Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1352

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 04 lip 2011, 19:46

Coentrao co raz bliżej Realu. 8)

Nie pojechał z druzyną na zgrupowanie i rzekomo zawitał dzisiaj do Madrytu.

Ciekawe kogo im oddamy w zamian, może skuszą się na większą liczbę naszych zawodników zamiast wiekszego hajsu? :lol:

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 04 lip 2011, 21:02

Garaya, ponoć dla Benfiki priorytet to transfer właśnie Argentyńczyka. Mou kompletuje swój pomysł na Real 2011. Zobaczymy, czy na tym skończy. Czas sprzedawać. Oby pasożyty się za mocna nie trzymały.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2447
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 lip 2011, 21:16

Nieładnie piłkarzy swojego klubu nazywać pasożytami.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 04 lip 2011, 21:39

Kibicuję Klubowi, nie wszyscy są godni go reprezentować, co niestety pokazywali w ciągu sezonu. Real trzeba szanować, zdawać sobie sprawę,że gra tam jest jak misja, jak dar, nie jak miejsce do zarabiania kasy. Więc taki Pedro LEon czy Gago, którzy nie dali rady a z odejściem się nie kwapią, w moich oczach są jak pasożyty. Co ie znaczy,że źle im życzę.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 04 lip 2011, 21:41

ciekawe co z Marcelo :< przecież oglądać go w poprzednim sezonie to czysta przyjemność a teraz? dwóch świetnych lewych i jedno miejsce w obronie , może Marcelo będzie grać więcej w pomocy ale myślę że przy takim tempie rozwoju jaki osiągnął w poprzednim sezonie mielibyśmy z niego większy pożytek na lewej obronie.Portugalczyk w pomocy ? no to tylko i wyłącznie ławka bo na lewej lata CR. Ciekawe jak to bedzie wygladac...

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 04 lip 2011, 22:09

Etus2 pisze:ciekawe co z Marcelo :< przecież oglądać go w poprzednim sezonie to czysta przyjemność a teraz?
Zgadzam się w 100%. Czysta przyjemność, dobrze powiedziane :mrgreen:

Coentrao raczej nie wygryzie ze składu Marcelo. Ja go bardziej widzę na pozycji Lassa czy Khediry, a dodatkowo Portugalczyk da nam znacznie więcej w ofensywie niż wspomniani DM. Parę razy pewnie na lewej obronie też zagra, ale jak dla mnie Marcelo to pewniak do gry. Sam jestem ciekaw jak to Mou widzi, no ale najpierw może zaczekajmy ze spekulacjami do oficjalnego potwierdzenia.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 lip 2011, 22:19

Pasożyt to takie brzydkie słowo. Kontrakt jest zobowiązaniem obustronnym i żeby go zerwać trzeba również usatysfakcjonować obie strony. Niepotrzebni zawodnicy odejdą, prędzej lub później, ale odejdą.

Na pozycji Khediry? Czy ja wiem. Zważywszy na ilość zawodników w środku pola (Khedira, Lass, Xabi, Sahin, Granero) oraz możliwość wystawienia tam Altintopa (teraz jest kontuzjowany, ale mówiło się, że może grywać też w środku), Pepe, czy ponoć nawet Varane... nie wiem czemu Coentrao miałby tam grać. To transfer wynikający z tego, że w drużynie jest tylko jeden lewy obrońca + strażak Arbeloa. Dwóch zawodników na jednej pozycji to optimum, a że dwóch świetnych? To jest Real Madryt. :mrgreen: Gdy do transferu dojdzie Marcelo/Coentrao pewnie będzie grywał też na skrzydle w tych najtrudniejszych meczach i może Fabio sporadycznie na jeszcze innej pozycji (prawa obrona?), ale nie wymyślałbym tutaj nowej pozycji na siłę. :)

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 04 lip 2011, 22:34

Ja bym np. widział Coentrao w meczach z Barceloną zamiast Di Marii. Portugalczyk swoje da ofensywie, dodatkowo w destrukcji w takim ustawieniu, w jakim graliśmy w Gran Derby, byłby bardzo użyteczny, oczywiście pomimo tego, że Di Maria spisywał się w tych meczach jeżeli chodzi o obronę dużo lepiej, niż każdy chyba myślał. Jeśli niebawem przejdzie Coentrao i odejdzie Garay to spoko, dobrze, że sprawy transferu idą do przodu, po Copa America powinna rozwiązać się kwestia napastnika, chyba też odejście Gago. No i liczę jednak na to, że w zespole zostanie Lass. Jeszcze co do Adebayora, to jego deklaracja pt. "zostanę w Realu do 31 sierpnia" (czy coś w tym stylu) jest o tyle spoko, że mamy alternatywe w momencie niepowodzenia negocjacji z Aguero/Neymarem/kimś tam i mamy komfort, by ewentualnie prowadzić długie negocjacje.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 04 lip 2011, 23:08

Coentrao w Benfice grywał pomocy, ale w systemie 4:3:1:2 z dwoma ustawionymi dość szeroko pomocnikami, wiec u was do pomocy nie pasuje.
Na lewe skrzydło to prędzej, ale tam też może grać Marcelo. Tlko co zrobić CR ? :wink:
Jestem ciekawy tego transferu. Jak wiem, że "this is Sparta yyyy Real Madrid !!!", ale chyba przesadzacie :roll: :lol:
Kupujecie albo jakieś zapchajdziury, które zagrają raz na 3 miesiące, albo gościa, która może grać z iejsca w pierwszym składzie i ma rywala tak dobrego jak on o takich samych wadach/walorach. Możę bym sie mniej dziwił, gdybyście kupili lewego obrońce o innej charakterystyce.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 lip 2011, 23:11

Tak jakby tych dobrych lewych obrońców było tak dużo, że nic tylko przebierać w opcjach. :)

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 05 lip 2011, 0:28

Dla mnie tez transfer Coentrao jest idiotyzmem. Identyczne walory jak Marcelo, identyczna pozycja - to nie jest zawodnik do grzania lawki, w wiekszosci klubow z topu mialby pierwszy sklad od reki. Czyli zmarnujemy jednego z nich, ciekawe ktorego.

Juz wolalbym takiego Kolarova do wyciagniecia pewnie tanio z City, pewnie 1/3 ceny Coentrao, a chociaz zupelnie inny typ zawodnika.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 05 lip 2011, 0:39

Wedlug mnie ktos grajacy w stylu Marcelo na pewno sie przyda. Coentrao nie koniecznie musi byc tylko zmiennikiem Marcelo. Wydaje mi sie, ze opcja skladu na ten sezon zaproponowana przez goal.com jest najbardziej prawdopodobna.
Iker - Coentrao, Ramos, Carvalho, Marcelo - Sahin, Pepe, Alonso - Ozil, Higuain, Ronaldo
Pewnie z jakimis ogorkami, sredniakami bedzie to wygladalo inaczej, ale na najwazniejsze mecze taki sklad jest wg mnie bardzo mozliwy.

A co sadzicie o glosach mowiacych o zmianie kapitana na boisku? Wydaje mi sie to malo prawdopodobne. Jesli to prawda, to mam nadzieje ze nie odbedzie sie to wbrew woli Casillasa, bo atmosfera moglaby na tym ucierpiec, ale do tego Mou pewnie nie dopusci :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 lip 2011, 1:04

Czy to taka bardzo duża wada, że drugi zawodnik ma taką samą charakterystykę? Są pozycje, gdzie faktycznie super mieć kilka różnych opcji, ale boczny obrońca IMO nie jest taką pozycją.

Dlaczego Kolarov miałby być tani do wyjęcia z City? Z perspektywy czasu dobrze, że rok temu nie przyszedł, bo pewnie z miejsca byłby w hierarchii przed Marcelo.

Arbeloa i Ramos grają dużo i będą grać dużo. Z Marcelo i Coentrao byłaby podobna sytuacja. Żaden na ławce się nie zakisi.

Jedno co zmienia przyjście nowego bocznego obrońcy to to, że transfer Altintopa traci dużo ze swojego sensu.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 05 lip 2011, 9:22

Juz w trakcie sezonu wiadomo było, ze pozycje które wymagają wzmocnienia to środek pomocy (przyszedł Sahin) i zmiennik dla Marcelka, dlateog przyjscia drugiego nominalnego lewego obroncy jest jak najbardziej sensowna. Jedyną rzeczą budzącą wątpliwości jest cena, a nie poziom gracza.

Piszecie przyjmując jakies założenia z kosmosu, primo: nie wiadomo jak sie zaaklimatyzuje Coentrao i czy w ogole takie progi nie beda za wysokie,secundo:nikt nie zapewni, ze taki sezon nie był jednorazowym wyskokiem ze strony Marcela (choc maolo na to wskazuje), tertio: razem z presezonem zagramy jakies 70 spotkan, a ze wzgledu na ME, sezon konczy sie w polowie maja chyba, dla kazdy bedzie mial okazje zagrac, jesli tylko pokaze, ze stac go na gre w pierwszym skladzie RM.

Inna wazna sprawa, to fakt, ze Marcel bardzo dobrze radzi sobie w pomocy, i niekoniecznie przy linii bocznej boiska, bo u Pelle nie grał przeciez jakiegos skrzydłowego, ale raczej pol-lewego pomocnika i radzil sobie dobrze, o ile mi wiadomo, Coentrao tez radzi sobie w tym sektorze niezle, wiec zyskujemy dzieki temu kolejne opcje do wariantow Mou.

Altintop rzeczywiscie jest transferem najemniej sensownym, ale moze własnie rowniez dzieki jego uniwersalnosci, i nie zapłaceniu za przejscie do RM, Mou zdecydował sie na ten ruch.

Składy z serwisow goal.com to czysta fantastyka, Pepe to środkowy obronca, a nie DM, mecze z FCB przesłoniły fakt, ze z Pepe jest przecietny/słaby DM, oczywiscie zadaniowo w tych meczach wypadł świetnie, ale to nie jest DM, zresztą nie po to kupiliśmy Sahina, by zwiekszac ilosc drewna w srodku pomocy (a tym byłoby przesuniecie Pepe na DMa), to samo z Ramosem na środku, mamy teraz bez niego 5 nominalnych stoperow, z nim 6, to po co kupowaliśmy Varana, pro que ;) ? Di Maria poza pierwszym skladem? Ciekawe, bo Mou preferuje styl z dwoma skrzydłowymi , a Ozil takim nie jest, potrafi zagrac nominalnie na boku, ale nie ma cech , by grac na tej pozycji,w takim systemie jaki stosuje Mou

aveiro
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aveiro » 05 lip 2011, 10:42

No właśnie, co z tym Sahinem ? Nie chce mi sie wierzyć, że Mou poświęci Khedirę dla Turka, który jest dosyć przeciętny w odbiorze. Sahin-Xabi i przed nimi Ozil ? Na 3/4 LL powinno to starczyć, ale z silniejszymi zespołami bym nie ryzykował.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”