiej pilki po przemianach ustrojowych a nie o czasach komunizmu gdzie Legia rowniez swiecila sukcesy na arenie miedzynarodowej jak i krajowej

:lol: A gdzie o tym wspomniales we wczesniejszym poscie :?: Zreszta oprocz tego awansu Legii do LM co ona osiagnela w tamtych czasach :?:Pojawil sie Widzew, LKS pozniej Polonia i Wisla...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 kwie 2006, 13:31

Martinho pisze: Wisla grala z Barcelona, Realem Madryt a ostatnio z Panathinaikosem, ktorego bliska byla wyeliminowania. A IFK to nie byl wtedy az taki silny jak dzisiaj Porto, zreszta obecnie Porto nic wielkiego nie pokazuje (Artmedia ich wyprzedzila w LM :lol: )

Chyba nie pamietasz poczatkow Lm? Ifk bylo slabe :lol:
Wisla grala rowniez z Anderlechtem czyli 2 silnych i 2 w miare slabych (przy Ifk) przeciwnikow.
Martinho pisze: Zreszta oprocz tego awansu Legii do LM co ona osiagnela w tamtych czasach :?:Pojawil sie Widzew, LKS pozniej Polonia i Wisla...

Jeszcze zadna polska druzyna nie awansowala dalej nic Legia w europejskich pucharach wiec troche szacunku dla tamtej druzyny ktora rozpromowala polski futbol w latach 90.
Jestem ciekaw kiedy Wisla awansuje teraz do jakiegos polfinalu w europejskich rozgrywkach? W latach 90 Legia byla wielka i z tym nie mozesz polemizowac.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2868

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 15 kwie 2006, 13:49

Bienias pisze:Jeszcze zadna polska druzyna nie awansowala dalej nic Legia w europejskich pucharach wiec troche szacunku dla tamtej druzyny ktora rozpromowala polski futbol w latach 90.
Jestem ciekaw kiedy Wisla awansuje teraz do jakiegos polfinalu w europejskich rozgrywkach? W latach 90 Legia byla wielka i z tym nie mozesz polemizowac.

to prawda,z tym że wtedy był inny system rozgrywak i o awans do półfinału było zdecydowanie łatwiej ijnż dziś. W 1 połowie lat 90 Legia była wielka,po wejściu daewoo dalej liczyła się w Polsce i na tyle było stać stołeczną drużynę,niestety

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 15 kwie 2006, 14:35

Bienias:
pisarsko naprawde reprezentujesz"styl warszawskich ulic" źą:D:D:D,zacznijmy od poczatku..
Jeszcze zadna polska druzyna nie awansowala dalej nic Legia w europejskich pucharach
cycuś,nim zacznę rzezanko dam szanse obrony--->dalej mowisz o latach 90 right?nawet jesli..to w sumie troche nonsensu w tym jest...czemu pisac o druzynach najlepszych w okresie 1990-2000 i dlaczego wlasnie te lata mają byc wyznacznikiem jakosci??dla polskiej pilki są one najchudszym okresem od czasow powojennych,czasem tragicznej reprezy i jeszcze slabszych klubow,od ktorych jeden wyskok legii niestety specjalnie nie zmieni obrazu calosciowego ktory jest nedzny...wiec nie wiem o co ci kama z tym wielbieniem Legii?
tamtej druzyny ktora rozpromowala polski futbol w latach 90.
najbardziej to rozpromowala Janusza "KasaMisiu" Wojcika,bo absolutnie zaden pilkarz z tamtej ekipy nie osiagnal ABSOLUTNIE NICZEGO na arenie miedzynarodowej,poza onym polfinałem...przyznac musze,potencjal tamtych pilkarzy byl przyzwoity,a na pewno wiekszy niz to co pokazali w swych dalszych karierach..

W latach 90 Legia byla wielka
tak..tylko na naszym pilkarskim zascianku,niestety...

---
dla wszystkich CZEPIALSKICH:wiem ze Wojcik trenerem byl pozniej,ale pisalem akurat w tym zdaniu o latach 90tych jako calosci a nie konkretnie o sezonie LM

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 kwie 2006, 15:20

RzuR to ze moje wypowiedzi stylicznie sa do bani to wiem nie od dzis ale jakos to mi nie przeszkadza studiowac na humanistycznym kierunku na panstwowej uczelni. Dobra wracam do tematu.....
Twoja cala wypowiedz wszkazuje ze nie masz pojecia o czym piszesz albo tak jak ja prezentujesz styl warszawskich ulic :wink:
Po pierwsze Legia nie awasnowala w LM do polfinalu tylko do cwiercfinalu

[/quote]
cycuś,nim zacznę rzezanko dam szanse obrony--->dalej mowisz o latach 90 right?nawet jesli..to w sumie troche nonsensu w tym jest...czemu pisac o druzynach najlepszych w okresie 1990-2000 i dlaczego wlasnie te lata mają byc wyznacznikiem jakosci??dla polskiej pilki są one najchudszym okresem od czasow powojennych,czasem tragicznej reprezy i jeszcze slabszych klubow,od ktorych jeden wyskok legii niestety specjalnie nie zmieni obrazu calosciowego ktory jest nedzny...[/quote]
??? Kto to mowi ze te lata sa wyznacznikiem jakosci dla polskiej pilki?
Dalem te lata dlatego ze wtych czsach powstala lm a potem to sie lekko rozciagnelo......

[/quote]
najbardziej to rozpromowala Janusza "KasaMisiu" Wojcika,bo absolutnie zaden pilkarz z tamtej ekipy nie osiagnal ABSOLUTNIE NICZEGO na arenie miedzynarodowej,poza onym polfinałem...przyznac musze,potencjal tamtych pilkarzy byl przyzwoity,a na pewno wiekszy niz to co pokazali w swych dalszych karierach..[/quote]
Jak na polskie warunki osiagneli nawet sporo bo wiekszosc z nich grala w zagranicznych klubach i nie byli oni rezerwowymi tak jak dzisiaj ale pelnili wazne role w swoich druzynach.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 15 kwie 2006, 15:28

jasne,cwierc-takie tam pomylonko-senks...
wiekszosc z nich grala w zagranicznych klubach i nie byli oni rezerwowymi tak jak dzisiaj ale pelnili wazne role w swoich druzynach.
skoro studiujesz "na panstwowej uczelni humanistyczny kierunek" to zapewne wiesz co oznacza zwrot "mowa-trawa" ??bo jak nie podasz przykladow(o ktore,zareczam,bedzie Ci ciezko) to wlasnie tak bede zmuszony traktowac powyzsze zdanie..

Jey
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jey » 15 kwie 2006, 18:18

Wy tu gadu-gadu a Wisełka wygrała z Zagłębiem Lublin 2:0 ;)
Bramki strzelali w 24 minucie Paweł Brożek a w 54 Marcin Baszczyński :D.
Goście w 40 minucie stracili Jackiewicza, który otrzymał czerwoną kartkę :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 kwie 2006, 18:51

RzuR
Czachowski, Kowalczyk, Kubicki, Jóźwiak, Podbrożny, Staniek, Wieszczycki, Pisz. jeszcze paru bylo ale musialbym sobie przypomniec

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 17 kwie 2006, 21:06

Wisełka nieźle pojechała Zagłębie:) najlepiej mecz określiły słowa Dana na konferencji: Widziałem tlyko jeden zespół:) oby tak dalej jakieś potknięcie legii i jedziemy po Mistrza:)

1 WP. // K.J.

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 17 kwie 2006, 21:10

Mazi pisze:Wisełka nieźle pojechała Zagłębie:) najlepiej mecz określiły słowa Dana na konferencji: Widziałem tlyko jeden zespół:) oby tak dalej jakieś potknięcie legii i jedziemy po Mistrza:)
popraw Legii na duze L bo cloner gotow Cie zlinczowac i doniesc na posterunek MO ;) bo tam u niego w swiecie MO bo mysli ze u nas GTS jest :))

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8755
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 kwie 2006, 21:15

Marco - ktos musi panowac nad porzadkiem :D
nie mam nic wspolnego z PiS'em, ale sprawiedliwosc musi byc :twisted:
przynajmniej tam - gdzie mozna to osiagnac :wink:

p.s. - kibice Wisly - mozecie mi odpowiedziec na proste pytanie - do kiedy kontrakt z Wisla ma podpisany Kasperczak :?:

Awatar użytkownika
Blaine
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Blaine » 17 kwie 2006, 21:52

cloner pisze:mozecie mi odpowiedziec na proste pytanie - do kiedy kontrakt z Wisla ma podpisany Kasperczak Question
Cupiał musi mu płacić 20 tys. euro miesiącznie do lata 2008 roku. ( chyba, że coś się zmieniło :P)

Bastian16
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bastian16 » 21 kwie 2006, 15:41

A ja sie zapytam was: z kim Legia może przegrac??? Mi sie wydaje ze 3 pkt sa w Warszawie dla Wisły, ale gdzie Legia straci ten 1pkt??? Może już jutro z Zagłębiem??

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 21 kwie 2006, 15:55

Bastian16 pisze:A ja sie zapytam was: z kim Legia może przegrac??? Mi sie wydaje ze 3 pkt sa w Warszawie dla Wisły, ale gdzie Legia straci ten 1pkt??? Może już jutro z Zagłębiem??
po Poznaniu jest tak ze jesli Wisla nawet wygra wszystko przy rownoczesnych zyciestwach Legii i jedynej przegranej w Warszawie to braknie wlasnie tego 1 pkt z Poznania.

Paradoksalnie moze byc tak ze przez ostatnie lata Wisla dostawala baty na Legii ale to ona była Mistrzem Polski teraz moze byc tak ze Wisła tam wygra a Mistrzem zostanie Legia.

Zobaczymy jak dzis jesli Wisla nie wygra a Legia choc zremisuje z Lubinem to juz raczej pozamiatane bo jedynym klubem ktory moze cos jeszcze wywalczyc z Legią oprocz Zaglebia jest Amica.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 21 kwie 2006, 15:57

Bastian16 pisze:A ja sie zapytam was: z kim Legia może przegrac??? Mi sie wydaje ze 3 pkt sa w Warszawie dla Wisły, ale gdzie Legia straci ten 1pkt??? Może już jutro z Zagłębiem??

Wisla nie jest wcale duzo gorszym zespolem niz Legia, sa to zespoly na wyrownanym poziomie wiec Wisle stac na 3 pkt w Warszawie. Bedzie to jednak ciezko zadanie, bo jakby patrzec na statystyki ostatnich meczy w W-ie to Legia ma zdecydowana przewage w zwyciestwach. Ja licze ze Wisla pokona jednak Legionistow...Gracze z Lazienkowskiej punkty moga stracic z silnym Zaglebiem z ktorym gra jutro, maja przed soba trudny wyjazd do Kielc na mecz z Korona oraz mecz z Amica, ktora walczyc bedzie o miejsce do PUEFA. Tak wiec zarowno Wisla jak i Legia moga wiele stracic jak i wiele zyskac ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”